- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
Nekem 17.6.2-es driver és Msi ab 4.3.0
Porbaltám csökkenteni -100mv -100mhz egy 900mhz lett volna aztán fekete kép volt a vége windows alatt ha én csökkentem a feszt egyből eldobja a képet érdekes módon játékból le tálcázva ez nem így van meg akkor sem ha maradnak az értékek és bezárom a játékot. -
Bossp
addikt
Srácok!
A fesz szabályozás még működik AB-vel az új Driverekkel is?! -100 mV-al mennyit visz kb? Az Aux Voltage érdemes állítgatni?
-
Pixx96
aktív tag
Akinek asus r9 290/x dc2 van próbált már az első vrm-re valami öntapadós alacsony ram süniket tenni?Eléggé elszalad a hőmérsékletük nem is értem mér van az ott hűtetlenül. Én majd szerválok rá 6 darab kisebb sünit az biztos sokat javít rajta.
Ezekre gondolok : [link]
-
Pixx96
aktív tag
megjött az r9 290 dc2 hááát forró az biztos mint említettétek a gyári venti profil kukába való megnéztem hol hangosodik a kártya úgy 50-55% körül még elfogadható hangja van.Elég nehéz befogni 80 fok körül a kártyát 75,7%-os asic quality van.Vagy csak az enyém ilyen forró ?
lehet ráférne egy pasztázás még rajta a gyári gari matrica szerintetek? Néztem tuningot 1100mhz +50-es powerlimittel meg van fesz emelése nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc #41285 üzenetére
Nem elég sokszor.
Mert van egy áramerősség limit is, amire ez nincs hatással. Nekem az Asus DC2-n ez kerek 200A-re volt beállítva. Na, abból hogy is jönne ki a 450W? Ha 100W-ot nagyvonalúan rászámolunk a ramokra, és pocsék VRM hatásfokkal számolunk még akkor is 1,5V feletti fesz kéne hozzá...
A "fűt pluszban" pedig éppen arra utal emelésnél, hogy nem futja ki magát a kártya a magasabb limit nélkül. Ha elég neki a limit, akkor akármeddig húzod a limitet, nem fog többet fogasztani, mert ez csak egy limit, és ha nem ütközik bele, akkor nincs semmi hatása a működésre.
(#41286) R3laX: 1000-1100 között érzik jól magukat. Afelett nagyon elkezdik kérni a feszt, és az nem hat jól a dolgokra. De nekem az a tapasztalatom, hogy minden gyönyörűen futott a 290X-en, amit próbáltam, 1000/1350Mhz-en, alulfeszelve, kitolt power limitekkel. Fix, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.
-
KYZRR
őstag
Szabadni szabad, kérdés, hogy tudod-e hűteni a VRM-et, illetve egyáltalán van-e rá moddolt BIOS, ha nem, akkor remélem tudsz hexadecimálisan olvasni, mert akkor neked kell turkálnod a BIOS-ban.
Szvsz 1500mem elég egy 390-nek, 16db GDDR5 chipnek kellemes étvágya van, nézd meg úgy, hogy ugrál-e úgy is a core.
-
Effen
csendes tag
Sziasztok!
A driver és Ab gondok miatt én be frissítettem bios-ba a kívánt stageket a hozzá tartozó feszekkel.
Igy már nem kavar be az Ab.. Most minden tökéletes. Nem kell állandóan ránézni wattman-ban. Kb minden 5-6. újra indításnál vissza dobta alapra.. Alulfeszelve használom a kártyát. A max meg 900mhz. 1087-es fesszel.
92-es max hőfokkal. Ab meg lekezeli a ventilátor profilt. Így viszonylag csendes. És tudja stabilan tartani a 900mhz-et. A kártya egy Asus rog matrix 290x. -
Omli85
őstag
válasz
Pixx96 #41268 üzenetére
Amennyiben R9290-DC2OC-4GD5 típusról van szó az alapból 1000/1260-on megy melegedés relatív a 290 390 igencsak feszegette a DC2 hűtés határait de egy értelmes ventiprofillal eléggé tűrhető a hűtés a gyári profil mondjuk kb vicc kategória elég későn kapcsol be és mocskosul be tudja fűteni ezáltal a gépházat.
Első körben tesztelgesd le gyári órajelen mennyit tudsz alulfeszelni azzal azért elég szépen lehet faragni a hőtermelésből. 1100-hoz elég szépen kérik már a feszt ha csak nem valami ritka jó darabot fogsz ki.
Van 290 DC2 is meg 390 DC2 is itthon az előbbi gyári hűtéssel az utóbbi FC blokkal. Nem rossz kártyák amúgy de van étvágyuk az tény.
-
HSM
félisten
A power limit csak egy dolog, még két limit van a BIOS-ba égetve, amit csak a BIOS átírásával tudsz állítani, az egyik az áramfelvételi, a másik kettő meg valami TDP-s érték. Ha azok kiakadnak, ugyanúgy visszaesik az órajel. Gyanús, hogy ezzel lehet gond, mert a sima 390-esek alapból magasabb áramfelvételűek, és 1150 körül már szépen kérhetnek enni.
Nekem 1100-on már a rekord kis szivárgású Asus DC2-m is le tudta verni a 200A-es limitjét....
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnap egy Asus r9 290 dc2 tulaja leszek valaki tudna mondani párszót a kártyáról?Melegedés tuning hang stb mennyire melegednek ezek a példányok illetve kedvelik a tuningot van még annyi tartalék a hűtésben hogy egy 1150-1200mhz meglegyen vele?
-
R3laX
addikt
Á, még mindig visszadobálja az órajelet. Szerkesszem meg a biost? Hawaii-ra mi ajánlott?
-
TeeBee73
veterán
Ezek szerint felszaladtak az árak.
Nem követem ilyen szempontból a hardverpiacot, a mostani konfig mindent kiszolgál. Az enyém ~2,5 év garanciával volt 114k, de ennek másfél éve.
Ergo: minden drágább lett.
Egyébként, akkor láttam ilyen használt árakat, amikor az 1070-es nVidiák kijöttek, ha jól rémlik. -
chopin42
őstag
Köszönöm, igazad van, alszok rá párat, júliusban kiderül. A megbánás kb arra utalt, egyforma-e a teljesítményük-ha igen, nem szomorkodom (kb megkaptam a választ).Több okból ilyen bonyolult számomra a döntés:
nincs túl sok pénzem, 8 éves gépet cserélnék, halódik a mostani, és sajnos nem tudom egyben megvenni,
alkatrészenként gyűlik a cserére. Amikor lett volna pénzem rx-re jó áron, nem vettem, mert azt hittem "ráér"...aztán jöttek a bányászok. -
Cifu
félisten
válasz
chopin42 #41260 üzenetére
Mennyibe került a bányászat előtt mondjuk március/április körül egy használt r9 390/x egy jobbfajta hűtéssel, papiros bolti garanciával?
Ez ne érdekeljen, a piac nem így működik. A piac úgy működik, hogy annyiért adják a portékát, amennyiért megveszik. Nyilván a vevők többsége is tudja, hogy az 290/390(X) nagyjából az RX480/580 teljesítménye körül van, csak persze régebbi GCN és nagyobb fogyasztás mellett. Tehát az 290/390 mindig olcsóbb lesz, mint az RX480/580. Bolti garit viszont egyre kevésbé fogsz tudni kapni, ez megint árbefolyásoló tényező.
Azért érdeklődöm főleg, mert most 90-100 körül látom ezeket a kártyákat.
A sima R9 390-ek 80 körül mennek, a 390X-ek mennek 90-100 körül. Ez reális a mostani általános árak mellett. Sajnos.
Szívesen vennék ilyet, de csak ha tudom, hogy ennyiért nem fogom sajnálni, ha szeptemberben leesik az rx-ek ára 90 alá.
Így sose fogsz semmit sem venni.... Ha mindenki tudná mikor merre mozognak az árak, akkor mindenki előre bespájzolna abból, aminek felmegy az ára, ha meg elad, várna, hogy feljebb menjen...
Másik: 290/x mennyire vállalható? (az olcsóbb, de -4g vram).
Le is írtál mindent róla, a döntés a tied. Oké, pár extrát a T. AMD úgy intéz, hogy csak a 390-esek támogatják (pl. FreeSync). Ha belefér a keretbe, inkább 390(X), de ha pénzügyileg kötött a kezed, akkor jó a 290(X) is.
-
R3laX
addikt
válasz
chopin42 #41260 üzenetére
Én márciusban vettem a 8GB MSI GamingX 480-at 78-ért. Ekkor volt használtan egy R9 390 65 körül. Ha normalizálódnak az RX-ek árai, akkor valószínűleg megint nem lesz nagy különbség a kettő között.
TeeBee73, te hol látsz most 60-ért 390-et?
Én nemrég 80-ért vettem és ez egy jó árnak mondható még.
Mondjuk az RX 480-at akkor 115-ért adtam el. Segített is az a +35k, hogy lecseréljem az I7 3770K masinát, egy adatlapomon szereplőre. Nem bántam meg, túl nagy különbség nincs a kettő között, na meg a minimum FPS-eim igencsak emelkedtek.
-
chopin42
őstag
válasz
TeeBee73 #41258 üzenetére
Akkor átfogalmazom
Mennyibe került a bányászat előtt mondjuk március/április körül egy használt r9 390/x egy jobbfajta hűtéssel, papiros bolti garanciával? Azért érdeklődöm főleg, mert most 90-100 körül látom ezeket a kártyákat. Szívesen vennék ilyet, de csak ha tudom, hogy ennyiért nem fogom sajnálni, ha szeptemberben leesik az rx-ek ára 90 alá. Másik: 290/x mennyire vállalható? (az olcsóbb, de -4g vram).
Használat: be szeretném hozni az új géppel mondjuk az elmúlt 2-3 évet. Ami főleg érdekel: witcher, deus ex, doom, tomb raider, meg pár cucc (sok minden vissza van, 8 éves gépről váltanék). Másrészt programokkal id solgozgatok: substance designer, photoshop, sony vegas pro (textúrák, videók).
-
ripla
addikt
Mondok egy érdekes dolgot. Ha bármelyik játékon belül leveszem az FPS-t 30-ra, onnantól tökéletes a játékmenet, azonnal megszűnik ez a döcögős microlag, amiről mutattam videót pár hete.
-
TeeBee73
veterán
válasz
chopin42 #41256 üzenetére
Ha azt a plusz 1-4 sör árát nem sajnálod, (nem tudom, mire használod a kártyát) amit pluszban jelent havonta a villanyszámlában, R9 390/X. Ha kellenek az új feature-k, akkor egyértelmű, de az "sokba fáj"...
Mod 100k alatt nem igen látok garis 580-at. 390-et viszont 60k környékén is kapsz. -
chopin42
őstag
válasz
Habugi #41251 üzenetére
Köszönöm, nos azért kérdem, mert jelenleg mindennek magas az ára. Ha mondjuk szerintem egy jobbféle (nitro) rx 580-ért mondjuk szívesen fizetnék 85 ezer Ft-ot, ezért mennyit "adhatnék" szívesen, tekintve, hogy régebbi, és többet fogyaszt ( a jelen helyzetbe ne menjünk bele, az rx ára ennyi votl 2 hónapja). Valamint megéri-e "x"-et venni, vagy elég a sima 390?
-
Habugi
addikt
"Adatlapon lévő proci vszeg kipörgeti."
Játékfüggő, pl Arma3-ban 1080p-ben az átlag GPU Usage nagyjából ~25-30% körül lenne (
), 1440p-ben pedig már akár 50-60% is..
Btw.., RTSS-ben is van már frame limiter egy ideje, könnyen elképzelhető hogy ott állítgattál valamit és véletlenül bekapcsoltad, most pedig az "új" AB & RTSS ezt resetelte és ettől javult meg/állt helyre.
-
R3laX
addikt
Előbbire: Most megjavult. Felraktam az új MSI AB-t, ez megoldotta. Úgy látszik csak be volt akadva, vagy mi a franc. Adatlapon lévő proci vszeg kipörgeti.
-
chopin42
őstag
Szevasztok!
Megéri használt 390/x-et venni? Melyiket jobban, mennyiért és milyne a fogyasztás? Előre is köszönöm (noob vagyok ezzel a kártyával kapcsolatban (is), 8 éves gépem van, lecserélném) -
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #41247 üzenetére
Dehogynem, neked ment.
Írtad hogy nálad nem jelentkezik a probléma, leírtam h vélhetőleg miért nem, tudván hogy azzal együtt nem jelentkezik h pont Te vagy az, aki cibálja a kártyát balra-jobbra.
(#41249) subaruwrc:
Oké, a kérdés ugye tömören annyi h Idleben visszaül-e a vRam órajel 300-ra vagy bármilyen okból nem, továbbá hogy mi az amit úgy definiálsz hogy "megy" az AB esetében, mert nem mindegy hogy csak TDP-t tolsz ki vele és ventiprofilt állítasz vagy esetleg többet is.
-
ripla
addikt
Nyikorgott ugye az egyik ventim a kártyán, írtam pár napja. Ma már olyan idegtépően surrogó hangja volt, hogy megőrültem tőle teljesen. Szóval fogtam, teljesen szétkaptam a ventit, kitörölgettem meg csepegtettem a tokba pár csepp műszerészolajat, amit a hajvágóhoz adtak. Szépen elkentem rajta mindenhol, megpörgettem a ventit is a tokban, mielőtt összeraktam volna, hogy szépen szétkenődjön rajta mindenhol. Most bekapcs után szinte nincs is hangja. Olyan szépen pörög, hogy alapjáraton 45-48 fokos a kártya.
-
Cifu
félisten
-
Habugi
addikt
válasz
subaruwrc #41242 üzenetére
Valószínűleg nálad több kijelző van rákötve, próbáld ki 1db 60Hz-es kijelzővel és ellenőrizd h leül-e 300Mhz-re a vRam Idleben.., amennyiben igen, nos kakukkolni fog AB-vel.
Nem minden esetben, OC-nál feszfüggő, vRam órajel emelésre esélyes, alulfesznél pedig garantált.Ez egy némileg új felfedezés egyelőre, de akármivel/hogyan is van elérve h a vRam órajel maxon menjen Idle, több kijelzővel vagy pl custom felbontással és/vagy magas képfrissítésű kijelzővel, nos ebben az esetben az AB nettó használhatatlansága nem jelentkezik..
..forszámrízőn, még tolom a debugot..
Ez egyébként a korábban taglalt Wattmanos state buhertől független dolog, olyan értelemben hha az kimarad/nincs beállítva és/vagy valakinél nem működik akkor lép életbe a fenti esetleírás. Esetemben adja magát melyik variáció, kvázi úgy botlottam bele h azt kihagytam, alternatív megoldást keresve.
(#41241) R3laX:
Forced V-synces játék és/vagy FRTC, masszív CPU limit?
-
R3laX
addikt
Heló!
Szerintetek miért esik le 1150-ről a GPU frekvencia, mikor ki van tolva a power limit +50-re? -
Cifu
félisten
válasz
subaruwrc #41239 üzenetére
A 17.5.1-et próbáltam, de a beállítások nem realizálódtak. A 17.6.2-őt még nem próbáltam.
Viszont van új AB béta, AB Beta 12.Mivel most DoWIII-azok, azért látszik a nagy csatáknál, hogy jó lenne tekerni egyet a GPU-n és a RAM-on, de ugye normálisan a beépített AMD hulladék megoldással nem lehet.
-
Cifu
félisten
#41161-ben Habugi kolléga kifejtette.
Röviden: a ReLive driverekkel nem megy rendesen az AB. Az AB fejlesztőjének pedig tele lett a hócipellője azzal, hogy az AMD ekkora tahó, és nem foglalkozik a témával. Ha AB-t szeretnél használni, vagy marad a próbálgatás Habugi #41060-as hsz.-ben részletezett megoldásával. Vagy maradsz a Crimson drivereknél.
Vagy áttérsz nVidiára, azzal megy az AB...
-
Bossp
addikt
WTF is (Globális Wattman?! xD) És miért nem jó már az Msi afterburner?: ( úgy tűnik lemaradtam
-
CsonkaImo
addikt
Szutyok kínai a gyári venti az összes kártyán, viszont ez a legegyszerűbb. Régit lecsavarod, újat felteszed és kész. Tudsz rá tenni minőségi ventilátort is, csak be kell férnie a régi helyére. Átalakítót kell venni, hogy legyen szabályozva, meg valami maszek megoldással felfogatni.
-
subaruwrc
félisten
minőségi 600w-os táp elég lenne,de a chieftec nem is mai darab ahogy írod meg ha jól sejtem nem is egy ágas,szóval valószínűleg az ág limitet léped túl a kártyával.
ha terhelésre restartol vele a gép akkor kevés a táp.gpu vcoret csökkentsd,azzal több fogyasztás csökkenést érsz el mintha az órajelet leveszed.
-
mazacar
tag
Sziasztok!
Végre letisztázódott a gariztatás a kártyámmal MSI r9 290x 4gb..Helyette kaptam egy MSI r9 290x 8gb típusu kártyát 3 év garival.
A kérdésem az lenne,hogy mennyiért lehet most tovább adni rajta? -
-
ripla
addikt
Újabb kérdés. Kattog az egyik venti. Honnan tudok szerezni rá egy újat? Vagy ilyen esetekben mi a megoldás?
2 napja túrom a netet, de egyszerűen nem találok olyan ventit, ami legalább 3000 rpm-et kipörög és 3 lába van, hogy fel lehessen csavarozni a régi ventinek a helyére. Mit javasoltok? -
Raggie
őstag
"A proci van csak húzva 200 mhz-et, itt még stabil, illetve az előző kártyával így ment 4 évig, szóval biztos nem a proci a hunyó."
Ez sajnos téves állítás. A játékok alatt a két legkomolyabban összedolgozó komponenséről van szó a gépnek. Attól mert az előző kártyával a CPU tuning stabil volt még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezzel is az lesz. Állítsd visssza elsőre alapra szerintem vagy nézz egy WHEA logot a windows-ban, hogy tutira jók legyenek az órajelek.Valamint továbbra is egy monitorozó programmal tudnád a legjobban kideríteni, hogy mi is történik valójában.
PL MSI Afterburnernek a sensor logja. Beállítani valami szép gyors frissítésre és megnézni, hogy a kérdéses effektus produkálásakor mit rajzol ki a CPU/GPU/RAM/VRAM grafikon.
Ennél jobbat sajnos nem tudok jelenleg javasolni.
-
ripla
addikt
Unreal motoros Prey, tavalyi The Division, vagy épp a 2 éves Witcher 3 mind ugyanezt produkálja.
Pedig a régi kártyával, igaz low felbontáson, de mindegyik folyamatos volt. Pontosabban néha beszaggattak, de az csak a 6 éves kártya miatt volt, ilyen döcögést soha egyik sem produkált. -
HSM
félisten
"Nem hiszem, 8 gb Corsair Vengeance, szép piros tokban, jelenleg mindenre elég kell hogy legyen."
Ez nem egy elfogadható mérési módszer. Monitorozni kellene, mennyi is az annyi. 8Gb szvsz semmire nem elég. BF4-ben nekem ha minden programot bezártam is kb. a meccs felénél telt be és kezdett el szaggatósan menni.... 12GB szerintem a manapság a minimum egy komolyabb (igényesebb) gaming rendszerbe. vagy swap, és dadogás.... -
ripla
addikt
(#41217) Raggie
"Driverek frissek?"
Naprakészek"Valami van húzva?(CPU/RAM/GPU)"
A proci van csak húzva 200 mhz-et, itt még stabil, illetve az előző kártyával így ment 4 évig, szóval biztos nem a proci a hunyó."V-Sync be van kapcsolva? Ha igen, akkor kikapcsolva is ilyen?"
Be- és kikapcsolt állapotban is ez van, nincs változás.(#41218) HSM
"Rendszermemória nincs fogyóban?"
Nem hiszem, 8 gb Corsair Vengeance, szép piros tokban, jelenleg mindenre elég kell hogy legyen.(#41219) Habugi
MSI Afterburnerrel visszavettem a gyári 977 mhz-ról 900-ra, így kevesebb ampert eszik, lekopogom de egyelőre stabilnak tűnik.Ma viszont elkezdtem kísérletezni azzal, hogy átraktam a másik PCI-E slotba, meg régebbi drivereket pakoltam fel neki.
Na, hát ennek az lett a vége, hogy a Win10 is elkezdett összeomlani, úgyhogy nyomtam neki egy alapverzió visszaállítást, újra elkezdtem feltelepíteni mindent, ráment az egész napom, és most ott vagyok, hogy nem történt változás, ez a döcögő játékmenet ugyanúgy megvan, most a Mass Effect Andromeda-t néztem meg, ott is ugyanez van.
Mivel egy olyan problémának tűnik, ami tök ugyanúgy jön elő minden egyes játékban, én megmondom őszintén, az alaplapra tippelek. Asrock, Z77 Pro, 4 éves, szerintem nem bírja időben áttolni az adatot, kevés ennek a kártyának. Szerintem. -
Habugi
addikt
DISZ:
"A CPU/GPU kihasználtságot is kellene monitorozni a játékok alatt, hogy kijöjjön hol van a szűk keresztmetszet." by Raggie
Táppal és a restart manókkal mi történt egyébként?!
Látszólagos átmenet nélkül nyergeltél át másik témára.., odáig vagyok képben hogy GPU órajel buherba kezdtél. -
Raggie
őstag
Driverek frissek?
Valami van húzva?(CPU/RAM/GPU)
V-Sync be van kapcsolva? Ha igen, akkor kikapcsolva is ilyen?
Lehet hogy a V-sync 30-60 fps között váltogat, mert épp a határon van a kártya, hogy el tudja-e érni a 60 FPS-t és amikor alá megy, akkor visszavesz a V-sync.A CPU/GPU kihasználtságot is kellene monitorozni a játékok alatt, hogy kijöjjön hol van a szűk keresztmetszet. Így első blikkre.
-
ripla
addikt
Azt mondjátok meg nekem, ez mitől lehet?
[link]
Mint látható, döcög a játék, begyorsul, lelassul, begyorsul, lelassul, olyan mintha sántítana a karakter, de nem így van, mert a Prey, a Division, és a Quantum Break is pontosan ugyanezt az effektet produkálják, teljesen ugyanígy. Illetve, tökmindegy, hogy low, medium vagy ultra beállításokkal tolom, végig ez van.
A gépem 4 éves, van benne egy Asrock Z77 Pro alaplap, 4 magos Intel, 8g Corsair ram, a kártya egy MSI R9 290X Gaming Edition. -
rvn_10
senior tag
Hello, Sapphire r9 390 en milyen vasatagok a thermal padok a vrm rn illetve a ramokon. Ki szeretném cserélni.
-
senzaj
senior tag
Hello!
Nem tudom frissíteni a drivert, mert mindig kifagy a frissítés...
mi lenne a megoldás? R9 290
-
HSM
félisten
Így távolról nagyon nehéz megmondani, mi lehet a gond. Ugyanígy száll el, ha az alaplap döglik, vagy ha a VGA, de akár a táp is produkálhatja.
Hivatalosan brutál túlméretezett tápokat adnak meg hozzá, ami azért van, mert ha megveszed a legolcsóbb/legsilányabb tápot, akkor az közelsem fogja tudni azt, ami rá van írva, és a VGA gyártók így inkább alaposan túlbiztosítják magukat.
Mondom, nekem játék alatt ilyen 400W magassága szokott lenni a komplett gép, konnektorból...
Az Asus amúgy elég korrekten járt el ebből a szempontból, leírta, hogy max 300W a kártya: [link].
Én is kb. így kalkuláltam táppal, 300W a VGA, és kb. 200W a processzor meg a többi kacat, szval bőven jó vagyok a minőségi 550-es táppal. -
ripla
addikt
válasz
Cseneles #41203 üzenetére
(#41202) HSM
Asrock Z77 Pro3 alaplap, 4 magos Intel proci, 8g ram, durván 4 éves alkatrészek. A tápom egy 600 wattos Chieftec, ez sem régebbi 3 évnél. A ház egyik oldala le van véve, belátok a gépházba, szellőzik rendesen.Én is a tápra gondolok, mi mástól lehetne ez? Hirtelen nem kapja meg a kellő feszkót, és levágja a rendszert a francba. Mondom, megnéztem a hivatalos MSI oldalon ezt a kártyát, ott is 750 wattos tápot ajánlanak hozzá.
-
-
HSM
félisten
Minden program mást használ (tesztel)... Volt tuning beállításom, ami a Furmarkban remekül működött, és 5 perc alatt esett össze Crysis 3 alatt.
Ezek baromi bonyolult rendszerek, nem lehet egy programmal minden lehetséges körülményt leszimulálni. Viszont a leírtak alapján valami túlmlegedésre gondolnék, ház szellőzés, vagy valami elöregedett alkatrész, ami bemelegedve már nem bírja az iramot. -
ripla
addikt
Kipróbálom mindjárt ezeket is, viszont nincs valami program, amivel tesztelni lehet a kártya memóriáját meg a teljesítményt?
És most itt nem kártyagyilkos Furmark-ra meg e-penis növelő 3DMark-ra gondolok, hanem valami olyasmire, ami fullosan belemászik a hardverbe és mindent leellenőriz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Könyvajánló
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest