- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Basszus beszereztem egy R9 390 Nitro-t, erre nem megy bele a számítógépházba. Egy centi hiányzik
-
mpierre
veterán
válasz
energy4ever #40996 üzenetére
-
haxiboy
veterán
válasz
energy4ever #40996 üzenetére
Másik driverrel még nem próbáltam. Teamvieweren az istenért nem akar működni az AMD Catalyst, szóval rá kell dugnom egy monitort a driver telepítéshez.
16.3.2-es driver van fennt a programhoz amit futtatok ez az ajánlott, de lehet felrakok egy frissebbet, meglátjuk.
-
energy4ever
addikt
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
511 Celsius probléma volt már valakinek? Mi okozhatja? R9 390Előre is köszönöm!
-
nicky211
csendes tag
Sziasztok corsair vs 650 táp elbirna egy Sapphire R9 390 Nitro 8GB vga-t ??
-
voros12
csendes tag
Lefuttattam a Roguekillert, az se nagyon talált semmit.
Ez a powerplay mit csinál pontosan? Mert kikapcsolom én csak azért jó lenne tudni. -
voros12
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte R9 290-em. És mostanában elég fura dolgokra lettem figyelmes, mégpedig hogy ha elkezdek játszani eléggé felmelegszik (Pl. Witcher 3-nál 90+ fok fölé), Eleve ez nem tudom hogy normális-e mindig magas volt de talán ennyire nem.
Rendes házam van , normálisan szellőzik, hétvégén kitakarítottam az egészet nem poros.
És ezek után ha kilépek a játékból, akkor a hőfok elkezd fel le menni 10 fokkal, ilyet viszont régen nem csinált és ez miatt a ventik is hol felpörögnek aztán lelassulnak.
Valaki tapasztalt már ilyet illetve ez inkább hardveres gond lehet vagy lehet hogy szoftveres?
Hétvégén tervezem hogy újrarakom a gépet és megnézem hogy fennáll-e még a probléma.
Itt egy GPU-z egy játék utáni állapotról. -
TeeBee73
veterán
válasz
Dr. Romano #40977 üzenetére
Bizony, nem. Alaplapot csak királyvízzel tisztítunk. Először és utoljára.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
TeeBee73 #40976 üzenetére
Én a Zinterneten láttam a PC alkatrészeinek tisztításhoz útmutatót és azt követtem. Akkor nem jól csináltam valamit?
-
TeeBee73
veterán
válasz
juve600 #40971 üzenetére
Szvsz., nem gond. Jártam úgy, hogy levittek a határra 4 hétre, a gépet meg elfelejtettem kikapcsolni... (Igaz, van még rajta 4 év garancia, nem aggódok különösebben. Ha elszállna, van tartalékban egy VX450 az első Seasonic-os szériából).
Mod: #40973: juve600: legalább megugrott a seed arányom. -
TeeBee73
veterán
válasz
energy4ever #40965 üzenetére
+75W a PCiX csatin keresztül?
-
and1ao
őstag
válasz
energy4ever #40965 üzenetére
Mind a kettő megoldás megvalósítható, a kérdés inkább arra irányúlt volt, hogy mennyi húzza szárazra a kis CTG-t, ha mégis mellérakom
De köszi szépen én is így gondoltam alapvetően. -
and1ao
őstag
Srácok
Mennyire lövöm, magam bokán ha egy 290x-et megpróbálok beszuszakolni egy CTG-500-80-P-re
Ideglenes lenne a megoldás, (egy 4,5-re húzott FX6300 lenne most alatta amíg az i7 le nem költözik oda)A kettébontott 12V miatt kicsit szepeg a picsám. 20A tud/ág.
-
juve600
nagyúr
üdv
R9 390-e elboldogul egy ilyen táp [link] ?
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
energy4ever #40949 üzenetére
-
Omli85
őstag
válasz
Afterburnerrel adod a plussz feszt semmi mást Wattman-ban meg az órajelet állítod
nálam így működik.
-
mpierre
veterán
válasz
Wattman, vagy hogy hívják a driverben lévőt. Azzal tudtommal lehet tuningolni. Első ránézésre az AB-hez viszonyítva elég fapados.
-
korcsi
veterán
válasz
Új driverrel de "Relive" nélkül se megy az AB?
-
energy4ever
addikt
Mivel az uj driverekkel nem megy az oc Msi afterburnerbol, az asus fele oc tweak meg instabil, es nem megbizhato, ezert kerdeznem, hogy hogyan tudnam huzni az asus dc2-es 390X-emet?
Regebbi drivert nem akarok felrakni. Biost szivesen atirnam rajta, csak ott nem egyertelmu mi, micsoda.
A kartya pcb-jen vannak forrasztasi pontok. Azok csak feszultseg meresre, vagy oc-re is szolgalnak?
Jovo heten elvileg lelesz vizezve a kartya, szoval orulnek egy erosebb tuningnak... -
Raggie
őstag
válasz
Pixx96 #40946 üzenetére
A 970-nel kb egy szinten van. Hol egyik, hol másik van kicsivel előrébb, játéka válogatja. A 970-es talán jobban lehet húzni, de ebben nem vagyok biztos, mert nincs vele tapasztalatom. Az biztos, hogy jóval kevesebbet fogyaszt alapjáraton a 970 (tuningolva azért az is kajál).
-
Pixx96
aktív tag
szerintetek az r9 290 hozza a gtx 970 szintjét?gondolok itt oc-val vagy nélküle nem tudom kb hova lehet tenni teljesítményben a 290-et a másik oldalt illetően.
-
Omli85
őstag
válasz
Raggie #40941 üzenetére
Plusz hát a 480/580 széria is odatett a 390-es széria árazásának ez már csak rosszabb lesz.
Én 85-re tartottam EK FC blokkal + gyári hűtővel gari nélkül mert a matrica sérült ha azt megokoskodja az ember akkor 1 év gari van még rá. De a kutyának nem kellett 1 hónap után levettem szóval úgy néz ki megmarad megy majd a polcra vitrinbe vagy megörökli valaki a családban....
-
Raggie
őstag
válasz
Gtaati #40939 üzenetére
Sajnos az ilyen utólagosan rátett egyedi hűtésnek nincs akkora értéke a használt piacon. Sok embernek nem is tetszik, mert nincs olyan "gyári" feelingje és nem tudják/értik miért jó is ez. Tehát szerintem ha tényleg el akarod ani és nem akarsz egy ritka fanatikusra várni, akinek pont ilyen csendes, batár hűtésű kártya kell, akkor ezt nem is veszed számításba, csak az alap kártyát.
-
Cifu
félisten
válasz
Gtaati #40939 üzenetére
Nézd, irtó egyszerű a képlet: az egyszeri felhasználónak többet ér egy év gari, mint egy Morpheus. Ha nem így lenne, akkor nem a 65e Ft-ért kínált, garis Gigabyte és MSI R9 390-ek lennének jegelve, hanem a te kártyád.
Én pedig ezt valahol megértem... Noha nekem is Morheus van az R9 390-es kártyámon...
-
Gtaati
őstag
Helló!
Köszi a választ! Hát ez elég kiábrándító.... Hát ezek az összegek rettentő kevesek. Sima kártyák 65 körül mennek. A morpheus volt csak 20ezer ft, ami szerintem használtan minden tartozékával ér 10ezer ft környékét önmagában. A gyárira visszaalakított kártya garanciával szerintem 60-65 környékét érhet..... Arról meg nem is beszélve, hogy a morpheus szinte teljesen csöndben teszi a dolgát, míg egy gyári hűtőről ez messze nem elmondható. Azért köszönöm még egyszer!
-
Cifu
félisten
válasz
Gtaati #40937 üzenetére
Látom a tiéd lassan egy hónapja nem megy el 70e Ft-ért - gondolom innen a kérdés.
A válasz meg egyszerű: megnézed mennyiért vannak fent az R9 390-ek, és ezekhez lövöd be az árat, ha túl akarsz adni rajta. Ahogy nézem 60-65e Ft-ért garis kártyákat árulnak, de van 57e Ft-ért is. Én 60e Ft körülre tenném azt, ahol már lehet, hogy elviszi az, aki méltányolja a custom hűtést, de ha valóban túl akarnék adni rajta, akkor 55e Ft-ért biztos hamarabb lesz kapós...
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni, hogy véleményetek szerint egy XFX R9 390 DD Black Edition(1100/1600Mhz -25mV) 8Gb+Raijintek Morpheus hűtő+2x12cm Arctic F12Pwm minden garanciával és újonnan vásárolt volt, gyári hűtők minden tartozékával és dobozokkal. Ezt reálisan milyen áron lehet pénzé tenni jelenleg?
Köszönöm!
-
Raggie
őstag
válasz
Pixx96 #40934 üzenetére
Az enyém 1140-et viszi alap feszen, de efölé +100 mV-al se megy...
Szóval nem tudom mi az általános de az 1150 már jobb, mint az enyém!Egyébként ritkán kell betöltsem az OC profilt, javarészt a gyári emelt órajelen használom (1030 azt hiszem), mert majdnem mindenhez elég nekem fHD felbontáson.
-
Pixx96
aktív tag
Na meg lett az r9 290x tri-x ja nem még se az ismerős kicsit keverte/keveri a dolgokat csak egy sima r9 290 tri-x na mindegy. Lényegében így is cseréltem az r9 280x-et. Eléggé pozitív tapasztalataim vannak vele halk is 75 fok fölé míg nem ment egyszer se tuning alatt sem meg vagyok vele elégedve eddig
Egyébként sima r9 290 meddig jó ha bírja? fesz emeléssel és nélküle úgy átlagban? asic 72%-os
Eddig jutottam vele :
Ehhez:
vcore + 100
+50% power limit
gpu 1150
mem 1600 (ezt nem fogom tuningolni csak teszteltem.)meg van ez:
Vcore +26
+50% power limit
gpu 1100
mem 1600Nem tudom ezek mennyire jók
-
Dr. Romano
veterán
Hali
Holnaptól ha minden jól megy egy Sapphire Radeon Tri-X R9 290X 4G D5-vel belépek a klubba. GTX 580-ról jövök, gondolom érezhető lesz a különbség -
Pixx96
aktív tag
Most beszéltem vele telefonon 2 hét próbagaranciát adott rá azt mondta ha ez alatt bármi gond lenne vissza vesszi.
innentől nem parázok nyúzom ezerrel azt kész gondolom a húzott 2500k 4,5g elég lesz alá bőven köszi a sok hozzászólást. Holnap majd jelentkezem ha meg van a vga tapasztalatokkal!
-
Habugi
addikt
válasz
Találtgyerek #40921 üzenetére
Az azért szuper mert elég nagy összeget tettem volna arra, h kontakt/csati eredetű a jelenség, esetleg kijelző oldali de semmiképpen sem PCI-E foglalat..
A lényeg h megoldottad..!
(#40924) Pixx96:
Ismerőstől, remélhetően hibamentesen és annyiért gyak. ingyen van.
Magam is 280X/Tahitiről váltottam Sapphire Hawaiira, megjegyzem sokkal drágábban igaz lassan két éve volt de a különbséget rendesen észre fogod venni. -
Pixx96
aktív tag
válasz
A.C.E. #40926 üzenetére
figyelj úgy el sem hozom tőle ha legalább 1 nap próba garit nem vállal rá
aztán aznap nyúzom gta5,crysis3,bf4 stb ilyenkor sokat szoktam tálcázni például az órajel váltások terhelik kártyát rendesen
4k videó stb ami ráfér
de ha tudsz jobbat mondjál kérlek azért annyira nem vagyok otthonos ebben de én általában így tesztelek.
-
Pixx96
aktív tag
-
Raggie
őstag
válasz
Pixx96 #40922 üzenetére
Meglehetősen jó hűtésnek számít, talán az egyik legjobb custom léghűtés a piacon(a Vapor-X jobb csak nála).
Egyetlen néha előjövő betegsége van, hogy leáll egy venti a három közül és csak nagyobb fordulaton kapcsol be újra, ilyenkor cserélni lehet e-bay-ről kb 3-4ezer forintért másikra, de forrasztani kell. (venti PWM szabályzója adja meg magát)
Mindenesetre ha esetleg még garis, akkor ilyen rizikó nincs.Meg hát ami általánosan a 290/X-ekről tudni lehet:
-sokat eszik
-kell a jó táp
-meleget termel
-kell a jól szellőző ház
-de egyébként jó teljesítménye van még mindig, fullHD-re tökéletes választás. -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Egy r9 290x Tri-x vgaról szeretnék érdeklődni ha lehet személyes tapasztalatokat szeretnék de elfogadom az innen onnan hallottakat is
arra lennék kíváncsi vannak-e gyermekbetegségei illetve hangja melegedése milyen feszültség lock van-e benne meg így egyben az egész vga nem tudom a hawaii hogyan áll a driverekkel sem és a win 10-el nekem jelenleg win7 van és egy r9 280x tri-X. Örülnék ha tudnátok mondani párszót róla előre is köszi
Üdv.
-
Hunter2
addikt
ma felraktam a 17.4.2-es driver csomagot és újra indítás után függőleges csíkos lett a kép mintha hibás lenne a kártya. A régi drivert vissza téve újra működik normálisan. szerintetek miért van ez? valami ötlet?
A kártya Asus R9290-DC2OC-4GD5 -
Habugi
addikt
válasz
Találtgyerek #40915 üzenetére
DP / HDMI / DVI.., akármivel is csatlakozik a monitorra cseréld fel, esetleg a típus/kábel maradhat csak a VGA-n egy másik aljzatba dugd be amennyiben egynél több van rajta.
Amennyiben ez a kör megvolt és/vagy valamiért nem tudod véghezvinni, monitorról lehúz, TV-re átdug és próba megint.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Találtgyerek #40915 üzenetére
Nekem is ilyen van, hasonló probléma nem volt. (Illetve, semmilyen).
Mod: melyik driver van a gépen? -
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy MSI 390 Gaming 8GB-os kártya. Játékok alatt,néha facebooknál is egyszer csak elmegy a jel (No signal) és csak újraindítás után jön vissza a kép a monitoron.
Mi lehet a hiba? Valaki találkozott hasonlóval? -
1, Szerintem a gari levélen szerepel egy vga serial number is, ami nem egyezik a te kártyádéval, tehát nem fognak tudni segíteni.
Itt az aprón érdemes keresni embereket, vagy hirdetést feladni gariztatásra, néhány ezer forintért szokott kerülni segítség.
2, Milyen monitorról beszélünk, adnál egy típust?
-
KYZRR
őstag
Sziasztok !
290x Lightning tulajokat kérdezném, hogy akiknek garis még a kártyájuk, tudnak-e segiteni abban, hogy az én kártyámat küldi be?
Szegény pára hdmi alzatja elszállt amikor elpukkant a dell 2212-esem...
És ugye az új monitoron a freesync csak hdmi-vel megy... -
colossal89
tag
Megnéztem a 16.3.2 ezzel tökéletes volt anno most ezzel is szemetel nem is állítok rajta hogy több feszt kapjon, vissza teszem az alulfeszelt biost. Néztem volt hogy 1133mV -ra bedroppolt többször is a fesz 1260mV ról ez akár hogy is számolom 127mV drop ami szerintem borzalmasan sok. anno 80 és 100mV a maximum ami még anno is sok volt de ment... ebben keresendő a hiba forrása szerintem kevesebb feszt kap a gpu a megemelkedett drop miatt, ezt mi okozhatja? Megy tönkre a vrm áramköre? 81C a vrm1 a gpu 69C a vrm2 meg 65C 100% hajtva a hőfokok, csak az avulással tudom megmagyarázni jelen állás szerint.
-
HSM
félisten
válasz
colossal89 #40907 üzenetére
Egy próba erejéig felteheted azt, ami korábban jó volt. Én most a legutolsó Crimson-t használom a 290X-el, mert az újabbakkal voltak furcsaságok, pl. az Afterburner 4.3 sem szerette. 16.11.5 verzió ez, nekem bevált, szépen működik. Ezzel is ajánlok egy próbát. [link]
-
colossal89
tag
válasz
korcsi #40900 üzenetére
(#40900) korcsi Ezt azért zárnám ki mert 2 évig hiba mentesen ment 1100 biosal.
(#40901) Raggie Én is erre gondoltam, hogy öregszik. Megnézem majd még egy pici fesz adásával mit mutat eddig 1.260V biosban drop -100mv a tényleges üzem közben 1.160V körül mozog 100% terhelésen 1100mhz.
(#40902) Cifu Most a 16.6 driver van fent és GPU Tweak 1.3.2.2 mert az egyel újabból kiszedték a 2D/3D váltást. Ebben a driverben benne van a wattman ami bele szólhat? INfót nem találtam csak 16.6.2 -ről.
(#40906) HSM tudsz valamit erről a 16.6 driverről? Tegyek vissza esetleg még régebbit? 3 évre visszamenőleg megvan az összes driver.
Köszönöm a válaszokat nektek.
-
HSM
félisten
válasz
colossal89 #40899 üzenetére
Driver is lehet.
-
Cifu
félisten
válasz
Esetleg driverek terén is próbálkoztál? A tavalyi driverek (Pre-Wattman) plusz Afterburner beállításokat nekem nem sikerült visszahoznom a Wattman alatt...
-
Raggie
őstag
válasz
Van ilyen. Öregszik a GPU és a forrasztások, stb. Van, hogy ugya ahhoz a beállításhoz több fesz kell neki. Próbáld meg, hogy visszateszed az OC-t és pár mV-ot még emelsz a feszültségeken. Szerintem úgy menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- OLED TV topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8GB
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó RTX 3090 24GB Videókártyák (Suprim X, Aorus, Gaming X) Felső kategóriás! Jótállással! Dobozos!
- GARIS - GIGABYTE Radeon RX 6800 GAMING OC 16GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest