- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellboy0415
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az normális ennél a kártyánál hogy a tápcsatlakozok felett van 2 zöld led és a gép kikapcsolása után az világit?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #41897 üzenetére
Szia. Igen itt vettem, BRUTÁL nagy kártya és még 2018.08-ig garis. szente80-tól vettem. Nagyon korrekt eladó és a kártya nem mehetett valami sokat mert a venti lapátokon alig van egy kis por. Kb nálam 2 3 hónap után ilyen a kártya.
#41898) Speed(R) Nem szoktam tuningolni a kártyákat ezt sem fogom. Van vizes blokkom de nem tudom mit csináljak mert ugye garis. Csak 1 valami zavar benne hogy a ramok szabadon vannak. Nem lesz így vele gond?
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41896 üzenetére
Nem fikázzuk, csak a hűtést cseszték el. Ha bevizezed, jó lesz..jó esetben. Sajnos nagy a szórás, többnyire nem megy jól OCban..de legyen szerencséd!
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41896 üzenetére
Miért kellene ezt fikázni ? szerintem egy durva kártya.Ha jól tudom innen vetted Ph-rol
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Igaz sokan fikázni fogjátok a kártyámat de szeretnék a csapathoz csatlakozni egy ASUS R9 290X ROG MATRIX PLATINUMAL.
-
odorgg
addikt
válasz
Speed® #41891 üzenetére
Spec alapján valóban nem rosz ventik, bár még nem találkoztam velük.(nem is fogok)
No igen, VRM-re ragasztgatni dolgokat nem túl jó dolog, a csavar +normális gap pad a tuti.
Garis is még, vagy csak a matrica van még rajt?(#41892) oliba
Az érdekes, nekem hozott bőven. Volt már korábban is FC blokkos 290-em, az is 60 fok körül mocorgott a jelenlegi vízkörben MX2-vel.
-
Speed®
titán
válasz
odorgg #41890 üzenetére
Nikkelezett réz, elvileg nem bántja. Gyári állapotban van még, garimatrica stb., szóval biztosan segítene már egy rendes kence is, de ha már..
Annyira nem vacakok az Akasa slimek, csak a VRMet félteném velük. Gyárilag ugye azt kezeli a borda, sünizgetni meg nincs sok humorom. -
Speed®
titán
-
odorgg
addikt
válasz
subaruwrc #41876 üzenetére
Tessék max fogyasztás 418W volt konektorból:
1368-as felbontásun ugyan azt mértem, de régebben azt tapasztaltam, jobban fűt kisebb felbontással, ezért mérek így
:
max fogy 442WA kártya jelenleg alulfeszelve van, 0,959V-al szalad, nagyobb fesszel biztosan nagyobb lenne az olló, ami a fogyasztást, és a hőt illeti. De most azt nem szívessen méregetném végig. Lidlis fogyasztás mérőm van, Silvercrest, világmárka
Mindeközben a szobahő feljebb kúszott 3 fokkal, és a vízkör is átmelegedett teljesen a félóra furmarknak köszönhetően, de még így is -10 fok a pasztás állapothoz képest, és akkor a furmark sem ment ennyit.
Szóval elégedett vagyok az eredménnyel.(#41878) Speed(R)
Nekem megmaradt a cucc anno a 3770k delidből, és most találtam rá. Namondom akkor feltúrbózom az öreg vízforralót
Nem olcsó a folyékony fém, ha nincs elfekvőben otthon, bár kíváncsi lennék mennyit dob egy gyári hűtésen, szóval hajrá!(#41884) HSM
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc #41883 üzenetére
Javaslom a fórumtárs adatlapjának "cuccok" részét... "Cuccok: /i7 3770k@4,5Ghz+víz/R9 290+FC blokk..."
Ráadásul most pasztázta újra a GPU-t CLU-val.Azt hiszem, ez megmagyarázza a dolgokat.
Amúgy nekem a sebesség is teljesen reálisnak tűnik a beállításokhoz.(#41875) odorgg: Derék munka, elég frankó lett.
-
-
odorgg
addikt
Ha már pasztázás a téma, én is átkentem a 290-est CLU-val, és hozott rajta laza 15 fokot. Sajna 60 alatt nem állt meg MX4-el.
Így már barátok vagyunk:
A folyamatot nem örökítettem meg, de mivel folyékony fémmel dolgoztam, előtte a GPU körüli alkatrészeket szigeteltem lakk sprayvel, nehogy véletlen zárlatot okozzon a cucc.
-
Motoxxx
tag
Még egy év gari van rajta elvileg a 1+2 év gyári garancia leglábbis amikor vettem és a papirjain ez van. ha ujra pasztázom bukom a garit szoval nem tudom. Ahogy nézem a külső hütések meg több 10k ba mennek, ennyit nem szeretnék rákölteni. Most folyamatban vannak a viruskeresések ha nem oldja meg, ma vagy holnap ujra rakom a windowst és friss winnel meglátom mit hoz majd a mérés. Szóval elég képlékeny még a dolog.
-
Lovag90
újonc
Sziasztok!
A temaban emlitett kartyak rendelkeznek barmilyen tulfeszultseg, vagy tularam vedelemmel? Elsosorban a 290x es a 390-el kapcsolatban erdekelne ez. Mindket kartyam valoszinuleg tularamot kaphatott, puffant egyet a tap, es nem mentek tovabb a kartyak. A 390 egy nappal kesobb elindult, legalabbis egy masik gepen a biosban van kepe, csikozasmentesen. Elozo nap az emlitett gepen, ahol tularamot kaphatott, 1 hosszu beep es 3 rovid hibajelzessel nem indult. Isteni csoda vagy valamilyen tulfesz vedelem? Koszi a segitseget!
-
Motoxxx
tag
Köszönöm a válaszokat, most hogy jobban figyelem a dolgokat a Asus GPU Tweakll azt jelzi, hogy már inditásnál 104% on pörög a kártya, és ha nem megy semmi akkor is, h ajétszom, akkor ráadásul felmegy a höfok 93-94 fokra alapjáraton pedig 57 fokos. Ezt okozhatja valamilyen virus vagy más bányász virus, mert suerintem nem normálsi alapjáraton a 104 százalék? Windows reinstall, elég régi már a windows 2 2 és fél éves.
-
Raggie
őstag
válasz
Motoxxx #41864 üzenetére
Mivel egy újrapasztázás párezer forint, egy új VGA hűtő meg több tízezer forint elsőnek mindenképpen az újrapasztázást javasolnám.
Ugyanakkor mind a két művelet hozzáértést igényel, ezért ha még nem csináltál ilyesmit mindenképpen nézz utána hogyan kell! Youtube-on tuti van fenn videó konkrétan a te kártyád újrapasztázásáról. -
Motoxxx
tag
Üdv!
Van egy több mint két éves Asus Strix R9 390 kártyám, ami az utóbbi időben nagyobb igénybevétel, játékok esetén elkezdett hangoskodni, ami eddig nem volt. A kártya elvileg egy jol működő folyamatosan karbantartott takaritott fractal design r4 es házban van plusz ventikkel. El kezdtem mérni a hőfokot és játékok esetén 93 fokra is felmegy a hőmérséklet és nyilván a ventik elkezdnek rendesen dolgozni. Na szóval a kérdésem az lenne, hogy ezt a problémát megoldja egy újra pasztázás jo minőségű pasztával, vagy kezdjek el gondolkodni egy jobb minöségű és sajnos drága VGA hűtőn? Szeretném még pár évig használni a kártyát a mai árak miatt, és szerintem a folyamatos órákig tartó játékok során a 93 fok meg fogja főzni. Köszönöm előre is a tanácsokat tapasztalatokat!
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #41862 üzenetére
az Ares 1-esemmel és a 295x2-esemmel én is sokat szenvedtem anno, pl a farcry 4 csak úgy volt hajlandó elindulni ha letiltottam az egyik magot. Megtanultam a leckét,inkább 1 erősebb kártya mint sli vagy cf.
-
válasz
A.C.E. #41858 üzenetére
Csak mondtam egy játékot, ami először eszembejutott és nem működik
Egyébként a CSGO sem ment és a Titanfall sem, a kb kipróbált 6-7 játékból. De komolyan, nem hogy több fps-t nem kaptam, még inkább kevesebbet, pedig ezek azért nagy címek.
Mindegy, a többin segített ha az automatikus beállítást 1:1 optimalizálásra tettem, vagy játék válogatta, hogy melyikre.
De amúgy sem játékra kellett a cf, viszont alkalomadtán ha játszani szeretnék azt hittem működik. -
Cifu
félisten
válasz
ricsi8800gt #41857 üzenetére
A ciki az, hogy valahol érthető. 125-130e Ft körül adják a 8GB-os RX480-ast is...
Komolyan mondom befektésnek VGA kártyát kellett volna venni két éve.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #41854 üzenetére
Üdv a CF világában.Valamikor én is terveztem CF -et,de letettem róla a gyatra támogatottság miatt.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #41854 üzenetére
Mi a lócitromért akarsz a pixelpeti minecraftban 290 cf-et?????? Szerinted a programmerek külön ráfordítanának egy hónapot hogy CF-SLI támogatottságot tervezzenek ebbe a határ f**-BA?
-
Hali Cinkeleken kívül tudtok valakit aki javít vga-t?
Haver 290 ese szart be ... én gépembe azt csinálja ahogy betölt a desktop kifagy feketére vállt a képernyő és rohadtul melegszik..
-
Valami nincsen rendben a 290 cf-emben. A két kártya külön hozza mondjuk minecraft-ban a 300+ fps-t, viszont így cf-ben alig van 100, és rendesen laggol a játék. Ötletek? Újra raktam már a drivereket, a játékot, és a radeon beállításokban is hozzá adtam mint játék. Olyanokra tudok még gondolni, hogy esetleg az integrált videókártyát használja a gép (elvileg nem, windows szerint), vagy a 2. gpu-t, vagy esetleg a monitort nem is a fölső hdmi-be kéne dugni hanem az alaplapba vagy az alsó kártyába.
Nem csak ez a játék csinálja amúgy, van ami tökéletesen működik, de van még jópár, ami nem megy. -
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41852 üzenetére
Érdekes... Nekem régebben egy 280X CF volt, aminél ugye a második kártya elfelezte az első sávszélességét, és semminemű lassulást nem tapasztaltam.
Ha viszont valamiért a fesz volt kevés a kártyának, akkor lehet ECC-zett is a háttérben, ami árthatott a simaságnak.
-
bajnokpityu
félisten
Nah, úgy áll, hogy adtam pici feszt a jószágnak, és ettől megnyugodott.
Persze ULPS, pciec energiataki is kikapcsolva, de az nem oldotta meg.Most már úton van a táp, végülis azt se ártott cserélni, de nem azon múlt. Ami még furi, hogy az egész rendszer smoothabb lett az 1s slotban, mint a 2esben. Ennek okát nem tudom, de egyelőre bizakodó vagyok.
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41849 üzenetére
Olvastam, csak talán nem a legszerencsésebben fogalmaztam, arra céloztam, hogy érdemes lehet ellenőrizni, ha van más VGA-azzal, ha nincs akkor nemtudom.
A CPU-t tudom macera bontogatni, főleg ilyen drága holmiknál.
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41847 üzenetére
Nekem volt fóliából bontott, vatta új lapom s775 gyárilag görbe lábakkal.
Plusz ha bármi szösz bemegy, nem mindig veszi észre az ember.
Persze, ha más kártya működik az egyes slotban, akkor nyilván nem itt keresendő a gond.
Olyan óriási működésbeli különbséget a switch nem okoz, az csak egy a rendszer számára láthatalan kapcsoló, elektronikusan az egyik slotból a hátsó 8 sávot a másik slotba irányítja.
Szerk.: Amúgy ha kicsit "elrontod" a monitorod időzítéseit, akkor szerintem fixálni fogja magát egy köztes órajelen, ha ki akarod próbálni.
Ezt a dolgot ismerem CPU-knál, más a Haswell i5-öm ilyen volt, AVX terhelés alatt adott magának egy offset-et. Én amúgy a 8 éves hatmagosom is így tuningolom, a gyári feszgörbe + offset. -
bajnokpityu
félisten
1 konkrét példát tudok még, ahol volt ilyen gond az 1-2es slotokkal.
Az előző z97es lapomban az R9 290esem az első slotban egyáltalán nem működött, kettesben simán.
A kártya mai napig működik a HTPCmben, először egy Z87ben, majd egy amds gépben, mindkét esetben 1es slotban.A Z97es lapban meg 2 évet húzott le ez az R9 390, az első slotban, amiben a 290 meg se nyikkant, majd most megint szopakodás van a Z370nél.
Alaplap, proci zárt tasakból jött, én raktam össze, nem sérült semmi.
Az 1 és a 2-es slotok között van egy jókora difi. A 2. slot egy swichen keresztül megy, az 1. meg kvázi direktbe van kábelezve a procival/híddal. Ezért lehet, h tök másképp működik valami a két slotban.
És igen, nyilván flash b*sztassa a vga frekijét, de ezzel nem tudok mit tenni, adottság.
Témához nem kapcsolódik, de elég hasonló az új i7 8700K is. Ugye ezeknél a prociknál alapban van egy görbe, milyen frekihez milyen fesz tartozik. Össze-vissza állítgatja a frekit, feszt, magonként az automata. Amikor tuningol az ember, ezeknél már nincs olyan, h 1.3V fixen, és csókolom, a megadott görbéhez lehet viszonyíttatni. (azaz van, olyan, h fixált fesz, de a lapok 95%a így tuningol). És amikor belaktam a gépet, prime-al, intelburnittel kínoztam a gépet, 6x4.3Ghz simán ment. Játékok közben, ahogy volt egy video, a cpu freki leesett, és néha sikerült eltalálnia egy olyan frekit, amihez a beállított fesz pont kevés lett, ezért kilépett a proggi. Gondolom itt is valami hasonló lehet, ezért, mivel többeknek jó a 300Mhz, és nem tökéletes a 150, logikus, h kihagyja az ember a 150et. A proléma forrása nincs megoldva, de tünetileg kezelve van.
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41844 üzenetére
Hát akkor nem 4-5 éves az a táp. Így közel 10 évesen már teljesen oké a csere.
Nem tudom, mi ez a "szoftveres emelés", nem hallottam róla, és elég butaságnak is hangzik. Nekem ugyan egy GCN1-es HD7770 van csak 250X néven, az gyönyörűen 300/150Mhz tűzrókából írva ezt az üzenetet win10-ről a legfrisebb 18.1.1 driverrel.
Amitől fel tud menni a memória órajele, ha több monitor van rákötve, vagy nem szabványos időzítéssel, vagy megy valami tartalom a háttérben, pl. flash, meg talán UVD videólejátszás is tud ilyet. Nekem a 290X-nél is pont ezek piszkálták a memória órajelét.Ha a VGA a lapod második slotjában hibátlan, akkor szerintem egyértelmű, hogy a lap első slotjával van valami gubanc.
Pl. CPU-foglalatban görbe láb vagy bármi miatti érintkezési gond, ami a PCIE16 "alsó" 8 sávját érinti, ami nincs használatban az alsó, 8X-os slotban. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #41844 üzenetére
4-5évre emlékeztem, de megtalaláltam a levelek között a rendelést.
-
bajnokpityu
félisten
2009ben vettem
4-5 driver volt már fönt, minddel csinálta.mindig kipucoltam amdcleanerrel.Amikor megjön a táp, akkor visszakerül az 1es slotba, windowson belül is, meg ami hasonlót találok a biosban, ott is letiltom az energiatakarákos marhaságokat. Aztán meglássuk.
Furi, h a másik topicban irják, hogy a minimum ram frekit felvették sziftveresen. Oké, hogy nem egy gyakori kérdés, de senki se találkozott olyan szoftverrel, aminél ezt meg lehetett csinálni?
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41841 üzenetére
4-5 éves minőségi 650-es tápnak ki kéne ezt ráznia a kisujjából... Nálam régi X58-as hatmagos ment húzva 290X-el egy (igaz, fiatal) 550W-os tápról...
-
Speed®
titán
válasz
bajnokpityu #41841 üzenetére
Szerintem amíg nem bizonyított hibaforrás, pénzkidobás, de persze van már jobb kivitel a piacon, benne van a korban.
Driver cserebere esetleg? Az újabbakkal azért vannak bajok többnyire :S -
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
subaruwrc #41837 üzenetére
Elnézést, akkor máshogy kérdezem. Lehet, hogy mást nem értek és azért kérdeztem rosszul
Szóval van 3 db DP és 1 db HDMI a kártyán.
DP-ből v1.2 és felette, HDMI-ből v2.0 és felette ami tudja a 4K@60Hz-et.
A kártyán lévő csatlakozónak van úgymond "verziószáma"? Vagy az adatátviteli sebesség kizárólag a kábelre (csatlakozó + vezeték) vonatkozik?
-
Johnny_vT
senior tag
A TV 49"-os és kb. 1,5-2 méterre ülök tőle, így érzetre olyan mint egy 27-29"-os monitor. A skálázást én is inkább a TV-re bíznám.
Sapphire Nitro R9 390-nél melyik csatlakozó bírja natívan a 4K 60Hz-et?
A specifikáció elég szűkszavú:
- 4096X2160 Pixel DisplayPort Resolution
-2560x1600 Pixel Dual Link DVI Resolutionez tehát biztos nem
- 2160P HDMI Resolution -
HSM
félisten
válasz
Johnny_vT #41826 üzenetére
4K felbontáson elvileg "büntetlenül" kéne tudnod a FHD felbontást használni, felskálázni, ami azért elég korrekt képminőség egy átlagos méretű TV-n, ha nem egy méterre ülsz tőle.
A 390 is fel tudja skálázni, GPU méretezés funkció, bár 4K-nál talán érdemesebb FHD jellel megtámadni a TV-t, és rá bízni a skálázást mert úgy általában magasabb képfrissítés érhető el. Meg kell nézni, hogy a legjobb.
-
Raggie
őstag
válasz
Johnny_vT #41830 üzenetére
A 25-30 FPS talán még 1440p-n meglehet, játékfüggő. Nézd meg aztán majd meglátod neked mennyire tetszik.
@(#41832) bajnokpityu: a tápot mindenképpen érdemes kiiktatni mint problémaforrást ha csak felmerülhet.(pl havertól szerezni egy erősebb/újabb modellt és azzal csinálni egy tesztet).
Amennyiben tényleg nem oldódik meg és rászánnád magad, akkor lehet külön az összes power state feszültségét is állítani a BIOS editálásával. Ezt a topikot javaslom átolvasgatásra. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Raggie #41829 üzenetére
Irtam, hogy felületi megoldás lenne, végülis valszeg ugyanolyan eredményes lenne a feszállítás is.
Egyébként tényleg elég vad, h kb nonstop állítgatja ő is a frekit, mint a modern procik.
De azt ugyanúgy nem tudom megcsinálni. a GPU feszt tudnám állítani, a ramét nem, pláne nem 150Mhzhez tartozót.lapcserénél bizony a teljes szoftveres környezet megváltozott. Az előző gépben több éves driverek mentek, kb sose játszottam vele (összesen GTA5ot nyomtam le 1 hét alatt, és ennyi volt 2 év alatt)
Haverom meg a tápra gyanakodik, ugye az új 8xxx i7esek nagyon sokat csalnak fogyiban. Szerinte csekkolni kéne a C stateket, de az elvileg kompletten ki van kapcsolva. TX650 a táp, 4-5 éves. A proci 150Wot simán meg tud enni, a VGA 300at,sallang mondjuk 50et. Az elvileg csak 500, a TX meg tényleg le tud adni 650+-t.
Ok, kikapcsoltam a PCE energiamegtakaritást w10-ben. Eddig mérsékelt volt.
Ami még elborzasztott, az a bios setupja. Giga Z97ről Asus prime Z370 A- ra váltottam, de ha nincs 80x annyi buzerálási lehetőség benne, akkor keveset mondtam. Ott kezdődött a szopás az új lappal, hogy az optimized default setuppal kapásból tuningolta a procit, aztán néztem, h throttlingol 6x4700Mhzn.. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Raggie #41828 üzenetére
Azért is írtam, hogy TV-vel használnám, mert ezekhez a játékokhoz nem létfontosságú 60 fps, bőven elég a fix 25-30. Na mindenesetre teszek vele egy próbát és megnézem, hogy az upscale jobb-e, vagy a grafikai beállítások visszavétele. 2017 végi Samsung tévéről van szó egyébként, úgy hallottam elég jó benne az upscale-funkció, nomeg úgyis messzebbről nézem, mint egy monitort
Online teszteket (Hardware Unboxed, Digital Foundry, stb.) elég sokat nézegettem, de az gyakran nem tükrözi jól a valódi teljesítményt, ezért tartottam fontosnak külön rákérdezni.
-
Raggie
őstag
válasz
bajnokpityu #41825 üzenetére
Nem hiszem, hogy a minimum frekit kellene állítgatnod.
A feszültséget kell állítgatni magasabbra, hogy stabilabb legyen.De továbbra is az alaplapra gyanakodnék amiatt, hogy az előzővel sohasem fordult ilyen elő ezzel meg igen.
Persze ha más nem változott(egyéb komponensek, szoftveres környezet, stb.). -
Raggie
őstag
válasz
Johnny_vT #41826 üzenetére
4K felejtős 390-el.
Még a Fury sem bírja, legalább egy Vega56, de az meg aranyár jelenleg.
A 1440p is kompromisszumos a 390-el. Az előbb javasolt 1080p upscale már viszont jó lehet, csak akkor meg minek 4K ?Mondjuk kérdés hogy mennyire elvárt a maxra tolt grafika és mi a minimum elvárt FPS.
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
R9 390-nel szeretnék 4K játékba vágni, milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
i5-6600k (egyelőre nem OC) és 16GB RAM segítené a dolgom. A 4K tartalmakat TV-n fogyasztanám, ezért főleg versenyjátékok (GRID Autosport, Dirt sorozat), stratégiák (Civilization V-VI, Cities Skylines) és akciójátékok (Witcher 3, AC Black Flag, stb.) amik szóba jönnének.Áprilisig távol vagyok otthonról, akkor tudom csak kipróbálni, de már most csak ezen jár az eszem. Kérdésem pedig az, hogy milyen elvárásaim legyenek így előzetesen a dologgal kapcsolatban?
4K-hoz már húzni kéne kicsit a processzoron is, jól sejtem? A videókártyát lehetőség szerint nem szeretném tuningolni, mert jobb szeretem, ha hideg(ebb) és csendes(ebb). Esetleg 4K helyett 1440p upscale szóba jöhet, vagy az nagyon ratyin néz ki?
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
bajnokpityu #41823 üzenetére
megoldás lehet még a problémára ha átírod a biosban a minimum ramfeszt is a maximumra és akkor azt nem fogja váltogatni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Speed® #41822 üzenetére
köszi Neked is a tippeket.
hardver hibát két okból szűrném ki: fullon terhelve játék közben abszolút hibátlan. Két ünnep között 2 játékot végignyomtam fagyi nélkül az 1es slotban X16on,és most se fagy ki az egész gép, csak villan egyet a kép pár percenként, amikor bekáózik (pl filmlejátszás+2d játék), és 5ből 1x ki is fagy valamelyik program.
a linkelt topicban is ezt irják, hogy drivercserével jött elő nekik a probléma, aminek felszini megoldása a 300Mhzre növelt minimum ramsebesség lett.
-
Speed®
titán
válasz
bajnokpityu #41821 üzenetére
ULPS mód felel ezért, de ha kikapcsolod, állandóan maxon fog tekerni. Maga az órajel/fesz BIOS szinten HEXázva variálható, de az elég expert. Mindenesetre ha a régi lappal jó volt, az új lap lesz a hibaforrás (PCIe érintkezők rendben vannak?), nem a VGA. Hacsak szerelés közben nem sodortál le pár SMDt a PCIe csati környékén..diliből kipróbálhatod x8ra leragasztva az 1. slotban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Raggie #41820 üzenetére
nagy internetet közben bújtam kicsit. levettem chrome gyorsítását. eredmény: ph-n memória órajel 1500Mhz, most is, miközben irom, többi lapon 150Mhz-1500 között váltogatja aram sebességet.
itt elég sokan panaszkodnak hasonló problémára. Bonyolult a dolog, valszeg az lehet mögötte, hogy driverszinten szabályozott, hogy a különböző frekikhez mikor mennyi feszt adjon, és elő tud fordulni olyan, h kevesebb feszt kap, mint kéne az adott ram freki, és ez okoz gondot.
Tök jó, ajánlják az MSI afterburnert, ámde nem találom, ezen hol lehet állítani a minimum sebességet.
-
Raggie
őstag
válasz
bajnokpityu #41819 üzenetére
Chrome-ban kapcsold ki a hardveres gyorsítást. Tudtommal az általában gondot szokott okozni a Radeonoknak.
Egyébként szerintem lap hiba lehet. A kisebb teljesítményszinteken lehet jobban hagyatkozik a kártya a PCI-E csatlakozó áramára és nem kap eleget. De ez csak egy tipp.
-
bajnokpityu
félisten
Srácok, volna kérdésem, adjatok tippeket, légyszi.
Lapot cseréltem, és kisebb gondjaink támadtak azóta az r9 390esemmel. 2. Slotban hibátlanul megy, de az 8x vagy 4x sebesség. Első slotban játékok hibátlanul gyorsan mennek, de némi instabilitás érhetö tetten flash alapú játékoknál, ill. Chrome facebook felületén. Mi lehet ez? 2. Slotban, ill. Integrált VGA esetén hibátlan..
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41817 üzenetére
Ha átnyálaztad proci985 kapcsolódó hozzászólásait, megtudod ;p
-
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41814 üzenetére
Elcseszett konstrukció, inkább keress VaporX/Lightning kivitelt, ha jót akarsz.
-
hellboy0415
aktív tag
Sziasztok. Mi a véleményetek egy ASUS R9 290X ROG MATRIX PLATINUM kártyáról? Egy R9 280X Toxicot fog váltani.
-
Speed®
titán
válasz
Zsírkrétamen #41811 üzenetére
Miningra úgyis be kell konfigolni őket, jóval kisebb is lehet az étvágy, szvsz belefér. Bár jobb lenne valami spórolósabb kari, de ha ezekkel számolsz, megoldható.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zsírkrétamen #41811 üzenetére
attólfügg mekkora felbontás és milyen játékokkal nyomod.
alulfeszelni mindig lehet csak ki kell tesztelni h stabil-e.háááát raider 650 szerintem kevés lesz.
ezek zabálnak rendesen ha úgy van. -
válasz
subaruwrc #41810 üzenetére
Fsp raider 650w, és egy i5 3570k. A proci gyári fesszel megy 4.2Ghz-n, de visszaállithatom alapra. Nem lehet ezeket a kártyákat kicsit alulfeszelni hogy ne fogyasszon ennyit?
290-hez képest a 380 nagy visszalépés? Cf-be menne mindenképp.U.i: bányára lenne, folyamatos üzembe, nem játszok.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zsírkrétamen #41809 üzenetére
hát necces.
milyen az a táp?
meg milyen cpu lesz mellette ? -
Sziasztok!
2db vízhűtéses 290-et elbír egy 650w-os (80+) táp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Suzuki topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest