- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Chrys_ #41799 üzenetére
A feszültség annyiból lényeges, hogy nem lehet annál nagyobb, amit kap, illetve ha nagyon nagy tűrésűt vesz, annak a specifikációja jóval kisebb feszen pontatlan lehet.
Ha jól gondolom, ez a kondenzátor már a kisfeszültségű részen van, GPU/Memória fesz részen, szval a 2V-os elvileg jó, a 6V-os is. De ugye a mérés a 100%.Ha a 12V-os részen van, amit kétlek amúgy, akkor 16V-os kéne. Esetleg ha nagyontutibiztosra akarunk vakon menni, akkor a 16V biztos nem fog sehol elpukkanni a kártyán, mert 12,4V-nál nagyobb fesz nem is lehet rajta.
-
Chrys_
addikt
HSM által linkelt paraméterek alapján van EU-s beszerzési lehetőség is [link]
Arra figyelj, hogy van olyan, ami Hong Kong-ból jönne.
2V az eredeti? Itt általában 6V kondikat találsz. Ugyanolyan jó, csak a nagyobb fesz miatt picit nagyobb lehet a kondi is. -
falijja
őstag
válasz
füles_ #41789 üzenetére
Nem tudom mit mondjak, de kínomban komolyan nevettem mikor megláttam mi lett belőle.
Ezzel még nem is lenne gond, de sajnos továbbra is fenn áll a probléma, Pedig elvileg jónak kellene lennie. Viszont az is igaz, hogy sokkal jobban bírja mint előtte, konkrétan az első nap meg is szűnt a probléma teljesen, de mostanra több óra játék, vagy intenzív win gomb használatára csak vissza jött a jelenség. -
Raggie
őstag
válasz
aftercooler #41793 üzenetére
Akkor azt a monitor menüjében kellene beállítani nem a videókártyán.
Ez egy régi CRT monitor amiről beszélünk?Egyébként ezt próbáltad már: LINK
-
Raggie
őstag
válasz
aftercooler #41791 üzenetére
? o.O
Milyen képet? hogyan széthúzni?
A felbontást kell beállítani hogy a monitor saját natív felbontása legyen és akkor nem kell semmit széthuzogatni... -
aftercooler
aktív tag
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem, remélem tudtok nekem segíteni.
Van egy AMD Radeon R9 290X Battlefield 4 Edition VGA -m. Az lenne a gond, hogy a fél évnél fiatalabb illesztőprogramoknál nem tudom normálisan beállítani a képet, tehát széthúzni, hogy kitöltse az képernyőt.
Régebben a csúszkával szépen szét lehetett húzni normális méretre, de mondjuk a legújabb drivernél nem.
Próbáltam utánaolvasni, de nem találtam megoldást.
Köszi ! -
füles_
őstag
válasz
falijja #41788 üzenetére
Én egy régi alaplappal jártam így, valahogy sikerült letörnöm róla egy kondenzátort. Elvittem egy számteches szaküzletbe, ott forrasztottak rá egy hasonló specifikációkkal rendelkező kondenzátort, azóta is hiba nélkül működik.
Szerintem nem lesz gond a kártyáddal sem. -
falijja
őstag
Köszi mindenkinek, találtam valakit aki elvileg megtudja oldani, de nem pont ugyan ez a fajta kondi amit rá tesz, csak az adatok egyeznek elvileg.
Remélem jó lesz.. -
Chrys_
addikt
válasz
falijja #41782 üzenetére
Úgy látom, feliratozva vannak, a 470 pedig szerintem nem kód, hanem egy valós érték (tipikus a 470 stb.), csak a nagyságot kelll hozzá ismerni (pF, nF). Ezt egy szervizes elég gyorsan ki tudja deríteni. Egyáltalán nem lehet drága, a munka vele meg 1 perc
De persze garanciát nem ad majd arra a szervíz, hogy a kártya működni fog.
-
falijja
őstag
válasz
falijja #41781 üzenetére
Na megvan a gond.
Ez a kis kondi letört valahogy róla, a gépben találtam meg alul.
De mivel én abszolute nem értek hozzá, így holnap felkerül szvsz az apróra.
Pedig tökéletesen megy elég sokáig( csak játék alatt jön elő, ott is elég soká), csak mikor gondol egyet, akkor gatya.
Szerintetek mennyi lenne a reális kérni érte..? -
falijja
őstag
válasz
Habugi #41779 üzenetére
Elég kínai amit mondasz, de akkor marad a sima hdmi 120hz, így megy normálisan.(Alt-tab is)
Amit még megfigyeltem, hogy pl amikor wot garázsban vagyok ott ugye sötétebbek a színek, érezhetően villog a képernyő, míg ugyan ez hdmi-nél nincs jelen.
A 144 hz-t viszont csak display porton tudja leadni, de inkább 120 hz mint semmi.. -
Habugi
addikt
válasz
falijja #41776 üzenetére
Korábban azt írtad Alt & Tabra nagyon hamar előjön, a többiek ötletelése mellett még egy olyanra is gyanakszom, miszerint a vRam full órajel --> Idle (& vica-versa) váltás okozza/hatja a galibát.
Érdemes lenne megpróbálnod egy olyat, miszerint fixálod a vRam órajelet h sose eshessen Idle állapotba.
Példának okáért egy custom felbontás vagy egy második kijelző kártyára való rádugása segíthet ebben.(Megjegyzem nem tudom hogyan kezeli/tekinti a Winfos/driver ezeket a magas képfrissítésű kijelzőket, elképzelhető hogy a 120Hz okán alapból nem is létező dolog nálad vRam szinten az Idle órajel.., nyilván ezesetben amit írtam az sztorno mert tudjuk h nem segít, vagyis nem a váltás okozza a galibát..)
-
Chrys_
addikt
válasz
falijja #41770 üzenetére
Valami hasonló jelenség lépett fel nálam is. Eyeinfinity-ben és akkor, amikor az Assetto Corsa menüjéből be akartam lépni egy szerverre. De a 3 monitor közül csak a jobb oldali produkálta ezt, a másik kettő fekete képet adott. Sajnos nem emlékszem, melyik portról volt meghajtva. Inkább meghirdettem a kártyát, nincs kedvem ezzel szarakodni, most egy GTX1080Ti van a gépben (ennél meg a surround mód -- > extendend mód váltás béna, 2 monitort lekapcsol, csak 1 marad aktív, mindig manuálisan kell újra beállítani, a régi automtizáló megoldások meg már nem működnek rendesen. De mindegy, ma vagy holnap megérkezik a 35" 21:9 és bye bye surround
).
-
falijja
őstag
-
falijja
őstag
Sziasztok
Kb egy hete, wot és csgo közben lefagy a gép ( csak is játék alatt, de pl bf1 közbe még soha nem fagyott), vagy is inkább össze kavarodik a frissítése a monitornak vagy nem tudom, de legtöbbször akkor csinálja ha leasztalozok igaz anélkül is előjön.
Van hogy bírja 5 percig is, de van mikor pár másodperc alatt össze tojja magát.
Kép a hibáról... [link]
Display portal van össze kötve ha átszerelem hdmi re, akkor elég stabilan tartja magát de volt már hogy ott is előjött a probléma és abban az esetben csak 120hz van..
Monitorom.. [link]
Nem tudom, mi lehet a gond, ja és a hőfokok is rendben vannak... -
oliba
őstag
válasz
odorgg #41766 üzenetére
Keret van rá, de attól még nem szeretnék áldozni. Amúgy a mostani 290-es kártyával is, ha tehetem, akkor 2560x1440-es felbontásban nyomom VSR-rel
Elkanyarodva a témától. Az csak nálam van, hogy az Adrenalin driverrel a GPU tuningom visszább kell venni, mert eldobja a játékokat? Eddig 1100MHz-en ment, de elég gyakran kifagytam a játékokban. Azóta 1075MHz-re vettem vissza és még nem volt fagyás. Persze tudnám ellenőrizni egy korábbi driverrel, de nincs kedvem azért legyalulni és régit feltenni. Más is találkozott ilyen hibával?
-
odorgg
addikt
Mindenkinek mások az igényei. Ha kell a 4K+sync, akkor keményen a zsebbe kell nyúlni, illetve érdemes lehet megvárni a Voltát, bár olcsó az sem lesz az biztos.
Viszont FullHD-hez 40-75Hz tartomáynba tök feleslegesnek tartom a Vega-t. Nv-nél meg 140-nél kezdődik a FullHD G-sync monitorok ára, ami 100k+ a freesynchez képest, igaz 144Hz.
Szóval FullHD esetén jelenleg is bőven elég mondjuk egy 290+Freesync, ami 100k-ból megvan, míg G-syncel egy a monitor+VGA kombó 200 alatt nem áll meg.Persze ha van rá keret, akkor nem kérdés, G-sync+NV a nyerő. De ha valaki beéri a FullHD-vel, és "kis" pénzért akar jó játékélményt, annak bátran ajánlom a 290+freesync párost.
-
oliba
őstag
válasz
odorgg #41764 üzenetére
Hát én is vennék Freesync-et, mert azért már csereérett a monitor. Az a baj viszont, hogy a mostani kártyához már nem akarok új monitort. Ha vennék új kártyát, akkor jó lenne a Vega56, vagy 64, de amilyen árban vannak, kb egál lenne az 1080+gsync. A másik probléma, hogy a következő széria milyen lesz AMD-nél? Egyelőre csak egy kis órajelemelésből adódó sebességnövekedésről vannak pletykák, míg NV vonalon azért már láttuk, hogy mire is képes a Volta...
-
odorgg
addikt
Beruháztam egy FHD Freesync monitorra, és nagyon jó döntés volt. Végre nincs input lagg, és nem törik a kép
Sokkal jobb élmény így a 290-el a játék, mint a régi monitorral, és a Vega 56-al. Freesyncet mindenkinek!
-
GeneraL_XTX
veterán
A 280 nem ide való téma, az ominózus és a hozzá kapcsolódó hozzászólásokat töröltem. Kellemes ünnepeket
-
subaruwrc
félisten
válasz
Darth_Revan #41754 üzenetére
vga hiba.
garoztasd le vagy javíttasd meg.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy ilyen szériás VGA-val szerelt gép. Játék alatt szürke csíkokkal összeomlott, majd ezután a Windows 10 nem bootolt be és csak fekete képernyő fogadott (BIOS-ba belép és csökkentett módban is)Újratelepítettem a Windows 10-et és minden jó volt, amíg nem telepítettem fel a legfrisebb Radeon drivert. Telepítés alatt ismét fekete képernyő lett a vége és ismét nem bootol be a Win 10 csak fekete képernyőbe.
Ez valami bug a legfrisebb Radeon driverben ?
A legfrisebb Windows 10 FCU lett clean installal feltelepítve.
-
falijja
őstag
Egy pár napja wot közben, nagyon megnőttek a hőmérsékletek 87°C az eddigi Furmarkos 83°C hoz képest.
Ami még érdekes, hogy pl bf1 alatt max 76°C.
A globális wattman-ban levettem 1000mhz re a gpu órajelét, a feszültséget meg 1175 re.( van valami tuti beállítás?)
Na most így már 79°C.
Lehet az amd adrenalin, vagy mi miatt van ez. -
-
mpierre
veterán
válasz
Raggie #41749 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy eddig vundersőn az új vundertríber: Semmi nem változott, maradt minden a régiben, csak kaptunk egy overlay-t. Kb ennyiben ki is merül a 290/290x/390/390x esetében. (60Hz-es monitorom lévén szemmel nem láthatóan nem változott vagy, változott az fps.
)
Tuningot nem tudom, mert nincs okom erre vetemedni...
-
Raggie
őstag
Valaki próbálta már itt a wundertriber-t?
(Habugi?)
Megéri vagy Crimson Relive szindróma?
Lehet használni AB-vel, és/vagy talált valaki más megoldást ami használható ezzel normális OC-ra+feszelésre+fanprofilra?
-
bajnokpityu
félisten
Hát feladom. Nem volt gondom más játékkal, (persze nem is nagyon játszom), úgyhogy úgy döntöttem, h a játékkal van a baj.
Azt irják, h a legutolsó driver,amivel jól megy, a 17.4.4.NEm létezik, hogy GPU 900Mhzra lekorlátozva, RAM 1300Mhzn, 70mV emeléssel gond legyen, hogy közben a hőmérsékletek is 65fokon vannak.
-
oliba
őstag
válasz
bajnokpityu #41743 üzenetére
Igen, arra gondoltam
-
oliba
őstag
válasz
bajnokpityu #41741 üzenetére
Amit le bírsz hűteni
Ha nem vízzel hűtöd, akkor előbb fogy el a hűtés.
Én AB-ben adom a feszt, mert ha wattmanban húzom, akkor az csak a 3D-be állítja be a feszt. Ha a játék átvezető videóra vált, vagy töltőképernyőre, akkor nem fogja megkapni a feszt, amitől elhasal az órajel. Így még nem volt gondom a fagyással, még a legújabb driverekkel sem.
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41739 üzenetére
Ezt a hungos hibaüzit tudja amiatt dobni, mert a driver eldobta magát, az pedig tud attól lenni, mert ezek a játékok eléggé feszegetik a driver határait. Így ha valamelyik elcsúszik a másikhoz képest akkor bajok lehetnek.
-
HSM
félisten
válasz
bajnokpityu #41733 üzenetére
Játék friss?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kb plusz 0.2 0.3 voltot adtam neki minden frekin, frekiket meg levettem 50mhz val, de ugyanaz. Fél egy óra között kifagy, de már csak az asztalra dob. Az amd driverben csináltam.
További tippek?
-
Trade88
tag
válasz
bajnokpityu #41735 üzenetére
Már próbáltam a 2-es slotban is.
Vagy 5 órám ráment eddig de nem lett jobb.
Legközelebb óvatosabb leszek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Trade88 #41727 üzenetére
lap nem tud pittyegni, v ledekkel jelezni, hol tart a boot?
nekem az r9 290el volt olyanom, hogy X alaplap 1. es slotjában nem akart menni, csak a 2esben. mert csak. ami ugye lassú. Másik lapban meg elsőre nem akart elindulni, azt csinálta, mind Neked, aztán kivettem, megtakarítottam az érintkezőket, és azóta, kb 2 éve hibátlanul megy. -
Trade88
tag
válasz
Igen, ugyan az a deszka.
-
subaruwrc
félisten
válasz
bajnokpityu #41728 üzenetére
milyen tápod van alatta?
-
Raggie
őstag
válasz
bajnokpityu #41728 üzenetére
Driver updét megvolt?
Ha igen, akkor szerintem kicsit több feszültség kell a GPU-nak vagy a memóriának.@(#41727) Trade88: Sajnos nagyon sok hibaforrás lehet ilyenkor. Javaslom, hogy próbáld meg teljesen szétszedni és újra a legelejétől nagyon óvatosan és figyelve összerakni.
-
bajnokpityu
félisten
Adott egy Tri-X es R9 390.Call of duty wwii imád fagyni rajta. Tök random, h mennyi idő után, olyan, mintha a feszültség, és a freki nem lennének jól összerakva. Szinte mindig olyankor fagyott, amikor max terhelés helyett kisebbet kap (pl pause), majd újra nagyot. és akkor fagy.
Első körben limitáltam 1Ghz en a procit, de ez kevés.
VRM 1 70 VRM 2 70fokos volt, GPU meg 65 fokos a fagyás pillanatában.
Valahogy jó lenne megoldani, hogy abbahagyja a fagyit, szeretnék segítséget kérni.
1010 a gyári cpu freki: akkor fullscreennél ezt dobta: DXGI_Error_Device_Hung meg IDXGISwapChain.
1000nál ablakból szimplán fagyás. -
Trade88
tag
Sziasztok!
Azt hiszem sikerült kivègezzem a kártyámat.
Van egy ref. 290-em.
Vettem egy ID-Colling 240G-t.
Hűtőt leszedtem, gpu-t ès a ramokat megtisztítottam.
Ramokra a hűtöhöz kapott ragasztót vèkonyan elkentem majd felraktam az alu bordákat.
Vrm-en megmaradt a gyári thermal gap, az is kapott süniket, legvègül megkapta a gpu a pasztát.
Hűtőt felraktam, blokk rendesen a helyèn.
Beszereltem a házba ès indítom a gèpet.
Pumpa, ventik elindulnak de nincs kèp.
Windows betölt, hallom, percekkel kèsöbb is ha pl. az egeret kihúzom jelez a win.
Igp-vel egyből van kèp.
Van valami tippetek, mit k@rhattam el ès mi lehet a baja? -
odorgg
addikt
válasz
Habugi #41723 üzenetére
Eladtam.
Hirtelen felindulásból vásároltam, de rá kellett jönnöm ismét, hogy teljesen felesleges nekem egy ilyen drága VGA. Allig játszom havi pár órát. Ezen kívűl BF1 alatt 70-80%-on pörgött a jelenlegi konfiggal, és nem volt kedvem még 150k-t rálocsolni a konfigra, hogy kihajcsa esetleg rendessen.
4k sem vonz, fullHD-ra meg a 290 is megteszi bőven. -
HSM
félisten
A Sapphire 7870 XT-vel egészen biztosan jól működött, és ha jól emlékszem, az Asus 290 DC2-kkel is. Viszont most a 250X nem akar visszajönni, ugyanabban a gépben, amiben az előző kettő ment.
Persze, lehet én rontok el valamit, mert közben lettek driver és egyéb változások is, csak érdekességképpen leírtam. -
pityaa23
senior tag
Onnan tudom, hogy driver "baj", hogy régebben frissítettem, szarakodott, majd visszaraktam az előzőt és minden rendben volt. Simán lehet, hogy egy szűz rendszeren nem lenne gond, de valami nekem összeakad, bekavar. Újratelepíteni a komplett win 10-et most nincs időm, megkeresem a régi drivert, egyelőre ez is megoldás.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok, nektek nem esik szét az asztak win indításkor az újabb driverektől? Utána wattman... üzenettel hekyreáll. Msi 290 gamingem van. Volt egy driver aminél még jól ment, de nem emlékszem rá, meg kellene keresnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PS Plus előfizetések
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest