- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- votlage71: Kábel menedzsment
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappesz
tag
válasz
gerleimarci #40594 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Hol találom a Hawai infot?
-
HSM
félisten
válasz
gerleimarci #40595 üzenetére
Szép munka, nekem tetszik.
Az miféle tuning a kártya végén az az elektronika?
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
gerleimarci #40580 üzenetére
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Van-e rá mód, hogy r9 290-es referencia kártyából r9 290X-et csináljunk. Jutubon van róla videó, de tényleg lehetséges?
Illetve, van-e értelme egyáltalán.... -
Bélaaaa
őstag
Várható valami a 290/390 vonal után? Lassan cserélem a 290 vaport, csak szeretnék AMD-ben gondolkodni.
-
GAbre
veterán
Úgy néz ki jó áron sikerül vennem gtx 1070-et,úgy hogy lehet itt hagyom a fórumot.
Kicsit bánva az éveket,amiket itt voltam és főleg amd-nél,rég volt nvidia karim.
De hát majd kiderül,megjön-e,tetszik-e.
De a jó ár,és a fele fogyasztás sokat nyom a latban. -
Habugi
addikt
Őszintén szólva elég hülye helyet választottam a shothoz, OSD-s olvashatóságot szerettem volna csak épp a grafikából nem látszik itt shemmi.
ResScalinget 1.5 köryékére tolva már egész pofásan fest egyébként.
(#40586) GeneraL_XTX:
Kell hozzá egy ilyen táp ami méri saját magát, elég pontosan.
Utána USB-n keresztül a következőképpen néz ki a lánc:
Táp --> CorsairLink --> HWInfo64 --> RTSS OSD"6600K" nem más mint a CPU Package Power
"390X" esetében a GPU VRM Power In (PIN)
Az "RM 750i" pedig a tápból származó aktuális falból Ki érték, ami a videón is látható. -
Habugi
addikt
RE7 vRam étvágy, FHD..
Láttam már jó párszor ezen a felbontáson 7+GBot de a 8-al eddig még shemmi nem pacsizott le.
1080p, SMAA, maxon (a szokásos DoF & MB kivételével), ebben ugye benne foglaltatik a ShadowCache On is, mellyel a következőt produkálják az AMD féle folyamatos lemaradástól szenvedő, kazááán, ökomókus tömegmészárló, kivénhedt 3éves GCN2-es kártyák, ebben az egyébként NV logós címben..
Elvileg eddig kivételes eset, itt olvasható a magyarázat, szóval nem megőrülni hogy tendencia lesz.Megjegyzem a játék valami rémesen vontatott és lassú, szóval úgy döntöttem kell a francnak ide 100+FPS, így a Max részletesség fölött még szépen a ResolutionScalinget is felhúztam 1.0-ról 1.7-re, elég sokat dob a látványon és tartható vele a 60 mindenféle OC és hókem-póker nélkül.
Crimson 16.11.5, tehát nem a már ReLive féle gameRdy driver (17.1.1) ami elvileg még dob rajta elég rendesen.
-
Raggie
őstag
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kicsit lemaradtam Prohardver CES 2017, új AMD Radeon kártyák fronton. Valami Vega lesz, nem
Lehet tudni az új VGA-ról valami közelebbit azóta, megjelenés, ár, specifikáció, stb? -
gerleimarci
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ref 290-et, és elkezdtem moddolni. Volt itthon egy CM seidon 120V, gondoltam csinálok egy hybrid hűtéses kártyát. Levettem a gyári hűtőt, műanyagburkolatot, ventit.Megmelegítettem az egészet. A vapor chamberből lufi lett és így lejőttek az alu bordák. Let egy használható VRM és VRAM hűtésem.
A pumpához az AMD lefogatót használtam, amiből levágtam egy kicsit és bentebb fúrtam a lyukakat. Ugyan ezzel a furattávval kilyuggattam az alu lemezt és alulról besüllyeztettem a csavarokat. Kivágtam a helyet a blokknak. A kártyára raktam új padokat majd ment rá az alu lap, utána a blokk.Az eredmény:
1700rpm venti
800rpm ventiA pumpa 5V-ról megy 12 helyett. 1700rpm-en még elfogadható a hangja a ventinek, 800rpm-en szinte nem is halllani.
Egy jobb pasztával még lehetne kevesebb is az annyi, mert most az olcsó fehér szilikon alapú van rajta.
A VRM1-re még rakor majd egy nagyobb bordát.
Játék alatt 50° körül van a GPU 1100rpm-en, a VRM-ek nem mennek 60° fölé.Még a műanyag burkolatot kell kivágnom a csöveknek és a pumpa tetejének, illetve a már említett bordát felcsavaroznom. Majd később lehet kap egy folyékony fémes "pasztázást" is.
Képek hamarosan, majd ha készen leszek vele.
Ja és még lenne egy kérdésem: Szerintetek melyik a jobb thermal pad, a gyári kissé megviselt puha szürke vagy az olcsó kínai keményebb kék? Most a második van rajta.
-
Limiter82
csendes tag
-
Limiter82
csendes tag
Bocsi!
Telórol nyomtam, véletlen válaszra.
Ha lenne jobb bios teljesítményben azt kipróbálnám.
De nem tudom pontosan mit kell nézni kiválasztásnál. -
Limiter82
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy sapphire r9 290 tri-x oc és ezen szeretnék biost frissíteni.
Töltöttem biost ,de az nem lett jó.
Leis vert a víz.
390-es bios mehet rá?
Tudtok ajánlani melyiket..?
Megy win alól a update, és elvileg az elrontott is cserélhető.Köszönöm előre is.
-
Raggie
őstag
Ez normális. Én 290 Vapor-X kártyám is +25-öt kap alapból.
Ezt a VID táblázat alapján a kártyák BIOS-a állítja be automatikusan, a kártya szivárgási értékétől függően. (ASIC Quality)
Elvileg ez volna az "alap" feszültsége a kártyának. Ez egyedenként változó, attól függ, hogyan sikerült az adott GPU. Csak az MSI AB valamilyen középértéket kiválaszt a VID táblázatból és azt veszi alapnak és nem magának a konkrét kártyának az ASIC-ja szerinti értéket. Ezért lát már alapból egy eltérést.
-
GAbre
veterán
Kérdésem a következőL:
Második sapphire 390x-em.
És vmiért a rendszer gyárilag +25V-al kínálja meg.
Amit érdekesnek találok,mivel az előző azt hiszem+6V-ot kért,nem is foglalkoztam vele.
Csak most kicsit sokallom,főleg,hogy alulfeszelést nem is úgy birja.
Nem tudom,esetleg alaplap függő,vagy a táp(mivel az újat eladtam ismerősnek),és a régivel használom jelenleg?
Valami reális magyarázat lenne,vagy mind1ik kártya különböző gyári feszel menne? -
weri
senior tag
Ez mi lenne az uj driverbe ? Mit allit ez konkretan ? :d [link]
-
BBke
tag
(#40564) Pico
Köszi, hát ez az. Én sem tudom eldönteni.
-
-
Picco
addikt
válasz
Ralphus #40561 üzenetére
probald meg 2 memoria modullal, lehet nem orul neki hogy neked van egy harmadik? Asrock/alaplapos topicot ajanlom meg, mert ez nem a kartya lesz. Ha terheles alatt stabilan mukodik akkor meg plane.
(#40558) BBke: ilyet meg nem lattam, ha szep szavarvanycsikos lenne, akkor rafognam a karin levo memoriara, de igy nem tudom. Nalad sem egyertelmu hogy a kartyaval van baj, foleg ha jatek alatt meg nem produkalta.
-
Ralphus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte R9 390X Gaming 8Gb VGA.
A következő a gondom, ha a BIOS-ban állítok "szinte" bármit, akárcsak egy Fast Boot-ot vagy egy előre definiált CPU overclockot, a gép utána nem bootol be ( vagy csak nem ad vga jelet) és a VGA ventillátorjai maxon pörögnek.
Ha kiveszem a VGA-t, és az alaplapiról műkődtetem, akkor gond nélkül megy minden.
Ezenfelül van, hogy 20 perc gyenge terhelés után először kidob a windowsba, az adott alkalmazásból, másodszorra black screen, fagy és még a hard resettel sem indul újra a gép, csak kikapcs bekapcs után...
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszi! -
Hunork
veterán
Tudom, nem ez a kérdés helye, de a helyén csak egy válasz jött. Valakinek tapasztalat XFX kártyákkal? Üdv ismét!
XFX RX480 8GB GTR (with Hard Swap) kártyáról vélemény? Melegedés (gpu/vrm), venti zaj? Ő is kényelmesen elférne a házamban. Ellenfele a Sapphire Nitro+. Ennek fényében? -
Cifu
félisten
@Habugi: Azért ez nem annyira egyszerű - nekem nem stimmel például utána se (bár tippre a DDU-nál szúrtam el). A kánya vigye el, lehet én is inkább visszaállok régebbi driverre...
@Mike 32: Nincs fekete-fehér válasz.
R390(X):
+Nagyobb teljesítmény
-Nagyobb áramfelvétel (erősebb tápot igényel, különösen tuning esetén)
-Nagy hőtermelés (erősebb hűtést igényel / zajosabb lesz, hogy lehűtsd)
-Régebbi architektúra (GCN2)R480:
+Csendesebb és hűvösebb
+Kisebb táp is elég, akár tuningra is.
+A legújabb architektúra (GCN4)
-Teljesítmény terén elmarad az R390X-től, újabb játékokban (pl. BF1) viszont az R390-et eléri FHD-ban.Ha csak a teljesítmény érdekel, és nem 4-5 évben gondolkodsz, akkor R390X.
Ha a géped jelenlegi kialakításban az R390X tuninghoz bővítést (táp, ház / hűtés) igényel, hosszabb időre (3-4 év) szánod a vásárlást, illetve kihasználod az egyéb újdonságait (HDR, TrueAudio NEXT), akkor R480. -
Raggie
őstag
válasz
Mike 32 #40548 üzenetére
kb 290-390 teljesítményszint a 480-as. A 290X-390X gyorsabb nála nyers teljesítményben, cserébe sokkal többet fogyasztanak és melegednek is(kell nekik a jól szellőző ház).
Használt vagy új vásárlásán gondolkozol?
Használtan egyértelműen a 390X a nyerő szvsz, ha újat, akkor viszont a 480(újabb gen, jóval alacsonyabb ár). -
Mike 32
aktív tag
Halli skacok érdeklödnék hogy most milyen karit érdemes venni ??
390es 390xet vagy az új 480 4G 480 8G??
Válaszokat elöre is THX -
Habugi
addikt
válasz
TeeBee73 #40521 üzenetére
Ámen tezsvírem, úgy legyen, a reményhal pedig végezze mirelitként!
(#40542) HSM:
+1
Ámbár aki ReLiveot használ már és problémás számára az AB, megpróbálhat egy olyat ha van kedve kísérletezni, miszerint:
- Afterburgerben: Reset
- Afterburger Uninstall
- ReLive Uninstall
- DDU csökkentett módban
- ReLive Install de Wattmant nem megnyitni!!!!44
- Install Afterburger de Unoffical OC módot nem bekapcsolniElvileg ha mindent betart az ember akkor így működik AB-vel az OC/venti profilozás stb, ReLive használata pedig az újdonság varázsával és a loreál életérzés hathatós kíséretében problémamentes lészen vala'..
Lefekvés előtt redditen garázdálkodtam és találtam egy linket, ott volt ez kitárgyalva, sok pozitív visszajelzéssel.
-
weri
senior tag
En is a regit hasznalom. Az uj (relive) driverrel olyan furcsa dolgot latok ha allitok valamit a gpu orajelen hogy hullamzik a kep szoszerint :d Meg ilyet eletembe nem lattam, es ujrainditasig azt produkalja.
-
HSM
félisten
válasz
SpongyaBob #40543 üzenetére
Igen, nálam is teljesen hibátlanul teszi a dolgát.
-
oliba
őstag
másnál is vannak fagyások videózás alatt az új driverrel, vagy csak nekem. Értem a fagyás alatt, hogy egy 45 perces sorozat alatt kétszer belefagy a gép. A másik, hogy alvó üzemmódból nektek sem jön vissza a gép?
-
Hunork
veterán
Köszönöm a gyors válaszokat!
Játék van, napi két-három óra. Fogyasztás azért így nem vészes. Inkább az Strix hangja heves, bár azt azért kezelem AB-el. Csak gondoltam, érdeklődöm. 30k-t meg biztos nem költenék egy ilyen váltásra! -
Picco
addikt
válasz
Hunork #40534 üzenetére
ez csak keretlen maganvelemeny, de ha tervezel FHD fole lepni atgondolnam a helyedben, foleg hogy fel eves a karid. ha viszont nagyon zavar a zaj akkor tenyleg nincs mit tenni...
fogyasztas szerintem csak akkor mervado ha nagyon sokat jatszol napi szinten, egyebkent sohasem termeli ki az arat. -
Hunork
veterán
Srácok!
Lehet, bugyuta a kérdésem: most ugye egy Asus Strix R9 390 dübörög nálam. A fogyasztást nézve egyértelmű, de amúgy érdemes most váltanom egy RX 480-ra? Vagy várjak még, hátha lesz egy újabb AMD sorozat?Ha igen, mennyit kóstál az R9 390? (fél éves, doboz, kellékek megvannak) Ahogy nézem 70-80k között látom hirdetésekben. Ez valós ár lehet?
Plusz: korábban említett Táp probléma megoldva!
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
-
oliba
őstag
Üdv!
Hosszi idő után újra összeraktam a vizem és duruzsol a 290. Meglepődve tapasztalom, hogy az új driver miatt (gondolom) nem fogad szót az AB, ha tuningolni akarok. Ti hogyan tuningoltok? BIOS módosítás már működik?
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre volna szükségem, egy barátom Gigabyte R9 290oc-jával szívok....december közepe óta elkezdett random BS-ezni! Nem igazán bírom fixálni a kártyát, eddig hibátlanul ment vagy 1,5éve egy R9 390 mod biossal 1100/1400-on alap feszen, most gyári biosszal emelt feszültségekkel is random BS néha...többnyire 2D-ben
VDDC most 1v, de 1,050v is volt azzal is elhasalt, VDDCI az most 1,023v de így is elhasal, memóriát csökkentettem 1000Mhz-ra akkor is dobta igaz csak 2-3 nap után!
A jelenség egy decemberi driverrel kezdődött, azóta Friss Win10 és régebbi számtalan driver sem segít rajta! Hőfokai max gpu 70c VRM is 70 alatt van full terhelésnél
Valami ötlet?
Üdv
-
GAbre
veterán
válasz
Habugi #40520 üzenetére
Igen,jartam anno en is nemreg igy,bar en prociventit raktam forditve,es ravitte a meleget a gpu-ra nem rola el.
Majd ha vegre kicserelik kartyam,en majd arra leszek kivancsi,hogy a tápot,hogy rakjam be.venti hazba legyen,van padlo fele.
Utobbi jobb lenne,legalabb tisztasag szempontbol,bar igy meg venti ellen dolgozik -
Habugi
addikt
Néztem persze, ugye a 390X érkezése óta úgy állt az a venti a fene vinné el és most h megfordítottam hozott jócskán, ~10°C -t.
Röstellem bevallani de oltári balfékség volt ez a nemtörődömség részemről, gyakorlatilag a VGA ventik ellen dolgozott.Azzal magyarázom a magamnak a bizonyítványom, h anno a 280X mellett néztem mindkét esetben és nem vettem észre különösebben semmi difit, jött a 390X, gondoltam ez több hőt termel, a borda lamellázása is oldalirányú nem úgy mint a 280X DCII esetében volt, megfordítom a ventit h segítsen kivinni a meleget.
Bumm így született ez a marhaság.
-
Hunork
veterán
Üdv srácok!
Nem közvetlen R) téma, de érdekelne a véleményetek!
Lehet, hogy le volt, van írva, de nem találom. Adott a tápom, FSP Hyper S700W. Régebben volt zörgés gond, de az megoldódott az Aeneas házban. Amit viszont észre vettem, hogy Idle állapotban (tehát fórum, internet, office...stb), a tápegység ventije lelassul, majd beindul. Ha az R9 390 dolgozik, nyilván kell neki a szufla, az nem gáz, de nagyon idegesítő, mikor a halál csendes ház (ezért vettem, meg cseréltem benne ventiket) egyszer csak "beindul", aztán elcsendesül, aztán megint, és megint csend lesz. Olyan mintha terhelést kapna, pedig semmi nem indokolja... Mitől van ez? Orvosolható-e? -
Habugi
addikt
"Pár" hónapos késéssel lassan egy hete gondoltam egyet, erőt vettem a lustaságomon és megfogadtam egy korábban kapott tanácsot, miszerint ezt a gépház farában lévő Xilence RW ventit fordítsam meg hogy közvetlen a VGA arcába dobja a levegőt.
A 280X mellett így használtam, aztán a 390X érkezésével fordítottam rajta azzal a szándékkal miszerint segít majd kidobni a házból a meleget..
Node.., így hogy a 390X közvetlen kapja a jóshágot, közel 2óra DyingLight tFEE után a következőképpen alakulnak a hőmérsékletek, csendes, fix ~2000rpm-es (40%) Tri-X fordulatszám mellett:
DAT Kazááán..
(#40508) Raggie:
-
HSM
félisten
Elvileg az új driver már kezeli WattMan-ból ezeket a kártyákat, szóval lehet próbálkozni.
Hogy működik-e rendesen, azt mondjuk nem tudom sajnos, én nem próbáltam még.
Én annyiból nem aggódtam, hogy dual BIOS-os a kártya, ha valami balul ütött volna ki, átkapcsoloma másik BIOS-ra és helyreállítom, amit elrontottam.
-
Picco
addikt
válasz
Hunork #40504 üzenetére
nekem siman 100 fole ment a standard bloweres 290, szemrebbenes nelkul es nem kellett hozza sokat jatszanom egyhuzamban.
(#40495) HSM jovanma, atlag en atlag foldi halandokent ilyenekre ritkan vallalkozom. emlekszem meg 2900pro@xt mod-ot csinaltam anno, akkor is remegtem h elkurom. csoro egyetemistakent tuti alomba sirtam volna magam ha beszalad egy kekhalal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest