Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
Kronus
üzenetére
Az baj, ha bedob egy bs-t és nem tudni az okát, az ember ilyenkor már reszket, mikor jön a következő.

De az mondjuk jó hír, ha játékok alatt még nem jött elő, szerintem ne is foglalkozz vele, de ha valamikor megismétlődne, figyeld a szitut, h. lehetett e köze az először megfigyelt esetnek.(#10072) Malibutomi: Köszi, tápra nem is gondoltam, bár elvileg 750W-nak bírnia kéne. Persze ha le is adja azt, azért Gigabyte táp tudjuk nem egy gold kategória... Szóval elgondolkoztató, rá kéne mérni valahogy.
De leírom a történetet, miért gondoltam alaplapra vagy CPU tuningra:
Mert GTX 780 sem bírta ebben a környezeten a húzást és most az MSI R9 290 Gaming sem, extrém játék körülmények között mindkét kártya esetében 15-20 perc után befagy a kép! Sz'al nincs bs. hanem megáll a kép, majd simán ki tudsz lépni a programból újraindítás nélkül.
Ezért gondoltam alaplapra, procira, de akkor most már tápra is, mert az nem lehet, hogy ennyire looser legyek és van két kártyám zöld meg piros oldalról, ami ennyire antituning? (vagy mégis??)
Tegnap: Asetto Corsa, 24 autó, full felbontás és 3 monitor, vagyis itt hamar kiderül ha valami nem stabil. És sajnos nem volt az. AMD kari van most a konfigban, és olyannyira nem volt stabil, hogy a gyári OC órajelen sem bírta e körülmyének közt 20 percnél tovább, hanem kifagyott!
Nos innentől kezdve viszont komoly aggodalom fogott el, mert van még kb. 3 napom, hogy lemondjak a vásárlásról...
Szerintetek?
-
Tomdriver
őstag
válasz
Kronus
üzenetére
"Nah.... össze hoztam egy BS-t MSI R9 290 Gaming-el...
Azt hiszem talán én vagyok az első..."Hát nem, én is összehoztam már párat tuning közben a Gamingel, de én ezt annak tudtam be. Akkor szokott előfordúlni, ha több feszt adtam mint amit kéne. Durvább esetben kékhalál is beesett ilyenkor. Viszont ha a kari alul volt feszelve, akkor simán csak a asztalra tett ki.Megjegyzem minden esetben ment a GPU-Z is a háttérben, sőt AB is be volt kapcsolva a ventiprofil miatt. Más tuningprogramnál is volt ilyen jelenség, tehát nem AB számlájára írom, GPU-Z lehet, de inkább simán user error.
De! Szerintetek lehet hibás alaplaptól vagy CPU tuningtól olyan jelenség, hogy a kari egyáltalán nem bírja a húzást? Ha választ kapok rá megírom azt is miért kérdezem, de a "diagnózis" így előzetesen csak bekavarna.
Köszi.#10067 N.Ferry: Azt hogy érted, hogy folyamatosan váltogatja az órajeleket? Tehát a program nyitva van a háttérben és olyan gammel játszol, ami miatt az GPU órajel állandóan ugrál?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Kronus
üzenetére
Eddigi tapasztalataim,és a fórumban olvasottak alapján én azt szűrtem le,hogy úgy a "legkönnyebb" feketét vagy kéket összehozni,ha van pl. egy oc-s profilunk ab,vagy trixx-ben és azt használjuk asztalon,de úgy hogy folyamatosan váltogatnia kell az órajeleket,ezeket a dolgokat nem szeresse a 290..

-
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
Kronus
üzenetére
De
Megszokható... nekem eddig 2 volt/nem használt sem az AB, sem más party program eltávolítása sem/, de már tettem a dolgok ellen 
A vicc hogy nálam egyszer ugye videószerkesztés közben szállt el, egyszer meg a winamp zeneváltása közben
, tudom nem nevetséges, de én akkor kínomban nevettem
! -
HSM
félisten
Ha nagyon sok az FPS, akkor cicereg ez a fajta VRM, mind ilyen többé kevésbé Élményindex meg különösen rángatj az egekbe az FPS-t, nekem az amúgy full kussoló Tahiti kártyát is megcingogtatta.

A kilépéskori kép unigine-ből is elég gázul van megírva, nálam olyan 5000fps, ha jól emlékszem. Többit lásd előző sor. Az is cincogtatja nálam a 280X-eket.

Amúgy ha normál használatnál is előjönne, alulfeszelés, órajelcsökkentés rengeteget tud segíteni a dolgon.
-
andro93
aktív tag
Én is azon a véleményen vagyok, hogy egyikkel sem jársz rosszul. Az Asus meg az Msi nem olyan mint a Giga vagy a Sapphire. Én Gaminget akartam venni, de mivel nem volt sehol kapható kb két hete, ezért Asust rendeltem. Mondjuk amikor én rendeltem iponról, akkor 132 alatt volt az ára, annyiért jó vétel volt szerintem.

-
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Battlefield 6
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Részletekre egyáltalán nem emlékszem sajnos.
Megszokható... nekem eddig 2 volt/nem használt sem az AB, sem más party program eltávolítása sem/, de már tettem a dolgok ellen