- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gratzner
tag
válasz
ricsi8800gt #40199 üzenetére
Nem teszteltem eddig semmivel. Most kivancsisagbol elinditottam a Kombustor-t es ez lett belole.
Mindenesetre ma kap a gep egy friss win7-et, a vga egy jo pasztazast (bar a hofokokat figyeltem eddig is jatekok kozben es 61 fok fole sosem ment). Elkepzelheto, hogy a Kombustor stressztesztjeben a 72 fok mar sok volt neki? -
ricsi8800gt
addikt
7970 Lightning birja a tuningót.Nekem 1260 MHz is ment.
Mikkel tesztelted amugy ?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
gratzner #40197 üzenetére
Van olyan persze, hogy nem bírja, és a vga, hanem sokszor a Vram, pl emiatt nem egy 280x (Asus, vgay MSI ) kari ment tönkre, mert hűtetlen a ram.
Amúgy pedig ez mindenképp vga hiba, szóval kipróbálhatod, hogy pl a Vram-ot visszaveszed, a gpu-al nem lehet hiba, persze driver reinstall-al együtt
Amúgy pedig a Kombustor azért rendesen a vga tűréshatárait feszegeti, szóval ha játékok alatt jó, akkor mi lehet a baj
ricsi8800gt GPU igen , de ez is ugye szerencse függő, mert nekem annó a sima 7950-em jobban húzható volt, mint a Vapor
-
gratzner
tag
válasz
Dark KillerX #40196 üzenetére
Nem bírja a kártya az adott órajelet? Alap órajelen van. Nem nyúltam hozzá.
Totál szellős a ház, azzal nem lehet gond. Amúgy ha jól emlékszem 72 fokosan dobta el a Kombustor-t. Az nem lehet sok... -
Dark KillerX
addikt
válasz
#93284608 #40188 üzenetére
Valószínű hogy nem bírja az adott órajelet a kártya, vagy pedig túl melegedett
Próbáld meg, nagyobb fix fordulaton a Kombustort, vagy vegyél vissza, némileg a kártya órajeléből
Egyébként mennyire van szellős házban a kártya, mert azért a Lighting kártya eléggé kivan facsarva órajel szempontjából
Pixx96 Ez 100%-ban vga hiba, és egyébként pedig bőven elég az FX 83xx az a vga alá, de igaz ajánlott meghúzni, de viszont maximum akkor kell erősebb proci alá, ha benchmark huszár az illető
gratzner Fx topic [link]
-
gratzner
tag
válasz
ricsi8800gt #40193 üzenetére
Pont ezért kértem, hogy navigálj kicsit a proci húzásában!
Már ha ezt lehet navigálni üzeneteken keresztül... Ha nem, akkor majd megkeresem google-ben, de ha már reagáltál...
-
gratzner
tag
válasz
ricsi8800gt #40191 üzenetére
Minek sovány? A VGA-nak?
-
gratzner
tag
válasz
Pixx96 #40189 üzenetére
Hm... Ma este kap egy friss rendszert a gép, nyilván driver-t is, aztán nekiesek az Afterburnernek... Ez ügyben van 1-2 jó tanácsod?
De attól, hogy nem tudja kihajtani, attól még nem kellene fagynia... Vagy de?
Amúgy
lap: Gigabyte GA-970A-UD3 r.3
Táp: FSP Rider 650 (82+)
Procihűtő: Thermaltake Frio AdvanceVárok bármilyen jó tanácsot...
Köszi -
Pixx96
aktív tag
válasz
#93284608 #40188 üzenetére
Hát eltudom képzeli hogy alapon a fx-8320 nem pörgeti meg kellően a játékok alatt ezért nem produkálta még ezt de lehet valami driver gond.Nekem volt fx-8320-am és ajánlom a húzását ha megvan a kellő körítés hűtés meg egy normális lap akkor 4,0-4,5 körül nyugodtan mehet igazából ezek akkor kelnek életre
.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy MSI Radeon HD 7970 Lightning BE kártya, ami már másfél éve tökéletesen működik(dött), sosem volt húzva. Egy FX-8320 hajtja, ez sem volt húzva sosem. Egyébként ki kellene már próbálnom lassan...
Lényeg, hogy nézelődtem az Afterburnerben, de nem állítottam át semmit, elindítottam egy Kombustort, ami szépen elklezdte stresszelni a kártyát, majd 82%-nál leállt és az alábbi windows üzenet fogadott:
a képernyőillesztő nem válaszolt és utána helyreállt
Játékokban sosem produkált még ilyent. -
czanki90
csendes tag
Vapor-X HD 7970 GHz Edition 3G D5 Kártyám van (nekem is) és ugyan az a tünet mint az előttem lévőknél.
Három napja kezdte kb 2 percenként fölpörgött 10 másodpercre azt hittem hogy annyira poros ezért ma kifújattam és akkor vettem észre hogy a felírat alatti venti szorul! És indításnál jött a meglepi megpörgette mind 2-tőt ami szorult az csak megmoccant, és ami jó az leállt és a szorulós indult el csak!
Játék közben ahogy az elején írtam be be csatlakozik a második venti is.
Még jó hogy pont van 2 hónap garancia
Amúgy a garanciás javítás kb menyi idő alatt zajlik le?? -
DjDanee87
addikt
Nem videókártyafüggő hogy milyen videófileokat tud lejátszani egy gép? i5 2500k, 8Gb DDR3 és 7970 Ghz-em van és kipróbálásból leszedtem 2160p videót, és nézhetetlenül akadozik. Valami driver beállítási dolog lehet, vagy ezekhez már ennél is komolyabb vas kell ?
-
-
Hannibhál
őstag
ma jött meg a hd 7970em(ref) s mikor kibontottam egy furcsaságot találtam a crossfire csatlakozó mellett, egész pontosan egy kapcsolót ami 1-es illetve 2es állásba lehet.kérdésem az lenne h mire jó az a kapcsoló? a biost váltogatom rajta? s ha igen akkor mi a különbség a kettő között?
-
-
-
Speed®
titán
válasz
Chosen #40169 üzenetére
Nem dualbiosos a karid? Ha az, kapcsold át, a másikat tudok írni tippre..
Sajátommal nem szórakoztam még, mert nem kell piszka, 1100on stabil.
Mondjuk ez kifejezetten jó GPUt kapott (PC V2), 1200@1.175V megvan.
De ha lesz időm, lerobbantom róla a Petert és kap egy VF3000At inkább.
Nem rossz a Peter, de tök felesleges, nem gyilkolom annyira maxOCval. -
-
Speed®
titán
-
Sziasztok!
BIOS editorral mennyire biztonságos megemelni a TDP limitet? Gyári Giga 7950-ről van szó, ami már Boostos, de folyton visszavesz az 1000 Mhz-ből. Jelenleg ez a gyári beállítása:
TDP: 229W
Power limit: 195W - 275WAhogy néztem a többi biost ezek elég magas értékek, sokszor még 7970-ek se kapnak ennyit. Mennyit tehetnék rá?
-
Hannibhál
őstag
sziasztok, szerintetek megérné lecserélni a jelenlegi vga-mat egy ref hd 7970re? illetve hallottam vmi olyasmit h bios matatás után lehet sima 7970ből hd7970be-set csinálni, vki tudna ebben segíteni hogy hogy kel lha lehetséges? köszönöm előre is
-
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #40159 üzenetére
Nyilván érdemes az egyiken meghagyni a gyárit backupként.
-
ricsi8800gt
addikt
Kérdésem a következő.
Bios csere esetén 7970 Lightning kártyán mind a kettő bios állásban ugyan azt a biost kell fel tenni?tehát egyforma legyen a bios mind a kettő állásban ?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Balathruin #40152 üzenetére
OK, neked akkor kapcsol, én újan vettem a kártyát boltból.
Nálam mindkettő egyszerre megy.
4 pines csatlakozónál képtelenség hogy külön vezéreljen.
5 pinesnél lehetséges, kérdés nálad hány kábel megy a ventire.
Nálam 1000Mhz környékére húzott GPU-val 78°C volt a max hőfok több óra játék után.
Ha a tápcsati felőli venti nem megy, akkor meg amúgy is kicsit badarság lenne a gyártó részéről, hogy pont a VRM feletti ventit nem indítaná el, mert így gar idő lejárta előtt kinyírja a kártyát.
80%-on nálam sosem tekert, gondolom nálad azért, mert elérte azt a hőfokot (1 venti nem bírta), amin már 80%-on vezérel a kártya.
Nem vagyok elektro guru, de minél nagyobb %-on teker a vezérlés annál jobban hasonlít a 12V DC tápfeszültséghez a betáp jellege. -
Vikike9310
csendes tag
válasz
Balathruin #40154 üzenetére
Ne haragudj, de mindenhol azt írják, hogy mindkettőnek egyszerre kell mennie, hiszen fizikailag nem képes rá a kártya. Nem lehet, hogy a tiednek is hasonló hibája lehet?
-
ricsi8800gt
addikt
Valaki mokolt már biost 7970 Lightningon BIOS Editorral ?
-
válasz
Balathruin #40152 üzenetére
Nekem is Sapphire Vapor-X Boost HD7950 van ,es mindket venti forog ,nem tudja leallitani oket.
-
Balathruin
veterán
Hányszor írjam, hogy nekem is 80%-nál kapcsol a második?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Vikike9310 #40149 üzenetére
Egy esetet tudok elképzelni, de az csak 3 pines ventinél és fesz szabályozásnál működne.
PWM-es ventilátoroknak magasabb a legkisebb fordulata. Ez pedig az, ha különböző típusú ventilátorokat tennének a kártyára és az egyik pl 3V-on indul, a másik 6V-on, így kivitelezhető lenne. Gondolom PWM-esnél is van megoldás, de akkor ezt a Sapphire a kártya megjelenésekor hirdette volna, hogy erre képes.
A továbbiakban neked kell az eladóval lerendezni a dolgot.
Ha segít itt az én kártyám GPU-Z képe, ami 2013 júliusban vásárolt.
Igaz módosítva van kicsit a bios, de a lényeg látszik.... -
Vikike9310
csendes tag
válasz
szacsee #40148 üzenetére
Valóban úgy van bekötve, ahogy írod. A 4-es csatlakozóból összesen 7 kábel (ebből 1 sárga) indul ki, melyeket nézve az első ventihez (amely normálisan viselkedik) 4 kábel, míg a másodikhoz (a kimenethez közelebbihez) csak 3 kábel megy.
Tehát a tied mindig, ha jól értem, akkor már akár 30-40%-os fordulatszámnál is bekapcsolja mindkét ventit. -
szacsee
nagyúr
válasz
Vikike9310 #40147 üzenetére
Itt találsz róla képeket.
Nézd meg a sajátod hogy így van-e bekötve a csatlakozóba...
Fekete, piros és kék kábelből 2 megy egy-egy érintkezőhöz a sárgából egy.
Sárga az RPM jelet jelzi és meghülyülnek a vezérlők, ha pl két ventilátor jelét fogadják, ezért az egyik venti van csak bekötve oda, a másik venti kap 12V-ot és PWM jelet. Ha így van bekötve akkor rosszalkodik a venti.. vagy próbagarban intézed, vagy ebayon lehet venni 6500 pénzért kb.
Ha kicsit szorul akkor lehet az a jelenség amit leírsz, mert akkor tud csak elindulni a második venti.
Neked kell eldönteni, hogy melyik utat választod... vagy megegyezel az eladóval, hogy meglesed a ventilátort és amíg a hiba nincs kijavítva addig él a próbagar... lehet csak egy kis kenőspray megoldaná a dolgot, de ami biztos, hogy nálam egyszerre megy a két ventilátor. -
szacsee
nagyúr
válasz
Vikike9310 #40145 üzenetére
Bocs második kiadás, ahol már nincs besüllyesztve a gpu a keret alá, de még nem fesz lockos.
-
Balathruin
veterán
válasz
Vikike9310 #40140 üzenetére
Semmi baja nincs, ez nálam is így működik.
-
Speed®
titán
válasz
Vikike9310 #40140 üzenetére
Tippre döglődik a 2. venti vagy a vezérlés szórakozik, mennie kéne együtt.
szacsee
3x1080Pben a 390 alaposan elhúz, de egy 290 is ~1.5X gyorsabb + olcsó.
Ha nem sajnálod a difit, 390, ha igen, ref 290 gombokért, vizezve harapna.
Én 290ről jöttem vissza 7950re, 1125ön megy 24/7, de azért jóval lassabb. -
Vikike9310
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű esetleges hibára szeretnék rákérdezni, amire ma egész nap kerestem a megoldást, de nem jöttem rá.
Szóval reggel megérkezett a használtan vett Sapphire Vapor-X Boost HD7950 3GB-os változata, majd furcsállottam, hogy hamar növekszik a hőmérséklet. Ezután megnéztem, és a két ventilátor közül csak az egyik működik, azonban 80% feletti ventilátor sebességre húzva beindul a másik is.
Játék alatt 3D-ben, 100% terhelés alatt, illetve hőmérséklet növekedés hatására sem kapcsol be, kizárólag, ha a 80%-os fordulatot eléri.
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a hiba oka, vagy ez a típus így működik? (Amit kétlek, hiszen számomra egyszerűbbnek és logikusabbnak tűnik, mint minden más kártyánál az alacsonyabb fordulatszámon több ventilátor = alacsonyabb zajszint, de mégis jó hűtés elv). Ma kezdődik a próbagarancia, és mihamarabb jó lenne tudni, hogy vissza kell-e küldeniKöszönöm előre is
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Lemértem itthon az 1000Mhz-en ketyegő 7950-el, hogy mit tud Dirt Rally alatt:
Ilyen beállításokkal:Min:~40fps
AVG:~50fps
Max: 70fpsValaki meglesné, hogy hasonló eredményt kap 7950/70-el? (akinek megvan)
Nem tudom, hogy egy szénné húzott 7950-el milyen értéket lehet elérni pl ebben a játékban.
Igazából upgradelni szeretnék, de víz van a kártyán és még bírná a tuningot röhögve.
290-re nem hiszem hogy értelme lenne váltani (vagy azóta gyorsultak wunderdriverrel? )
290x-re inkább dobok és 390 lenne, vagy később ha az árak normalizálódnak, akkor Fury, vagy 980.
3 monitort hajtanék vele FHD-ban.
Ami visszatart, hogy pl 390-ért ~100K-t kiadnék és annyit rá kellene költenem mint a mostani kártya ára, hogy megvehessem, de nem fog hozni annyit.... tudom későn gondolkodtam el a váltáson, de ha nem éri meg inkább várok még és a következő generációra csapok le... vagy mittudomén.
Véleményetek? -
-
Totalse
csendes tag
válasz
Totalse #40057 üzenetére
Sziasztok!
Én még mindig a 0%-os fan profile létrehozásával vagyok elfoglalva, szeretném ezt megoldani valahogy, ha lehetséges.
Egyelőre ott tartok, hogy letöltöttem a VBE7-et és csináltam benne egy módosított profilt, amiben a ventilátorok sebessége 55 fokig 0%.
Már csak a flash-eléssel kapcsolatban vannak kételyeim, nemtom mennyire biztonságos ez.
Közben eszembe jutott, hogy a kártyám dual bios-os. Tehát ha átkapcsolom a másikra, amit amúgy sem használok és arra rakom fel a módosított bios-t, nem történhet semmi gáz? Vagyis ha történik, visszanyomom a kapcsolót a mostani biosra és ugyanígy használhatom tovább?
Egyáltalán működne ez így? (Mármint valóban állnának alapjáraton a ventik?) -
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #40120 üzenetére
A fesz VGA szinten nem mindegy, persze ha csak a pontszám a lényeg, oké.
Gondoltam hátha nem csak engem érdekel, mit kapott a GPU feszre/hőben ;p -
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt #40120 üzenetére
Gondolom max fesz GPU - nál is. 1,3V?
-
Speed®
titán
válasz
kriszpontaz #40117 üzenetére
Már csak azt nem értem, mi a gond a pixeles boot logoval..de lehet csak egyéni igénytelenség részemről, hogy pont letojom, hisz OS alatt használom a gépet, ott kell virítania
ricsi8800gt
Ebből a képből nem derül ki, mennyin ment a proci és mekkora fesszel/hőmérsékleten a VGA..ne sajnálj pár kattintást a sensor értékeken teszt előtt.
-
Speed®
titán
válasz
kriszpontaz #40115 üzenetére
A gyári BIOSt kell megszerkeszteni, VBE7el már szépen állítható minden.
Megemelt TDP limittel nem kell szórakozni a tuningnál sem a +% résszel.
Ha kiteszteled +20% mellett mit tud stabilan a kari, azt be lehet tolni fixre.boot logo..mire beizzik a monitor, már a wint látom..ennyire lassú a boot?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Speed® #40114 üzenetére
Lekapartam egy BOOST BIOS-t a TPU-ról, aminek eleve magasabb az alapfesze mint a normál BIOS-é. Na az alap órajelet felhúztam vagy 980-ra, a többire már nem emlékszem, de a kártya a DTP limit vagy nem tudom mi miatt (lehet én bénáztam el a driver beállítások alatt nem engedélyeztem plusz kakaót neki) ugrált a frekvencia nagy terhelés alatt. Főleg Mantle használatával, na ott meg random ki is fagyott, nem úgy mint a gyári BIOS-al.
Amúgy nem értem miért is ne lehetne downgradelni egy biost. Az Atiflash nem írná felül az egészet?Mellesleg UEFI biossal talán normálisabban nézne ki a BOOT logó is.
-
Speed®
titán
válasz
kriszpontaz #40113 üzenetére
Mennyin szeretted volna járatni, hogy throttlingolt..? Elég combos azért a karid, simán bírnia kéne valami normálisabb OCt
A "csöves" PC-V2 sem panaszkodik kitolt TDP limittel 1200on, ennyit azért illene elérnie annak is.
Fastboot..SSD mellett még ilyenekre vágysz?Én tuti nem mókolnám ezért
R9-280 BIOS talán működhet, bár az már a másik véglet rizikózásban asszem :S
Ahogy írod, ha baj van, nem tudsz legacyra visszaállni elvileg (mondjuk miért..?). -
kriszpontaz
veterán
válasz
Speed® #40112 üzenetére
Szia, köszi a választ.
A TPU-on nézelődtem, de nem jutottam eredményre.
Nem cibáltam a kártyát soha, egyszer moddoltam rá BIOS-t, de throttingolt, így visszatettem alapra, azóta sem piszkáltam. Nem is akarom piszkálni.
Most szeretném a Fastboot-ot használni, de ASUS alaplap híján nem tudom frissíteni UEFI-re. Ezért kérdeztem itt, hátha valaki már megtette, azt meg feltolnám Atiflash-el.
Ez a frissítőprogramon keresztüli mókolás egy vicc. Simán csak szivatás.Gondolkodtam már hogy rátolok egy R9 280 (vagy 280X??? nem tudom) biost mivel a kártya ugyanaz elvileg, de azt sem találtam. Ha meg UEFI-s és nem lesz jó az R9 BIOS, nem tudom hogy simán vissza flashelhető-e a régi normál BIOS.
-
Speed®
titán
válasz
kriszpontaz #40111 üzenetére
Szerk.: most látom, egyik sem UEFIs. Gyártó honlapján fent van, de tényleg azt írja, UEFI MB kell alá tőlük (mi köze a lapnak a VGA BIOShoz
). Egyébként miért akarod UEFIssé varázsolni? Utána már nem tudsz rendes BIOSal mókolni..
-
kriszpontaz
veterán
válasz
kriszpontaz #40097 üzenetére
Erre senki?
-
Nem csak azzal csinálja. És a beállításoknál megmarad a kért órajel, csak a működési órajel nem azonos a beállítottal, hanem alapon ragad. Tehát a kártya műveli valamiért. Hőmérsékletek a béka segge alatt (vrm-ek és gpu is <65). Vízzel vettem, de visszaraktam a gyári hűtőt, hátha a vízzel van gondja. De nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged