Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Az nagyon durván sok. A 4870/90-ek voltak a legmelegebb Ati-k, 100-110 fokos VRM-el, sok el is hullott belőlük hamar, főleg a 110 fokon tekerők közül. A mai kártyák 80-90 fölé nem nagyon mennek. Nálam a 290 is általában elvan 80 körül, VRM-el együtt.... 7970/280X-ek se nagyon mentek 80 fölé gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Akkor lapozz fel egy adatlapot, VRM-ből a FET-ek, tekercsek, kondenzátorok adatlapjait. 85-105 esetleg 130 fokos max hőfokokat fogsz benne találni. Van kevés speciális alkatrész, amik jól bírják sokáig a 100 fokos hőfokokat is, de azokat nem fogják ilyen kis otthoni ocsó' kártyákra rakni.
-
KAMELOT
titán
Ja full HD-ban esetleg. V-Sync meg minden, ami lehetséges maxon van és bekapcsolva. 1440p-ben több pixelt kell számolnia a VGA-nak. És csak +30FPS a minimumhoz az tényleg kevés!
1920x1080 --- 2 073 600 pixel
2560x1440 --- 3 686 400 pixel pontosan 1,7x több pixel(#36621) HSM: Igen ennyire csirke a 3450. Crysis 3 maxon 10-15FPS volt. Majd ma kipróbálom mennyit ad ott neki!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
AusWolf
őstag
Én nem aggódnék miatta. Nálam egy ugyanilyen táp hajt egy FX-8150-et 4 ram modullal, egy HD 7970 GHz Editionnel, és 2 merevlemezzel. Terhelve kicsit melegebb, mint egyébként, de ez természetes (nagyobb átfolyó áram = nagyobb hő).
Egyébként vannak erre a célra tápos topicok is, ott valószínűleg több segítséget kaphatsz ezügyben.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
zack
nagyúr
Így volt az első kártyánál. Mögöttem nagy sor, én meg vitáztam velük emelkedett hangon. Jó reklám volt ez nekik, mert az az 5-10 ember látta miről megy a vita.
De elegem van a folyamatos kardozásokból, és abból hogy utána egész este fortyogok az idegességtől egy olyan ügyből kifolyólag, amiben vétlen vagyok, illetve kiszolgáltatott alanya az egész ügymenetnek.
Volt olyan, az elmúlt években, ahol nagyobb összegről volt szó, és messzebb is kellett mennem ami a szankciók beígérését illeti, átlépve a törvényesség határait. Nem akarom ezt. Normálisan idegeskedés nélkül szeretem az ilyen helyzeteket megoldani, és volt arra is példa másik bolt esetében, hogy gálánsan azonnal polcról cserélték a hibás terméket, hogy ne legörbült szájjal távozzak.
Itt addig van kinyalva a vásárló segge, amíg a pénzt le nem rakja a termékért, utána kezdődhet a kardcsörte, ha garanciális probléma van vele.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
AeSDé Team
őstag
Persze, mindenképp megpróbálom elérni hogy ne ugyan ilyet kapjak, mert akkor ugyan ott tartanék mint most.
Volt már itt a fórumon olyan aki VRAM melegedés miatt küldött vissza kártyát? Az a baj hogy nem mindenhol jelentkezik, sőt ennél a pár játéknál is teljesen random hogy előjön-e a hiba vagy sem. Pontosan mit írhatnék a hiba leírásába amivel elérhetem, hogy ez egyértelművé váljon számukra is? Valamiért úgy érzem hogy nem fognak órákig CoD-ozni vagy Shadow of Mordorozni a kedvemért, és visszaküldik majd hibátlannak jelölve, egy 2500Ft-os csekkel.
-
AeSDé Team
őstag
-
Dark KillerX
addikt
Én is úgy gondolom,hogy a régi 7900-es karikon jobb a hűtés,gondolok itt arra,hogy pl a DCU2-ok sztem akkor masszívabbak voltak,és úgy gondolom az akkori Dual-X-ek is jobbak voltak,es akkor még nem is beszéltem a lighting-rol vagy a Vapor-rol,no meg a Matrix-rol.De persze jók ettől eltekintve a 280-as karik,a döntés a tied.
Úgy gondolom az ár és a gari alapján fogsz úgy is dönteni
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Ez a "kihajtsa shenem hajtsa ki" téma erősen túl van lihegve, mondom ezt úgy hogy két hete cseréltem le egy 5Ghz-es 8320ast Skylakere..
Konkrétan 280X társaságában a 4.7-re húzott 6600K-nak is sikerült CPU limitet előállítanom FHD-ben , holott mag/szál erő szinten már közel a duplája..
Kvázi a mostani 3.6-os 3470-eseddel is van néha CPU limited a 280X mellett, maximum nem tudsz róla és/vagy nem annyira zavaró a mértéke mint korábban a 6***-os FX-el volt.Ez kb mindent el is mond, erősen játék/beállítás/optimalizálás függő.
A 6100/6300 között c2c cirka 8-10% van, azért az nem olyan eget verő, a Visherának barátibb a fogyasztása így a hőtermelése is. Arról nem beszélve, azért egy alapórajeles 6100 & 7950 illetve egy alapórajeles 6300 & 290 között van "némi" differencia a probléma mértékét illetően.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
A dupla átlag fpst maximum akkor tudom elképzelni, ha alapórajelen használtad az FX-edet, valami hitvány 4+1es lapban, ahol alulfesszel is droppoltak a magok ha megterhelted.
Nem a levegőbe beszélek, viszonylag mélyebben beleláttam a húzott 8320as mellett ebbe a témába.Bőven lehet addig húzni egy FX-et hogy egy régebbi nonK i5-el partiban legyen, sőt.. , csak hát ehhez normális alaplap is kell. Sajnos a mai napig nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy utánajárás nélkül beleteszik ezeket az FX-eket olyan lapba ami jóindulattal is elektronikai fémhulladék.
De nem lényeg, nem akarok ezzel Offolni, csak azt mondom hogy két év keményen húzott FX után, ahol végig azt hallgattam már i5-el sincs CPU limit x-y dVGA mellett, nonK mindenre elég stb gondoltam megnézem mit tud a 6600K.
Őszintén? Brutális, nagyon tetszik.Viszont, ez az i5-el soha nincs CPU limit, meg dupla fps ez akkora ferdítés/valótlanság mint ide Bütyköskökörcsin..
Való igaz, erős egy szálat igénylő vagy 1-3 szálra írt és/vagy rosszul optimalizált játékokban zongorázni lehet a különbségen de ehhez kell a 4.7, mert igen, naná hogy megnéztem 3.5 ill. 3.9-en.Szóval a magam részéről az igencsak húzott Vishera után, frissen, egy erős K-s i5-re váltás után két héttel nem igazán vagyok jó táptalaja ennek a dogmának.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
looser
addikt
Sajnos nálam csak ez a három opció van (DELL U2312):
Wide 16:9
4:3
5:4Szoftverben próbáltam, hátha adminként kell indítani a ccc-t, vagy az AMD oldala szerinti leíráson is végigmentem, de eddig semmi. Mondjuk most a játék idejére átállítottam 4:3-ra, ez így okés, de ennek szoftverből is mennie kellene :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hát szégyellem, de nem találom ezt az opciót a monitoron, csak a fent említett hármat, ezek a Display Settings\Aspect Ratio-nál van. A ccc-ben ha a gpu felkonvertálást kikapcsolom, az Alkalmaz gombra kattintva visszateszi
Ezért próbáltam adminban indítani, de úgy is visszakerül :-/Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ladasanyi
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Horgász topik