- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40699 üzenetére
Egyértelmű.Valami venti vezérlés lehet akkor,amire még tippelhetek
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40698 üzenetére
A csatit megmozgattam, de én nem fogom szerelgetni, nem azért vettem. Hibátlannak árulták, ez sajnos nem az. Visszakérem a pénzt.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40697 üzenetére
Vedd ki a kártyát és azt a kis fehér csatin a vezetékeket mozgazsd meg,aztán tett vissza és nézd meg ugy.Ha nem forog akkor szedd szétt a kártyát és a csatit huzd ki és vannak a kis lábak.ovatossan nyomd öszébb öket hogy jobban feszüljön a csati benne.
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40696 üzenetére
Na, most a másik venti nem indult gépindításkor, ami az első alkalommal pont, hogy ment.
Ez így nem frankó. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40695 üzenetére
Ezek nem olyanok.Ezeknek menni kell.Azt meg tudod nézni még hogy ha kiveszed a karit majd vissza teszed hogy ugy megy e.De elsöre lehet csak valami kontakt hiba lehetett vagy nem tom
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40694 üzenetére
Most jó azóta, leállítottam többször is, minden indításnál ment mindkét venti.
Akkor nem értem, hogy beszerelés után mi lehetett a gond. Nem olyan a kártya, hogy csak bizonyos hőfoknál megy mindkét ventilátor?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40692 üzenetére
Ok.ha nem forogna mozgasd meg a csatlakozot ami pici fehér kis csati a kártya hátulján
-
Bjørgersson
félisten
válasz
rayoliviero #40684 üzenetére
Na csak bevállaltad?
Lagmentest!
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40691 üzenetére
64.
Na most kiprobalom, ha leallitom a gepet es elinditom, megy-e mindket venti.
A masik, ha gorgetem az egeret, akkor nagyon kicsit cicereg a kartya.
kovy29: Bevallaltam, de latod, vannak erdekes dolgok. Kaptam ra probagarit, most kell letesztelnem rendesen.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40690 üzenetére
Az korrekt szerintem.Igaz sok minden közrejátszhat a gpu/cpu temp értékekbe.De ha 60 fokos az korrekt nagyon
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40689 üzenetére
Ok, most nem rakom ossze egy ideig.
64 fok jatek alatt amugy, a venti 50%-on megy.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40688 üzenetére
Ha most forog akkor jó.Figyeld azt is amikor le kapcsolod a gépet majd vissza kapcsolod valamikor hogy forog e.Ne hogy 1 venti mennyen csak
-
rayoliviero
veterán
válasz
ricsi8800gt #40687 üzenetére
Hat most forog, de elso alkalommal, amikor inditottam a gepet, akkor nem forgott.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
rayoliviero #40686 üzenetére
Annak kell forognia.Nincs olyan hogy csak driver felrakása után forog
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40684 üzenetére
Grat! Borítsd szét takarításra, kencézd meg értelmes pasztával, aztán go
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40678 üzenetére
Jóvanaz..kérdés, mi van a borda alatt (VRM/RAM hűtés). GPUt elintézi, 5 HPs.
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40676 üzenetére
A 960at már a 7950/280 is lazán veri, szóval a 7970 tetszeni fog
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40674 üzenetére
Annyira ganaj nem lehet. Ha nem is megy 1200on 24/7, értelmes OCval annyi pénzért valóban jó vétel.
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40672 üzenetére
Debrecenben..máshonnan posta elviszi, ha megéri..vaterafutar 1k. Ne legyél rugalmatlan és találsz jót / jobbat..
-
rayoliviero
veterán
válasz
Speed® #40671 üzenetére
Haverom írta, hogy a 2,5 slotosak ajánlottak, ez amit vennék elvileg pont, hogy 2 slotos, a nem ajánlott. De lehet az eladó sem tudja pontosan, mert könnyű egy 2,5 slotost egy két slotossal összekeverni.
Holnap fog reggel írni egy SKU-t és az alapján már be lehet azonosítani.Debrecenben nem nagy választék van, vagy ezt megveszem, vagy nem tudok semmit. 750 Ti van még, az vadi új, de a 7970 attól sokkal erősebb és boltban is csak 750 Ti-ot tudnék venni.
-
Speed®
titán
válasz
rayoliviero #40670 üzenetére
Boostos DualX annyira nem tuti szvsz, a régi 5 hőcsöves OC verzió jobb volt, netán egy fullos VaporX inkább..ha már próbagaris motyót veszel, olyat vegyél, amivel nagyobb esélyed van a tartós kapcsolatra.
Ehh..benéztem, 7950et akartam látni. A 7970 elvileg rendben van, <70°C load gyári értéken, ami előrevetít némi tartalékot is OCban.
Esélylatolgatásba ettől függetlenül kár belemenni..ha parázol, garisat vegyél.
-
rayoliviero
veterán
Egy 7970 Sapphire Dual-X OC 3 GB-ot készülök venni használtan. 42 000 Ft, dobozos és egy hét próbagarit kapok rá, 3 éves kártya.
Mennyi az esélye, hogy tönkremegy egy ilyen kártya? Kell tartanom emiatt? Eladó megbízható, 2. tulajdonos. Mivel nincs rá bolti gari, csak ez idegesít, nehogy elromoljon pl. egy hónap múlva. A másik, hogy remélem nem nagyon hangos a Dual-X.
-
ladasanyi
csendes tag
-
ladasanyi
csendes tag
Sziasztok !! Nemrég vettem egy asus matrix platinum hd 7970-es kártyát mindene alap beállitáson van max a ventillátor vezérlöjéröl érdeklödvék mennyire lehet hozzányulni ? Most 10%-on van és keveslem de még mielött bármit is tennék gondoltam mekgérdezlek benneteket is aggódok nehogy túlmelegedjen ! A gépemben msi 760gm-p23(fx) (ms-7641) alaplap van AMD fx 4300rpocesszor 2x 4gb-os Kingston ddr3-as 1600mhz-memória 650-es corsair táppal !!
-
Speed®
titán
Nem hiába született a BE LE variáns csökkentett OCval..némelyiknek sok volt a MHz és/vagy kevés a fesz, emiatt stabilitás gondok voltak. Emellett elég sok példány döglött meg, keress rá a topikban.
Persze voltak/vannak hibátlanok is..szóval nem törvényszerű..teszteld le alaposan, aztán majd kiderül. -
Pixx96
aktív tag
Hello most jelenleg egy giga gtx 960 g1 gaming 2gb videokártyám van gondolkodtam h kipróbálnám a másik oldal videokártyáját is már csak a több vram végett is csak nem tudom h érdemes-e konkrétan csak ez a 2 típus érdekelne nem tudom nektek mi a véleményetek érdemes vagy inkább felejtős és nincs értelme ezekre cserélni másik nem érdekel csak ez jöhet szóba.
Msi HD 7970 lightning
Asus r9 280x directcu ii top
-
Levente07
tag
Sziasztok
Megmondaná nekem valaki, hogy melyik a legjobb driver a 7970-hez? Mert a crimson meg a driver is frissült és most még lassabb a cucc...
-
scr006
tag
Üdv!
Van egy ASUS 7970 TOP vga-m, amire raktam egy Peter-t. És olyan kérdésem lenne, hogy szerencsére az ASUS remek 5 PIN-es ventilátor csatival rendelkezik, így egyelőre a Peter ventilátorai, alaplapra vannak kötve. Így is teszi a dolgát, nincs is vele baj, de esetleg más aki hasonlóan járt el, az talált esetleg ilyen 5 pin-es átalakítót?
Esetleg más megoldást rá, hogy mégis kártyáról vezérelje a ventiket. Gyári ventiket nem akarom szétvágni, h ráforrasszam a 4 pines ventiket, ha nem muszáj.
Előre is köszi!
üdv!
-
gubabela
senior tag
válasz
Raggie #40652 üzenetére
A gyári csavarokat nem tudtam használni a backplate miatt, m2-es 6mm-es csavarokat kellett belerakni, a rugós megoldás a felfogatás miatt nem lett volna jó, de jó hír, hogy ref. pcb-s így elèg sokminden jó hozzá. Biztos jó lesz az r9 390 nem panaszkodtak a hütèsère. Melyik gyártóèt veszed?
-
Raggie
őstag
válasz
gubabela #40651 üzenetére
Ok, kösz az infót!
Hamarosan váltok elvileg R9 390-re és akkor lehet újrapasztázás + újra gap-padezés lesz egyből. Majd meglátjuk hogyan teljesít a gyári cumó.Ha figyeltél akkor elvileg jó lehet a kiékeléses megoldás is, csak azért kell figyelni mert hiába húzod meg fullra a tartó csavarokat magát a fő hűtőt rugók feszítik rá a GPU-ra. És egy rugót elnyomni általában könnyebb, mint egy fémlemezt meghajlítani.
-
gubabela
senior tag
válasz
Raggie #40650 üzenetére
A varázslós boltból rendeltem, a neve thermal grizly minus pad 8, 8w/mk-s 1mm-es ment a ramokra, 1,5mm-es a vrm-ekre. Pasztának cooler master e1-et tettem fel, mert sokalltam kicsit a max hőfokot. Nem mertem hajlítgatni a ram hűtőt, de a kièkelèsre azèrt figyeltem, szerintem jól sikerült. Ráadásul mèg rajta van egy backplate (modding miatt) is így nem is jók hozzá a gyári csavarok, ezeket is cserèltem.
-
Raggie
őstag
válasz
gubabela #40649 üzenetére
Ilyen nem igazán hozzáérő RAM hűtés problémám nekem is volt.
A fő GPU hűtő és a RAM hűtőlap közé betenni éket kockázatos dolog, nem ajánlom. Rossz esetben elemelheti a fő GPU hűtőt a chip felületéről!
Sokkal jobb megoldás levenni a RAM hűtőlapot s kézzel minimálisan meghajlítani azt az ágat, hogy jobban rányomódjon.Gap-pad-okat honnan szereztél és milyen hővezető képességgel bírnak?
Én MX-4 pasztát használok a GPU-n és 6W/mK hővezetésű gap-padokat tudtam szerezni innen a hardverapróról és erre cseréltem a VRM hűtőborda alattit.
Így Unigine Valley alatt GPU max 68 VRM1 max 81 fok, 1175/1400-on. -
gubabela
senior tag
A sapi dual-x is csinál meleget. Ráengedtem az unique heaven-t ès elèrte a 80 fokot. Kicsit állítottam a venti profilon, újra pasztáztam ès cserèltem a gap padokat is (thermal grizzly), így most max 65 fokos, idle 35. Azt vettem èszre, hogy az alsó memóriához, ami a pcie csatlakozó közelèben van, csak alig èr hozzá a hűtőborda, ezèrt ezen is javítottam (hozzá szorítottam egy èkkel a gpu hűtő bordájának az aljához)
-
Petyyyyy
addikt
Na, megvan az első játék, ami igazán megpörgeti a 7970-emet. Ingyé dobálták az NFS MW-t. ~88° most az avg temp, meg is jött a hangja.
-
bizoonik
tag
válasz
Speed® #40640 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Azt olvastam, hogy a 280X is hasonló értékeket mutat mint a 7970. Így akkor a csere sem olyan rossz végkimenetel (nyilván jobb lenne ha szépen működne a kártya).
Elvileg hibátlanul működik, a srác dobozában papírokkal adja, másfél éve vásárolta, azért tűnt jó üzletnek. De le tudom alkudni 60k-ra is, és akkor még jobban járhatok. -
bizoonik
tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy találtam, egy MSI R7970 Lighting Boost Edition 3GB GDDR5 384bit-es kártyát 60.000 Ft-ért. Még 12 hónap gari van rá, hozzáteszem.
Kérdésem, hogy a mostani konfigomhoz:
ASRock H77M
Intel Core i5 3470
Kolink 500W
Kingston HyperX 8GBérdemes-e megvennem, ha a The Witcher 3-at (mondjuk) szeretném futtatni közép-magas grafikán FullHD felbontásban?
Mi a véleményetek, mit javasoltok?
Köszönöm a segítséget! -
-
Bubanc
aktív tag
Sziasztok, vettem itt a ph n egy msi hd7970 lightening be 3gb kártyát.
Az normális, hogy gyakorlatilag minden szaggat? A procim phenom II x2 550. Memória Kingston hyperx 8 GB
Assasins creed syndicate 13-30 fps között megy, mindegy, hogy médium, vagy very high beállítás mellett próbálom... Ráadásul néha meg is akad a játék 1-2 másodpercre
Crysis3 pedig 15-40 fps körül mozogKoszi előre is asegitseget!
-
Colos1
őstag
Látok egy négyzetet pipa nélkül, de azt írja,
hogy engedélyeznem kell az alaplapon, hogy kijelezze. Viszont úgy meg nem fog elindulni a win. Vagy nem ott kell nézni? F@szt, csak nem tudok angolul. Nem támogatja. Akkor ez kilőve, nem fogok rá másik BIOS -t hegeszteni.Elvileg a hiba olyan, hogy vagy hibás CPU, vagy hibás lap, vagy ez. 7 hónap alatt 7 fagyás, ebből 5 BSOD? 5 különböző driverrel... 2 meg beakadás fehér képernyővel. Már hónapok óta mindent kipróbáltam, és ez az egyik ami maradt. Ja, és a fagyás állandóan akkor történik, amikor a gép IDLE állapotban van.
-
Colos1
őstag
Hi.
Van egy Sapphire Radeon 7950 950MHz editionom, és b@sztatnak, hogy a Win10 -et UEFI módban telepítsem. Amire nem találok sehol értelmes választ az az, hogy a VGA -nak kell-e ezt támogatnia, és ez a VGA vajon tudj-e?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Ide is vissza tértem olvasgatni kíváncsi vagyok milyen irányban halad a kártya ebben az évben és játékok alatt mit nyújt az AMD ezen kategóriája.
-
Zlika
aktív tag
válasz
Totalse #40605 üzenetére
Nem lehet sajnos ezeket a ventiket szétszedni, én ugyanebben a cipőben járok. Én kiberheltem a gyári ventiket és helyette egy 120mm-es ventit ácsoltam rá befőttes gumi "felfüggesztéssel".
Nem valami szép látvány de hűt mint a veszettség. És mellé nem is zajong nagyon.
-
sakal83
addikt
?
Nem ertem. Egy szoval sem mondtam h hibas.
Arra reagaltam h 7970 utan mire erdemes valtani...
Sajnos s 7850/70 7950/70 utan erdemleges amd kartya nem volt ertelmes Aron. Nagyon eltalalt szeria
Sephi
Nem is mondtam😊
De azert ki lehet fogni 70kert egy 780at. Ami kimondottan szimpatikus VGA.
-
aya
addikt
Csak eladtam a kártyát, aztán most szívok hogy mit vegyek helyette.
Ezért jó az intel hd van időm meg pénzem gondolkozni.
További jó játékot mindenkinek. -
gubabela
senior tag
Először is szedd le a jelenlegi drivert, de nem elég, ha uninstallálod, le is kell törölnöd az amd-s könyvtárakat, utána a registrit is ki kell takarítanod (mondjuk ccleanerrel). Utána szedd le a 15.7-es drivert és kapcsold ki a windowsban az automata driver update-t.
info -
Zlika
aktív tag
Sziasztok!
Valaki látott már olyat hogy a tesszelált felületeken megjelenik a wireframe? Nagyon fura. Far cry 4-nél és Mad max-nél láttam. 15.2-es driver-el. Valahol olvastam hogy régebbi driverr-el nem csinálja és valóban nem, viszont a win10 alattomban mindig frissiti a vezérlőt. De jobb lenne valami megoldás a frissebb driver-ek mellett. Van valakinek ötlete?
-
Totalse
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Újrapasztáztam a kártyámat és azóta valamiért azt csinálja, hogy az egyik ventilátor nem nagyon akar elindulni. A hátsó elindul időben, de az első van, hogy csak vagy 10 másodperccel később kezd forogni, vagy semmikor sem. Ha afterburnerben felhúzom 80%-ra, akkor már biztosan elkezd forogni, és aztán nem is áll meg, ha visszaveszem alap 30-ra.
Szóval csak az indulással van valamiért problémája.
Próbáltam a ventik kábeleit igazgatni, mozgatni, de egyelőre nem segített semmi.
Mi lehet a gond és hogy tudnám megoldani? -
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Sapphire 7970 dual-x oc-hez keresgèlnèk backplate-et, de csak design elemnek, nem akarom vizezni, szóval a hütő maradna. Lètezik ehez ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged