- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
gabber01 #41797 üzenetére
Beragad percekre a felület, de elvégzi a dolgát. Promptból viszont pár másodperc. Én TotCom alól szoktam csinálni, alapból rendszergazdai joggal indítva parancs és kész.
4.x inkább újabb vasakhoz..atiflash linkelt verziója hibátlanul megcsinálja a dolgát. Mondjuk simán lehet, hogy a 2.74 WinFlash alatt a 4.17 atiflash dolgozik..passz. Én előbbit használtam az utolsó karimhoz (7950 PC V2). -
gabber01
addikt
Valakinek van ötlete, hogy mi a francért nem használja a kari (Powercolor 7950 PCS+) az Afterburnerben megadott frekvenciákat? Akármit állítok be GPU/MEM frekinek, újabban mindig csak az alapon megy 880/1250. Pedig korábban a win10 Anniversary Update előtt nem tapasztaltam ilyen problémát.
A power limit sem változtat semmin. -
Giot
addikt
válasz
Deadzone41 #41782 üzenetére
Szia!
Nálam is ez a vga dolgozik. 65c° magasságában 65% körüli fordulat mellet. Hirtelen felindulásból megnézném megy e mindkét ventilátor, és újra is pasztáznám.Bár magánvélemény, de kicsit zajosra sikerült ez a Vapor-X a Sapphire-nak. Kevés a 2 venti, és vagy kicsi a ventiátmérő.
Járt nálam 270X vaporx alíg hallani hangját. Ez meg azért fújtat. Nyilván kissebb fogyasztás kissebb hőtermelés könnyebben meg tud birkózni a 2db 85mm-es venti.
A 280x vapor x-en is maradt ez a hűtő. Később a rev2 nél lecserélték egy 3 légkavarósra. Aztán meg a Sapphire a nitronál áttért a 2 nagyobb átmérőjű ventire. Azokkal nincs is annyi hiszti csendesebbek. -
dealerman
aktív tag
válasz
Raggie #41781 üzenetére
ezt elfogadom az amd részéről,de miért csak alap órajelen megy akkor ? 850/1250
lecsatlakoztattam délután a TV-t róla minden frankó volt,most estére nézem megint 500-an pörög és le se szarja,hogy OC-van beállítva
totál random szerűen csinálja,néha jó néha nem............... mi a franc lehet ?
-
Speed®
titán
válasz
Deadzone41 #41785 üzenetére
Vagy sok feszt kap. De ha gyári kence van rajta, illik megkínálni frissel.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Balathruin #41783 üzenetére
Doom alatt 85fok, 75% venti. Paszta gond lehet?
-
Speed®
titán
válasz
Furmark..Valley XHD presettel miért nem elég, ki akarod nyírni?
Normális terheléssel közelében sem lesz ennek, úgy nyektesd. -
Balathruin
veterán
válasz
Lehetséges hogy megkövült a paszta a kártyán, ha furmarkkal játszol akkor mindenképp cseréld.
-
Deadzone41
őstag
Üdv!
Kezem közé került egy Sapphire Radeon HD 7970 GHz Edition Vapor-X 3GB a kérdésem az lenne, hogy szerintem vmi nem stimmel vele, Furmark teszten 94fokon üzemel, 100%-os venti pörgetéssel. Mondanom sem kell, van hangja. A ventik működnek rendesen.
Mi lehet a gond? Vagy ez normális?
-
dealerman
aktív tag
válasz
Speed® #41767 üzenetére
TDP limit természetesen kimaxolva
egyenlőre nem foglalkozok vele,majd ha meglesznek az új ventik,addig nem kínzom
Mitől van az,hogy néha 501mhz a minimum a gpu-nak,300 helyett ? nem húzza vissza magát teljesen terheletlen állapotban,érdekes,hogy nem mindig csinálja ezt.................
-
Speed®
titán
válasz
dealerman #41766 üzenetére
OClottery..feltéve, hogy kitoltad a TDP limitet is és a RAMokat nem húzod közben, mert azok miatt hajlamosabb artifactolni. A GPUnál a MHz=mV formula általában beválik..kérdés, milyen a GPUd. 1.2Vig nyugodtan kenheted neki, úgy még belefér 250Wba, csak engedni kell a gyeplőn utóbbinál, ha softból engedi, onnan, ha nem, BIOSból.
-
dealerman
aktív tag
Nekem ugyan îgy 2x8 as a 7950 em vapor x oc,elvileg a 70es nyákja most 6+8 an megy,nem tudom mi èrtelme van a plusz kettőnek mikor az csak föld (black)
Más : a fent említett vga ventije arra az ócska műanyagra van rögzítve ? Ha megjönnek az új fan -ok szeretnèm ledobni róla,nem tetszik,fölösleges,ès csak a helyet foglalja.......
-
Giot
addikt
Ketyeg most nálam egy Sapphire 7970 Vapor-X Ghz edition.
Mikor a PH-s tesztet olvastam 8+6 pint tápellátást írtak. Látom a VGA-n 8+8 pinaljzat van, de mivela ph-s tesztben 6+8 pint írtak gondoltam ezzel is el kell mennie. Dolgozik is gond nélkül.
Persze csak piszkált a dolog és rendeltem hozzá egy +8 pin átalakítót, előtte benéztem a tápos topikba és érdeklődtem a tápom után. Ekkor hívták fel rá a figyelmem hogy a PH-s tesztben szereplő vaporx Ghz edition kártyán 6+8 pin aljzat van.
Hát ez meg mi?
Kicsit körbejárva a kérdést kiderült hogy a Sapphire készített egy újabb verziót a 7970 Vapor-x ből melyen már 2x8 pint használnak, az oka? Nem tudom biztosabb tápellátás talán..... De biztos van aki hozzáértőbb nálam.
Amit tudok 2x8 pint használt a Sapphire még a 7950VaporXen, a 7970Toxicon, az r9280XVaporxen (rev1 ez az utóbbi valójában csak egy átmatricázott 7970 Vaporx). Ha jól tudom ezek ugyanarra a NYÁK-ra épülnek.
Viszont a 2x8 pin aljzat ellenére elmegy 6+8 pinnel is.
Nem hiszem hogy lesz változás ha megkapja a 2x8 pint. Most is jól működik.
Ha majd szétkapom valamiért készítek egy képet, lehet hogy a fázisellátás is más a 2x8 pinnél mint a phn tesztelt verziójé. -
Giot
addikt
válasz
Stevenseed #41761 üzenetére
Text box alatt katt a linkre, előugró ablakba illeszd be:: [link]
-
Giii
senior tag
válasz
Stevenseed #41757 üzenetére
Fel veszem a kapcsolatot!Ha meg lehet így javítani berendelek én is.
-
-
Giii
senior tag
Sziasztok! Nálam is olyan probléma jelentkezett,hogy a második ventilátor ellenőrzéskor felpörög utána leáll.Írták probáljam meg Bios frissítéssel.Fel is ment az újabb bios. Viszont a jelenség ugyanaz.Annyi változott nekem,hogy ha manuálisan állítom AB-ben,akkor 75%-nál kapcsol le a második ventilátor.Terhelni még nem terheltem,de elvileg bekapcsol.Kártya nálam is szépen működik.Kinek milyen ötlete van? Vezérlés hiba?Ventilátor hiba szsvsz nem lehet mert bekapcsol.Van rá egyáltalán orvosság?
-
Giot
addikt
válasz
Stevenseed #41753 üzenetére
Már írtam válaszoltam neked a VGA hűtős totyikban.
-
aty-73
aktív tag
válasz
Stevenseed #41736 üzenetére
msi R7970 Lightning BE
A kártya hűtésének működése.
Mikor áramot kap beindulnak a venti-k, visszafelé pörögve, portalanítás céljából fél percig.
Majd leállnak.
Ezután újra beindulnak, most már forgásiránynak megfelelően, hűtési célból. -
Speed®
titán
válasz
Stevenseed #41750 üzenetére
Teszel két rendes ventit a TF bordára gyorskötözővel és problem solved. Ha vezérelni is akarod, akkor PWMes típust közösített csatival mPWM adapterrel a karira kötöd. Az Icy nem rossz, de nem is lenne érdemben jobb, drágább viszont szinte biztos..arról nem beszélve, hogy a Lightning BE nyákja nonref, ki tudja, milyen gondba ütköznél a szerelésnél.
-
Stevenseed
csendes tag
Ismeri ezt valaki?A Twin Frozr-hoz képest meggyire lehet rosszabb vagy jobb?
Egy ilyet most tudnék venni!
http://gelidsolutions.com/products/index.php?lid=1&cid=17&id=73&tab=3 -
Raggie
őstag
válasz
Stevenseed #41747 üzenetére
A 290 tuti nem, mert tök más PCB.
A 280-as ugyan olyan mint a 7950 a 280X meg mint a 7970 ELVILEG. De lehet hogy a gyártók itt is módosítottak a PCB-n! Ezt nagyon alaposan meg kell nézni és utána kell járni. -
Raggie
őstag
válasz
Stevenseed #41745 üzenetére
Én úgy tudom csak e-bay, de olvass vissza kicsit, volt is róla szó nemrég a topikban.
-
Giii
senior tag
válasz
Balathruin #41742 üzenetére
Tehát akkor meg kell ahhoz bontanom a kártyát.
-
Baryka007
addikt
válasz
akela91 #41735 üzenetére
Hatalmas ugrás... Én FX 6300 ról váltottam I7 4790 re... Olyan teljesítmény ugrások lettek, hogy el sem hittem ! Pedig néztem teszteket előre, még az SSD.-met is kisajtolja ez az I7... Az fx 6300 nem tudta így meghajtani a rendszert... Ráadásul az a single core performance nagyon érződik !!! Jó döntés lesz az intel, már most is
-
Giii
senior tag
válasz
Nálam is ez a probléma.Felpörög és megáll.
-
Giii
senior tag
Sziasztok!Dual x-nél(280x) hogyan tudom kipattintani a ventillátort a helyéről,hogy megtudjam tisztítani?Elvileg ki lehet pattintani nem?
-
Gróf...
aktív tag
Úgytűnik, ennyi volt ezekben a ventilátorokban. Sorra jönnek a panaszok.
Nekem ugyan HIS-em van, de innentől rendszeresen alánézek... -
Speed®
titán
válasz
~10 hsz. visszaolvasása vár rád.
-
Stevenseed
csendes tag
Sziasztok! Csak egy kis infó kellene,természetesen ha tudtok segíteni ebben?! Az lenne a gondom hogy az egyik venti a karimon induláskor,ellenőrzéskor fel pörög és le is áll,viszont a kártya hőmérséklete tökéletes (nem melegszik) Manuálisra átkapcsolva, 83%-nál el indul a másik is!Házat cseréltem a napokban,és azóta ez a tünet van! Nem tudom hogy ezek a kártyák így vannak e meg csinálva,kalibrálva,vagy valami gond van vele vagy valami vezérlés gond van?Ha tudnátok ebben segíteni azt meg köszönném!
Kari tipusa: MSI R7970 Lightning BEÜdv és előre is köszönöm!
-
akela91
addikt
Lehet az lesz, egyelőre teljesen elvagyok szinte mindenhol megy a HIGH beállítás 60fps -el. Tudni kell hol kell kompromisszumot kötni(ami alig észrevehető, de akár 30%-al megdobja a teljesítményt), és ezt elég jól ki lett tapasztalva már számomra.
Viszont a 8120-at is ideje lesz váltani a következő vga-hoz, akármi is lesz az fél éven belül. (i5-6500-at néztem ki)
-
Hannibhál
őstag
válasz
akela91 #41731 üzenetére
Én most cserélek egy gtx 1060 3gb-ra
mivel nekem fullhdra eddig is elég volt a 3gb, meg a 7970 teljesítménye is csak most már kicsit érzékenyebb a fülem a zajokra meg a hőre ezért kell egy kisebb igényű kártya legalább akkora teljesítménnyel mint a hd 7970 s az 1050 ti-ban bíztam....de 60ba kerül s 65ért már 1060ast kapok szóval ez eldőlt
-
akela91
addikt
Én is imádom a 7970-em (1150mhz -en megy csodaszépen nagyon rég óta). Sokszor majdnem elcsábulok, és vennék egy 1060-at a helyére, de egyszerűen nem látom azt, hogy szükség van rá... Ti mire váltanátok le, amire azt mondanátok, hogy igen, erre aztán megéri már lecserélni? (1060/1070/480?)
-
Giot
addikt
válasz
dealerman #41727 üzenetére
Szia.
Ha lehet ne használd sokáig egy ventivel, nem egészséges. Nem csak a gpu-t és a memóriákat kell hűteni. Rádásul ahogy írod is az az egy venti hamarabb megfekszik.
PWM vezérlés nem feszültség alapján működik, így a ventilátor elektronikájában van egy rész ami ezért felel. De a ventis topikban bővebb infót találsz róla.
Ha ez megmakkan a légkavaróban, játsza azt az anomáliát mint ami nálad is van. -
Raggie
őstag
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Adott egy sapphire 7950 vapor-x OC úgy néz ki Én is beleszaladtam a PWM fault betegségbe
(itt vettem aprón pár napja). Bár kicsit értetlenkedek ebbe a témába,bekapcsoláskor mindkettő venti elkezd pörögni aztán pár másodperc mulva az első teljesen leáll,és csak a hátsó dolgozik magányosan ! Kb 76%-tól felfele indul be az első is,nem is kell mondanom ilyenkor már porszívő effektus van.......
Tehát ha cserélek ventiket akkor jó lesz ? nem tudom miért ,de Én úgy gondolom maga a kártyán van a vezérlő,de lehet bonyolútabb dolog ez a vezérlés,mint hinném
Most kapott egy kis OC-t 1100/1400,így már azért egy ventinek sokat kell dolgoznia,ezért szeretném csendesíteni,na meg félő nem e adja be a kulcsot a másik is hamarosan
Mindezek ellenére óriási ugrás volt a váltás,hd7770-ről,van bennük kraft rendesen még mindig,persze ha nem hardcore gamernek hiszed magad
-
Giot
addikt
Szia!
Ugyanarról az aljzatról maximum 3 ventilátort üzemeltess, máskülönben gond lehet a tápellátással. És ennek a 3 ventilátornak egyformának is kellene lennie máskülönben a pwm vezérlés nem fog megfelelően működni.
Egyébként milyen ventilátorokat használsz a vga hoz. És milyen a vga?
Van ventis topik itt a phn.... Ott még több infót tudnak nyújtani. -
orc88
őstag
A HD7970 2 ventije az alaplapra van csatlakoztatva mert 4 pinesek, és a VGA-n 5 pines csati van amibe nem megy bele egyik venti sem.
Szeretnék a házba még 1-2 ventit, viszont ahhoz kéne a venti csatlakozo az alaplapon, ezért gondoltam arra, hogy veszek egy ilyen (alliexpress)átalakítót, amivel elvileg rátudnám dugni a VGA ventiket a VGA-ra. Működne a dolog? Van valakinek tapasztalata ezekkel az átalakítós mókákkal?
-
dogab93
tag
válasz
Speed® #41718 üzenetére
Az igen
Akkor az 5000-es széria jól sikerült az amd-től.A 6000-es széria az már amennyire tudom gázosabb azok hullottak rendesen főleg a 6970 és melegedtek mint a disznó.Egyébként érdekes,hogy a régebbi kártyákat jobban lehetett húzni és jobban bírták és a teljesítményük is jobban nőtt a húzástól mint a mostani kártyáknál.Tényleg valahogy mintha a mostani kártyák nem azt a minőséget képviselnék.
-
dogab93
tag
A feszemelést én is mindig kerülöm,inkább alulfeszelni szoktam mert sokszor alapból hülyére vannak feszelve az amd kártyák.Én ahogy észrevettem főleg a memória feszültségének emelésével lehet igazán szépen kinyírni a kártyákat.Mindenesetre le a kalappal a 5850-ed előtt ,hogy még mindig bírja.
-
orc88
őstag
Üdv
Asus HD7970Top vga-ról lenne szó.
Mai játékoknál gyakran produkál különbözü textura és egyéb hibákat...
Mirrors Edge catalyst pl:Nagyjából 5-10 perc játék után jelentkezik az újabb játékoknál, viszont alacsonyabb grafikai beállításokon előfordul, hogy nem jön elő akár 1 óra játék után se...
Régebbi/kis rendszerigényű játékoknál mint: Cs:Go, League of legends, heroes of the storm, WoW nem jön elő, de a mostani F1 játékoknál se érdekes módon.
Hőfokok rendbe vannak, lövésem sincs lehet e a kártyával kezdeni valamit, vagy ilyen szempontból már kuka :|
-
Giot
addikt
válasz
Baryka007 #41705 üzenetére
A 7870 fogyasztásban hőtermelésben más világ. Ne hasonlítsd össze őket. 2 sapphire 7870 em volt (7870 dual-x 270x vapor csendben tették a dolgukat utóbbi főleg) és egy PWcolor 7870. A pwc komoly gyári oc (1150mhz gpu) az már zajongott is kicsit. Nincs sapphire-ral semmi gond évek óta használom a vga-it. Náluk is vannak jobb és rosszabb szériák mint minden gyártónál.
-
Baryka007
addikt
A Sapphirreal nem értek annyira egyet, az MSI Twin Frozr.-je két ventivel csinosan végzi a dolgát... A korábbi MSI 7870 Hawkomon 28 fokkal indult a kártya... ( Igaz annak a kártyának 210w a TDP je ha agyonra van OC.-zve is )
De nekem a Sapphireok sosem jöttek be, úgy döntöttem hogy eladom a DUAL-X 7970 esemet hibás ventivel 33 000 Ft.-ér... Szerintem az jó ár érte, egy rossz venti miatt. És befektetek egy Asus Matrixra inkább.
-
Giot
addikt
válasz
Baryka007 #41702 üzenetére
Tényleg érdemes lenne megtekinteni a korábbi hozzászólásokat....
PWM fault jellemző hiba. Ebay-en 6-8 e ft között kapható cserepár. De sajnos ezek között is vannak gondok, már újonnan is szóval ne a legolcsóbbat mert mehet a BarkácsJózsi. Nálam is az új párból alapból nem volt jó az egyik mehetett a forrasztgatás, mert volt annyi szerencsém hogy pont az volt hibás, ami a régi párból jó volt.
Viszont ha megfekszik megint valamelyik, megy rá 2 lepa bol quiet, vagy akasa viper és el van felejtve.
Nem véletlen hogy a Sapphire is átállt 3 ventire a nitro sorozatnál meg nagyobb átmérőt alkalmaznak. Nagyon hajtani kell a kettő 85mmesnek, hogy tartsa a kedvező 65-70 fokot. -
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #41701 üzenetére
Ha felpörgetem 100% ra akkor érdekes módon elindul.... Majd visszafelé 70% nál leáll a hátsó ventilátor megint... 85% nál még megy... De ha vissza akarom kapcsoltatni a ventit akkor kell neki a 92% minimum hogy elinduljon a második... Ez miféle probléma lehet ?
Át fogom forrasztani úgy döntöttem, és fixen fog forogni az első 12v.-on ... Tehát 100% al... De maga a hiba okát szeretném megérteni, valakinek van ötlete? Esetleg neked Speed(R) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest