- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy MSI 7950 twin froz kari. Tökéletesen működött a gépemben. Eladási és panasz van rá, hogy nem jön be kép. A gép elindul a hangok alapján, de semmi kép nincs. Mi lehet a gond ?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998 #39696 üzenetére
Biztos a fesz miatt dobálja az órajeleket? Nekem annak idején egy rainmeter skin csinálta ugyanezt.
-
KAMELOT
titán
válasz
norbert1998 #39694 üzenetére
És miért instabil a kártya?
-
norbert1998
nagyúr
Az instabil 7970 a stabil tuningolt 7950 szintjén van.
-
KAMELOT
titán
válasz
norbert1998 #39690 üzenetére
Még szép, hogy gyorsabb!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
norbert1998 #39690 üzenetére
Csé-á és üdv újra a fedélzeten az átnevezett 7970 GHz Editionoddal.
-
norbert1998
nagyúr
Úgy néz ki, végleg távozok. Ez a 280x hihetetlenül hasít. Cirka 30%-al gyorsabb a 7950-nél, és én kb. 2 ezer forintot fizettem rá. (Bár lehet csak a frisebb driver dobja meg, nem tudom
)
Sziasztok
-
Mormota9
csendes tag
válasz
norbert1998 #39686 üzenetére
Köszönöm az ötletet!
De esteleg ez nem tudom megcsinálni Windows-ból az Ati Win flash-el?
-
Mormota9
csendes tag
válasz
norbert1998 #39684 üzenetére
Igen ott is beszéltünk róla. Csak írták hogy próbáljam meg itt is.
Szépen megy így is a kártya csak amire elvileg kitalálták na az a funkció nem megy rajta.
Így meg egy normális Ghz editon jól OC-zott változata. Persze ami nem is kevés
Csak hátha sikerülne föléleszteni mert így nem hiszem hogy nálam marad.
A normál állása a BIOS-nak biztosan írható mert az sikerült.
Hogy a másikat lehet vagy inkább hogyan lehet írni az kérdéses. Vagy egy BIOS az egész csak valami mást kapcsolok rajta.
Vagy ha betennék egy másik kártyát mellé ami ad képet és úgy írnám át.
De akkor a másik kérdés hogy arra is feltehetem a normál 1150Mhz / 1500Mhz BIOS-t de akkor az kikapcsolja a 220W-os limitet? -
-
Mormota9
csendes tag
Helló mindenkinek!
Segítséget kérnék tőletek. Hozzám került egy MSI R7970 Lightning BE LE kártya.
2 hibát tapasztaltam:
- normál módban (mert bios kapcsolós) nem ment boost mod-ban ami azt jelenti hogy 1075Mhz-ról felemeli 1150Mhz-ra (igazából szerintem egy parasztvakítás mert csak alacsonyból Mhz-ból visszateszi normál Mhz-re). De ezt egy bios frissítéssel orvosolni tudtam, most úgy megy normál módban ahogy kell.
Csak azért írtam le a megoldott hibát is mert biztos hogy valaki előttem belenyúlt a kártyába.- ha a bios kapcsolót átnyomom akkor kikapcsol pár limitet meg miegymást.
De nálam indítás után nincs kép, világít rajta az összes led forog a ventilátor és a monitor kikapcsol készenléti állapotba. De a gép mintha mi se történne szépen betölt csak kép nélkül.Valaki tudna nekem segíteni ez ügyben?
Ötleteket előre is köszönöm!
-
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39673 üzenetére
Ha 280x-re cserélted, nem mész túl messzire. Nem is értem minek külön topic.
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39677 üzenetére
Már csak 45.000
960-at akarok beszerezni innen hardverapron. 670 is jó féle csak régi architectúrás és a GTX960 még gyorsulhat. Illetve amekkora tuning potencia van abban nagyon tetszetős. 760 se lenne rossz de az egy kicsit kibelezett 670 -
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39675 üzenetére
Garancia és csak 925Mhz megér plust két ezret szerintem majd elviszik ezt is
Mi lett volna NV oldalról?
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39673 üzenetére
Gratula, én is megyek, NV-re ha elviszik
-
norbert1998
nagyúr
2k huf raforditas mellett 280x-re cseréltem az XFX-et....Ha működik az.
Szóval abban az esetben , további kellemes 79x0-ezest -
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39666 üzenetére
Pedig ha fel lehetne kűdeni 1200-ra legalább, az azért dobna pár plusz FPS-t játékok alatt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39664 üzenetére
Ó, hát nekem a GPU-nak is vége 1040-nél.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39662 üzenetére
Bírja az 1450-et, de ha érdemben semmit nem hoz, akkor felesleges.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39659 üzenetére
Hamar ki lehet azért ezt nőni.
Más: Gondoltam egy kicsit megbirizgálom a 7950 alapon járó memória frekvenciáját, viszont azt olvasom hogy szinte felesleges mert nem hoz gyorsulást.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
snecy20 #39658 üzenetére
Osztálytársam ezt telefonokkal játszotta, meg szerintem játsza is, de azóta kibukott, így annyira nem tudom. Elkedzte egy törött iCucc 4-el majd egyre komolyabb dolgokra cserélte, bár a használható szintet mindig elcserélte, de volt neki XPERIA S, Arc S meg hasonlók is.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39657 üzenetére
2004-2005 környékén voltam nagyon benne a cserés eladásos dolgokban, akkoriban szimplán csak olyan játékot űztem hogy szőrén hogyan tudok eljutni egy TNT2-től egy Geforce4 Ti4800-ig, ráfordítás nélkül.
Tudjátok mint az a régi játék, hogy valaki a gyufásdobozzal elkezdve mindig egy picit értékesebb cuccra cseréli amije van. -
snecy20
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #39654 üzenetére
de ez csak úgy gyűjtőszenvedélyből, Crossfire-hez, vagy miért?
Őszintén szólva nálam sosem áll a pénzem itthon hardverben... össz-vissz egy 2GB-os DDR2 lenne ami úgymond pénzé tehető, az semmi. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN #39654 üzenetére
Emlékeznék én is így, de megdobná a büdzsét a járgányra
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39652 üzenetére
Persze, el lesz még az új konfig 1-2 évig a 7950-nel.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39649 üzenetére
Azt pont nem.
Amúgy erről jut eszembe, hogy egy időben ami többeknek már retró volt, az nálam maga volt a friss aktualitás!Még egy bő hónap, és "száműzom" én is a szekrény aljára az FX procit. Eddig procilimitem volt, most átnyergelek majd a VGA-limitesek táborába.
-
Balathruin
veterán
válasz
Snip3r_HUN #39646 üzenetére
Én csak ezer éves hw-t találnék a cuccaim közt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Nálad ilyenek vannak elfekvőben a szekrényben?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Mennyit engedsz a felíbű?
-
Chosen
addikt
válasz
norbert1998 #39644 üzenetére
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
A Dual bios hogy működik egy 7950-en? Csak átváltom a switchet kikapcsolt állapotban és máris a másikról bootol?
(Lehet, hogy nagyon alapnak tűnik, de hivatalos anyagot nem találtam róla és inkább kérdezek, mielőtt csinálok valamit)
-
do3om
addikt
válasz
HornedReaper #39639 üzenetére
Végül is kipróbálni ki lehet hogy mennyit számít az ha nem érintkezik mindenhol a gpu-val, ugye az elforgatás miatt.
E miatt szerelésnél is elég óvatosak kel lenni, elég nagy borda ami billegni fog a gpu-n mivel ki van emelve az érintkező felület. Egyenletlen meghúzás és a vga-nak annyi.A 7970-nek 54mm, a 680-nak 58mm a furattávja, ez ha jól látom megvan rajta. Nem csak a neve szerinti 7970 van ahogy látom.
Az lenne a jó ha a kiemelkedő részt le lehetne szedni. Az mivel van rögzítve, egy anyagból van a talpal?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
HornedReaper #39639 üzenetére
egyáltaln nem sok. 85ig engedheted, addig biztonsgban van. (utána is még jó darabig, de biztos, ami biztos, hűbb a jobb)
-
HornedReaper
senior tag
Itt is látszik a felső képen, hogy sok különbség nincs a kettő között, csak hogy a 7970-esen a GPU-t bemarták vagy "kiemelték" a gyári rézblokkhoz képest.
Amúgy itt a fórumon írta valaki, hogy ezek a kis RAM sünik kevesek a VRM-nek, szóval még filózom hogy lecseréljem-e a referencia-hűtőt.. GTA V alatt 71 fokig megy fel a GPU a gyárival, VRM hőmérőt pedig lespórolják az 680-as széria nagy részéről..
-
do3om
addikt
válasz
HornedReaper #39636 üzenetére
Az nem igazán lesz jo a 680-ra.
Nem is értem hogy gondoltad -
norbert1998
nagyúr
válasz
HornedReaper #39636 üzenetére
A magasságot nem tudom, de a lyukak elosztása az más, az nV az ATi-hoz képest 45 fokkal el van forgatva vagy fordítva. (bár, hogy a lyukak is el vannak-e, nem tudom.)
Ha sikerül haverstálnod, harveszter, akkor jó kis hűtő lehet belőle
-
HornedReaper
senior tag
Beszereztem egy Accelero Xtreme 7970-est, de nekem GTX680-as kártyám van
Akinek van ilyen hűtője, meg tudja mondani, hogy középen a réz-mag a normál Accelero Xtreme III-hoz képest bemarva van gyárilag, vagy kiemelve a 7970-es GPU-ja miatt?
(gondoltam rá, hogy lereszelem a sarkait vagy az egészet középről)Ha nem jön össze az NVidia kártyára-applikálás, lehet eladó lesz.. Mennyit érhet MINDEN nélkül csak a hűtő?
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39634 üzenetére
Az is jó féle..ha annyiért hozzájutottam volna mint te, akkor azonnal azt veszem.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39632 üzenetére
Nem, belefér ebbe minden jövőbeli VGA, csak ezt a következő 2-3 PC generációra veszem, és sosem tudni hogy melyik hardver milyen méretnövekedésen megy keresztül.
Amúgy érdekes hogy a hír alatti topikban javarészt csúnyának gondolják..semmi baj a külsejével.
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39630 üzenetére
és csak 2k-val drágább mint az eredetileg kinézett Z11 Plus.
Rohadtul fontos nekem hogy tágas legyen, fontosabb még a zajszigetelésnél is. -
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39628 üzenetére
http://prohardver.hu/hir/zalman_z11_neo_haz.html
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39626 üzenetére
Nálam amúgy meglett a végleges választás, Zalman Z11 Neo.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
aAron_ #39625 üzenetére
Kicsit baráti ár volt
Igaz,a hátulján volt durva luk extra méretű vízhűtés elhelyezésére, meg a belseje tele pakolva hangszigetelő anyaggal, más módosítás nem volt.kaptam számlát(eredeti ár 24k+posta), minden tartozékot, eredetéi zsákot, dobozt, mindent.
Igaz, ez kettes usb-s -
aAron_
őstag
válasz
norbert1998 #39600 üzenetére
FD3K postával 9 eFt-ért baromi olcsó.
Én a sajátomat (USB3.0) 16-ért adtam el.
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39622 üzenetére
Megoldódott a probléma FXAA is ki lett kapcsolva. Így már simábban fut és sokszor GTA V-ben nappal is 90FPS+ van
60 alatt is ugyan olyan simán fut.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Malibutomi #39621 üzenetére
Ha banyaszna 80 fokos lenne
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
norbert1998 #39619 üzenetére
Nem, 4770K-val.
Nem fut valami video, vagy flash vagy ilyesmi? Banyaszvirus?
-
Balathruin
veterán
válasz
norbert1998 #39619 üzenetére
Nem kéne annyit szeretni az azonos félt.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Malibutomi #39618 üzenetére
c2d e4300. kétmagos, 1.8 ghz-es
Mi az isten?!
Sima böngészés, cikkolvasás közben felmegy 60 fokra! Használat 0%, ventisebesség meg 38%. Mi ez? MIEZ?! mitörténik?
Állítottam egy kis órajelet ab-ben, le is ment. És mint kiderült, 501 MHz-en pörgött. De hogy miért...
Pabu: Haha
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
norbert1998 #39617 üzenetére
was?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Malibutomi #39616 üzenetére
És egy e4300-al hajtod?
-
Malibutomi
nagyúr
Kicsit megkesve, nekem netezes kozben 31 fok a 7950, gta 5 alatt (vsync on) 57-58 fok
-
snecy20
nagyúr
válasz
norbert1998 #39600 üzenetére
Az nagyon jó vételt volt...
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39610 üzenetére
GPU-z terhelésre gondolsz vagy játékon belül?
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39608 üzenetére
Sajnálom, de elég lesz ezt is eladni
Lehetséges, hogy a tuning okozna ilyen zavarokat?
-
4264adam
veterán
válasz
Balathruin #39606 üzenetére
V-sync mindig ki van kapcsolva mert ha nincs meg a 60FPS törik így mindig felett játszom. Ha fix 60FPS az még elfogadható de felette a legjobb. Nem tudom hogy látom meg hogy basszus megint olyan törött a kép és felnézek az AB-re és 40-50FPS között van az érték. Szemmel látom hogy nem az igazi pedig annak kellene lennie ezért gondolok valami beállítási gondra.
Benq G2222HDL monitorom van, DVI kábellel. -
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39604 üzenetére
Tuti hogy, csak nálam van elrontva valami beállítási mód! De nagyon zavaró ha nem tartom az FPS számot 60 felett törik a kép
Tényleg nagyon erős kártya, jó árban vettem sokáig kihúznám vele, de így hogy ennyire zavaró 60FPS alatt a játék képe sajnos nem tudom használni
Letöröltem most a RaptR-t NV-n az experience volt ilyen hogy, ha fent volt kevesebb FPS-t adott. Hátha ez segít valamit itt is.
Sokan nézegetik a VGA-m ami eladó de senki nem írt még pedig nem arany árban adom és gari is van
-
norbert1998
nagyúr
válasz
4264adam #39603 üzenetére
Hát, nem tudom. Megmondom őszintén, én 2008 óta sosem vettem semmit meg.
Idén 3 euróért a Crysis 3-at, mert a komák azzal tolták a multit, hogy csatlakozhassak, de amúgy minden virágboltból volt. Tudom, rossz vagyok. De én túlzásnak gonodolom a 10-15 óra játéidőért elkért 15-16 ezer forintos árakat.Sosem tapasztaltam még ilyet.
-
4264adam
veterán
válasz
norbert1998 #39602 üzenetére
GTX750Ti-ről váltottam ott nem volt ilyen bajom. AMD-n sokkal szebbek a színek. 9600pro--HD3200(IGP)---HD4670---GTX650----HD6970----GTX750Ti----HD7950. Arra gondolok hogy a tört játékban van egy program kód ami különféle program kódokat állandóan kikerül, és arra gondoltam mi van ha emiatt a tört játék kicsit FPS-ben törik...
-
4264adam
veterán
Jó nektek, nekem nem jön be a piros oldal. Nem tudom mi van de én nagyon látom a micro laggokat. Vagyis érzem, hogy 1 óra után fáj a szeme ami a zöldeknél nincs meg. Ha nincs meg a min: 60FPS törik nálam a kép de nagyon észre vehető. Ha GTA v Half Sync-en van inkább ne is beszéljünk róla mint ami 18FPS-el szaggat. Ha 40 alá esik megint nagyon zavaró
Most amivel játszom BF3 SP hát valami eszméletlenül jó! Semmi képtörés és érzem hogy nem fárad a szemem 2 óra játék után sem. Mind megvásárolt játék pedig
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!