- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winchester95
őstag
Értem.
Köszi mindenkinek.
Csak kíváncsi voltam, mert manapság egy kis OC-val ugyan ott vagyok mint egy kicsivel jobb kártya.
(Gondolva a jövőre). -
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38797 üzenetére
Változó. Én 1050/1505/1.07-en a 7970 oc felett álltam kb 1 %-al unigine valleyban
-
F e Z o
veterán
válasz
Winchester95 #38797 üzenetére
1100MHz körül, de ha találsz egy aranyközéputat a feszültség és GPU órajel között, akkor teljesen mindegy.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Kíváncsiságképpen milyen órajelen/ milyen módon éri el a 7950 a 7970 teljesítményét? -
Coolmat
őstag
válasz
norbert1998 #38792 üzenetére
Köszi a tanácsot, belőttem 1,075V-ra 1000MHz-re alap és boost órajelet is, így fél óra fánk után 79 fokig melegedett fel, ez már jóval barátibbnak tűnik (régebben boostal 95 fok fölé is ment fánk alatt). Most jön a kitapasztalás, hogy tényleg stabil-e
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Coolmat #38791 üzenetére
moddold a bios-t úgy, hogy a boost és alap órajelet ugyanannyira állítod, és belősz egy feszt is. én is így csináltam, mert nekem is 1.250 volt volt. csak nekem nem a textúra hibázott, hanem az órajel droppolt. én elég merész voltam, 1.07V-re vettem vissza, 1030-40 MHz-ig stabil GPU-, és 1530-40-ig VRAM szinten. a házam ugyanaz, és hűsebb lett a kisebb fesszel
-
Coolmat
őstag
válasz
ittakary #38789 üzenetére
Fractal Design Core 3000, házguru szerint jól szellőző házak közé tartozik, oldallap fent van (nem szeretném véletlen a lábam betenni a ház belsejébe
).
Ramsüniről olvastam itt a topikban, hogy segíthet ha artifactol a kártya. GPU fogalmam sincs miért melegszik ennyire, én gyári rossz pasztára gyanakszom. Ilyen ventiprofil van beállítva neki (60%-on már szép hangja van):
Azt már én is néztem, hogy a gyári 1,256 fesz elég sok ezen a kártyán, mivel LE kiadás, csak 1100MHz-et bír a GPU, ezért lehet inkább megpróbálok belőni 1000MHz-re alacsonyabb feszt, mennyivel lenne érdemes próbálkoznom?
-
válasz
Coolmat #38788 üzenetére
Milyen házban van? Mennyire jól szellőzik? Oldallap fent van játék közben?
Az egy szottyadt RAMsüni nem fog segíteni a GPU hőmérsékletet lejjebb tornászni, ott valami más baj lesz. Lehet egy kis alulfeszelés már sokat segítene! Gyárilag egész sokat kapnak ezek, ami felesleges.
-
Coolmat
őstag
válasz
F e Z o #38753 üzenetére
Szia!
Ugyanilyen kártyám van, és gondolkoztam már én is ezen a megoldáson, mert néha látok bugos textúrákat pár játékban (pl. újabban Far Cry 4-ben). Honnan szerezted be a sünit? Esetleg maradt neked amitől megválnál? (Ha igen megbeszélhetjük privátban).
Nekem 80 fokig is felmegy FC4 alatt a GPU, fánkkal sütve majdnem elérte a 100 fokot, aztán levette magától a boostot, és visszament 90 körülre. Kivettem kicsit kitakarítani, és eszembe jutott hogy újrapasztázzam, de sajnos matrica van az egyik csavaron
Félek mi lesz így nyáron...
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998 #38785 üzenetére
A 3gb vram-ra értettem, hogy az is el tud fogyni. BF4 mantle 2,3-2,5gb-t fal fel fhd-ban.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
norbert1998 #38780 üzenetére
4.1.0-a legfrissebb. Gondolod, hogy egy régebbi verzióval megszűnne a problémám?
-
F e Z o
veterán
válasz
norbert1998 #38778 üzenetére
Már nem azért de már van jópár embernek 26-27" 1440p-s monitora, nem kell oda eyefinity.
(#38781) ittakary : Nemrég váltottam 23"-ról (2048*1152) 27"-ra, ami ugyancsak fullHD-s, de legaláb ips panellel rendelkezik, a régi még tn-es volt. Gyorsan meglehet szokni a jót, s nem nagy a 27" sem.
-
válasz
norbert1998 #38778 üzenetére
1440ben már szerintem a GPU is eléggé szűk lenne
Mindegy. Maradok a fullHD felbontásnál. (27" monitorokat nézelődök pár napja
)
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
norbert1998 #38763 üzenetére
Sajnos továbbra is fent áll a problémám. Ahogy elmegy standby-ba a gép és vissza jön elfelejti a AB profilomat. Kilépek a winből és vissza jelentkezek, minden ok. Egészen a következő készenléti üzemmódig.
-
Játékok skálázódása milyen 2560as felbontáson?
1920x1200 -> 2 304 000
2560x1440 -> 3 686 4001,6-1,7x annyi pixel, akkor ez szükségszerűen azt jelenti, hogy jó 35-40%-kal kevesebb FPS?
-
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998 #38773 üzenetére
Köszi szépen.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38772 üzenetére
Szerintem érdemes. Mint látod, az én gépen is hasonló, proci kicsit több, de már vissza se akarok menni 7-re. Jó ez a 8 pötty 1. Meg ez kap majd dx12-t.
-
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998 #38771 üzenetére
Nem.
Értem, gondolom ezen is bios kapcsoló van.
Nem nagyon nézegettem csak betettem és megnéztem hogy működik vagy sem, de úgy néz ki a tökéletesebbnél is jobban működik.
Szerintem marad ez így nem piszkálom, max ha idegesít a villogás akkor próbálok módosítani rajta hátha.
De pl ma neteztem sokan meg játszottam kb 10percet de 1 villogás volt, az se lehet hogy ez miatt.
Ha már témánál vagyunk és fentebb úgy is említették.
4GB rammal, asus 7950 3gb dc2 top vga val, m5a78l-m lx3+fx6100@4ghz procival érdemes feltenni a win8.1 64bitet win7 64bit után? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38770 üzenetére
Ja, bocsi, azt hittem trollkodni akartál
Elvile , ha bírja homersekletileg és stabilitasilag, akkor terhelés alatt boost órajelen megy, ha meg az előzőek egyike nem teljesül, akkor alapon. Én úgy állítottam, hogy az alap és a boost is ugyanannyi legyen.
Boost-al nagyon instabilok ezek a kártyák, ez a bajuk. Nagyon nem szeretik az oc-t. Legalábbis, feltűnően sok az ilyen. De egy bios mod és még is van a referencia órajelekkel is rendelkezhet ő kártya, azt meg könnyű húzni. -
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998 #38769 üzenetére
Lényeg: Az mit jelent ennél a kártyánál?
Annyit tudok a 69xx szériánál ez a dual biosos 6950@6970 stb cucc van.
De ennél? -
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38768 üzenetére
Hol olvastál olyat?
Igaz, nem ól írtam, mert "boos-t-os"-t írtam, "boost-os"-t akartam
-
Winchester95
őstag
válasz
norbert1998 #38767 üzenetére
Mi az hogy booston van?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38766 üzenetére
Nem, nem azért villog. nekem is elvileg boos-t-os van, de biosban tiltottam a boostját (úgymond), mégis néha villant. Én úgyis 1000-en használom
-
Winchester95
őstag
Amúgy az az érdekes hogy eredetileg az Asus DC2 TOP 7950 900mhz s gpu.
De nekem 925. valami nem stimmel, lehet ezért villan egyet a kép néha nem? -
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #38761 üzenetére
Valaki?
Amúgy tudjátok pontosan hogy egy Asus 7850 DirectCU TOP Kártyának mik a tartozékai?
Kezdem azzal: Alap doboz,+Fekete Asus doboz. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
norbert1998 #38763 üzenetére
Oké, műkszik!
-
SetCHOO.
aktív tag
HELP!
Az vajon miért van, hogy a MSI AB-ban beállított profilomat elfelejti és gyári értéken fut a kari.
Elindul a Win8.1 majd játék. Minden OK.
Később indítok egy másik gamet. És már gyári értékek vannak. -
válasz
norbert1998 #38757 üzenetére
Hogyan kell Mante-re áttérni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Winchester95 #38755 üzenetére
Nekem is. Nem kell parazni, nem fog meghalni. Nekem omega catalyst van. 8.1-es winnel. Másnak is csinálja. Korábban kerdeztem valahol, ugyanezt mondtak. Nem kell félni.
Da inkvizíció alatt kimaxolva 1080p mellett hány fps-etek van mantle mellett?
-
KAMELOT
titán
válasz
Winchester95 #38755 üzenetére
Milyen drivert használsz? Tuningolva van a kártya?
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy 7950 3gb ditectcu top asus vga.
néha windowson vagy jatek kozben villan eggyet...
A vga tesztelve minden jo.
Proci nincs huzva meg semmi. -
válasz
norbert1998 #38750 üzenetére
Akkor csak a tisztánlátás kedvéért: ez a jelenség angolul úgy ismert: micro stuttering
A lényeg: a képkockák pár milisec-ig tartó megugrása. Trükkös dolog ez, mert a minimum FPSben nem jelentkezik, mert olyan kevés ideig tart. A képeken ezt látni: egy egy képkocka pár ms-ra beragad és pl ha GTA-ban gyorsan száguldasz a városban akkor olyan érzésed van mintha rángatná a kocsit valami láthatatlan erő.
Ez a váratlan megakadás talán itt figyelhető meg a legjobban: [link]
-
válasz
norbert1998 #38748 üzenetére
Mi az hogy ilyen nincs már
Nincs fél órája hogy lementettem Fraps-szel a Benchmark file-okat
-
-
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itt van előttem ez a két VGA. Szerintetek melyiket tartsam meg, melyikben van nagyobb potenciál, ha játékokról beszélünk?
Esetleg van közöttetek olyan aki egyik 680 -> 7970 vagy 7970 -> 680 váltáson már túl van?
1920x1200on játszom, nem fogok nagyobb felbontású monitort venni ennél, mert azok 100k-nál kezdődnek (jó kis Dell 2713HM...
)
Szóval ti melyiket tartanátok meg?
-
F e Z o
veterán
válasz
bulgesz777 #38741 üzenetére
Hangszigetelt ház egy kisebb vagyon. Játékok alatt nem lesz ez a kártya ilyen meleg a furmark azért 5-10 fokkal jobbal befűt neki. Elsőkörön néznék egy alulfeszt 1GHz-hez nem kell 1,175V, ezután pedig javasolt egy ventiprofilt létrehozni az ideális melegedés/zaj eléréséhez.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
bulgesz777 #38741 üzenetére
megfelelőek a teljesítmények
-
bulgesz777
tag
Vásároltam használtan egy ASUS HD7970-DC2T-3GD5 kártyát DCUII hűtéssel.
Itt egy stress test:A gép belső alkatrészeinek hőmérsékletei pedig így alakultak a teszt végén, ekkor már nem emelkedtek:
Kérdezném, hogy a fenti értékek megfelelőek e (hőmérséklet, ventifordulat), illetve mennyire halk ez a kártya eredetileg? Egy Gigabyte HD7770 után váltottam erre és hát az az igazság, hogy ezt már meghallom, hogy a gépben van, míg a HD7770-en egyáltalán nem hallottam. (terhelésnél főleg) Nyilvánvalóan ez egy komolyabb kártya, de ne is várjam azt,hogy olyan halk lesz mint a régi? Van ezekre a kártyákra olyan hűtés, amely halkabb mint a DCUII?, illetve érdemes egy nagyon komoly hangszigetelt gépházba beruházni, ha igen milyen típust ajánlotok? Most ilyenem van.
-
lowzor
veterán
válasz
norbert1998 #38735 üzenetére
A Lightning-nál csak.
-
Ha új VGAt veszek, még mindnig fel szoktam dobni a Crysis-t.
Marha jó
ExtremConfig @ 8xMSAA -> 60-70FPS... tyű
-
-
do3om
addikt
válasz
Bogyó78 #38726 üzenetére
A proci kihajtja.
Azt viszont nem lehet megmondani mivel van egy szinten.
Ha a játék támogatja a CF-et akkor egy GTX980 szintjén van, ha nem akkor sima 7970-ként működik ami már jelentős visszaesés.
A táp kevés hozzá. Gondolom a CPU is húzva van, de ha nincs szerintem akkor is az, és nem számít milyen minőség 500W kevés lesz. Kel egy jófajta 700-as hozzá, ami közel enyit is megy 12V-on.
Az árát megéri az biztos hiszen ennyit ér egy 7970.Ha azt néznénk mi éri meg jobban ez vagy egy valami NV GTX akkor egy 970 már sokkal jobb vétel hiába gyorsabb a 7990 ha jó a program CF-re, de sajnos ez ritka. Így a biztosabb teljesítmény jobb.
-
gubabela
senior tag
Ezt remélem nem a hozzászólásomból szűrted le, mert ilyet nem írtam. Vagy lehet, hogy félreértetted. Amit mondani akartam az az volt, hogy én is túlmelegedésre gondoltam ( nálam) , de végül kiderült, hogy a táp miatt kapcsol ki (terhelésre egy idő után). Egy szóval sem írtam ilyen butaságot, hogy kevés a táp és azért melegszik.
-
Asbee
veterán
válasz
norbert1998 #38720 üzenetére
-
powerslide
csendes tag
-
Asbee
veterán
Az csak a gap padtől fényesebb. Én meg vagyok róla győződve, hogy szét volt szedve komolyabban ez a kártya. Kép alapján az egy vapor kamra. Vagy az lett szétcseszve, vagy pedig nem jól lett a fekete lemez és a vapor kamra össze illesztve. Így nem jól illeszkedik a gpu sem.
-
=HG=
addikt
válasz
powerslide #38700 üzenetére
Szerintem nagyon rossz az a kontakt a gpu és a hűtés között. A kép alapján csak a gpu középső része ér össze a hűtővel. Olyan, mintha domború lenne valamelyik. Ha szépen összeérnének, akkor csak egy vékony filmrétegnek szabadna maradnia a hűtőn, illetve a gpu-n. Ott valami nem jó!
Képet linkelj légyszives, ne letölthető fájlt, mert így sokkal kevesebben fogják megnézni, és segíteni...
Print screen /paint és feltöltöd ide... -
Asbee
veterán
Most nézem a képet. Mikori a kártya hol vetted? Szerintem ott a hőátadó réz rész és a borda között nem oké valami. Volt már ebayről vásárolt buherált kártya ami így viselkedett.
-
Asbee
veterán
válasz
ittakary #38699 üzenetére
Nálam nagyon jó volt.
Más:
Hagyjuk az ilyen butaságokat, hogy kevés a táp és azért melegszik a vga. Legalább józan ésszel gondoljunk már bele... Ha kézrátétellel a borda nem meleg, akkor valami a hőátadással nem oké. Lehet a hőcsöveknek annyi. Ennél a szériánál egyről nem hallani aminek a hőérzékelője rossz lett volna. Már ha 60 fokos a gpu akkor is érezhetően meleg a borda.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
powerslide #38708 üzenetére
De igen, benne van. Mindenképpen garanciális ügy lesz ez, sajnos. Bios csere bonyolultabb, de sok leírás van a neten, így azt nem írna m le, de biztos írták már le itt is, keress vissza.
-
powerslide
csendes tag
válasz
norbert1998 #38707 üzenetére
Nem tudom hol lehet a höérzékelöje (nem a GPU ban van?). A táp lehet nem vagyok benne biztos le tesztelem asszem egy másik gépbe. Biost hogy cserélhetek?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
powerslide #38703 üzenetére
Akkor vagy táp vagy hőérzékelő egység. Esetleg bios csere?
-
Weareus
addikt
válasz
ittakary #38704 üzenetére
Igazad van, de szólóban bírták, szóval nem is tudom.
Most olvastam vissza, hogy Abu Mester mit írt ezzel kapcsolatban:
[link]
Ezek szerint nem is a legmagasabb órajel hozza feltétlenül a legjobb teljesítményt, hanem a legalacsonyabb fesz-legmagasabb stabil órajel páros?
Még az is lehet, hogy alulfeszelnem kell?
Bonyolódik ez a tuningAbu hózzászólásából kiemelem ide a lényeget:
"Másrészt ahhoz, hogy ez jól működjön a tuningot új szinten kell űzni. Mostantól nem a legnagyobb órajeleket kell keresni, hanem a legnagyobb órajeleket a legalacsonyabb feszültség mellett." -
gubabela
senior tag
válasz
powerslide #38703 üzenetére
Szia
Nekem egy saphire 7970 dualx csinált hasonlót, ment egy darabig és kikapcsolt. Néztem a hőfokot kb 80-90 fok környékén járt amikor lelőtte, de végül kiderült, hogy a táp volt kevés és ezért csinálta, pedig papíron (780w ) vinnie kellett volna. igaz már régi volt és lehet, hogy nem tudta leadni már a megfelelő teljesítményt. Nem tudom, hogy nálad mi a helyzet, gondoltam leírom az én tapasztalatomat hátha segít.
üdv -
powerslide
csendes tag
válasz
norbert1998 #38701 üzenetére
Az a baj hogy abszolut nem meleg, annyira azért ha 80 fokos a kártya szerintem át kéne melegednie a kártyának is szerintem. Vagy legalább a GPU felöli részen.
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Egy kis tuningról lenne szó, a 7970 cf-em már catalyst maxon is kifagy egy idő után, pedig vízzel vannak hűtve a kicsikék.
Catalyst maxot biztos bírniuk kellene, szerintetek mit csináljak? Fesz. emelés, alulfeszelés, de meddig?
Memóriákat emeljem, ne emeljem?
Légy szíves, segítsen, aki tud/ötlete van.
Most az omega driver van fent, win7 64 bit, konfigom az adatlapon.
Üdv. -
norbert1998
nagyúr
válasz
powerslide #38700 üzenetére
Érzésre is meleg? Annyira?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!