- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drlovi
aktív tag
válasz
Dealer95 #29096 üzenetére
ez csak is attól függ hogy mennyiért vette a kolléga akkoriban az 5850 et. Ha nem tudja cserélni, és ugye ez esetben ez szinte 100% akkor a vételárat kell vissza adni. Az már más hogy a bolt ajánl helyette vmilyen kártyát.
Mondjuk még egy 1 gigás 7850 is jó biznisz.(#29097) TaaT Az lenne a logikus ha teljesítményt nézzük. De nem nagyon van már a boltokban. Más alternatíva meg nincs. Mondjuk elképzelhetőnek tartom hogy 7770-et is bedobnák.
-
TaaT
nagyúr
6870-nél jobb kártyát nem valószínű hogy adnak érte...
-
Peace
nagyúr
Milyen kártya van jelenleg a piacon, ami egy szinten lehet teljesítményben az 5850-essel? Ha nem sikerül cserélni a kártyámat, és hűtést sem találnak rá, akkor jó lenne tudni, hogy mit érdemes cserébe elfogadni. Kicsit lemaradtam az elmúlt 2 évben...
-
BRIKLY
veterán
válasz
belaazallat #29089 üzenetére
Mindegy,ez miatt nem küldöm el az Ipon-ba... ha egyáltalán valóban ott vették..elvileg 2012.11.11-ig garis
Ráadásul tuti visszaküldenék,mivel tökéletesen működik..
Azért köszi az infót. -
belaazallat
addikt
válasz
BRIKLY #29088 üzenetére
"Garancia kizárt,mert átvertek,és nem kaptam meg a papírt...De ezt leszámítva a kártya hibátlan."
Garancia papír nélkül is le kell garanciázniuk a terméket. Az üzletben gyári szám alapján és/vagy egyedi azonosító matrica alapján visszatudják keresni ki-mikor vette meg a terméket, mennyi garanciával.
Ha ez sem menne, még mindig vannak itt a fórumon segítőkész emberek, akik le tudják garanciáztatni a terméket.Mindent lehet, csak akarni kell!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #29087 üzenetére
Valamit félre értettél.Nem azért cseréltem BIOS-t,mert nem tudtam húzni,hanem mert zavart,hogy az ASUS programjai,és azon kívül 1-2 nem ismeri a kártyát.
Igaz,hogy mindegy milyen progival húzom,nem erről van szó,csak mint mondtam zavar,hogy a saját programja nem ismeri a kártyát,más ötletem nem volt,mint a BIOS csere.
Garancia kizárt,mert átvertek,és nem kaptam meg a papírt...De ezt leszámítva a kártya hibátlan. -
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #29086 üzenetére
Magad mondtad, hogy tudtad húzni, de csak a CCC 775ös korlátjáig, gondolom..akkor onnantól azt a BIOSt "unlockolod" amíg jólesik és használd..tökmindegy, mi a subvendor, ha tudod húzni, nem
Az meg, hogy milyen progival..kb. tökmindegy. Mondjuk érdekes, hogy ASUS és VoltageTweak, tehát elvileg a saját progijukkal kellene mennie..ha nem megy, márpedig ez a marketing erről szólna, akár garis téma is lehetne..de ha meg tudod oldani saját kezúleg, jobban jársz, mint a hetekig tartó macerával.
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29083 üzenetére
Mondtam,hogy nem akarok belenyúlni a BIOS-ba! De mindegy,megy vissza a gyári,mert semmit nem értem vele,hogy másikat raktam fel..
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29081 üzenetére
Azzal kezdtem,de azzal csak hétszáz valahány MHz-ig lehet húzni a kártyát...
-
válasz
BRIKLY #29077 üzenetére
Úgy látom NEM ÉRTELMEZTED amit korábban írtam! KIZÁRÓLAG Referencia HD5850 BIOS -t tehetsz a kártyádra!
sz.tem a DirectCU TOP marhára nem REFERENCIA kártya!
Mondtam már melyiket és hogyan tedd fel! de itt van emlékeztetőül!
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29078 üzenetére
Mert zavar,hogy az ASUS saját programja nem lát egy ASUS kártyát..
MSI AB-től TDR-t kapok játék betöltésnél,TriX meg nagyon gagyi
-
-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!!
Vettem egy LG ips -es Monitort231, és olyan problémám van , hogy a kép nem tölti ki a kijelzőt.Van körbe egy fekete keret, a jelet HDMI-n keresztül kapja.
hogyan lehetne eltüntetni ezt a fekete keretet??
Üdv Nagya -
norci84
tag
válasz
X Factor #29069 üzenetére
Egy X6-ost szánok nekik,egyenlőre csak egy 5850-em lesz ezzel a karival,karácsony körül meg vennék neki párt!Melyiket érdemes megvenni amúgy párjának?:Sapphire,Gigabyte,Xfx?Vagy az mindegy?de mákom is van mert pont egy 550-es corsair tápom van,akkor az elég lesz!8 giga 1600mhz-es ramot kapnak,meg egy asrock 870 extreme 3-at!
-
X Factor
addikt
válasz
norci84 #29068 üzenetére
Sokkal jobb az 5850cf, mellesleg egész időtálló cucc is lehetne, bár nagy felbontásban sok szűrővel az 1giga Vram kevés.
20-ért jó vétel.
Tápra azért figyelj, jók az 550-es Corsaierek, főleg ha VX széria az 1 ágon tud 41A-t.
Proci jó lenne 4 giga körül, kérdés mennyi fesz kell neki ehhez.
Ilyen szettről, max 7870-re érdemes váltani.
-
norci84
tag
válasz
X Factor #29067 üzenetére
Végülis igazad van!Mivel 5850 sztem nem lesz gond vele!Valamiért jobban húz a szívem felé,mint hogy vegyek egy 6850-et!Inkább veszek neki tesót és lesz 5850 CF!Az órajeleire nagyon kíváncsi vagyok,majd kiderítem,mert a neten nem sok mindent írnak róla,a gép amiből származik az viszont nem roszz!
-
norci84
tag
Sziasztok!Véleményt szeretnék kérni!Találtam havernál egy ritkaságot:egy ilyen 5850-et!Azt mondta szétszedett egy gépet amit kintről hozott,és már csak ez van belőle!Véleményeket kérek,ha lehet!Bedobnám a gépbe egy másik 5850 mellé!
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam a megfelelő, beárazós topikot, ezért itt kérdezem, hogy mennyi a reális ára egy ASUS EAH 5870-nek fél év garival?
Köszönöm! -
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29050 üzenetére
Érdekel, nálam működött a Doctor.
Igen rárakhatod. Akár MSI, Sapphire biost is rakhatsz rá. Pl én Sapphire 5850 Toxic biossal használtam az Asus 5850 kártyát. A mostani MSI 6950-esemen meg XFX 6970 bios van a 2. állásban mert ezt tovább lehet húzni mint az alap MSI-t.Az más kérdés, hogy jelenleg 6950-ként megy csak mert az is bőven elég még, teszthez viszont jól jött a +tuning.
-
válasz
BRIKLY #29048 üzenetére
Referencia kártyáknál lehet feszt állítani bármelyiknél! és van rá több progi is!
hogy melyik BIOS -t tedd fel amit linkeltem teljesen jó és aktív benne a GPU register rész is! ott pedig a 0x17 lesz a 3D -s fesz a 0x18 pedig a 2D de azzal óvatosan mert 0,875v alatt már instabil szokott lenni a GPU!
a kártyára pedig csak FORCE módban fog felmenni a BIOS mivel nem egyezik a Sub System id -je!
Mehet akár az Ati WinFlash el is DE NEM A GRAFIKUS FELÜLETÉRŐL! hanem parancs sorból indítva!
az alábbi parancsal csináld! => atiwinflash.exe -f -p 0 UPDATE.BIN
értelem szerűen az update.bin a felírni kívánt bios neve ha neked akármi.rom a neve akkor azt írd oda!
De a leg biztonságosabb ha DOS alól csinálod!
-
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29048 üzenetére
Ez a Voltage Tweak inkább csak marketing szöveg semmiben nem különbözik a többi ref.- től. Gyári Asus Smart Doctor progival lehet állítani a feszt. Akármilyen 5850 biost rá tudsz tenni nem fog kárt okozni benne, legjobb az Atiflash de ezt csak dos parancssorból tudod használni.
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #29043 üzenetére
A hűtése az ref, de Asus VoltageTweak nem tudom számít-e.. Szeretném,ha továbbra is tudnám állítani a feszt programokkal,nem csak BIOS-ból.
Tudnál linkelni nekem egy olyan BIOS-t, amit feltehetek rá? Kinyírni nem akarom,akkor inkább így marad.Na meg a legegyszerűbb,és legbiztonságosabb BIOS írás? Winflash-el elvileg újra húztam az eredeti BIOS-t, de szerintem nem csinált semmit.
-
Speed®
titán
Az utolsó mérések..ezzel befejeztem a használatot.
DM06' - 27205 / Vantage - P22832 / DM11' - P5386.
Megy a polcra/dobozba, várom az utódját keddre ;p -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #29045 üzenetére
Tökmindegy..nem lett meg ezzel sem az 1050, maradt 1040 a maxnak
A gyári lemezen egyébként van egy pucér hőcső a FETek felett, minek
Szerintem a Zalman borda előnye a közvetlen pasztás érintkezésben van..7850/2G lesz, Sapphire/OC verzió, bíztató SKUval, 1.138V alapfesszel :S
Csodát nem remélek, de azért jó lenne, ha hajlamos lenne 1200at menni..
Alapon addig fog menni, míg dobozban van kb x) 5850 is 24/7 volt 1/5Gn.. -
válasz
Speed® #29044 üzenetére
No azért aza -6 fok azért nem elhanyagolható!
És az se amit annó írtam neked, de nem akartad elhinni hogy a VF3000 kis picsa bordája jobb mint a nagy böszme gyári alu öntvény lemez!7850 jó választás de kizárólag akkor ha 2.gigást veszel mert kb pont abban rejlik az ereje a 5850 hez képest hogy nem fogy el az 1G vRam mert ha 1.gigást veszel és alapon használod a 7850 et akkor kb pont annyit tud mint a 5850@900/1200.MHz
-
Speed®
titán
Egy "kedves" vevőjelöltnek köszönhetően felpakoltam a VF3000A VRMbordáját..nagy változás nem történt a ref. lemezhez képest, -6°C..viszont dizájnosabb ;p Jövő héttől 7850..az 5850+VF3000A meg megy apróra..the end.
-
válasz
BRIKLY #29042 üzenetére
ha jól látom REFERENCIA kártya így van elég sok BIOS amit rá lehet tenni és megy is hibátlanul! NEM feltétlenül csak ASUS -t lehet rátenni simán jó a HiS vagy Sapphire vagy épp PowerColor is rá csak meg kell nézni TPU oldalán hogy az adott BIOS épp ref karira való -e?! Sajnos nem egyszerű mert nem mindég van jelezve PL: ennél látni hogy REF BIOS mert ot van a listába több kártya így 100% hogy jó bármelyik ref kártyára!
-
BRIKLY
veterán
Meséltem már, hogy gondok vannak az 5850-el. MSI ab-től TDR,GPU Tweak,SmartDoctor nem látja a kártyát... Gondoltam meglesem mikori BIOS van rajta : 09/25/09 00:27
Megnézte,itt van újabb,de vajon melyik jó az enyémre?
EAH5850/G/2DIS/1GD5/A -
mrterminator
aktív tag
válasz
DroiDMester #29039 üzenetére
Áhh igazad van!!! Az órajelek alatt írtam át, nem a GPU registrynél. Csak sajnos nem aktív a GPU Reg. His 5850 -em van ami nem referencia kari, akkor azt mondod, nem is tudom egy másik kari biosz cseréjével se állítani a feszültséget majd?
Köszi az eddigi segítséget is!!!
-
válasz
mrterminator #29038 üzenetére
Hol írtad át a fesz értékeket? ott ahol az órajelek vannak és alatta? vagy pedig a GPU Registers.. résznél!?
Csak azért mert ha az órajelek alatt akkor nagyon nem jó mivel csak a GPU Registers résznél szabad bele nyúlni (ha esetleg olyan BIOS verzió hogy nem aktív a GPU Registers része és referencia kártyáról van szó akkor szerencséd van és van hozzá normális BIOS amiben aktív a register rész és ott kell át írni)
-
mrterminator
aktív tag
erre tud valaki megoldást? Sokat lendítene, mert elakadtam
-
Skimaster
senior tag
Az enyém is ez volt,és ugyan így röcörgött a venti....eladtam(nem ezért) és a tag aki megvette mondta,hogy leszedte a ventit,és kipucolta,bezsírozta és jó lett.
Egyébként egy csatlakozója van a nyákhoz!Nem külön-külön!Tehát azt nem tudod,hogy az egyiket lehúzod és nem megy,ráadásul a hűtés sem lenne az igazi.... -
Speed®
titán
Ha nem megoldható a gari, le a borítással/ventikkel, mehet a bordára 2db PSTs AC PWM venti meg, ami megfelelő átalakítóval a karira köthető, így vezérelhető is, igény szerint egyedileg profilozott BIOSal..
Ha 2.5 éve használod, ill. sokat is mellé, nem csoda, hogy elfáradt a venti..ezek ilyen nyámnyila vackok, ez van sajnos. De legalább le lehet cserélni és viszonylag komoly bordázat van, amire építhetsz. -
Peace
nagyúr
Már régóta zörgött a gép, de csak időszakosan, és kis idő után abba is hagyta, de néha már kezdett idegesítő lenni, így kiszűrtem, hogy mi okozhatja, és ennek a szutyok hűtésnek az egyik ventilátora. Ha megállítom az ujjammal, akkor a gép tökéletesen hangtalan. Mi lehet a megoldás? Ha kiiktatom, az nagyon súlyos következményekkel járna melegedés szempontjából? Mondjuk nem is tudom, hogy kivitelezhető-e, nem néztem, hogy a két ventinek van-e két külön csatija, ami a nyákra csatlakozik. Valami más megoldási javaslat esetleg? Az időszakos zajongása sajnos állandóvá vált, gondolom egyre tropább állapotba kerül. Elvileg van még rá garancia, bár ph-ról vettem, és ki tudja mit mondana az ember így 2,5 év távlatában, már ha egyáltalán felveszi még a telefont. Meg mire ezt garanciálisan javítják, az lenne vagy 2 hét, mert gondolom visszaküldik külföldre.
-
TaaT
nagyúr
válasz
intercooler #29032 üzenetére
Nem is emlékszem, talán 2-3K volt
ilyen
-
TaaT
nagyúr
válasz
intercooler #29017 üzenetére
konnektorba dughatós mérővel megmértem a gép fogyasztását...
Win Idle 80W, BF3 220W, Furmark 280W
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
van 1 msi 5850-em
a hűtésel van egy kis gond működik rendesen csak a ventilátorok 65% fölé mennek el kezd karistolni mintha valmihez hozzá érne
levettem róla a borítást azt hittem ahoz ér hozzá a de nem így is csinálja valami ötlet ?
előre is köszönöm -
mrterminator
aktív tag
Hali
Van egy HIS 5850 1gb karim, acc rev2 hűtéssel aktívá téve.
Már írtam hogy 2 monitor használok, és a powerplay miatt szemetel a kép ha picit is tuningolom, de biosz cserével megoldódott a dolog(köszönet HSM fórumtárnak is emiatt)Kérdésem az lenne: Saját biosztát szerkesztem RBE-el 850/1125-en megy is rendesen alapfeszen, de mikor átírom a feszt (1.1 re vagy 1.100) és beolvastatom ATIWinflash-be akkor a cserénél kifagy a gép! (kékhalál, vagy megfagy) de szerencsére újraínditás után visszaáll az előző bioszra (megállt az ütő is bennem mikor lefagyott)
Most egy 5870 bisosz kellen beolvastatnom és annak írjam át az értékeit? Mert alapból nem vmoddolt a karim? vagy mi lehet a gond? (tápom egy 600w corsair)Köszi előre is!
-
Speed®
titán
válasz
Database #29023 üzenetére
Megfelelő táp beszerzése vagy a jelenlegi bővítése átalakítókkal..
A bontott 12V rész miatt (4x18A, 48A közös maxxal) annyira nem ideális, mint gondolod, de ha nem akarsz állatkodni OCval, elég lesz. És igen, a molexeket kellene megosztanod Y kábelekkel, aztán molex->PCIe átalakítókat alkalmazni, lehetőleg külön ágakról bekötve 1-1et. -
Database
tag
sziasztok egy olyan jellegű kérdésem lenne hogy építeni szeretnék egy CF-et tegyük fel 5850 ből és ugye 4x6 tűs lesz az energia ellátás ami a szükséges csak sajnos az én tápomon 6+8 csai van, igaz van rajta pár olyan csatlakozó ami átalakítóhatós a molexnál, de azokon a szellőztető rendszerem van, mi a teendő ilyenkor?
-
vcsabika
tag
-
Xbean
tag
-
vcsabika
tag
az mitől lehet ,hogy szőrös kockánál ha egy pici feszt is emelek 1-2mp után lekapcsol és újraindul a gép nélküle sima tuningnál ha nem voltolok akkor nem. Ha viszont felrántom 1.3v-ra meg 1ghz-re és nyomatok valami játékot pl: metro 33 akkor elvan vígan csak fél óra után gondol egyet és lekapcsol és újraindul.(azt is észrevettem pl metrónál van egy komoly füstös rész ha arra megyek lekapcsol mindig de másik úton megyek akkor megint megy egy darabig). Valami tipp?
-
HSM
félisten
válasz
intercooler #29013 üzenetére
Az szép... Majdnem egy terabyte/sec memória sávszél 0Mhz GPU-val...
-
intercooler
őstag
-
Speed®
titán
válasz
Repsol600 #29011 üzenetére
Alapvetően én sem komálom a 70+ értékeket a gépben, de el kell fogadni, ára van az ilyen szintű tuningnak..azért mégiscsak ~40% órajel+ és ~10% fesz+..utóbbi meg ugye négyzetesen növeli a fogyasztást, 200Whoz közelebb lehet így a kari, mint 150hez..
Sokszor a RAMoknak rosszabb sünivel, mint nélküle..de ki kell tapasztalni, ill. ha van rá leehetőség, mérni..ha melegednek, bordát rájuk.
intercooler
Nem sok minden fér a VF3000 és a lemez közé..valami hőcsöves vadulásra gondoltam Thermalright módra..van itthon egy fölösleges régi Zalmanom, 2 hőcsővel..valahogy rá kéne fektetni a VRM sor feletti részre és a hátlapon meg ott lenne a borda..majd kitalálom, hogy legyen..első körben mondjuk lehet nem ártana a Zalman féle VRM bordát kipróbálni, sokak szerint már az magában elég lenne -
Repsol600
addikt
válasz
Speed® #29009 üzenetére
Akkor ok, én meg 60-fokos VRM-től már paráztam.
Igaz ez már 6950 de a ref hűtőt lecseréltem egy Zalmanra és a VRM-re csak kis bordákat tudtam tenni és így kb 60 fokos a vrm. Gyárival meg 40 körűl volt ezért kérdeztem.És az nagy gond lenne ha a ramokat nem hűteném? Mert tudtommal csak a ref-en vannak hűtve az egyedi hűtős változatoknál nincsenek gondolom ennek se ártana ha nincsenek hűtve.
-
Speed®
titán
válasz
intercooler #29006 üzenetére
GPUZben jobb oldalt az érték (VDDC), 1.2V.
És ehhez mérten állítom, az a VRM hűvös..
A ref. hűtő lemeze van rajta, nem VF borda.Egyébként ref Powercolor, 1.084V alapfesz.
Vége 1040nél van stabilan, 1.3V kell ehhez.
Ha itt lesz, mire jön a tél, fagyállót is kap ;p -
HSM
félisten
válasz
mrterminator #29001 üzenetére
Kapcsold ki a powerplay-t és elvileg jó lesz.
-
Maximus43
tag
A legjobb széria volt, remélem ugyan ilyen teljesítményt még viszont látunk az amd-től mérsékeltebb árakkal..
-
mrterminator
aktív tag
sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy his 5850-em van. Eddig tudtam húzni normálisan kártyát, de most két monitort használok már, és azóta, ha csak akár 10mhz-t is emelek a magon vagy memókon, elkezd remegni, széttöredezni a monitorok képe, pl ha görgetek stb. Ha csak újból egy monitor van rákötve ismét tuningolhatom az egekig.
ez valami ismert bug? vagy mi lehet a probléma? mert jó lenne több kakó. előre is thx
szerk:helyesírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Sweet.tv - internetes TV
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest