- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
HD 5850 es kártyához az Omega (14.12) 12/9/2014 lenne a legfrissebb driver? Mivel ez van az AMD honlapján.
-
Gerixbela
csendes tag
Esetleg valamilyen müszerrel ezt nem lehet bemérni ?
-
Repsol600
addikt
válasz
benedek2010 #31593 üzenetére
VRM, vagy GPU.
-
-
benedek2010
csendes tag
Üdv Emberek! Ha nem ad képet a kártya és nem látja a gép de melegszik az milyen problémára utal? Egy kondit kellett rárakni. Egyébként nincs semmi külső látható sérülés a nyákon. Nem gyári a hűtése.
-
Gerixbela
csendes tag
Üdv Mindenkinek ! Bios frissités után is a gpu z furcsa értékeket produkált továbbra is , ezáltal tovább kerestem a problémát . Szétszedtem a kártyát hátha találok fizikai sérülést , találtam is . A hátsó lapján 5 db smd kondenztáor levan "tőrve " vagy "szétpukkadt" nemtudom . Abban kérném a segitségeteket , hogy nem találok a neten kapcsolási rajzot , hogy pontosan milyen kondit kellene vásárolnom . Vagy lehetséges , hogy nem ez a baja ?
http://kepfeltoltes.hu/150527/1106589533IMG_4727_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/150527/1106589533IMG_4727_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Gerixbela
csendes tag
Üdv MIndenkinek ! Már korábban írtam a hd 5870 es problémámmal . Igp vel felismeri a kártyát az eszköz kezelő , de a gpu z olyan dolgokat ír ki hogy nagyon furcsa . Valaki tudna nekem küldeni egy bios t ? Itt a modell :
sapphire ati radeon hd 5870 1 gb .
s/n 180939 074585
p/n 102C0010100 000001
PN 102-C00101-00-AT
HD 5870 1GB GDDR5 PCI-E DUAL DVI/HDMI/DP -
TeeBee73
veterán
válasz
benedek2010 #31582 üzenetére
Másik gépben működik?
-
benedek2010
csendes tag
Szevasztok! Szereztem egy HD5870-es kártyát módosított hűtéssel (VF3000). Nem ad képet, eszközkezelő nem látja (BIOS-ban átállítottam amit lehetett). Próbálkoztam atiflash-el ("atiflash -i") de nem érzékelte. Próbáljak más parancsot? Integráltat sem látja de gondolom ez helyes. Esetleg mi miatt nem adhat képet még? Az alaplapom: MSI 880GM-E41.
-
Gerixbela
csendes tag
-
djculture
félisten
válasz
Gerixbela #31577 üzenetére
Kérdés hogy betszed a gép megse mukkan csak felpörögnek a ventik és ennyi vagy netán be is jön a windows csak nem látod. Ez utóbbi esetben valami a biosát elsz@rta. Egy másik kártyáról mellette bootolva (integrált vagy másik pcie ha van slot netán régi pci-os) a biost levadászva a netröl vissza lehet írni bele.
Elég gyakori volt az ilyen meg az is hogy ha igy működik cf-re jó hiába nem ad képet. -
Gerixbela
csendes tag
Üdv ! Nemtudom másnál volt e ilyen jelenség . Minap kaptam egy hd 5870 est . A probléma berakom a gépbe és fekete képet kapok nem tőlt semmit se . Mivel problkozzak hogy müködésre bírjam ?
-
djculture
félisten
válasz
honda23 #31572 üzenetére
Támogatva van az összes 5xxx széria még mindig így a legújabbat is felrakhatod, annyi hogy a legújabb bétákhoz win8.1 vagy win7 kell a sima 8.0-ra a 14.4 az utolsó. Nekem az van amugy win8.0 és 14.4 cata a másod gépen 5850-el, old blood szépen ment nem magyarázott inditáskor.
-
honda23
aktív tag
válasz
djculture #31568 üzenetére
5850-re melyik az utolsó catalyst, ami még támogatott?
Felraktam az új Wolfensteint, és egyből kiírja, hogy old driver. Viszont fut a játék, csak high beállításokkal is elég ronda.
Ami fent van, a 13.12-es, azzal még jól működött szinte minden. Viszont 2-3 éve szinte nem játszom.
Így is stabilan van 40-60 fps fraps szerint. -
djculture
félisten
Én a GTAV miatt nyugdijaztam felkerült a polcra egy gtx 960 váltotta mert nvidiás a játék..
-
djculture
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz
djculture #31551 üzenetére
Nézegettem az új kártyák árait, és úgy döntöttem, majd a mostani kap egy ikertesót, ha nagyon muszáj. Diablo 3-hoz, és filmezni még így is sok.
Pár napig, volt mellette egy 9600GT fizikázni, de nem győzött meg. (Mafia 2, UT3, Metro 2033).
Ahogy kollégám mondaná, fingfestés ezerrel. -
djculture
félisten
válasz
TeeBee73 #31550 üzenetére
Amúgy se pörgött már, nem mai gyerek ez a cucc aki tudott már váltott
Azért ilyen idős szériátol nagy szám hogy még minden megy rajta médiumban full hd-n
Követekezőt is valami hasonló tartósat szeretnék így kivárom a történéseket. gcn1.2 kellene venni de az vagy gyenge (260x) vagy túlárazott (r9 285)..
-
djculture
félisten
válasz
Repsol600 #31546 üzenetére
Mindegy az a helyzet el lehet vele mindennel játszani és 20k-t ér, annyiért meg használtan se lehet jobbat kapni újonnan meg ilyen 250x is 26 ezer a legolcsóbb is
Gondoltám már hogy kicserélem ezt is egy 7850/r7 265-re 20-ért megvennék de 20-at rákéne dobnom egy értelmes kártyára
-
Yutani
nagyúr
válasz
djculture #31540 üzenetére
Érdekes ez a teszt, ahol a 7850-et default órajelén hasonlították össze az azonos szintre húzott 5850 és 6850 kártyákkal.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Yutani #31537 üzenetére
Az a baj hogy mostanában nem divat a kétkártyás támogatás a játékokban, nem egy újabb cimnél csak egy kártya dolgozik. Amugy én arra leszek kíváncsi hogy driverileg meddig lesz ez támogatva, eddig még elég jól megusztuk a cserét
Másodgépemben van ugyan de edfdig elég szépen vitt mindent médiumban.
Az az érdekes hogy az r7 265 újabb játékokba sokkal erősebb viszont az opencl-es progikban meg a régi játékokban sokkal lassabb. Úgyhogy azt is cserélnem kéne egy 270x-re
-
Yutani
nagyúr
válasz
djculture #31536 üzenetére
Köszi a válaszokat Urak, akkor a memóriát nem fogom bántani, a GPU-val meg meglátom, mennyire jutok. Apropó, mi az egészséges túlfeszelés maximum? Mondjuk 1.25V?
Gondolkodom azon is, hogy veszek még egy ilyen kártyát és CF-ben tolom velük. Bár kérdéses, hogy az 500W-os Chieftec CTG kiszolgálná-e őket, bár elvitt 4 db 3850-et is már.
-
djculture
félisten
válasz
Yutani #31534 üzenetére
Én amit nyertem innen a ph-ról 5850 xtreme-t az nagyon durva igy alapfeszen 1000/1200-at tud feszt nem is emeltem neki minek. Egyelőre ezért nem is cseréltem le majd év végén karácsonykor ha kijön az új széria és már tudni hogy mire alakul a dx12..
Ja memória tényleg nem sokat számit maximum ilyen gpu-s feldolgozásos feledatnál (pl winzip opencl-es gpu-s futtatása) -
Yutani
nagyúr
válasz
Repsol600 #31533 üzenetére
Köszi a válasz. Azt bizony tapasztaltam, hogy egyik Xtreme kártyám sem volt egy nagy tuningbajnok, ez is csak Vgpu emeléssel tud jól teljesíteni. Szerencsére a hűtése kiváló, 900MHz@1,2V-on is olyan 67-68 °C, és nem is hangosodik fel. A memóriát még nem teszteltem, de már gondoltam rá, hogy hűtőbordát kellene tenni a RAM IC-kre, bár nem tudom, hogy elférne-e bármi is a kártya tetején a heatpipe-ok alatt.
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok,
Van egy 5850 Xtreme kártyám. Alapfeszültségen (1,088V) a 800 MHz-et sem tudja, de overvoltage esetén az alábbiakon tesztelve (Borderlands 2) jónak tűnik:
1,15V - 850 MHz
1,20V - 900 MHzJobban még nem volt időm kitesztelni (1.2-n magasabb freki), de ez az eredmény hogyan értékelhető? Gyenge? Átlagos?
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Lenne egy Radeon HD 5850 A gép ki sipolja! Ötlet? röktön be kapcsolás után! Értelmes ötleteket kérek!
Nem vagyok kezdő! Köszi. hali.
-
Dealer95
őstag
válasz
Glorious #31514 üzenetére
Szia!
Próbáld ki egy másik gépben is a VGA-t.
Attól, hogy szervizben szedték ki még leejthette stb. (akár be is tehette egy másik gépbe utána...)
Nem tudom miért kell szerviz egy 20 másodperces feladathoz.Ha másik gépben sem lesz jó akkor hibás kártyát kaptál.
Az én gépemben 3 VGA is járt már és mind rögtön jó volt (5830,5870,7850).
-
Glorious
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy vettem egy
Sapphire Radeon HD5850 1GB 256bit DDR5 videó kártyát a már ugyan ilyen meglévő mellé, hogy össze kötöm crossfire-be.Megjegyzem használtan vettem egy sráctól. Mielőtt összerakom gondoltam kipróbálom külön-külön a kártyákat a régi HD 5850-es ugye simán ment, minden ok, de amikor betettem a másikat az nem adott képet, az alaplapon a PCI-E led pirosan világít folyamatosan. Mi lehet a gond? Eleve rossz , működés képtelen kártyát adtak el nekem, vagy valamit állítani kell? Az eladó esküszik, hogy minden rendben volt nála és hogy szakszervizbe vették ki a kártyát erről van is papírja azt állítja.
A válaszokat köszönöm előre is!Ilyenek a kártyák:
[link] -
djculture
félisten
-
millerur
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS HD5850-em, egyik nap nem akart bebootolni vele a gépem, sérülés nincs rajta, hűtés miatt sem sülhetett le, találkozott már valaki ilyesmivel? Ventik pörögnek, csak a kép fekete.
Köszi a segítséget!
-
goccer
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani hűtőt HD 5850-re? Túl sokat nem szeretnék már költeni erre a kártyára, elég ha a gyári szintjét hozza, kb mennyiből jönne ki a csere?
-
vcsabika
tag
válasz
Winchester95 #31502 üzenetére
Alap driverbe nem fogod megtalálni, ha msi afterburner-t használsz akkor menübe engedélyezni kell a fesz állítás lehetőségét
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asus DirectCU kártya 5850 1gb
Legfrissebb driver is.
Sehol se tudom semmilyen trükkel emelni a feszültséget...
ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest