- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
Szerintetek... normális ha GPU load 67% CPU load pedig 63% a játékban meg csak 32 fps
NFS MW 2012 ről lenne szó... hozzáteszem azt is hogy a videó kártya nem használja a 850/4800 as órajeleket hanem 600/ nem tudom milyen órajeleken ment... persze amikor komolyabb textúrák lesznek láthatáron visszavált a 850 es órajelekre ... és feljebb megy az fps... de után vissza... miközben én stabil 60 fps-t akarok néha 50
Tipp hogy miért van ? Vagy hogy mit lehet tenni ellene ?
-
BGyulaHUN
tag
Furcsa mert most kétszer egymás után bekapcsolt. Ment egy ideig és annyi. De nem áll le teljesen csak elsötétül a monitor,nem írja ki,hogy no signal,semmi. Nem forró se a kártya,se a táp,csak a procihűtő,de az meg égeti az ujjam kb. Bekapcsolni is be tudom,de csak fekete képernyő van a monitoron rendszerint,
-
BGyulaHUN
tag
Azzal 1 napig gond nélkül ment.
Megnéztem a régin is,de azon is ugyanez a jelenség van. Arra mondjuk én se gyanakodtam,de hát ugye sosem tudni.
A jelenséget megelőzően furcsa hangja volt a tápnak és szabályosan rezgett a ház teteje,azért gondoltam,vagyis bízok benne,hogy az lehet a ludas,mert az olcsóbb volna. -
BGyulaHUN
tag
Sziasztok!
S.O.S. segítségre lenne szükségem.
Van egy VTX3D 5870-esem,eddig crt monitoron használtam 1600*1200 felbontásban War Thundereztem vele.
Monitort cseréltem 19" TFT-re 1440*900-as felbontással üzemel.A lényeg a lényeg,hogy játék közben felpörgött a videokártya ventije ami eleddig szinte hangtalan üzemmódban ment és elment a kép. Újraindítás után ment rendesen semmi gond nem volt. Tegnap óta viszont már síma Windows használat közben is felpörög és kikapcsol,ma meg már csak a süvítő ventihangot hallom és nem is ad képet a monitor.
Lehet ezzel valamit csinálni? Vagy esetleg a táp kezdi felmondani a szolgálatot és nem ad elég energiát?
Vagy máshol is lehet a hiba?Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat!
-
Baryka007
addikt
Na jó... tisztázzuk a dolgokat... először is ez nem 650w os hanem 550w os... és semelyik ágon sincs 2x 16 amper 12 volton... Link
Plusz a gépem max terhelés közben 350w körül eszik... tehát már el kellett volna szólnia magát ha nem bírná ...
Szerk.: És ha ez igaz amit oda írtak: Effizienz bis zu 84,77% akkor 400w körül van a teljesítmény nem 330 körül ... -
HSM
félisten
válasz
Baryka007 #31360 üzenetére
Ugye tudod, hogy a táp minőségéhez semmi köze a 80plus jelzésnek, azaz a hatékonyságnak?
Egy rosszminőségű 80plus-os ugyanúgy elpukkanhat egy év alatt, kinyírva a fél géped, mint egy nem 80plus-os.
(#31361) do3om: Hehe, ezen döbbentem meg én is, mikor megláttam a képet, de inkább megtartottam magamnak a véleményem.
Bár én 375W környékére számoltam 12V-on, de tényleg vicc kategória egy 650W-os tápon. Még 500W-ot is pofátlan ilyenre ráírni... Mindenesetre elgondolkodtató, a Seasonic 460W Platinum Fanless tápom pl. venti nélkül, 460W-osként tud 456W-ot 12V-on.
-
Baryka007
addikt
válasz
TeeBee73 #31354 üzenetére
Végül egy LC Power 6 550w lett
Tökéletesen bírja... 4.5 órát ment vele a Crysis 3....
Tehát tényleg a tápegység volt a ludas....Egész pofás lett vele a gép, a belsejét lefestettem matt fekete spray-el ha már tápegységet cseréltem... gondoltam szétszedem az egészet.... fém tiszta volt belülről minden... plusz gyors kötözővel össze kötöttem a tápe. kábeleit
-
Baryka007
addikt
Egy ilyen nem lenne jó? Ez is MS-Tech... de ahogy elnézem jóval korszerűbbnek néz ki, valamint moduláris. Vagy ráfáznék még egy MS-Tech el ? Mindenképpen a márkás nevek közt keresgéljek ?
De egy ilyen -en is gondolkodom... De ennyit már nem akartam költeni, de még belefér...
Szerk.: A 3DMark lefutott.... valószínűleg nem terhelte elég ideig az "összes" komponenst... mert rövid ideig bírja a táp...
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Volt egy haver aki hasonló konfigot működtetet egy m-tech 550wattos szörnnyel.. Na ott volt hasonló, belépek a szobába amperszag . Mondom neki mi a franckarika ég? witcher 2-vel játszott épp a gép tápegysége meg szabályszerű füstöt eregetett magából. Gyorsan lenyomta a dugalj kapcsolóját, szedjük szét a táp dobozára ráégett a papirja nem lehetett megfogni. Megfogta a csávó kitekerte a csavarokat a vezetékénél fogva bevágta a kádba és vizet nyomott rá
-
HSM
félisten
Ugyanakkor a leírt hibajelenség is könnyen lehet alulméretezett táptól, ami nem bírja a terhelést. Azt írta, a sima VGA-esztek futnak akár 40 percig, gondolom, a procija is ki lett tesztelve, külön stabil, a Crysis-nél üt be a baj 10 perc után, ami CPU+VGA-t is szépen megterheli. Ugyanakkor ekkorra már a táp is tűzforró. Nekem nagyon gyanús, persze, ennyiből nem 100% a diagnózis nyilván.
-
do3om
addikt
ti hol látjátok hogy milyen tápja van?
Persze könnyel lehet hogy az kevés de ennyire konkrét kijelentést tenni... -
do3om
addikt
válasz
Baryka007 #31336 üzenetére
Sajnos az a tesztprogram nem jó ebben az esetben, mert csak a vga-t terheli le, a cpu-t nem használja.
Tegyél fel egy prime95-öt és indítsd el a aztán a Heavent is. Vagy használj olyan progit ami minkét dolgot teszteli (3d markok)
Amúgy a tápról egy árva szót nem írtál hogy milyen.
Valami csak felmelegszik ha ez a jelenség van vagy a táp miatt lekapcsolja a vga-t. -
Baryka007
addikt
Üdv, már eléggé irritáló jelenséggel küszködök hetek óta.... de már tanácstalan vagyok, szóval reményekkel tele hozzátok fordulok !
A minap feltelepítettem a Crysis 3 at ( az új konfigomat letesztelni hogy mit tud ) idézőjelben új... Egy FX 6300 as proci
Gigabyte 970A-DS3 és 8gb 1600 cl8 as mem. mellett itt van a Sapphire HD 5870 es videó kártya.. nah... szóval ez a konfigom.Visszatérve Crysis 3 ra... 10 perc játék után fekete képernyő... a tipikus "No Signal" felirattal és az összes ventilátor 100% ra felpörög ( VGA, CPU, GÉPHÁZ) ventijei... az összes.... És se hang se kép se semmi... nem reagál semmire... ilyenkor áramtalanítani kell és újra indul a gép mintha misem történt volna... Még egy nyavalyás kék halált sem kapok....
És most jön az érdekesség... csak hogy megfűszerezzem a dolgokat...
Elindítottam egy benchmarkot hogy megtudjam mi a baj... Az alábbit választottam: Unigine Heaven Benchmark 4.0 A monitoromhoz méltóan ( 1680x1050 ) es felbontáson a leg extrémebb beállításokon futtattam a gépet... 40 percig.... 8xmsaa extra tessellation stb stb... Minden maxon volt amire csak fel tudtam állítani... és a gép nem csinálta azt amit a Crysis 3 nál... ( ezt a fekete képernyős dolgot... )
Hozzá tenném hogy nem hőmérséklet problémával küszködök mert 100% on pörgettem direkt a ventiket... hogy ne melegedjen túl... ablak módba néztem a hőfokokat videó kártyánál 56 volt a legnagyobb hőmérséklet Crysis 3 ba... CPU nál pedig 53 .... Memóriát nem néztem ( felesleges ... )
Ami viszont még érdekesebb hogy a tápegységem az tűzforró.... 10 perc Crysis 3 után... Benchmark után pedig nem....
És még annyit tennék hozzá hogy ma a Grid 2 őt is feltelepítettem... ennél is kikapcsolt a gép de nem 10 hanem 25 perc után.
12.1 es Catalyst drivert használok. Ez bugos lehet esetleg
-
HSM
félisten
válasz
KlezOne #31331 üzenetére
Arra gondoltam... De közben rájöttem, rosszul emlékeztem, ezeken még csak egy BIOS-csip volt.
Így viszont nem ilyen egyszerű a móka, meg kell keresni a megfelelő szakembert, aki tud neked egy megfelelő ROM-ot programozni, és ráforrasztani a régi helyett. A lényeg, hogy javítható, de kell hozzá megfelelő felszerelés.
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy xfx hd 5870 flasheltem efi-sre, és azóta nem látja se pc se mac.
Atiflashel bios alól nem látszik a kártya, kiprobáltam másik hd 5870-et azt látta, és tudtam is flashelni.
Dos-os atiflash 4.0.2 verzióval próbálkozok, megvan az eredeti xfx bios.
Ilyenkor mi a teendő? -
Szerintetek van értelme feltenni egy 5870-eshez a legfrissebb Catalystet?
-
Dtomka
veterán
válasz
Baryka007 #31323 üzenetére
De nem 100%-on használod mindig, gondolom. Amúgy az intel gyári hűtője, sztem halknak mondható. De én lecseréltem, ami az adatlapomon van. Nah az halk, mert ~1400 pörög kb úgy mint a többi venti:A vga-n a szabályzás auto-n van és 1x az előző (280x) beállítottam 80% -ra, nah akkor már igencsak volt hangja
.
-
Baryka007
addikt
válasz
Dtomka #31321 üzenetére
Hát.... emeletes házban élem a hétköznapi életemet
De a földszinti konyhából hallani ha felpörgetem a ventilátort a drágaszágon
De ami azt illeti... a procim se túl halk... ezek az FX procik gyári hűtővel hagyján hogy melegek.... de milyen hangosak.... Szóval most néztem rá 17 E. ft ér egy vízhűtőt ... és majd akkor legalább a proci halk lesz
-
Moonwolf
senior tag
válasz
djculture #31319 üzenetére
Nincs beállítva fixen. Most viszont 5 fokot hűlt, na de hát a levegő is.
Amióta megvettem egyszer sem volt újra pasztázva, csak a hűtőborda kitakarítva. Mondjuk 1 éve az sem volt már viszont évente egyszer elég nem? Azért kérdeztem mert majd akkor a kitakarításnál újra lesz pasztázva az is. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Adott egy hd5850 es. Alapjáraton az 54 fok mennyire okés? Esetleg megérné újra pasztázni? Ha igen akkor az Artic Cooling mx4 es megfelelő hozzá? Csak mert az előbb említette valaki hogy az ilyen ezüst nitrátos nem a legmegfelelőbb a nagyobb hőtermelés elvezetéséhez.
-
HSM
félisten
válasz
Baryka007 #31302 üzenetére
Örülj neki, hogy 115Mhz-es PCI-E frekivel egyáltalán elindult, és nem füstölt el azonnal.
Még pár integrált kütyüvel együtt az alaplapodon.Másfelől a tuning csak egyik fele az órajelemelés, ha nem stabil, és hibákat kell javítani, akkor az összteljesítmény akár romolhat is.
(#31306) Dtomka: Ennyit éppen elég tudnod róla.
-
-
-
Baryka007
addikt
Na, most aztán írom nektek a fejtörő kérdéseket
Gondoltam csinálok egy Grid 2 benchmarkot... 1680x1050 be 8xmsaa val és minden egyéb ultra highon... egy FX 6300 as proci társaságában... Valamint 4gb DDR3 1600 as rammal...
Nos az alap értékek úgy hogy semmit nem tuningoltam az ég világon így néztek ki:
Default-------------
Total frames: 6,297
Avg fps: 50.02
Minimum fps: 38.26
Max fps: 68.64
--------------------Amikor tuningoltam akkor így:
Tuning--------------
Total frames: 6,361
Avg fps: 49.55
Minimum fps: 36.89
Max. fps: 67.94
--------------------A tuning alatt tuningoltam a PCI-E -t 100mhz ről 115 re...
A HD 5870 850 es alapórajelét 885 re... a Memóriát 1200 ról 1290 re.... A procit 3.5 ről 4.3 ghz-re....a ramokat 1600 ról 1788 ra....A kérdés a következő... Mitől lett az Average fps em kisebb ?!?!?! Ha mindent amit csak lehetett kicsit feljebb piszkáltam ?
Szerk.: Egy kis érdekesség hogy még tovább bonyolítsam a helyzetet.... Ha a tuning alatt több képkocka volt látható... akkor a tuning nélküli benchmarkban hogyan volt nagyobb az avg, a min, és a max fps is ? Akkor ott kellett volna több képkockának megjelennie nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest