- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya72
aktív tag
Üdv!
Ref 5850 karin szeretnék hűtőt cserélni, Accelero Mono PLUS, vagy Accelero TWIN TURBO II lenne jobb választás?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Speed® #28687 üzenetére
Nekem 920/1200. 1.162V-al. Jó eredmény? Ja és persze stabil,tesztelt,nem hibázik. ilyen kártya
-
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Biztos felmerült már a forumban az amit kérdezni szeretnék,viszont a hossza miatt nem olvasgatnék orákig inkább megkérdezem...
Egy átlag Hd 5830 tuningoládban általában milyen órajeleket tud elérni?
Illetve mi az az orajel/ha van ilyen/ amivel be tudná fogni teljesitményben a nagyobb testvérét az 5850-et.?
Ezekre lennék kiváncsi. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Speed® #28693 üzenetére
Fánk alatt nem 92, csak ott leszabályozza az órajeleket és nem megy tovább. De menne szerintem simán 100 fölé. Term, lepasztáztam úgy nyertem 5 fokot de még ez is édeskevés.
Házon nincs oldallap semelyik meg van plusz venti is szóval ez nem gond.
Feszt meg nem tudok csökkenteni mert le van tiltva ez az opció. -
Speed®
titán
válasz
Ferdzsoo #28692 üzenetére
Ha fánk alatt 92, játék alatt hűvösebb kellene legyen
Mondjuk órajelet ekkor még messze nem kellene csökkentenie
Pasztázás ilyesmi megvolt már? Jól szellőző környezetben üzemel?
Jobban melegszik a 70, de azért elég erős a 4 HPs duálventis cucc.
Ha feszcsökkentéssel sem tudod kordában tartani, gariztasd szvsz. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Speed® #28691 üzenetére
A gyári hűtővel simán befigyel 92 fok fölé igaz csak furmark alatt. És ekkor visszaveszi a memória és a gpu órajeleket. Szóval nem hozza a kártya az elvát teljesítményt.
Gari vanrá. Játékokban max 85 fokot produkál, de azért az is közel van a határhoz.
Jah és ezt is felhúzott msi afb. ventivezérléssel.
Gyári biosos vezérléssel simán játékok alatt is befigyel 92fok fölé, és beakad a cucc.
Ez garis problem szerintetek? -
Speed®
titán
-
Ferdzsoo
addikt
Gondolkodok én is egy zalmi vf3000a-n.
De mivel ha jól tudom nekem nem refkarim van, emiatt pl a vrm borda nem is fog nekem passzolni mi? -
Speed®
titán
Powercolor (ref.) 5850 @ 1.3V + VF3000A = <70°C, minimum fordulaton
Ha kicsit hűvösebb lesz, megnézem mi a vége, eddig 1050 volt, DM11 alatt..
Azért félelmetes, 45% OC..ha lenne rajta 2GB VRAM, el se adnám idén -
Zolix64
tag
válasz
Brumi˘ #28684 üzenetére
Sajnos egyikre sincs lehetőségem. Most az tűnik logikusnak, hogy beadom szervizbe, hogy kiderítsék melyik hardver vacakol. Kicsit zabos lennék, ha potyára vennék egy új kártyát és azzal is szórakozna. Szerintem minden lehetőséget végigzongoráztunk, még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Zolix64
tag
Újra itt, az új win se segített neki, bár a furmark tovább futott mint legutóbb
. Már nem tudom mit gondoljak, mert néha gép újraindítás után is előjön a hiba és ilyenkor mikor újraindítom a gépet a bios-nál ez az üzenet fogad "The system has experienced a boot failures because of overclocking or changes of voltages." (és mint már említettem, nincs húzva se a proci, se a vga), lehet hogy a táp szerencsétlenkedik?
-
Zolix64
tag
válasz
Brumi˘ #28672 üzenetére
proci: i7 860 (+ Scythe Mugen 2 hűtő)
alaplap: Gigabyte P55-UCB3
HDD: WD Caviar Black 500GB + SSD Intel 320 120GB
ram: 4x2GB DDR3 Corsair 1600Mhz
vga: Sapphire Vapor-X 5850 1GB
táp: Enermax Modu 87+ 500WA komponensek egy HAF 922 házban vannak, szóval idáig hőfokokkal, szellőzéssel nem volt gond. A proci sincs húzva.
-
Zolix64
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Nekem egy 5850 -es Sapphire VaporX-es kártyám van és péntek óta azt csinálja, hogy játék közben elsötétül a kép és a venti felpörög 100%-ra és csak lelőni lehet a gépet (nincs semmi tuning, semmi módosítás a kártyán). Már a haláltusáját vívja vagy még valahogy lehet rajta segíteni (sajnos a garancia már pár hónapja lejárt
) ? A segítséget előre is köszönöm.
-
Ramses07
Modder
válasz
intercooler #28662 üzenetére
Pártolom ezt a hűtőt!
Nekem is ilyen van
-
intercooler
őstag
-
BRIKLY
veterán
válasz
DroiDMester #28657 üzenetére
-
válasz
Papa18 #28656 üzenetére
az lehet hogy a GPU nem ment 65.fölé de a VRM meg felment 100.fölé is!
Sajnos MINDEN AC hűtőnek ez a gyerek betegsége hogy a VRM -hez nem adnak rendes hűtést! de még akad más gond is, hiába tesz az ember másik komolyabb bordát a VRM -re az AC hűtőnek a ventije(ei) még 100.% os fordulaton járatva is kevés ahoz hogy letudja hűteni rendesen a VRM bordát!
inkább Zalman VF3000A az ami jó HD58xx hez! AC TT Pro pedig inkább egy HD78xx hez való mert ott nem kell VRM -et hűteni!
-
BRIKLY
veterán
Milyen hűtőt lehet tenni az 5850-re? (valami értelmesre gondolok)
Bocs,ha már sokan kérdezték,de így hirtelen nem találok választ.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo #28650 üzenetére
Sőt most megpróbáltam a gyári biosban csak a fan settings értékeket módosítani, és az sem működik.
Úgyhogy visszakerült a gyári bios. És marad Az AFB-re való reguláció.
Ennyi.Kéne rá egy vizesblokk vagy egy brutkó lég.
Bár igaz csak furemark alatt megy 92 fok fölé, ahol visszaveszi már az elektronika az órajeleket. Játékoknál 82-3 foknál megáll-... -
BRIKLY
veterán
válasz
Skimaster #28645 üzenetére
Most vettem az 5850-et,elindítottam a BF3-at és már betöltés közben lefagyott a kép,feladatkezelőből be kellett zárnom.. Kissé megijedtem,hogy sz@r a kártya.Vissza olvasgattam a topikba és láttam,hogy gondok vannak a 12.3-nál újabb driverekkel,feltettem azt és jó lett.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28648 üzenetére
Sőt letöltögettem az összes Giga 5870 biost, és egyikben sem aktív a GPU voltage register rublika.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28648 üzenetére
Ráraktam a soc-osat, de ígysem lehet vddc-t állítani, se az editorban, se msi aftb.-ben.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28642 üzenetére
Azt írja hogy checksum mismatch.
Küldjem meg neki forced-on? Gondolom különben rá se megy. -
Ramses07
Modder
válasz
chosa921 #28634 üzenetére
Nekem is 5870-em van. Én zalman VF300a vettem rá, de az accelero extreme plus is elég jó! Bár engem a zalman polírozott felülete győzött meg
A vf300a-t kicsit átalakítottam külcsínyre, mert nem tetszett a színeSkimaster: a mostani driverek szerintem is egy kalap sz..rt nem érnek. Nekem is foilyton hiás a kép játék közben néhány pályán a BF3-ba...
Asszem én is visszarakom a 12.3-at
-
Skimaster
senior tag
válasz
BRIKLY #28643 üzenetére
Nekem az elmúlt egy hétben kékhalálozott folyamatosan a tróger driverek miatt.Most raktam újra a win7-t.Több helyen is kérdeztem a problémát(hasonló hibaüzenet nekem is,meg vpu recover..stb.),de sehol nem tudták a megoldást!Most 12.3 van ezzel most fogok tesztelni.....
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28640 üzenetére
Ez a kari az, nem refkari.
Pl a vrm-eken egy rohadt borda sincs.mondjuk ránézésre nagyon hasonló...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
DroiDMester #28638 üzenetére
Látom már, akkor ez alapból halálra van ítélve..
köszi a helpet.! -
válasz
Ferdzsoo #28635 üzenetére
Csak olyan bios-t lehet átszerkeszteni(fesz módosítást) amelyikben aktív a GPU REGISTER rész mert ott kell módosítani a feszt nem pedig ott ahol az órajelek vannak!
De ha ref kari akkor no problem, mert azokhoz van rengeteg bios amiben van register rész!
Amúgy meg véglegesen nem tudod elrontani ha nem rávaló BIOS -t (pl egy gétéix 480.asét) teszel rá sem mert előveszed a 3570K igp -jét és az alól vissza lehet FLASH -elni a jó biost a VGA -ra!
-
Ferdzsoo
addikt
Ha a kártya alapból nem támogatja a feszültségállítást, attól RBE-ral ha átírom agyári biost alacsonyabb feszre és megflaschelem akkor az úgy működni fog?
Csak ugye gondolom akkor van gáz ha túl kevés lesz a fesz, és nem indul majd el a VGA. -
chosa921
tag
5870-eshez ventis hűtők közül melyiket ajánljátok , melyik a legkedvezőbb ár/teljesitmény-ben mozog?
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Vessetek egy pillantást a kérdésemre
-
HSM
félisten
válasz
Skimaster #28628 üzenetére
Az egymagosok közt a legerősebb az a 4890 volt, ez tény.
Az már reálisabb, hogy 5830 szint a 4890, bár nagyon másmilyen kártya a kettő, bizonyos szempontból az 5830 jóval erősebb (shader, meg mégegy-két funkció) bizonyos téren meg a 4890 a lényegesen erősebb (ROP teljesítmény). Azért én az 5830-ra szavaznék mégis győztesnek a modernebb játékokban.
Az 5870X2-nél igazad van, azt végül 5970-nek nevezték el, ezt meg én néztem el.
-
Skimaster
senior tag
Persze igazad van,de én ennyire nem akartam bele mélyedni,viszont a 4 szériánál írsz kétmagos kártyát...tény az volt a csúcs,de én arról nem beszéltem,és így igaz,hogy az egymagosoknál a 4890 volt a csúcs.Az 5-ös sorozatnál pedig 58 számozásokat írtam csak sorrendileg és ott sem vettem bele a 2 magos cuccot.Azt elírtam,hogy a 4890 az 5850 szintjén van,5830-t akartam írni,mert annak a szintjén van.Az 5870x2 az maga a híres 5970 ha jól tudom,és az a csúcs ez tény.....bocsánat.
-
HSM
félisten
válasz
Skimaster #28623 üzenetére
Két ponton is téveset állítottál. Az 5830 újabb kártya, mint az 5850/5870, ellenben gyengébb. Jó fél évvel később jött ki, ugyanaz a csip, csak ami 5850/5870-nek selejt volt, de az ezt-azt letiltva a gyengébb 5830 specifikációnak jó lett, azokból lett 5830. Egy működő, de nem tökéletesen sikerült csipre gazdaságosabb kitalálni egy gyengébb kártyát, mint kukázni.
A másik tévedésed a 4890, köszönőviszonyban sincs egy 5850-el teljesítményben.
Egy 5770-et megeszik reggelire, de az 5850-nek a nyomába se ér, tudom, mert az 5850 előtt olyanom volt több, mint egy évig.
Ezenkívül a 4890 soha nem volt csúcskártya, ugyanis az a 4870X2 volt.
Az 5850 meg soha nem volt közép, két gyorsabb kártya volt nála az 5000-es szériából, az alig 20%-al gyorsabb 5870 és a lényegesen erősebb 5870X2. A nála lassabbakat már lényegesen hosszabb lenne felsorolni, és kicsit nagyobb lenne a sebességdifi is. Az 5000-es széria közepe az valahol az 5750/5770 környékén volt. -
Skimaster
senior tag
válasz
hülyegyerek #28624 üzenetére
Volt egy kutyám úgy hívták: Bingó!!
Ezt írtam én is,csak a 4 és 5 sorozat kapcsán... -
Skimaster
senior tag
válasz
fracture333 #28621 üzenetére
Az első szám a sorozat(3,4,5,6,7),minél nagyobb annál újabb, a második harmadik szám pedig a kártya "erőssége",minél nagyobb annál erősebb.Tehát az 5830 kicsit régebbi is mint az 5870 nem sokkal,mert 5-ös széria mindkettő,de az 5870 erősebb sokkal.Köztük még van az 5850.nagyjából ez a lényeg.De pl a 4890 a 4-es sorozat csúcskártyája kb. az 5850 szintjén van,mert az ott a közepet képviseli...tehát van egy kis bonyodalom is benne...
-
hülyegyerek
addikt
válasz
fracture333 #28621 üzenetére
Nem.
-
fracture333
aktív tag
hali
nagyon ostoba kérdés lesz, nem kell érte megölni.
de ati kártyáknál minnél kisebb a szám annál újabb? pl az 5830-as újabb az 5870-esnél? -
chosa921
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy az 5870 vapor-x 1gb-os vidi kari eredeti hűtője rátehető-e egy 5850-esre?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
KlezOne
tag
Valaki megtudná nekem mondani hogy az 5870 Vapor X hűtője jó az 5850-re?
Köszönöm előre is!
-
Skimaster
senior tag
Segítség kellene urak,ha valaki tud valamit a vpu recover problémáról 5870 ud giga kártyánál...már próbáltam sok mindent,a kártya eléri a 70-72 fokot játék közben,akkor jön a leállás.Crysis és cod mw2 közben is hozta a gondot.Próbáltam xpsp3 és win7 64 bit rendszerrel is.Most újrapasztázom.Ötlet ?Javaslat?
-
Repsol600
addikt
válasz
KlezOne #28616 üzenetére
Helló.
Egy 8800Gt elég hozzá.
De igazából nem sok értelme van az 5850CF-nek mert nem lehet kihasználni a gpu erejét, és a legnagyobb gond hogy elfogy az 1 gb Vram.
450/650Mhz-n használtam BF 3 alatt minden max-on Full hd-ben és még így is 55-60+ fps-em volt.
Itt van a tesztem róla ha gondolod olvasd el[link]
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék a jelenlegi HD 5850 mellé még egyet CFX-be és ehhez milyen Nv kártyát ajánlanátok hozzá 3-ik kártyának Physx-re? (Gondolom nem kell 8xxx vagy 9xxx-es sorozatnál erősebb)
Jelenlegi lapomban (Gigabyte x58 ud3r) 3-ik kártya milyen sávszélel menne?
a két 5850 x16-ba a 3-ik pedig csak 4x vagy 8x?Köszönöm előre is!
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Azzal az egyszerű kérdéssel fordulnék felétek, hogy melyik 5870-es kártyát találjátok a legjobbnak?
-
Repsol600
addikt
MSI 5850 Twinn Frozr II-ről mi a véleményetek? Ilyenem még nem volt, lehet h. kipróbálom.
-
-
PREM1Z
tag
Pedig igy szoktam csinalni ahogy te is leirtad, eddig ment, de akkor lehet vmit elrontottam. Na mind1 holnap megprobalom ujra hatha segit. Koszi azert a segitseget.
Ha megse menne akkor esetleg mi lehet a problem?
-
válasz
PREM1Z #28604 üzenetére
Vagy túl sok pasztát tettél vagy nem fekszik fel rendesen a borda a GPU -n!
Mivel mind 3 érzékelő: DispIO, MemIO, és árnyaló a GPU ban található (csak különböző területei a GPU magnak!)
Az esetek 99.% -ában mindég, és minden Ati kártyánál a MemIO a leg magasabb hőfokú, de jó hűtőfelület és jó pasztázás esetén nagyon max 5-8.Fokkal szabad magasabb lennie mint a másik 2 -nek!
szedd le újra a hűtőt takarítsd le rendesen a GPU-t (és a környékét is ha kifolyt a paszta) meg magát a hűtőn a GPU val érintkező felületet is! És pasztázd újra kb fél borsószem mennyiségű pasztát kenj szét a GPU magon attól több nem kell! és vissza rakásnál átlósan és egyformán húzd meg a csavarokat!
A kártyában pedig 130.Fok felett bekapcsol a védelem, valószínű felmegy ennyire a MemIO értéked és ezért kapcsolja ki magát a kártya!
-
PREM1Z
tag
Sziasztok!
A segitsegeteket akarom kerni. Nemreg vettem egy Sapphire HD5850 Toxic kartyat, nagyon jol ment es stb., de egyik nap ravetemedtem es lecsereltem rajta a hutopasztat. Nincs is gond vele, de a MemIO homerseklete egy elinditott furmarkkal vagy aida64el fel perc se kell es uti a 100C-t mikozbe a shader es core csak max 70C es mostmar furmark 2 perc utan kepernyo off, a venti felporog 100%ra es csak urjainditas segit. Mit ronthattam el vagy mit csinaljak? Szedjem le a memoriakrol a ragasztos anyagot es dobjak fel hutopasztat vagy a ragacsra ra? Koszi mindenkinek elore is a segitseget!
-
Nem használok két megjelenítőt, viszont a hónapban nagyon sok kártya fordult meg nálam, aminek a drivereit fel-le telepítgettem. Lehet valóban valami szoftveres bénaság miatt nem veszi vissza az órajelet. A driver-t újratelepítettem, registrit töröltem, de mégis megjegyzi a személyes beállításaim, tehát ergó ugyan úgy nem jó még. Este újratelepítem a Win7-et, úgyis ráfér és akkor kiderül. Kíváncsi leszek... Este írok mi volt a baj.
Köszönöm a tanácsokat!
-
Brumi˘
addikt
Ha 2 megjelenítőt használsz akkor érthető a 400/1000-es visszavett órajel, nálam is ennyi. Viszont a hőfokok magasak még ahhoz is. 50°C körül kéne lenni a gyári venti profillal. Újra pasztázás segíthet. (nekem is 3x kellett szétszednem mire normálisan sikerült, pedig nem az első kártya volt amit újra kentem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- OpenWRT topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Béta iOS-t használók topikja
- Gitáros topic
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest