- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Most próbálgatom a trix-ben a profilokat. Az mitől van, hogy amikor beállítom a 2D órajeleket a fesz-szel, akkor minden egyes képernyőváltozáskor (böngészőben lapváltás, gpuz-ben lapváltás) reccen egyet a kép? Pedig magasabb órajeleket is állítok be, mint amit magától lő be magának a kártya.
Sry a dupláért.
-
HSM
félisten
válasz
echterion #29487 üzenetére
Éppen neked írtam, tegnap: [link].
A "müxik"-et úgy kell érteni, hogy rendes, 2D-s órajelen aktívan keyteg tovább 157/300-on, ventivel együtt. Amit nyersz, hogy nem húzza fel a hihetetlen energiapazarló UVD-s órajelre ha filmezele, meg mindenféle tevékenység közben se kapcsolgat fel utána 550/1000-re, meg hasonlók, a kisebb munkákat átveszi a sokkal energiahatékonyabb kis IGP. -
HSM
félisten
válasz
echterion #29484 üzenetére
Az attól függ. Átváltani csak akkor tudsz, ha van valami rákötve az adott vga-ra. A trükk annyi, hogy van analóg és dvi bemenet is a monitoromon, az egyik megy a radeonba, a másik az igp-be, az automata bemenetválasztás meg elintézi a többit.
Ez azért egy modern monitornak általában megy.
A monitoroknál is így kétszer van a monitorom, egyik a radeonnal meghajtott a másik az igp-s, és így lehet váltani, az a vga fog menni, amelyikhez kötött monitorra teszed az asztalt. -
HSM
félisten
Egyáltalán nem. Üresben, 20% ventivel halk, hűvös, terhelve 30-33%-körül megy, az játék közben abszolút tolerálható zaj, 1700-1800 rpm a kis mókuskeréknek.
Egyedül filmnél, zenénél zavar, ha nem 20%-on teker.
Az se katasztrófális, csak arra nagyon (kicsit túlzottan is talán) háklis vagyok.
-
d3kk
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29473 üzenetére
Hmm... Ezt jó tudni hogy a Chrome nem csinálja!
Viszont nem a Flash player hibája, mivel az csak egy lehetőséget használ, hanem a GPU filmes képességének megvalósítása szar, ugyanis bármi elkezdi használni, egyből fixen belövi magát 400/900-ra, akár flash player, akár MPCHC, akár bármi.
A 47 fokkal szerencséd van. Nekem nemhogy 400/900-on nem esik vissza annyira, de 157/300-on is már 45 fok.Most elég hűvös van a szobámban, úgy beállt 61 fokra, mint a szög, igaz, most hüvösben 20-22% ventivel beéri.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29468 üzenetére
Lemértem, a dupla klikkel együtt 3 kattintás, és szűk 6 másodperc a váltás, mindennel együtt. Ez azért eléggé minimális mókolás, pláne, hogy semmi mást nem kell csinálni, ott megy tovább minden, ahol abbahagytad, programokat se kell bezárni.
Játék alatt értem, hogy miért 70-75 fok, meg miért teker a venti 30% környékén, meg fogyaszt +100W-ot az üreshez képest, ez egy indokolt dolog, elfogadom. Viszont egy film vagy atom primitív 420P-s youtube videó alatt is 60 fokon tekerjen, hangosabb ventivel, +30-40W-ot megkajálva, az tök szükségtelen, sőt, bosszantó.
Arról nem is beszélve, ami a legjobban bosszant, hogy ha lement a videó, de megnyitva marad a youtube ablaka, a nyomorult ostoba VGA-ja úgymarad 400/900mhz-en, míg az IGP egyből letakarékolja magát, ha véget ért a lejátszás. Ez az egyetlen pont amúgy, amivel egyáltalán nem vagyok elégedett az 5850-el, ez így nagyon béna megoldás. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29466 üzenetére
Van profilom, már vagy két éve így megy a kari AB-el.
Nálam 55 fokig 20%-on marad, de még 23-24%-os ventivel is felmászik 60 fokra UVD-módban.
A 20%-os ventit épp nem hallom, a 25% körülit már sajnos bőven, megjön a motorhangja.
No, meg ugye itt jön az élettartam kérdése is, minek legyen bő 60 fokon a kártya halál feleslegesen, mikor nyugodtan lehetne 50 alatt is... Mondjuk ha beteszek egy másfélórás youtube zenei válogatást, és csak ezért ketyeg a VGA másfél órát, azért bosszantó....
Így hogy az IGP inygen volt, csak kapcsolgatni kell, az a 2*10 sec nekem megéri a lelki békét. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29463 üzenetére
Szívem szerint egy az egybe kikapcsolnám youtube-on a hardvergyorsítást, de akkor olyan ronda lesz az egész...
Amúgy alapvetően nem éri meg anyagilag, de a "szarakodás" kb. 3 kattintás, időben max 10 sec. Ráadásul olyankor halkabb a VGA, ami azért hasznos filmezésnél.Ha jól működne a 72Hz az IGP-nél, akkor nagyon megérné, csak játszani kéne az 5850.
Így azért nem mindig kapcsolgatok.
-
d3kk
senior tag
fentebb láttam hogy valaki karija (5850) jobban teljesített egy 11.12-essel mint egy 12.8-assal
namármost:
ezzel érdemes próbálkozni?
mármint valaki 5870-nél is tapasztalt ilyesféle teljesítménynövekedést egy older driverrel? és ha igen akkor legyen oly kedves és ossza meg velünk/velem
-
HSM
félisten
Nem. De a +30-40W esetén is benn van az 5850, szval az is az üresjárati 5850-hez képesti érték, ugyanis az UVD az üres órajelet 157/300-ról felnyomja 400/900-ra, és ez adja az említett fogyaszásnövekedés igen nagy részét. Így viszont az 5850 marad üresjáratban, az IGP meg lejátszik 1-2W-ból.
Netezni is jó az IGP, mert nem kapcsolgatja 2D/3D órajel között magát, takarékosabb. Egyedül az bosszant, hogy az Intel IGP jelenlegi drivere nem tud 72Hz-en monitort használni, tehát az IGP-t egyenlőre csak youtube-ra használom (ami sokszor megy nálam), és bízom benne, hogy idővel kijavítják ezt a driveres hülyeséget. -
HSM
félisten
válasz
echterion #29458 üzenetére
Egy rendes lap BIOS-ában ki tudod kapcsolni az IGP-t...
Nálam az Intel HD grafika simán müxik együtt az 5850-el, ha nem használom, az IGP lekapcsolja magát, és ~0W-ot fogyaszt....
Ha meg BIOS-ból kikapcsolom, akkor meg se jelenik a feladatkezelőben, de szoktam használni, tehát jó, ha van, pl. videót lejátszani 1-2W-ból tud, míg az 5850 DXVA módban +30-40W minimum... -
d3kk
senior tag
az egyik monitor ebban a másik abban.. mind2 driverje fent van és kész
együttműködnek kiválóatn.. de most hogy megoldodott jo hogy eszembe juttattad hogy kapcsoljam ki mert igy megeszik a 8gb-bol 1 gb-t -
-
d3kk
senior tag
minden zöld "petty" a multé, szóval tudom ajánlani ezt a megoldást:
c:\Users\(your username)\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles.xml
szerkesztése:
name="CoreClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6898&SUBSYS_E140174B&REV_00_4&2E9A8D61&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="30000" />
<Property name="Want_1" value="30000" />
<Property name="Want_2" value="85000" />
</Feature>
<Feature name="MemoryClockTarget_PCI_VEN_1002&DEV_6898&SUBSYS_E140174B&REV_00_4&2E9A8D61&0&0008A">
<Property name="Want_0" value="90000" />
<Property name="Want_1" value="90000" />
<Property name="Want_2" value="120000" />ugyanis a coreclock target Want_0 értéke 15700 (157 MHz) volt ill a memoryClocTarget is kevesebb volt ami túl kevés a windows 7 (és a vista) aero felületkezeléshez ezért tűnögettek elő kisebb nagyobvb létszámmal a zöld pixelek (screen flickering error)
ennyi telt tőlem.. kicsit megnyugodtam...
-
d3kk
senior tag
a trixx nem kompatibilis az 5870-el? mert én valamiért nem látom a listában.. van ennek avalami különösebb oka?
-
d3kk
senior tag
azt meg lehet csinálni egy bios editorral hogy azt az egy fránya GPU/memo órajelet nagyobbra átírjam?
-
echterion
nagyúr
Ezt hogy lehet? Mert akkor a Llano-mal kipróbálnám én is, amíg megvan még.
(#29425) BRIKLY: Hát igen, a bios írásban mindig van egy kis rizikó, sajnos.
Azt viszont nem tudja valaki, hogy a vrm hőmérsékletét mivel mérjem? Mert most a gyári hűtő helyett egy GFXChilla van rajta, a vrm-en meg az eredeti borda. Elég ez így neki vajon?
-
HSM
félisten
Itt vannak simák is dögivel. Csak ha innen töltessz le nagyon észnél kell lenni, hogy a te kártyáddal megegyezö BIOS-t tölts le, mert a Sapphire szeret 3-4 féle karit is alkotni egy csip köré...
Ez a BIOS hardverazonosítójából kiderül.De mint felettem is írták, ezt a lépést csak akkor, ha biztos vagy a dolgodban. Ezért is jobb talán, ha elöször a gyártói terméktámogatásnál nézel körül.
-
d3kk
senior tag
válasz
hülyegyerek #29419 üzenetére
perpill csak egy (Syncmaster 172v) van rajta a főmonitorom (f22s+) pedig az integrál vga-n van (1GB megosztott memoval)
-
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
válasz
hülyegyerek #29416 üzenetére
yep
-
echterion
nagyúr
Az 5830 Xtreme bios-ában mivel lehetne az alapfeszt fentebb vinni? Mert a RBE progival nem tudok feszt állítani benne, pedig Trix-szel tesztelve, eddig 1,1 V-on stabil, de lehet, még lentebb is. Viszont nem szeretnék vacakolni a háttérben futó progikkal, ezért inkább bios-ba raknám az alacsonyabb feszt.
-
d3kk
senior tag
most nézegetek dolgokat ezekkel a zöld pixelekkel és annyi a lényeg hogy eddig csak windws felületen voltak.. game és movie közben nem.. szóvl ez lehet tényleg az alap órajel alacsonysága csak éppen nem tudom feljebb venni..
most letöltöm az afterburner-t mert abban vannak profilok, és beállitok benne egy picit magasabb alap órajelet terheletlen állapotra.. ez hátha megoldja a problem-et...
-
d3kk
senior tag
na hát azt nagyon..
-
d3kk
senior tag
1 éve tag az illető, de korrekt volt személyes átvételnél
-
d3kk
senior tag
inkább kivettem mert most 2x reset után is előjöttek a pöttyök...
megkeresem az előző gazdit és szépen visszacsinálom a business-t.. azt mondta a vásárláskor idészem: ,, ha bármi van hívj nyugodtan, nem vagyok az a fajta aki elfutna az ilyen dolgok elől" szóval remélem hogy meg tudjuk oldani..
nameg a másik hogyha nem akarja visszadni a zs-t akkor neki van még egy ugyanilyen amit leeht elkérek és akkor kipróbálom.. ha az sem jo akkor cash back.. nagyon bizom a dologban..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Pulzust is mér az Apple az AirPods Pro 3
- E-roller topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest