- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colgate
csendes tag
Üdv
Szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy SAPPHIRE HD 5870 1GB kari.Nem sikerül átírni ati bios editorban a voltage értéket kisebbre. Vagyis átírom feltöltöm utána a Gpu Z nem mutatja azt az értéket amit átírtam, ez mitől lehet? -
djculture
félisten
válasz
danzas007 #30889 üzenetére
Benthagyod a kártyát átállítod a gépet integráltra de úgyis úgy van gondolom most és megnézed hogy felismeri e az eszköz kezelőben új hardvernek ha ott se látható akkor sajnos átvágtak . Ha ott látható akkor meg kell nézni hogy nem e dvd-d van a kártyán nem i... Mert az analógot nem fog kiadni hiába dugod rá az átalakitót.
-
finest
addikt
válasz
danzas007 #30880 üzenetére
BIOS se látható?
"Alaplapi videókártya van, jelenleg is arról használom és amikor beraktam a videókártyát, megnéztem, és PCI-ra van átállítva, mert előtte egy GTX 460 volt a gépben." - Ebből úgy tűnik, h BIOIS-ba még be tudsz lépni, csökkentett mód? Az NV driver törlése megvolt?
-
danzas007
csendes tag
Monitorom D-SUB bemenetes, a videókártyán van kettő DVI kimenet és egy HDMI. Megpróbáltam mind kettő DVI-t kettő féle DVI -> D-SUB átalakítóval, és HDMI-vel is TV-n.
Alaplapi videókártya van, jelenleg is arról használom és amikor beraktam a videókártyát, megnéztem, és PCI-ra van átállítva, mert előtte egy GTX 460 volt a gépben
Táp probléma nem hiszem hogy lehet, mert a GTX 460 sokkal többet fogyaszt mint ez az ATi.
Másik gépben is ki lett próbálva, ott is ugyan ezt produkálta.
-
danzas007
csendes tag
Sziasztok
Kérlek válaszoljatok, mert nagyon fontos lenne!
Ma (péntek, 06.22) vettem itt a Hardveraprón egy ATI HD 5850-es videókártyát, és minden szép meg jó, bekapcsol a gép, vinyó felpörög, ventik is, LAN led világít, proci, vga melegszik, és betölt a windows mivel lehet hallani hogy dolgozik a vincseszter.
Beszéltem egy hozzá értő emberrel, ő azt mondta hogy chip probléma lehet, mert "nem ad képet", és javítható.
Leszedtem a hűtését és nem volt buherálva, forrasztva, donorozva... semmi
Most ezek után mit tudok tenni?!
-
gregus021
tag
A kártya undervoltolásával próbálkozom, teljesen stabilnak tűnik stock órajeleken 1 volton, és nem meleszik 70 fok felé. A probléma az, hogy csak TRIXX-el lehet voltage-et szabályozni a kártyámnál, és ha nem fut semmi 3D alkalmazás akkor elkezd szétesni a kép ha történik valami. Szóval netezés közben, ha el lett indítva a TRIXX szétesik minden, ha megmozdítom a kurzort, de ha mondjuk egy FurMarkot elindítok tüökéletesen megy. Van valami tippetek hogyan lehetne ezt megoldani?
-
HSM
félisten
Persze.
Mivel amire töltessz, az dolgozni fog a háttérben, és az fog akadozást okozni. Erről beszéltem, én a gyorsabb winyómon se tudtam egyszerre D3-azni meg mást csinálni (pl. letölteni). Ha másik winyóra, vagy egy külső winyóra töltessz, úgy viszont teljesen jól megy.
-
gregus021
tag
Siekrült másik méretű csvarhúzóval leszedni, újrapasztáztam sajnos nem valami minőségi pasztával (Spire ezüst paszta, 500Ft-os) és most 10 perc FurMark után 87 fokos volt a kártya. Valakitől tudok kérni MX-2 pasztát, kitakarítom még1x és kipróbálom azzal milyen.
-
F e Z o
veterán
válasz
gregus021 #30867 üzenetére
Szerintem minisamuval ne bolygasd a csavarokat. Ha pedig van a csavar és a nyák között rugó, akkor meg teljesen felesleges. Műanyag fejű mérethelyes csavarhúzóval próbálkozz, akkor nem nagyon eshet baja a csavar fejének. Egy esetleges pasztázással nyerhető pár fok, mert az lehetséges, hogy már kiszáradt a paszta a gpu és a hűtő között. Egyébként nem kell aggódni nem sok terhelve a 75 fok.
-
gregus021
tag
Sziasztok! Tegnap beszereztem használtan egy 5850Xtreme kárytát, és van egy kis problémám. BF3 közben 100%-os venti sebességgel 70-75 fokos a videókártya. Elég szűkösen van sajnos a házban, és a szobában is meleg van, de ezt én egy kicsit soknak érzem. Volt amikor elérte már a 77 fokot is. Szeretném újrapasztázni, és kitakarítani a kártyát, de nem sikerül leszednem a hűtőt, a 4 csavar ami tartja meg sem mozdul. Szerintetek hogyan lehetne kiszedni őket a kártya megsértése nélkül? Ez beválhat? Kicsit para megcsinálni, de ha működik megpróbálom. Ha valakinek van valami csavarkiszedő tippje akkor szóljon! WD40 nincs itthon. :c
Előre is köszi a segítséget!
szerk.: most nem megy 70 fok felé BF közben egyáltalán, tegnap 1-2 óra játék után folyamatosan 75 vagy több volt -
HSM
félisten
Hát, csak ezért ne vegyél külső vinyót.
Valakitől kérj kölcsön, vagy pendrive-ot, és próbáld ki először.
De lehet, egy rendszerwinyó-cserével jobban járnál.Vannak erre topikok, ahol ezekkel jobban képben vannak és tudnak segíteni ON-ban is.
+ott a játék topicja, ott is megérhet egy kérdést a dolog. -
HSM
félisten
Elvileg a késleltetésre érzékeny a játék, ami nálad a 20ms nem túl acélos, szóval meg lehet próbálni, vagy elvileg még pendrive lehet neki jó megoldás.
Az én winyómnak 12,5ms volt raid-be rakás előtt, az átlag meg 95mb/s....
Próbálkozni kell.Vagy SSD-t venni, azt szereti, bár tudom én, nem olcsó, csak ezért én se vettem volna....
-
HSM
félisten
Indíts el rajta egy HDtune-t, sima Benchmarkot... Én azokról az értékekről beszéltem... Álmában se tud egy 5400-as winyó 8.9ms-et és 150 meg 300mb/sec-et....
15napig ingyen kipróbálható: [link] Csak hogy el tudd helyezni a winyód sebességét mondjuk az enyémhez, vagy egy modern 7200-assal szemben... -
HSM
félisten
4GB? Az nem valami sok, könnyen megtelik, ha nem osztod be figyelmesen.
Nem ismerem azt a winyót, de nekem 2db radi0-ba kötött 500-as WD black-em volt, 200MB/sec feletti szekvenciális olvasással, és átlagosan 9ms keresési idővel, ami hasonló, mint egy 10,000-et pörgő velociraptor sebessége, és még ezzel is észrevehető gondokat okozott, ha bármi tevékenykedett a háttérben a winyóval. -
Blizz
őstag
válasz
belaazallat #30855 üzenetére
5870-m van. És szerintem töredezettségmentesiteni kéne a partíciót, amelyiken rajta van. D3 igen.Nem tudom, hogy világit-e gondolom.
-
Blizz
őstag
válasz
belaazallat #30851 üzenetére
1680x1050, Wow és diablo a lényeges. Hát diablonál minden maxon ott nincs recommended,wownál meg recommended, viszont ahogy mondom első 5-10percben minden ok.
-
Blizz
őstag
Sziasztok,1 hete tettem fel a windowst a videokártyám a legújabb drivert használja, alapból nem dvdröl tettem fel, hanem letöltöttem (a drivert). Mégis a játékok egy idő után elkezdenek akadni és nem értem miért(5-10perc után). nagyon apró akadozást érzek minden másodpercben,eléggé idegesítő tud lenni,bár lehet az is hogy valamelyik háttérben futó program okozza.
Valami ötlet esetleg?
-
Lupi00
tag
válasz
janosiaron #30848 üzenetére
OCCT megpörköli rendesen! 1.25V-nál 1000 MHz-nél sok a hiba 950 stabil. Viszont a mag még mindig csak 60 fokos, Így emelek még feszt. A memó 1300-nál 75 fokos azt nem is piszkálom.
Ma viszont el kell utazom így inkább visszavettem stabilra a fiamnak. Majd folytatom.
-
do3om
addikt
válasz
Lupi00 #30846 üzenetére
Meg kel nézni.
Mert ha 1,25ön megy mondjuk 1000Mhz-et a gpu, 1,3-on meg 1020-at akkor egyértelmű hogy maradhatsz kisebb feszen. A nagyon magas fesz sokszor annyira minimális órajelet hoz magával hogy már csak azért sem szokták azt használni de ha nagy csoda folytán azzal a +0,05-tel (felmenj 1,3-ra) nyersz 100Mhz -et akkor már meggondolandó. (ez nem fog bekövetkezni)
-
Lupi00
tag
Megjött az Alpenföhn Peter 79xx. Elképesztő a teljesítménye! 900/1300-on max terhelésnél 42 fokos a GPU a memória 52 az árnyalók 42. Ma este jön a biosflash! Kihajtom belőle amit lehet. Hynix RAM-ok vannak rajta ha jól tudom ez jó előjel az oc-hoz. Ha 20%-ot emelek a GPU feszen az sok? Vagy tartsam magam az 1,25-hoz?
-
Lupi00
tag
válasz
finest #30843 üzenetére
Igen én is nézegettem. Viszont ha már úgyis egy rakás pénzt ki kell rá adni, akkor megfontolandó egy 7970! Nem drágább annyival amennyivel többet tud. Találni egy árban is őket. Vagy néztem olyat is ami 10E-el drágább, de van rajta egy Peter.
Elnézést a tudatlanságomért! Mikor vettem az 5870-et, ez tűnt a legjobb alternatívának, hisz a gyengébb 6870 drágább volt nála! Így a teszteknél tovább nem is jutottam a 6xxx-ekkel.
-
Trebron09
őstag
válasz
Lupi00 #30841 üzenetére
De azok nem "azonosak"
"A 6800-as kártyákkal bővült a középkategória, pontosabban ezen kártyák kerültek a középkategória tetejére, minek következtében a felsőkategória alja és közepe a számozásokban feljebb csúszott. Később így született meg az egykori HD 5850 és 5870 utódja a HD 6950 és 6970 személyében."
[link] -
Trebron09
őstag
válasz
Lupi00 #30836 üzenetére
A HD6950/6970-ek nem hiszem hogy gyengébbek a HD5850/5870-nél... a HD6850/6870 az a HD5750/5770-nek a frissítésének tekinthető... ez egy új kategória volt... (azaz konkrétan nem, mert ugye ezek átnevezéssel továbbra is voltak a 6-os szériában)
Azokat a teszteket meg el is lehet felejteni... már elég régiek azóta több új driver is kijött ami csak a GCN-es kártyákra optimalizál. Én 5850-ről váltottam 7870-re és nem bántam meg.
-
Nagynozi
aktív tag
-
janosiaron
csendes tag
én nagy nehezen overclockkal meg kisebb kompromisszumokkal vegigvittem a 2013-as AAA-s címeket, most már igazán nem cserélem le az 5850xtreme-emet. bf3 csgo starcraft elfut. majd nyar vegen ha lemegy a gtx670/680 7950/7970 60-70 ezer kornyekere es jonnek az uj címek akkor költök hardwarre is..
-
válasz
Nagynozi #30835 üzenetére
Szerintem a válasz a megfelelő architektúra, ami illeszkedhet a sok Xbox és PS átirathoz
Igaz én most cseréltem 7850-re, de nem azért mert kevés volt, hanem b@szta a csőrömet h a Crysis 3 nem fut maximális beállításokkal.
Ja és csak 1280x1024-es felbontásban, mivel a monitorom ennyit tud(és nem is cserélem 1 darabig).
Most az új konzolok megjelenésével lehet h változik a helyzet...kitudja. -
Lupi00
tag
válasz
Nagynozi #30835 üzenetére
Az 5xxx-es szériát kicsit túlméretezték, ideje előtt adták ki. Olyannyira, hogy a 6xxx-es széria azonos példányai gyengébbek, mégis megálltják a helyüket. Nekem 5870-em van nem vettem még újat, bár lassan rá fogok kényszerülni. Fullhd-hez már kevés. Viszont a teszteket nézegetve nem látom annyival erősebbnek a 7870-et, hogy megérje a cserét. Még várok egy cseppet és olvasgatok. Lehet, hogy nV-re váltok.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Már 2009 óta HD5850 tulaj vagyok, ilyen még nem történt velem az elmúlt 14 évben, mióta a számítógépek világában elmerültem, hogy ilyen hosszú ideig legyen egy VGA a gépemben. Azt szeretném meg tudni, hogy miben rejlik ennek a szériának az ereje? Nem éri meg lecserélni 40-50 ezer forintért ( ennyit tudnék rá szánni ), mert nem kapnék akkora teljesítmény többletet és csak boltból (ipon.hu) szeretek vásárolni. Szóval a kérdésem, mi miatt nem vesztette el az erejét ( olyan nagy mértékben, mert persze nem a legerősebb kártya a piacon jócskán )?
-
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30833 üzenetére
Én nem bántam meg a cserét, szvsz épp a legjobbkor váltottam... A Tomb Raiderhez, Crysis 3-hoz jól jött a 7950 komolyabb izomzata, bár biztos az 5850-en is elmentek volna kisebb-nagyobb kompromisszumokkal...
Bár azokat végigtoltam, de amivel multizni szoktam, ahhoz tényleg bőséggel elég lenne az 5850, ha még meglenne. Az a vicces, hogy minden játékhoz elég volt 3 év alatt az 5850, amíg megvolt, egyedül a metro-hoz kellett az OC, más játékban nem is húztam, inkább a csendesebb működést választottam, a refi hajlamso volt hangoskodni tuningolva....
Last Light nincs még meg, de lehet idővel majd beszerzem, mert sokan dícsérik, és az előd is jó volt.Valszeg már maradok is 7900 tulaj, nagyon bejön a néma csendes működés a refi 5850 után. Az se volt amúgy hangos, de a néma csendes és a halk, de jól hallható szélzaj között azért komoly különbség van.
Bár biztos vannak néma 5800-ak is.
-
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30831 üzenetére
Dehogy melegszik jobban játékokban a tápkör... Látod a furmark képen a VRM hőfokokat? Egyedül az Alan Wake tudta hasonlóan felmelegíteni, sőt picit jobban is. De egyébként ez a teszt csak túlmelegedés tesztelésére/megelőzésére jó, a GPU-t elég egyoldalúan terheli, így stabilitást tesztelni nem alkalmas, de nem is állítottam sohasem, hogy jó lenne ilyesmire. De elhiheted, kipróbáltam mindkét említett beállítást rendes játékokban is, és mentek szuperül.
A Metro2033-at pl. 850/1150-en toltam végig, alapfeszen, 1,08V-on, a legkisebb gond nélkül. -
janosiaron
csendes tag
én csak annyit szeretnék mondani hogy furmarkot heavent felejtsétek el. ott nekem is ment 950-960-akat i.s ami ott stabil az crysis 3 ban metro last lightban, siman crashel. valszeg a.tessalationhoz vagy vmihez lesz köze h instanilabb. a gpu hiaba hideg. valami mas tulmelegszik. tapellato aramkorok vagy vmi.
-
HSM
félisten
válasz
Lupi00 #30829 üzenetére
Hát, pedig hidd el, az számít a legtöbbet... A régi játékok kevésbé építettek a opencl-re, illetve a kártyák compute képességeire, ezenkívül finomabban használták a tesszelálást is, és ahol ezek nincsenek aktívan kihasználva, ott az 5800 derekasan helytáll. Ott van baj, ha az újabb címek jönnek a képbe.
Nézd meg a 2013-as chartokat... [link]
Ugyan sajnos csak 6870 van, ami picit gyengébb, de pl. dirt showdown 28fps vs 51fps azért nem kevés.De Hitmanben is vannak szép dolgok... És ez csak ami most eszembe jutott. De a Crysis 3 motorja is sokkal jobban fekszik a 7800-aknak, Sniper elite v2 benchben is eléggé elhúznak.
-
Lupi00
tag
válasz
Lupi00 #30825 üzenetére
Nem jön ma meg az Alpenföhn Peter. A DPD egy nagy rakás bélsár! Kaptam tőlük egy emailt, hogy ma 08:00-18:00 óra közt jönnek. Felhívtam őket az imént és azt mondták,hogy csak hétfőn!!!
Itthon ültem ez miatt egész nap!!! A mocsok szervezésükkel elbsztak egy napomat. Hát éljenek nemi életet eledeikkel!
-
HSM
félisten
válasz
Lupi00 #30821 üzenetére
Azt tudod, hogy a kari nem méri a memóriák hőfokát? Amit látsz memio hőfok, az a GPU memóriavezérlőjének hőfoka. Ha az szalad fel, akkor sanszos, hogy szar a kontakt a hűtővel.
Nálam 850/1200 furmark: [link]
Sima, refi kari volt. Játékban ez a beállítás max 75 fok VRM és 72 fok körüli GPU. A 930/1200-hoz már jobban fel kellett tekerni a hűtést, és azon nem is furmarkoltam.Nem volt annyival gyorsabb, mint mennyivel melegebb, nem is nagyon használtam úgy.
-
-
HSM
félisten
válasz
janosiaron #30819 üzenetére
Akkor a tiéd egy nem tól tuningosra sikerült példány... Az enyém 850/1200-at betonstabilan tudta az 1.08V alapfeszen, és 930/1200-hoz is csak 1,14V-ot kért.... És annál is akadtak jobbak...
-
janosiaron
csendes tag
-
Lupi00
tag
Ez a biztonsági érték. Egy cseppet fölé lehet menni szép lassan hőmérsékletkontroll mellett, de fontos volt tudnom az1.25 V.-t
Grave444
Igen gondoltam erre is, de előbb a procimat szeretném lecserélni mert egy agyonhajtott q8200 van mellette 3,25 GHz. Ez a hűtő meg jó lesz bármilyen karira, ha az AMD vonalon maradok. -
skulled
csendes tag
13.4-es catalystet használtam! Felraktam a 13.1-et azzal is ugyan ezt csinálta. Ki próbáltam a 12.10-es el azzal is ugyan azt! Esetleg nem lehet olyan hogy gyenge a tápom? Mivel nem minőségi "LC POWER" 420W(csak írás!gondolom az a 420W)
-
skulled
csendes tag
Sziasztok! Olyan gondom lenne nekem hogy van egy 5850 és játékoknál van hogy kifagy a gép elfeketedik a kép és 100% pörög a venti!Legujjab driver van fent.Mi lehet a gond??:/ Előre is köszönom.
-
szika87
aktív tag
Videokártya vásáron vagyok,már majdnem beruháztam egy 5850-re, DE rengeteg olyat olvasok a neten az 5850-el kapcsolatban hogy bajok vannak ha több monitort kell kezelnie,pl:hdmi-n keresztül rákötni a tv-re elvileg ilyenkor jelentkezhet olyan probléma hogy becsíkozódik valamelyik képernyő,vagy kásás lesz, fekete képernyő stb...hogy ezt megoldották-e már valamilyen frissítéssel illetve tapasztaltatok-e ilyet?
Köszi
-
vcsabika
tag
Ezt a Sapphire Trixx csinálta nekem. Töröld le tedd fel az MSI afterburnert azzal nem lesz ilyen probléma. ( Viszont ha tuningolsz és elfelejted visszarakni kikapcsolás előtt alapra mindent akkor következő indulásnál órajel megmarad de a fesz alapra visszaugrik valamiért és ez fagyáshoz vezethet azt vettem észre).
-
GAbre
veterán
válasz
janosiaron #30802 üzenetére
Köszönöm nektek,de mint mondtam,sajna minden gépindításnál el kell végezni ezt.
Nem lehet,h stabil maradjon? -
janosiaron
csendes tag
én is sapphire trixx-szel overclockolok es úgy csinálom h beállítom az orajeleket es utana asztalon jobbklikk es ott windowsos monitorbeallitasoknal megvaltoztatom a kepfrissitesi frekvenciat 60-rol 59re. vagy vissza. ennek igazabol az a lenyege h windows ujrainditja a drivert de mar az uj orajelen es utana tökeletesen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Google Gemini mentheti meg az Apple Sirit
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Ingatlanos topic!
- Szenzorosan védett 12V-2x6 kábel jött az ASRock berkeiből
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest