- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland06
aktív tag
Azért köszönöm!
-
Roland06
aktív tag
Üdv.!
Van egy GV-R587UD-1GD kártyám és azt szeretném megkérdezni, hogy meddig (hogyan) lehet tuningolni -ha lehet- ? Van esély rá hogy feszt. emeljek ? (nem engedi sehol)
Előre is köszönöm! -
vcsabika
tag
Valakinek nincs esetleg egy halott 5850/70 kártyája?
-
baluka6
aktív tag
válasz
Repsol600 #31089 üzenetére
Na úgy néz ki, hogy meg van a hiba. Tegnap este legyalultam az összes AMD drivert, majd be is halt a gép egy kék haláltól. Úgy hogy rendszer újra fel, most normális hőfokon üzemel a kártya, terhelés alatt még nem teszteltem, de a héten időt szakítok rá!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
djculture
félisten
Szerintem a tápellátásával lesz gond akkor szokott ez lenni ha a tápegység öreg vagy gyenge minőség ritkább esetekben maga a kártya tápáramköre sérült.
-
baluka6
aktív tag
-
baluka6
aktív tag
válasz
Repsol600 #31087 üzenetére
Na megnéztem, kiegyensúlyozottra van állítva.
Aida64 szerint ilyen hőfokon megy terhelés nélkül:
GPU dióda (DispIO) 69 °C (156 °F)
GPU dióda (MemIO) 72 °C (162 °F)
GPU dióda (árnyaló) 78 °C (172 °F)
GPU 1962 RPM (47%)Amd Overdrive szerint:
Aktivitás: 97%
Gpu órajel: 725Mhz
Memória órajel: 1000MHhz
Hőmérséklet: 69 fok
Ventilátor sebessége: 47%A probléma még mindig fennáll sajnos.
-
lélek
csendes tag
-
baluka6
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy Ati Radeon Hd 5850 1Gb-s kártyám. Az alábbi probléma van vele: kb 2 hete az volt a hibajelenség, hogy a gép bekapcsolása után kb 5 perccel max órajelen ment a kártya, a ventilátor 70%-on dolgozott, de a gépen csak a net ment, semmi videokártya terhelő dolog. Kitakarítottam a hűtőt, átpasztáztam és megszűnt a jelenség. Rá két nappal, az a gond, hogy terhelés alatt( gondolok itt játékokra) olyan, mint ha a teljesítménye felét nem adná le. Tehát pl játékok alatt fele annyi fps-t produkál, mint eddig. A gépben semmi hardveres változás nem történt, ugyan azok az alkatrészek vannak benne. Drivert cseréltem, feltettem a legújabbat, majd próbálkoztam régebbivel is, de ugyan az a jelenség.
A nagy kérdés, mi a hiba oka?Köszi előre is.
-
totyino77
tag
hello mi a külömbség egy xfx 5870 és egy black edition között nézegettem hogy a black e 900mhz ketyeg de valami máskülömbség van alkatrész minőségre gondolok vagy csak üzleti fogás volt ez is?
[link] -
SipiBcs
őstag
-
GAbre
veterán
Sziasztok,akarom kérdezni,h ha tuningot akarok ráfleshelni az 5850es sapphire xtreme karimra.
Akkor vki próbálta a max tuningot rárakni?Értsd max fesz,és ahhoz az órajelek?Illetve mennyire stabilak ezek a flashelt órajelek a szoftvereshez képest?
-
klac
aktív tag
válasz
cellpeti #31070 üzenetére
Driver sweeper., vagy a Display Driver Uninstaller
-
Repsol600
addikt
válasz
cellpeti #31070 üzenetére
Én Atiman uninstaller-t használok.
-
cellpeti
nagyúr
van valami progi arra, hogy az összes AMD cuccot lepucoljam a gépről? Driverekre gondolok. Olyanra esetleg, ami még a registryből is kitakarítja?
-
TeeBee73
veterán
-
Teasüti
nagyúr
GSOD-re nincs gyógyír?
-
TeeBee73
veterán
Húzd meg a procid. Én 1920*1200/High-on toltam végig a C3-at. Bírja a kártya.
MOD: djculture: A mostani proci előtt egy q8300 volt, 3.2GHz-en járatva, 2*2GB DDR2/800-al.
A mostani procim is ennyit tud,és csak alapon járatom, még is majd' másfélszeresére nőtt a teljesítmény játékok alatt. -
lélek
csendes tag
Megvagyok elégedve az 5870-el.Igaz nem full hd-n,de 1280*1024 felbontásban viszi fullon a crysis3-t.
S nekem ez elég. -
djculture
félisten
válasz
F e Z o #31058 üzenetére
Annyira nem néztem utána az órajeleknek de azt tudom a q6600 az kifejezetten gyenge alapjáraton, gondoltam azért a q8-as sorozat csak nem ezen a frekvencián nyomul de ezek szerint igen. Akkor tényleg a húzás a megoldás már ha birja az alaplap egyáltalán meg a tápegység és normális hűtő van a procin
-
djculture
félisten
válasz
TeeBee73 #31056 üzenetére
Nekem a 4 magos am3-as athlon4-el 3500mhz-re húzva meg a 5850-el röhögve megy full hd-n médiumban a bf4, nemtudom elképezelni hogy annyival gyengébb lenne a intel core quad, inkább a memória volt kevés alatta. s775 lapokba memóriát is elég gyéren lehetett pakolni, azt meg mostanában minden játék nagy szinten használja.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Rico45 #31053 üzenetére
Cseréld. Egy kolléga hirdeti a HD5870-ét, állítólag FullHD-ben low-on, egy Q8200-al 30FPS-el ment rajta a BF4.
Én 1920*1200-on toltam, a Post Processing és az árnyékok voltak Med-en, azon kívül minden High-on, és átlag 40-50 FPS-el ment. (Repteres pályán tesztelve.) Konfig az adatoknál. Szóval, proci limit van.MOD: Mondjuk, jobban jársz, ha az deszkát+procit+RAM+ot meg a VGA-t is egyben el tudod passzolni, bár a helyedben megvárnám a Kaveri-t, és utólag abba beledobni egy dVGA-t. (A másik gépemben, az A8-3870K-n is szépen elmet a BF
C2, medium beállításokkal.) Utólag meg majd dobsz bele egy R9-et.
-
Dtomka
veterán
válasz
Rico45 #31053 üzenetére
Az LGA775 már nem egy mai...de még megállja a helyét. Nekem is volt Q6600 , jóféle csak elég alacsony az órajele, azt mindenképpen tuningolnod kell, hogy a vga-t jobban ki tud használni.A 2x2 gb ram már karcsú, (nekem is annyi van
) a mai játékok többségéhez.
Ha esetleg úgy állsz anyagilag, akkor jobb lenne egy új gépet összeállítanod.
Ha így döntesz akkor az alábbi topicban segítenek neked:
Milyen asztali gépet vegyek?(De ajánlok én is
alaplap Asrock 1150 olyan mint az asus
Proci: i3/i5/i7
Memória Kingston HyperX 2x4
Táp Chieftec CTG 500
) -
Rico45
őstag
Sziasztok!
A következő dolgok vannak a gépemben :
Alaplap : Gigabyte GA-G31M-ES2C
CPU típusa Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
RAM: 2x2Gb CSXO 800Mhz (nem támogat több memóriát az alaplap :-( )
Videokártya Sapphire PCIe HD5830 1GB GDDRTudom nem nagy szám a gépem. De mégis az lenne a kérdésem felétek,hogy érdemes-e valamit cserélnem erősebbre? Vagy inkább felejtős és vegyek új gépet?
Vga-t talán nagyobbra?
Bf3-Bf4 egész tűrhetően elmegy!De hátha egy picit lehetne rajta dobni még! ?Választ előre is köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
GSOD-val szívok újabban, úgy egy hónapja lassan.
Hardver nem változott, talán pár driver frissült azóta.
Van erre a régi problémára már megoldás?Én is azt tapasztalom, hogy játékindítást követően hamarosan GSOD, majd ahogy újraindul a VGA driver, onnantól stabilan fut a játék.
Hmm, talán annyi változás van, hogy egy ideje mindkét DVI kimeneten van megjelenítő, a másodikra ráraktam egy crt tv-t, amire ki van húzva az asztal.
-
GAbre
veterán
válasz
belaazallat #31050 üzenetére
Köszi.
Msi afterburnerrel húzva nincs gond.
Igaz feszt nem tudok adni neki,de nem is szoktam. -
GAbre
veterán
Sziasztok,sikerült vkinek megoldani a sapphire xtreme kártyáknál jelentkező villódzást?
Mert most újraraktam a win-t,és az istennek se akar az eddig bevált módszerrel menni... -
HSM
félisten
válasz
F e Z o #31047 üzenetére
Najó, de én refhűtős 5850-ről beszéltem, nem refhűtős 6970-ről..
Hasonló konstrukció, de nagyon más hangerő. Pl. a 7970-em még kisebb fordulatszámon megy, szemre ugyanolyan felépítésű hűtővel, mint az 5850, mégis a szobából kiszaladok, olyan elviselhetetlen a hangja, ha használom. Míg az 5850-et remekül elviseltem 3 éven keresztül. Nem engem cseréltek ki közben, elhiheted.
-
HSM
félisten
válasz
F e Z o #31045 üzenetére
Ha nem tuningolod, a refi 5850 nagyon nem porszívó, és nem is nagyon megy ekkor 75-76 fok fölé.
Nem kifejezetten halk, de azért egyáltalán nem hangos, bőven tolerálható, én 3 évig használtam nagy megelégedéssel a gyári hűtőjével együtt.
Hallanál üzem közben egy refi 7970-et, vagy 4890-et, esetleg 4850-et... Na, azok a porszívók.
És ezek csak amikhez személyesen is volt szerencsém...
-
F e Z o
veterán
válasz
Laraxior #31044 üzenetére
Ha hosszabb távra terveztek - gondolom nem neked lesz - akkor érdemes rávenni egy nagyobb hűtőt, mint amit írtam is, egyrészről hűvősebb és elviselhetőbb a hangja. Persze ventiprofillal kordában lehet tartani a hőfokokat, de senki sem szeret úgy játszani, hogy "porszívóznak" mellette. Persze ez csak az én véleményem.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31041 üzenetére
Akkor nincs gond.
-
do3om
addikt
válasz
hellboy0415 #31041 üzenetére
Akkor ha megkapta bátrabban nekiugorhat a réginek hátha rendesen megkenve még az is jó. (tartalékba-eladásra)
-
Laraxior
titán
válasz
hellboy0415 #31038 üzenetére
Privibe johet egy telszam
-
Laraxior
titán
válasz
hellboy0415 #31036 üzenetére
Igen, az enyém sapphire ugyanez a hutoje. Eladó?
-
F e Z o
veterán
válasz
Laraxior #31031 üzenetére
Használtan apróban 4-5 körül már megfelelő hűtő rá. pl Accelero Twin Turbo Pro, Gelid Icy Vision, Zalman VF3000, de jó megoldás rá a Scythe Setsuge, Scythe Musashi, az Alpenföhn Peter, bár utóbbiak azért majdnem dupla árban vannak kb.
A vramokra és a vrm-ekre elég a borda. -
Laraxior
titán
Hát locsoltam bele olajat, de nem segített rajta, akkor további megoldások? Milyen hűtők kompatibilisek rá? Mert láttam, hogy elég sok mindent kell hűteni a nyákon.Milyen árfekvést képeznek?
-
Laraxior
titán
Nincsen valakinek eladó referencia-hűtője 5850ről? Elkezdett zörögni a ventilátora, és szerintem lassan meg fog halni
-
HSM
félisten
válasz
djculture #31023 üzenetére
Hát azért korántsem biztos ez.... Az 5870 is bőven állta a sarat a 6900-asokkal, míg a 4800-asok korántsem álltak olyan jól helyt, mikor kijött az 5800-as széria... Szóval nem lehet ezt tudni. Szerintem a 7970-et nem fogja a mostani friss széria utáni se még lemosni.
Mondjuk korántsem rossz kártyák ezek, de én nem bántam meg, hogy 3 év 5850 használat után fejlesztettem...
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #31021 üzenetére
Nekem az 5850-t sajnos eléggé lehagyta a sima 7870-em. Van ahol nem lényegesen gyorsabb (max 20-30% előny), de van, ahol már az is dupla (!!!) sebességű. Egy 7900-as meg aztán elhúz, mint atom.
Az 5850-et sajnos nagyon megbüntetik a durvább utófeldolgozásos effektek és a tesszeláció, amiből egyre több van a modern címekben. Az 5870 se lehet nagyon más ebből a szempontból, bár a 2GB VRAM tuti jól jött azon. -
törölt tag
Nem bírtam ki, hogy ne írjak ide. Pár évvel ezelőtt (amikor megjelent az 5870) vettem egy sapphire 5870 Toxic karit. Azóta is bánom, hogy eladtam. Az egyik legjobb és legkülönlegesebb karim volt. Akkoriban csak nekem volt itthon 5870-ből toxic változat. Ha van valakinél ilyen kari linkelhetne pár tesztet. Nagyon kiváncsi lennék hogy megy a mai programokkal.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31017 üzenetére
Igen ismerem.
Gondolom a hűtő alja réz, az meg a gpu t elvileg nem bántja. De én inkább Artic MX-4 et ajánlanám szerintem az egyik legjobb. Én is ezt használom. De a Liquid tól se lehet baja, max olyat hallottam hgy nagyon erősen odatapad a hűtő. -
djculture
félisten
Jó még ez a kártya bf4 1280*1024-be médiumban 50+fps-el megy rajta.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31015 üzenetére
Megírhatod, biztos érdekelne másokat is.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31013 üzenetére
Az jó hűtő.
Lesz majd különbség a 2 között.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31011 üzenetére
Igen gyári. (5850 Xtreme)
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31009 üzenetére
Normális, az enyém is ilyen.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali mindenkinek. Van egy POWER COLOR HD 5850-es kártyám és az lenne a kérdés, hogy normális az halk zizegő hangot hallat a kártya mikor Fur Mark tesztet csinálok rajta. Ugyebár ez maxon pörgeti a kártyát. Csak akkor van meg ez a hang.Ez gond?
-
tkesy
őstag
-
lemcsi
tag
Üdv
Adott egy HD 5830-as videokari.
Tegnap vettem egy Samsung UE55F6500SS Led tv-t, amit össze is kötöttem HDMI kábelen keresztül, ahogy eddig is használtam a régebbi tv-vel.FullHD felbontásnál viszont lelóg az asztalból kb 1 centi, annyival nagyobbnak hozza a tv-n az asztalt, igy nem igen tudom funkcionálisan használni.
1680x1050-en viszont teljesen kitölti a képernyöt, nincs lelógás, vagy fekete sáv.Mi lehet a probléma forrása?
Ahogy olvastam a videokari tudja a FullHD-t, a régi tv-m HD volt, de kiterjesztve birta a FullHD-t, ott végülis jól jelenitette meg.
Driver elviekben a legfrissebb.Ötletek?
(Win7 64bit-el használom)
-
HSM
félisten
Szerintem most jópár évig menni fog így.
Én a zsírozás után még kb. egy évig használtam, és még nyomát se mutatta, hogy kellene-e újra. Az új tulaj sem panaszkodott még. Én csak azt nem értem, gyárilag miért nem tudják rendesen megkenni, hogy ne fingjon meg 2-3 év használat után... És még csak nem is 0-24-ben ment a kari, szigorúan napi max 5-12 órát, annak is mondjuk a negyede lehetett, amikor tekert is a VGA.
De az új karik se jobbak, van egy PowerColor 7950-em, kétventis speckóhűtős, azt is viszem jövőhéten garizni, fél évig bírta rajta a venti, és már csapágyas, ráadásul bonthatatlan a ventije....
-
L4D1K
őstag
-
HSM
félisten
Örömmel hallom.
Akkor megérte a beavatkozás. Ha itt lejjebb tekered, alul van még két hőfok, azokat monitorozd még játék közben.
Azok a mütyürök, amik a fehér vackok alatt vannak, hogy azok is jól érintkeznek-e a hűtéssel.
Ha azok se melegednek ~80 fok fölé, akkor minden süti.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3282
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest