Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cagm^c
tag
Az Agena->Deneb tényleg hasonlít az R600->RV670-re. Ez se fogja megváltani a világot, de azért már ott van a versenyben és azoknak, akik nem akarnak csúcsteljesítményt ( szvsz a vásárlók 99%-a ), azoknak tökéletesen jó lesz. Mind az ára, mind a fogyasztása és a teljesítménye. A később megjelenő modellekkel az egész piacot le tudják fedni 70k alatt.
[OFF]
Az egész 2009-es év érdekesnek ígérkezik. Szinte havonta jönnek majd az új modellek. Mire nyár lesz, megjeleni az összes tervezett CPU. Ha jól értelmeztem, akkor ekkorra jön az új alaplapi chipset. Év végén meg talán már az Istambulnak örülhetünk.
Az AMD a K8 utáni malmozásban jól lemaradt, és csak akkor kezdtek el fejleszteni, amikor kijött a C2D. Meglátásom szerint ezeknek a fejlesztések most kezdenek beérni. A Deneb az első lépés a felzárkózás útján.
Mélyen elgondolkodtam egy 940BE beszerzésén, de a jelenlegi gépem teljesítménye is bőven sok, ezért inkább várok még vagy 1,5 évet a cserével. Akkor viszont nagygenerál: új lap, memó,CPU, VGA. De kizárólag a legújabb AMD platformot.
Ha már a platformnál tartok. Ez is egyre inkább kezd összeállni az AMD-nek. Minél több szegmensben lesz komplett AMD-s rendszer, annál inkább felfigyelnek rá az emberek.
A tesztekhez annyit fűznék hozzá, hogy érdemes elolvasni minél többet, így lehet "átlagolni" a kapott eredményeket.
[/OFF]
-
slett27
addikt
Van információ arról, hogy melyik magyar nagykerben lesz először ilyen proci ? (Ramiris, Expert...)
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
zsolt320i
senior tag
olvasgattam en is, sztem eleg jol sikerult a proci.
megvarom az am3-as tokozasu procit es abbol veszek egyet mert most 939-es rendszerem van, es ha mar ujitok akkor nem am2+-ra hanem am3 ra.
igazam van? -
Oliverda
félisten
válasz TomBoy1986 #1135 üzenetére
A C'n'Q bug megszüntetése már időszerű volt. A hivatalos buglista szerint pedig nem sok hibát tartalmaz a C2 stepping és ezek közül ráadásul egyik sem vészes. Szerintem szükség lesz újabb steppingre és remélem is hogy még ebben az évben lesz egy újabb (C4?) amivel az alapfesz@4GHz menni fog jónéhány darabbal.
Bon3ss: 925-ből nem lesz BE csak 945-ből, de ahogy eddig láttam (és mutattam is) az MSI-vel elmentek 350-es FSB-ig tehát a tuningnak elvileg ez sem fog gátat szabni.
slett27: [link]
zsolt320i: Logikus.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
slett27
addikt
válasz Oliverda #1154 üzenetére
"Webáruház átmenetileg szünetel" jelen pillanatban sajnos, ezért kérdeztem. Majd ellenőrzöm naponta. Amúgy : .
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Oliverda
félisten
válasz zsolt320i #1157 üzenetére
Ősz lesz az inkább nem pedig nyár. Amúgy jópár helyen posztoltam már eről infót illetve még hír is volt róla kint, használd a keresőd és a két szép szemed.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
bnss
veterán
válasz Oliverda #1154 üzenetére
Tudom, nem az alaplap képességei bökik a csőröm, hanem az, hogy "FSB" tuninghoz általában több feszültséget kell adagolni a CPU-nak. Majd meglátjuk mi sül ki belőle (jó lenne pre-tested CPU-t venni).
Az új steppinget támogatom, legyen mondjuk 1,35V@4GHz.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
ChrYsler
aktív tag
válasz antikomcsi #1128 üzenetére
A Redtower árlistájában szerepel mindkét Phenom II -es. Persze egyáltalán nem biztos, hogy van is nekik belőle raktáron...
-
leviske
veterán
Tudom, hogy hülye kérdés, de mi ez a DDR3-as Leo platform itt 2009-ben? Vagy csak rosszul értelmezem a táblázatot?
Tehát akkor végülis csak lesz Leo platform 2009-ben, AMD 800-as chipsettel. Hogy hogy pont a Dragon név lesz ilyen kérészéletű?
MOD: A Dragon tiszteletére egy kicsit átpofozták az AMD Game oldalát.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz leviske #1164 üzenetére
Nem túl bonyolult szerintem.
Spider - Phenom + 790 series chipset + HD 38xx VGA
Dragon - Phenom II + 790 series chipset + HD 48xx VGA
Leo - Phenom II (w/DDR3) + 890 series chipset + HD 58xx VGA
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A newegg-re már megérkezett.
Közben a forint ismét mélyrepülésben...
Gülredy: Én nem találtam árat ott.
[ Szerkesztve ]
-
Gülredy
tag
válasz Oliverda #1168 üzenetére
Pedig van. Az árlistára katt, megnyílik egy excel és ott a processzorok között ott van egy ilyen sor:
Processzor AMD Phenom II X4 940 Black Edition dobozos 61 733 Ft 74 080 Ft
a második a bruttó.. pedig fordítva jobb lenne...
Habár ott a q9400 is elég drága:
Processzor INTEL Core 2 Quad Q9400 2,66 Ghz / 6MB, 1333FSB / LGA775, dobozos 59 017 Ft 70 820 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Gülredy
tag
válasz Oliverda #1170 üzenetére
Ez a newegg hol található? Amerikai? Meg ha innen rendel az ember mennyibe jön ki?
Egyáltalán szállítanak külföldre? (nem mintha innen akarnám megvenni, mert nem hiszem hogy olcsóbban jönnék ki a végére)Azt látom hogy ki van írva, free shipping, de hogy vajon free shippingelve áthajózzák nekem a tengert, felúsznak a dunán, és elhozzák nekem "ingyér" a terméket ?
-
szki
őstag
-
Gülredy
tag
Lehet már volt belinkelve, vagy volt róla szó, most nem olvasok annyit vissza.
Még egy elszomorító hír:
http://www.pixmania.com/hu/hu/r/phenom%202
Habár innen úgyszintén nem venném meg, mert itt igaz sokminden olcsó, de ahogy olvasgattam a pixmaniáról fórumokat eléggé megbízhatatlan a cég szállítás ügyében.
Egyébként a 920 = 62 ezer 940 = 72 ezer, szóval még redtower-es oldal korrektebbnek tűnik, főleg a fentebb említettek után.
Mindenesetre remélem ez a 70-en túl dolog hamar változni fog, mert már régóta várok erre a processzorra, de így tuti nem lesz vétel...
Kíváncsi lennék, az ipon-on mikorra lesz raktáron, na meg főleg mennyiért..
Szerintetek az elképzelhető, hogy februárra (elég sokat) essen az ára?
-
Oliverda
félisten
válasz Gülredy #1174 üzenetére
Nagykerben 69K volt délelőtt. Persze azóta a forint megint esett. Valószínűleg lejjebb fog menni az ára februárra de nem 20 ezerrel az tuti. Legjobb esetben is max -10K szerintem. Mondjuk ez erősen függ a deviza árfolyamoktól. Például a newegg-es árral számolva cakk-pakk 55.000 forintra jön ki most a 940BE.
-
Andre1234
aktív tag
Hi.
Termeltetek rendesen a hsz-ekkel.zsír kis proci lett.mondjuk tüzetesebben csak a computerbase tesztjét sikerült átböngészni.kíváncsi leszek hogy a Phemon II kiadott dokumentációjában milyen jellegű leírás utal a phemon 1-2 közötti ipc-t növelő architektúrát változtató módosításra.(amit majd P.H. kollega szépen kielemez nekünk )itt most a korábbi vitákra utalok az ipct növelő módosításokra a denebben.látszik hogy a megnövelt órajel és a 6mb L3 cache (48 utas ha jól tudom) a játékokban mutatkozik meg igazán.de a deneb csökkentett órajelen 2,6 ghz-en nem sokkal lépi le a 65nm-es elődjét.sok helyen el is hanyagolható az előny.szóval valaki nálam hozzáértőbb a ph teszt előtt megpróbálkozik egy előzetes következtetéssel?
Sok hszben lemaradást írtak egy páran az amd részére.azért ezen egy kicsit el kellen gondolkozni vagy pontosítani.melyik cég mikor vezette be az integrált memória vezérlőt?a 64bites kiterjesztést?a natív 4 magot?igen a k10 az nem más mint a k7nek a k8-ik hatványa. de attól függetlenül a core 2vel az intel nagyot húzott, mégis ők gyártanak most natív 4magos, integrált memóriavezézlős, tlb bugos processzort.azt meg véletlenüs se felejtse el senki, hogy az amd mellett ott az IBM.minden nézőpont kérdése.egy jövőbe mutató csiszolt öregecske architektúra amely ismét szépen ragyog, vagy (nehalemet nem számítva bele) "új" architektúra buszrendszerrel felvértezve.Igen az amd lemaradásban van clock2clock ipcben és csak most állt át a 45 nm-es gyártásra de, hogy ki követ kit ezt mát párszor kitárgyaltuk
Én ennyit vártam a denebtől.emberi feszültségen jó órajel, alacsony fogyasztás, és már csak a kedvezőbb hazai árra kell várni, és számomra a dragon plattform lesz a best-buy!
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
siriq
őstag
válasz Andre1234 #1176 üzenetére
Csak megerositeni tudom amit leirtal. En sem vartam masra. A teljesitmeny novekedest hozta. A fogyasztas csokkenes megvan, a hab a tortan pedig hogy lehet huzni renedesen a procit. Az arra sajna ahogy emlitetted meg nem a legjobb de lesz ez meg olcsobb is.
Ahogy olvasgattam en is a sok hsz-t hazaerve, aszem en 8xx chipsetes lapot megvarom es megveszem a procival egyetemben. Ha muxik a hybrid felallas a vganal a mostanival, akkor csak nyerek az egeszen. Vegre lesz egy olyan gepem ami relative nem sokat fogyaszt a mostanihoz kepest es sokkal tobbet nyujt akar funkciokban is.Azert kivancsi vagyok majd a kistesokra hogy tuningban mit tudnak(htt).
Masik hogy amit Tomboy1986 irta a cnq-rol hogy nincs az a nagy teljesitmeny vissza eses mint a regieknel meg kulon gratisz.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
sniper elite
senior tag
Nem akarok beszólni, de ez amit az AMD cpu terén művel már nevetséges, jól lekéne őket szarni hogy észre vegyék mennyire szégyen.... Nehogymár egy Phenom 2 még egy Core i7 920-as procival se tudja felvenni a versenyt Hát esküszöm ez már brutális, ezek miért nem fejlesztenek az AMD-nél??? GPU terén még jól állnak, de ha prociról van szó akkor mehet a kukába minden tőlük!
-
Tom5
addikt
válasz sniper elite #1178 üzenetére
Tipikus intel B**i hsz... pénzed van de nemértesz a dolgokhoz, kárvolt ez a hsz tőled.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
válasz sniper elite #1180 üzenetére
Igazából nemlátod át az egészet nem mindenkinek van annyi pénze, hogy "kórszevent" vegyen. De nem okoskodom, olvass vissza és majd rájössz, hogy butaság volt az a hsz-ed. (no offense)
-
törölt tag
Nyilván ugyan ezt gondoltad az intelről is, amikor 2-3 éven keresztül (a K8 megjelenése és a C2 megjelenése között, azaz 2003. szeptember és 2006 augusztus között) nem volt képes teljesítményben versenyképes processzort piacra dobni. (bár ha szigorúan vesszük, azaz a teljes NetBurst érát nézzük, akkor ez inkább 6 év...)
Már többször le lett írva, a Phenom II nem a Core i7 ellenfele.
-
sniper elite
senior tag
válasz #65675776 #1182 üzenetére
Az a gond hogy merőben nem versenyképes procit küldd harcba az AMD, nekem is volt 2-3 éve 4800+ aztán 6000+ amd cpuim, szóval egy időben megbíztam bennük, de most aki képes alaplapot cserélni ezért az új szériáért az kicsit logikátlan, mert nem kap a pénzért egy versenyképes erős, és hosszú távú processzort! És akkor szerinted mikor adják ki a Core i7 ellenfelét? 2 év múlva? Ezért mondtam hogy xarni kéne rájuk, és akkor belekezdenének a fejlesztésekbe!
-
törölt tag
válasz sniper elite #1183 üzenetére
Rátapintottál a lényegre: nem kell se lapot, se memóriát cserélni! Akinek van egy normális gyártótól származó AM2(+) lapja, az simán belerakhatja az AM2+ PhII-ket. Akinek meg AM3 Ready a lapja, annak AM3-ra váltáskor sem kell cserélnie. A fejlesztés pedig folyamatosan zajlik jelenleg, itt-ott már fellelhetőek adatok a következő generációs megoldásokról.
Egyébként a K10 architektúra alapvetően szervervonalra van optimalizálva, ott meg be tud fűteni rendesen a napelemnek. Főleg 2 CPU felett.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
válasz #65675776 #1184 üzenetére
Nemérti...nemfogod tudni meggyőzni.
Ő megteheti, hogy mindig aktuálisan legjobb (legdrágább procit vegye) amivel nincs is semmi baj, ha az AMD lenne előnyben most az Intelt fikázná. Szerintem nagyon jó procik lesznek az új Phenomok (remélhetőleg jó áron) és így olcsóbbért kapok egy 10-20%-al gyengébb procit.(nekem megéri) Amúgymeg kérdem én, "Ő" hol haszánlja ki a "kórszeven" erejét?! Sehol... -
lizakattila
senior tag
Sorry, rossz helyre ment.
[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Andre1234
aktív tag
Köszönjük szépen ezt a szakmailag kifogástalan hsz-t amely ismét lenyügözött milyen sokat kell még fejlődnünk mind szakmailag mind emberileg, hogy felérjünk a szintedre.Csak is gratulálni tudok az i7hez, hogy a gazdasági recesszió mélységében ilyen hiperszuper számítógépet kaptál apukádtól?Meg is fogja neked vagy még neked kell kiverni?A magadfajtát raknám be a hős utcába egy 30nm-es garzonba 56k-s fizetéssel csak hogy érezd a törődést.Kérlek keresd meg whitehand barátodat és rántsatok rá az egyszemúre.de csak semmi buzulás.
A személyeskedésre meg csak annyit, hogy ilyen hszel ne is várj mást.Na megyek dolgozni hogy majd tudjál venni majd 1 i5öt internetezésre.JA és akkor már 3masban is tudod csinálni.
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
Oliverda
félisten
A no comment kategórai a tag szvsz.
-
Oliverda
félisten
-
arthur3d
tag
Ugy tunik, hogy 3D-s modellezesre meg mindig alkalmatlanabbak az AMD processzorai mint az Intelek...pedig remenykedtem
...
-
Lipazzz
csendes tag
Az arrol megint csak annyit, hogy ha a Newegg kiskereskedelmi ara 275 USD / processzor, akkor az mire hozzank er, mondjuk kap 20% AFA-t, legyen rajta 4% vam (bar ebben nem vagyok biztos), es akkor 68200 HUF. Szallitassal egyutt legyen mondjuk 75000 HUF (bar a Newegg csak USA-Canada-Kina regiokban arusit termeket).
NA DE ez kiskereskedelmi ar es behozatal. Ha vesz egy nagyker, akar egy europai eloszto min. 1000db procit, akkor nem ilyen aron kapja, üázzz!!!!
Úgyhogy megint csak azt kell mondanom, éljenek a pénzéhes nyerészkedők, akiknek nem elég az 30% árrés!!!Nem a szándék, hanem a fontos.
-
törölt tag
válasz Lipazzz #1193 üzenetére
Attól hogy a Newegg kiskereskedelmi ára 275 USD / darab, ők sem egyenként veszik. Az AMD hivatalos árlistáján is 275 USD / darab áron szerepel a P-II X4 940 processzor, 1000 darabos megrendelés esetén.
szerk.: Előbb még ott volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Gerisz
addikt
válasz Lipazzz #1193 üzenetére
Most miért mondod! Nem is tesznek rá nálunk akkora árrést
De ebből csak vita szokott lenni, tehát azt is hozzá kell tenni, hogy tisztelet a kivételnek! (Nekem dolgozik pár Barátom számtech boltokba itt vidéken hát vannak érdekes elgondolások) De lehet az is, hogy már eleve szar nagykerből vagy beszerzési forrásból valókakosf: azért a pix nem olcsó bevezető árakon, meg nem mindenben a 7750-is nevetséges áron kezdett ott. Várjuk meg míg elterjed, azt a pár hetet ki lehet bírni.
Mondom én aki a 8800GT-ért minden követ megmozgattam és "horribilis áron megvettem"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lipazzz #1198 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaimat. Mivel nem ismerem az idevágó számokat, így egy szóval sem említettem hogy a Newegg és a Pixmánia azonos volumenben és engedménnyel rendeli ezeket a processzorokat az AMD-től.
Hogy értsd: (Csak példa!) Lehet hogy a Pixmánia rendelt összesen 10 darabot az AMD-től és azt tartja raktáron. A Newegg meg leszerződött havi 10.000 darabra és úgy árusítja. Gondolom így olcsóbban is kapja az AMD-től...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest