Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
Bő egy évvel az első natív 4 magos AMD Phenom processzorok megjelenése után (jelen állás szerint legkésőbb) 2009 január 8.-án a CES-en útjára indul az immáron 45nm-es csíkszélességel készülő új Phenom X4 modellsorozat.
Specifikációk és különbségek a teljesség igénye nélkül
- Socket AM2+ és AM3 (2009 Q1-Q2)
- 45 nm SOI gyártástechnológia (immerziós litográfia alkalmazásával)
- natív négymagos kialakitás
- megnövelt IPC (Instructions per Clock)
- alacsonyabb fogyasztás azonos órajelen
- HyperTransport 3.0 busz támogatása
- közös 6MB-ra növelt 48 utas L3 cache (csak Deneb magnál) , a magonkénti saját külön 2x64KB-os L1-ek és 512KB L2 cache mellett
- split power planes - Külön választott áramforrás a magoknak és a beépített memóriavezérlőnek
- továbbfejlesztett integrált memóriavezérlő (IMC) - konfigurálható 64/128 vagy 2x64 bitre (unganged mode), DDR2-1066 szabvány (később AM3 esetében már DDR3-1333 is) támogatás mellet
- Cool'n'Quiet 3.0 (A magok órajele egymástól függetlenül változtatható - A feszültségük a legnagyobb terhelésű magéhoz igazodik. Smart Fetch - A teljes mag(ok) lekapcsolása, az L1 és L2 cache tartalma ilyenkor az L3-ba kerül.)
- C1E (Enhanced Halt State) energiagazdálkodási mód támogatása
- AM2+ (és néhány sima AM2) foglalatos alaplapok, megfelelő BIOS frissítés után (az AM2 korlátozások mellett), kezelik az új processzorokat (ez modell és gyártó függő!)
*Jelen állás szerint a 2009 első/második negyedévében megjelenő AM3 tokozású processzorok kompatibilisek lesznek a jelenlegi AM2+ foglalattal rendelkező alaplapokkal is DDR2-es modulok mellett. A beépített DDR2 memóriavezérlő okán az AM2 illetve AM2+ tokozású processzorok nem lesznek kompatibilisek az AM3 foglalattal megjelenő alaplapokkal.
Alaplap kompatibilitási listák (folyamatosan frissülnek)
Deneb/Shanghai mag
(nagyban), 45nm Quad Core Wafer
AMD 45nm Process Technology Generation (Fact Sheet/FAQ/Q&A)
Az első körben megjelenő 45nm-es Phenom X4 processzorok
Az új számozásról (nem hivatalos)
9xx 4-Mag 4x512KB L2 + 6MB L3
8xx 4-Mag 4x512KB L2 + 4MB L3
7xx 3-Mag 3x512KB L2 + 6MB L3
6xx 4-Mag 4x512KB L2
4xx 3-Mag 3x512KB L2
2xx 2-Mag 2x1MB L2Az árakról egyelőre még nincs pontos információ.
Ha az első szériás 65nm-es Phenom X4 9xx0 procid van akkor te EZT a topikot keresed.
A nagy PH!-s Deneb OC lista
A lista célja összegyűjteni a különböző Deneb magos steppingek/batch-ok túlhajtással kapcsolatos tapasztalatait. Ezzel megkönnyítve az esetleges vásárlást a tuningot kedvelőknek.
A listába kerülés mindenkori feltételei.
1. A processzor kupakján található, 11 betűből és 4 számból álló (felülről harmadik) sor publikálása. Bónusz pont jár annak aki még le is fényképezi az egész kupakot.
A betűk és a számok jelentése: CACVC AC 0848FPAW (Deneb mag)
C = Változást* jelez egy adott modellen belül.(A->C->J?->?)
A = Ez sosem változik egy adott típusú maggal szerelt CPUk esetében.
C = Ez sosem változik egy adott típusú maggal szerelt CPUk esetében.
V = Változást* jelez egy adott revízión belül. (ha módosul)
C = C akárhanyas revíziót aka "stepping" (C2, C3, stb...)AC = Ez sosem változik egy adott típusú maggal szerelt CPUk esetében.
08 = 2008 év
48 = 48. heteF = Az utóbbi 48. hét azt a napját jelöli amikor a mag elkészült.
P = A CPU összeszerelési helye (Penang[MAL], Deneb-nél nem változik)
A = A felhasznált waferek sorrendjét jelöli a gyártás napjára.
W = A Drezdában gyártott processzorok esetében ez sem változik.*Gyártástechnológia előrelépés, finomítás, esetleg apróbb módosítás az integrált
memóriavezérlőben.Ha van rá lehetőségünk de nincs pontosabb infó a birtokunkban akkor
érdemes xxxxxPMW betűkkel ellátott processzor választani, GPMW, MPMW, stb.2. Valid #1 CPU-Z Valid link publikálása az elért és hitelesített eredményről. Példa A Validation procedúra az utolsó about fül alatt jobbra lent található.
3. Valid #2 A Prime stabil eredmény publikálása minimum 2 óra hiba mentes Blend tesztről készült screenshotot kíván meg. A screenshot-on ezen felül még szerepelnie kell a CPU-Z CPU, Mainboard, Memory odalainak is. Bónusz pont jár annak aki még a magok hőmérsékleteit is odabiggyeszti valahogy. Példa
4. A proci modell (920, 940, stb.), elért órajel, az ehhez szükséges BIOS-ban vagy AOD-ben beállított feszültség, hűtés (lég, H2O, fagyos északi fuvallat, stb.) információk közlése.
Mindezen infókat szépen összeszedve be kell posztolni ide a topikba egy hozzászólás keretein belül. A jobb átláthatóság kedvéért az ilyen hozzászólások első soraiba mindenki annyit írjon nagy betűkkel vastagon szedve hogy LISTÁBA.
A listában egy ugyanazon processzorral mindenki csak egy Prime stabil és egy nem Prime stabil eredménnyel lehet bent egy adott időben.
Jó szórakozást mindenkinek!
MODELL | STEPPING | OC | FESZ. | HŰTÉS | PRIME STABIL? | TULAJ | VALID
X4 940 | CACVC AC 0850EPAW | 3725 | 1.552 | Víz | Y | Konfigos | Valid #1,#2
X4 940 | CACVC AC 0851APAW | 3713 | 1.424 | Lég | Y | Oliverda | Valid #1,#2X4 940 | CACVC AC 0851APAW | 4060 | 1.550 | Lég | N | Oliverda | Valid #1
X4 940 | CACVC AC 0850EPAW | 4050 | 1.580 | Víz | N | Konfigos | Valid #1Az XtremeSystems fórumain is hasonlóképpen szedik össze az eredményeket: Kép és Kép
[ Módosította: Thrawn ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Sandormaster
aktív tag
Up az új topiknak
Csütörtöktől akkor új infók is lesznek, tesztek meg minden?! Jó lenne már egy ilyen 3G-s Deneb a gépembe -
Oliverda
félisten
válasz Sandormaster #2 üzenetére
Csütörtökön még csak a Shanghai jön, a Deneb jelen infók szerint csak később érkezik. Bár könnyen lehet hogy a fent említett időpontnál hamarabb válik elérhetővé.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
b3er
aktív tag
Up ám!
Kiváncsi leszek mit alkot az AMD!! szívem rejtett bugyraiba mindig is AMD-s voltam/vagyokdieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
sczholl
tag
Indexen olvastam, hogy sajnos nem hozzák a várt órajelet és teljesítményt.[link]
[ Szerkesztve ]
Okos ember hülyéskedik,hülye ember okoskodik.
-
Oliverda
félisten
-
Sweet Lou 6
addikt
pár hónapja az atit is temették
én is várom már remélem sikerült összehozniuk vmit
és a shanghai eddig biztatósweetlou6.wordpress.com
-
keIdor
titán
Kiváncsian várom én is, hogy mit alkottak AMD-ék. Jó lenne visszatérni, annó a Athlon 64 időszakban nekem is csak AMD volt, mivel gyűlöltem/gyűlölöm az Intel NetBurst procijait... Prescott pl. maga volt a vicc. Jó lenne valami Yorkfield verő szörnyet látni jó áron, mivel a Core i7 enyhén szólva nem az én pénztárcámnak való, a Lynnfield meg még legalább 8-9 hónap, vagy több.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
PNEUM
aktív tag
Valamit le kell tennie az AMD-nek az asztalra, ennyi idő után.
UP! a topicnak.
"A gonosz győzni fog, ha a jó emberek nem tesznek semmit" Edmund Burke
-
wwenigma
Jómunkásember
Ááááááá...
AM2+ -hoz csak a 125W-os lesz?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Tibord
senior tag
Hatalmas UP!!!!!
Már be is tettem a "TOTYIK"-ot a kedvencek közé.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
b3er
aktív tag
Szerintetek majd érdemes lesz váltani ha kijön egy e6300@3.2ghz -ről ?
dieselpower! | Ha privit küldesz, kérlek vedd a fáradtságot és írd már oda melyik hardverem szeretnéd!!
-
Blero2
tag
Itt egy Shanghai teszt, és ez nem indexes.
-
FireKeeper
nagyúr
ezekben a procikban milyen memóriavezérlő lesz? ddr2? ddr2/ddr3? vagy csak ddr3? vagy magtípusonként más?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gerisz
addikt
Go AMD go go go!!
Jaj de várom már!!
Kenje el az AMD szájáról a vigyort mint az Nvidiával csinálta!!!FireKeeper: DDR2 és DDR3 külön! 1. hsz from Oliverda
[ Szerkesztve ]
-
shabbarulez
őstag
Fent vannak a slideok a 2008 Financial Analyst Day-ről
[link] -
Blero2
tag
Én úgy tudom, hogy az AM3-as procik menni fognak AM2+os lapokban (legalábbis a többségben bios frissítés után).
Ez annyit tesz, hogy először veszel egy AM3as procit, a lapot meg a DDR3-as memót meg ráérsz később és mégse kerül egyszerre nagy összegbe a fejlesztés.
Fordítva viszont nem működik, h először lap+memó és egy ideig marad a régi AM2+os proci, mert azokban csak DDR2 memóriavezérlő van, míg a Denebekben DDR2/DDR3 is.Az első hozzászólásból meg egyéb forrásokból én úgy veszem/tudom, hogy a Deneb kijön AM3 és AM2+os verzióban is (senki ne kérdezze miért).
Ha mégis tévednék, valaki majd úgyis kijavít.
-
Sandormaster
aktív tag
válasz shabbarulez #25 üzenetére
Hmm...nekem bejönnek ezek a bemutatók ha be is vállnak a jövőre való elképzeléseik akkor dúúúúúrva lesz
Amúgy az asztali Denebeknek mikor lesz a premierje? -
Oliverda
félisten
válasz Sandormaster #28 üzenetére
Január 8 vagy 9. Ott van az első hozzászólásban.
-
Oliverda
félisten
válasz Sandormaster #31 üzenetére
Előbb jönnek mint az AM3 az biztos.
-
Attila754
csendes tag
És arról nem lehet tudni, lesz-e megint olyan mint az AM2-AM2+ esetében?Gondolok itt pl. arra hogy kiadják az új procit meg foglalatot s mire "mindenki" megveszi kiadják esetleg az AM3+t?
-
Oliverda
félisten
Beindult az okoskodás a marketing osztályon, vagy valakinek a fantáziája. (forrás: [link])
Lehet átszerkeszteni az első hozzászólást, meg a topik címét.
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
-
-
Andre1234
aktív tag
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
Andre1234
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
Oliverda
félisten
Igen, pontosan ezt szeretnék szemléltetni. 4GHz léggel, ezt meghaladva pedig vízzel. Majd kiderül hogy ebbôl mi az igaz.
Mindenesetre ha valóban képesek lesznek ennek megfelelôen piacra dobni a procikat akkor elég széles körben lefedik majd a desktop CPU piacot. (Hasonlóan mint az RV700 esetében.) X4-ből 3 különböző fajta (2 Deneb, 1 Propus), X3-ból 2 fajta, X2-ből pedig egy. Az FX pedig még nem is kapott említést.
lezso6: Azt sehol nem írták hogy pariban lesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Mindjárt értelemesebben néz ki ez a számozás, mint az az állatság, amit először látni lehetett..
Andre1234:
Nagyon jó az a cikk, nem is gondoltam volna, hogy ekkora előnyre tett szert ezzel a CPU-val az AMD, bár ez azért mérsékli:"A rendszerarchitektúra jobb skálázódásának köszönhetően négyfoglalatos rendszerekben szokás szerint tovább javul a négymagos Opteron versenyképessége, átlagosan rendre több mint 15 és 75 százalékkal múlja felül a Shanghai a Tigertonokat integer és lebegőpontos számításokban. Az Európában eladott szerverek háromnegyede kétfoglalatos gép, a négyutas konfigurációk aránya 5 százalék alatti az IDC számai alapján."
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
bnss
veterán
-
Andre1234
aktív tag
válasz TomBoy1986 #44 üzenetére
Én azért nem tudtam hova tenni ezt a cikket mert közel 1 évvel ez előtt szintén Biző cikkíró kollega úgy húzta le a barcelonát ahol csak lehett.De abban igazat adok neki, hogy a barcelonának kellett volna ezt a teljesítményt hoznia mint a shanghainak.
Igazából arra célzok hogy mennyit változik az ember véleménye 1 év elteltével.
Dicsézet dezz-nek az alapos fejtágításért
Habár még annyira sok tesztet még nem láttunk a shanghairól. Viszont desktop szinten a deneb mit nyújt majd az még mindig ismeretlen.Oliverda: Akkor mégiscsak mániákus skizofrénia esetével állunk szemben?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Andre1234 #42 üzenetére
2 hete még a lovagkorba tette őket Danika. [link]
Ilyen referenciával bármelyik cirkuszba felvennék szerintem.
Vajon melyik lehet ő?[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Nah! ezek az elnevezések már a barátibb kategóriába tartoznak!
Nagyon tetszik, hogy a L3 nélkülieket végül Athlon-oknak fogják nevezni és az is, hogy csak számot kell majd megjegyezni.
Amúgy azt hogy csinálták, hogy lesz 6MB-os változat (800-asok)? Kisebb részeit is le lehet tiltani az L3-nak, vagy valami mást tiltanak le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest