Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
Érdekes ez a ram kérdés. A Phenom-II mellett a J&A kínai ramok is tökéletesnek tűntek, de voltak rejtélyes hibák (pld a KMPlayer leállt vagy kifagyott néha). Kicseréltem 2400- as GSkillekre, azóta nincs ilyen. Pedig a J&A is hiba nélkül vette a MemTest- et és a 3DMark- okat. Lehet gagyibb chip, vagy nem szereti az a lap (inkább az utóbbira tippelek), majd kipróbálom az FX mellett is, most a fiókban pihennek. Az FX mellett az 1866- osok most 1977- en mennek.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Ocsemnek is x79-es kinai lapja van, valami shenzen vagy mi az isten a "markaja", az pl kicsinalt mar idegileg azzal, hogy a 4GB-os modulokbol a 4 egyformat nem hajlando windows alatt hiba mentesen hajtani. Memtesten siman elmegy napokig hiba nelkul, windows alatt meg kilovi a gepet, mint egy urhajot.

-
-
-
N_A_S
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Csaknem ADATA Vitesta ramok voltak? Én ezután átnyergeltem Abit AN8 + A64 Venicere, majd San Diego-ra, amihez már volt jóféle DFI LanParty NF4 Ultra-D is
Ezekben az időkben asszem a menő tuning ramok, a D43-as Hynix-ok voltak, meg talán a D5-ösök, vagy Samu TCCC.Tápot megpróbálok vadászni aprón, valami régebbi FSP-t, vagy hasonlót, de 5K-nál nem szánok rá többet.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Nekem valahogy a P35-el soha nem sikerült "combos" dolgokat elérnem. Pl régen q6600 g0 egy Abit IP35-el nem ment 2.8GHz fölé. A legjobbak most nálam az nforce 790i *evfa ftw* és a P45.
De még a régi ASUS 975-ös lapomban is 3.4GHz-en megy egy itt ha-n vett q6700 szinte alapfeszen. 3.6+ GHz-en kezdődik a combosodás, a 4GHz már korrekt léggel. -
válasz
jokeph
üzenetére
De ez butaság, mert ha működő gépet lekapcsolok akkor mi oka lenne, hogy ne kapcsolhassam vissza? Szimpla konstrukciós érdekesség. A vezérlő IC tápfeszültséget két úton kapja. Ha már működik a táp, akkor ugye saját magát látja el táppal. De amikor még nem megy, akkor egy thermistor-on keresztül kapja a tápot a bemeneti egyenirányított feszből leosztva. Amikor működik a táp, akkor ennek az ellenállása megemelkedik és leválasztja ezt az tápellátást. Amikor lekapcsolsz egy működő gépet, akkor ennek a kihülését kell megvárni. Simán lehetett volna ez egy tranzisztoros stabilizátor, vagy valami hasonló és akkor nem lenne ez az érdekesség.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Ha lemegy a memtest megnézem mi van.
Van belőle V3.3 meg V1.x revízós board: [link] [link]Sajna ezen linkek halottak. Ha V3.3, márpedig úgy emlékszem +-os akkor pont az a BIOS van fenn webarchive-ban, amiben már benne van a linkelt Celó 1.1GHz support. Wish me luck...
(#60266) arn: Második tudatos retro gépem volt, az első egy 1Ft-os vaterás szemét, amit 1,5 év volt összetákolni és most megint nem működik
Amptron mocsadék.
Ez a második meg valami 1500Ft volt egész korrekt gépházzal és 633-as celóval, ez 10 éve szolgál hiba nélkül. Mivel van rajta USB és szépen fut rajta az XP is meg a Linux is, ezért jó szolgálatot tett már sokszor. Kb mindent ebben teszteltem ami nem AGP ugyebár...
***Amúgy igen, tudom hogy a legalja. Viszont az alaplapi TNT2 miatt már marad, illeszkedik a minél rosszabb videokártyák gyűjteményébe.
***Merthogy eredetileg azt hittem, az alaplapi TNT2 M64 majd annyit tud, mint a rendes és majd milyen jó lesz nekem. Hát lóf....
Na azért van benne most a Radeon 7000... De lehet nézek bele egy T&L-es kártyát is bár a kínai FX5500 mocsok drága. 8500Ft.
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Coppermine az biztos, amit tud. 950-es Celó az benne van egy 2002-es BIOS frissítésben, ami nekem természetesen nincs fenn, 2001-es BIOS-om van...
Lehet jobban járok egy másik P3 géppel, ez meg marad így.
Ez Coppermine-nak néz ki, de valahogy nem hiszem, hogy menne... Bár ki tudja.
Ha megveszem és nem megy benne, tönkretehet bármit?
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Ma lett hozzá egy i5 3570k.
Egy kicsit utánaolvasva meglepett, hogy milyen gyorsak ezek a procik. 
(#60094) arn
Nekem egy Belinea 10 80 80 volt még pár éve, de sajnos elajándékoztam családon belül. Erre pár hét múlva eladták mert sokat fogyaszt...pedig ha tudom még vissza is vásároltam volna.

-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
jó neked

nekem meg fordítva, 600 MHz-es van brutál hűtéssel, dupla ventilátorral.
azzal tényleg szívás volt ha nem volt rendesen rögzítve a sínben (két kis darab radír jobb mint a műanyag pöcök amit adtak hozzá), főleg a noname kártyákkal. de pl. Asus S370-DL vagy Abit SlotKet átalakítókból az összes működött eddig amit találtam.
FOP32 és társai... kis nyomás és pattan is le proci sarka, bezzeg az összes csipkézett PIII működik.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Beleneztem videoba, de alul a kommentekben is azt irtek, hogy csak enterprise preview verzioval mulodott ez a hack, illetve mashol is ugyanezt olvastam, hogy aktualis W10 verziokat mar semmikepp nem lehet raeroltetni nx bit nelkuli gepekre, vagy max ideiglenesen, ugy hogy minden ujrainditasnal manualisan eroltetni kell valami specko modu rendszerinditast.
Ezek nekem nem megoldasok, mert Faterek napi szintwn hasznalnak meg egy 3.4 GHz-es P4-et W7tel, de ahogy 2020-al W7 tamogatasa megszunik at kell majd allniuk W10re, deahogy nezem P4-el az mat semmikepp nem fog menni. Vascsere kell majd, hiaba elnek tul mindent ezek a HP 4 masinak

-
FF23
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Kár.
Sajnos nem tudta pontosan megmondani, hogy mit csinált éppen, amikor megadta magát a lap. Valamit talán beállított a biosban és nem indult újra, majd megpróbált rá-flashelni (?) valami ilyesmi. Végül is úgy boltoltuk el a dolgot, hogy ha tényleg bioszos a probléma, akkor azt megoldom és küldök még lét, ha mégsem, akkor legfeljebb feldobom az apróra az OTES-t meg a hátlapot és kb. pénzemnél leszek én is.
-
arn
félisten
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
A 3DMarkok nem kedveznek az AMD- nek, persze egy erős procival már egész jó eredményt fut a 2001 is, de én csak Phenom-II + PCIe videoval tudok 50K fölé menni. Hétvégén megnézem hogy az új GSkill ramokkal, a Phenom-II@4GHz + GTX580- al mennyit megy. Eddig eredeti kínai ramok voltak benne.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
"Elméletben ezek a legerősebb CPU-k, amiket támogat (no Core/Core2 széria):
Intel® Pentium® Extreme Edition Dual-Core with HT Technology - (3.20GHz,800MHz FSB,2MB Cache)
Intel® Pentium® D with Dual-Core Technology - Up to 840 (3.00GHz,800MHzFSB,2MBCache)
Intel® Pentium® 4 with HT Technology - Up to 670 (3.80GHz,800MHzFSB,2MBCache)"
Pentium 4 640 van benne
Jó lenne bele egy 670 vagy 840, de ha-n egy darab sincs
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Ezzel nem ok.
Kitömörítettem, floppyra feltettem sata drivert f6-al be is tölti, látja a hdd-t, formázza is, végigmegy a telepítés , majd induláskor újraindul, következő indításkor feljön a win nem indult el megfelelően majd felajánlja a safe mód stb-t, de egyikkel se indul el, hanem restart
Most kínomban win7 próba. -
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph
üzenetére
Ez az, hogy nincs, netes képeket látok én is csak

Úgy kaptam a vga-t, hogy silencer 5 hűtés volt rajta, de csak a ventis rész, a hátsó ramhűtő hiányzik.
Próbáltam ráfaragni egy x800xt hűtőt, de azon elöl hátul nincs Ram hűtő, és valamiért a venti sem megy, megsütni meg nem szeretném. Ráadásul x850xt platinum
A hűtő tuti, köszönöm
Ahogy eladom a 6. Genes i7 napi masinát, megyek is vissza 1366-ra vagy az i7-990x-el, vagy ha az is elmegy, akkor x5670 és x5690 között megy bele valami. Van 3 lapom, 1 retró, 1 napi, 1 tartalék
A HD6990 Quad crossfire retró is 1366-os, de azt nem használom minden nap. -
válasz
jokeph
üzenetére
Jól néz ki így bezárva.
Ha leghangosabbat keressük, akkor a Gen9-es Apollo is elég kemény tud lenni. Két zárt ajtón keresztül kb. 40 méterről reklamáltak az operátori szobából, hogy valami nem frankó. Pedig csak egy venit páros elszállt a blade chassie-ban a maradék meg maximális fordulatszámra kapcsolt.
-
-
válasz
jokeph
üzenetére
Igen, a Ti200- ak hűtése is harmatgyenge, nekem az Inno- n Zalman szendvics van, nincs is gond vele, az Abiton meg még a gyári, de nagyon tud melegedni. A brand ref Abit szép végülis rajta, de gondolkodom hogy a megbontása nélkül hogy tudnék +ventit tenni rá.
(#58243) benedekco : huh, bizonyítanom kell
,nagyon gyanús, itt ráadásul szintén AMD venti [link] és mi van alatta ? - elárulom 423- as Intel
Viszont ha létezne a topikunk ikertestvére Intelben, akkor AMD- re tettem volna Intel ventit
, na ezt jól megmagyaráztam, ebből tuti mindenki elhiszi hogy nem vagyok AMD promoter. Pedig biztos jól fizetne....

-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph
üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a DX9.0b-nek, amit az FX képviselt, elég rövid élete és kis létjogosultsága volt.
Persze vannak olyan játékok elég sok, amiben extra DX9 mód is volt a DX8 esetleg DX7 mellé, de ha olyan játékot keresel, ami célzottan minimum DX9.0b, akkor elég rövid lesz a lista.Need for Speed ProStreet vagy Übersoldier ilyen. FX5950-en talán el is döcögnének ultraminimumon. FX5700-on használhatatlanok.
DX9 korszak az inkább a SM3.0, szal a 9.0c.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
3 GB-tal van a gond
A Te 2x512+1x1024 összeállításod még csak 2 GB összesen.Próbáltam a MasterDeejay által javasolt AGP Aperture size-t csökkenteni, de nem segített sajna. Ha viszont Disabled-re állítottam, akkor elindult a Win7, de a videókártya drivert nem indította be, így csak valami alap 1024*768 felbontáso volt, mintha nem lenne videókártya driver feltelepítve.
Amint az NVIDIA nForce2 AGP Host to PCI Bridge eszköz driverét lecseréltam standard PCI standard PCI-to-PCI bridge eszközillesztőre már szintén indult a Win7, de videókártya driver-t nem töltötte be.
Marad az, hogy szerzek egy 512 MB-os modult és megpróbálom azt harmadiknak. Amúgy is kb 2,5 GB a max hazsnálható memória ebben a konfigban, mert a videókártya egy 1 GB-os Ati HD4650 a Win pedig x86-os ugyebár max 4 GB címezhető memóriával, ami gyakorlatban 3,5-3,8 GB beleértve a videómemóriát is.
Azt elárulod hogy tettél Win10-et egy Athlon XP alapú gépre? Ún. nx bit-et nem támogatja ez a proci, nameg az SSE2-t se

-
flymi
addikt
válasz
jokeph
üzenetére
Van pár celka meg alacsonyabb órajeles P4, de azok félkonfigokban csücsülnek és nincs kedvem előbányászni. Két 3,4-es 'scott és egy 3,2-es van a fiókban, ja meg szintén egy 3,4-es a tesztkonfigban, de arról meg lusta voltam lemángászni a hűtőt, hogy áttegyem. Megöl ez az idő. Kiegyeztem volna egész nyárra masszív 25°C-ba. Max.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Köszi a választ. Hűtő szempontból ez egy barkácsgép, mert nem a HP DX2000 MT gyári hűtője van benne, hanem egy ilyen, amire gyorskötözővel fel lett rögzítve egy 8 cm-es max 3000 fordulatos hűtő.
60-70 foknál biztos alacsonyabbat állítok be, megpróbálok egy olyat, hogy 55 fok legyen a cél. Ha ez alá megy vegye vissza a ventiket 35-40%-ra, ha felé akkor kezdje emelni. Aztán tesztelem ilyen beállításokkal olyan felhasználással amire haszálva lesz: böngésző, email kliens, office.
-
alvaro
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Én NF7-S-t FPS BlueStorm II-vel használtam legutóbb, azon nincs -5V (van egyáltalán ATX2.x tápon olyan, hogy -5V? Szerintem nincs.), semmi baja vele. Valamint van rajta ATX12V csatlakozó, szóval a +5V-tól se függ olyan nagyon (legalábbis remélem, hogy nem csak dísz rajta
). Ettől függetlenül én is kipróbálnám más táppal, hátha. -
petakpa1
őstag
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
4 1 Gigás volt nekem is, először két darab 10500-ért, majd a meredek árzuhanás után még kettő 4850-ért per darab.
volt négy 4 Gigás inteles (egysoros kétoldalas) CSX-em, el is ment mind egy héten belül. DDR3-as cuccokat meg eddig nem találtam lomisoknál ami jó lett volna, nem frissítem mozigépet

-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
P4 szintén kimaradt, TuaCerka mellé jött egy 9700PRO 75k-ért, majd gar csere 9800PRO-ra. kellett valami izom VGA V5 helyett

majd Abit nememlékszemmi-3rdeye+S754 A64 3000+. meg is bántam... soha többet AMD-t. 2006-ban fejlesztés, Giga 965P-DS3+Celeron 420 1.6 GHz helyett 3.2 GHz-en Asus Silent Square-rel hűtve 2GB Kingmax RAM. ezt gyári hűtővel eladtam horror áron húzás miatt, lett belőle Giga EP45-DS4+E8200 2.66 GHz-ről 4.33 GHz-re húzva 1066 MHz-es RAM-okkal. POST volt 4.78 GHz-en is
majd procicsere kétszer:
QX9770-et kár volt megvenni, gyorsabb volt Q9400 húzva, de ez is kellett
2014-től pedig 4670k. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
Pont ma raktam össze félig egy 2.66-os cerkát. S478-as gépem eddig még nem volt, vagyis az utóbbi 10 évben.
Egy gazdátlan Acer Veriton ház még volt otthon, így abba került valami Asrock DDR1, AGP-s lap, Cel 2.66 procival és gyári hűtővel, 256Mb Rammal, 120Gb vinyóval. Csak egy GeForce4 MX440-et találtam itthon így az került bele. Kb reális bele ez a kártya?

-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph
üzenetére
80 Giga! nekem következő lépés 30 Gigás Quantum (el is füstölt a motorvezérlő), utána 60 Gigás Maxtor. brutál hangja volt, de aludtam mellette

következő ez volt, 2002-ben:
Asus TUSL2-C
TuaCerka 1.3 GHz
valami hűtő50k alatt volt, a többi maradt ami volt.
Ready-ben vettem, ami nem sokkal később bezárt, lap meg elfüstölt... Ostrom utcában lévő boltban cserélték egy hónap után, addigra vettem egy TUV4X-et, plusz 256MB memóriával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezekben az időkben asszem a menő tuning ramok, a D43-as Hynix-ok voltak, meg talán a D5-ösök, vagy Samu TCCC.

Egy kicsit utánaolvasva meglepett, hogy milyen gyorsak ezek a procik. 

mekkora utesnek kellett ezt ernie, hogy igy diribdarabra torjon egy 10cmes szivacsba agyazva?

DarthSun