Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Műszerész kontakt spray, egyebek még a műanyagot vagy akár a nyákot is oldják, korrodálják.
1366 amúgy király, láttam hogy egy user pakolt rá Win98- at, úgyhogy az értékes vas, bár a driverezése ott már hiányos, de drukkolok hogy jó legyen és kipróbáld rajta a 98- at
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ez a 3 pad, ez a szelen levo pad, ahova dupla pinek mentek, vagy a kepeid jobb also reszenel levo serult pad, ami zarlatgyanus is lehet? Telefonrol, hirtelen ragooglezva az LGA1366 pinoutra, az elso 2-3 talalat nem hozott ertekelheto eredmenyt.
Alapvetoen, ha az I/O labak osszezarnak, akkor serules nem lesz, maximum nem fog mukodni. Ami gond lehet, ha nagy teljesitmeny, pl VCC lab zarodik ossze I/O labbal, mert az okozhatja ott 1-2 dolog tonkremenetelet.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
En soha nem neztem meg, ennyire a CPU aljat
szoval passz. akar normalis is lehet. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nezd meg, hogy mi az a ket lab, meg sipold ki egy multimeterrel. Ha osszesipol nem jo, kiveve, ha pl mind a ketto ugyonaz, pl. VCC.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Én meg nem is néztem hogy L and H- n van-e a venti, csak utólag tudtam meg hogy van ilyen kis kapcsoló a hűtőn
. Lényeg hogy ahogy gyárilag jött felapplikáltam, belőttem az automata per manual grafikonnal a szabályzást, aztán azóta is evvel megy, a kis Zen procin jó, még így nyáron is. Majd ha portalanítom, akkor megnézem hogy az ominózus kis kapcsoló melyik állásban van. Mondjuk már megint pár gépemet elborította a por, kéne vennem valami kompresszort, de csak 1.xx légkör kéne, ott meg csak ilyen 12V- os auto kompresszorokat látok, kéne valami használható 230V- os kütyü, de nincs ilyen kategória
, brutál teljesítmény magas áron meg nem kell, ami az alkatrészeket is leszedi a nyákról. -
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nem szeretem azt a funkciót, nekem az első dolgom offra tenni
-
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
Régi házból bontott nyomógombot használok már régóta. Nem pont a biztonság miatt, inkább mert sokkal egyszerűbb. Egybe van 2 leddel, így ha esetleg megjelenítő probléma (is) lenne, van power meg hdd aktivitás visszajelzés is.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
"véletlen összeért a power switch tüske ... pici szikra"
Te mindig bekapcsolt táppal szerelsz alaplapot..???
Le kéne szoknod róla és semmi baj nem lett volna.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
véletlen összeért a power switch tüske GND-je a speaker 5V-jával, pici szikra
Előfordulhatnak ilyen balesetek, még akkor is ha az ember nagyon elővigyázatos.
FX- es lap működik - szép konfig, a WraitPrism elbír a 8350- el ? A kis Zen1600AF- re éppen jó(tapasztalat a 24/7- es gépemben), de annak a TDP- je jóval kisebb. Viszont hihetetlenül szép hűtő a Prism, színkombináció programozhatóan, tartalom és forma egységet alkot, az egyik legszebb hűtő, melyet valaha láttam. Az újszerű fekete tónusú lapokkal kombinálva, egyszerűen hihetetlenül jól néz ki. Hasonló effekt lehet majd a kínai C612 lapon, a rákerülő LCPower LC-CC-120 fehér ventivel, zölddel már van az egyik C2Duo- n.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Thermalpad szokott lenni, ami egyben hézagoló is.
Én adtam neki egy ventit, biztos ami biztos (AIO-val mentem a CPU-n). -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
No, az szép.

Az FX-es lap az király cucc, jó hogy mene.
Az "északi híd"-ra figyelj rá, szeret fűteni. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Akitől kaptam kölcsön az írót annak pont ilyen gépe volt! ASUS TX97, 166@233MHZ MMX Pentium, 96MB RAM.
Nekem a 466-os Celeronon 192MB-al semmi nem mehetett írás közben, még a képernyőkímélő is ki volt kapcsolva. No nem azért mert nem bírta volna el, hanem azért mert csak PIO módban tudta kezelni az amúgyis, 4500, később 5400-as HDD-ket, másrészt naponta 2-3-4 kékhalál amúgyis volt, néha CD írás közben, ami persze azonnali automatikus rontás volt. Ehhez képest 3 lemezből kettőt simán megírt.
Én lemezt mindig is jelentősen a bolti ár alatt szereztem, úgy emlékszem, hogy 2003 körül már 100ft alatt jött, így megérte 600ft-ért, majd 500-ért is CD-t írnom. Ami azért volt jó, mert más 2-3-400ftokért vette a lemezt
és vagy felém ment árban. vagy jelentősen lejjebb tolta a hasznát. Nem mellesleg sokszor adtam el üres lemezt is.#94783 jokeph : Én az 1700-as Celeronon, már Quake 3-azni is mertem CD írás közben
(Celeron 1700 @ 2266MHZ, 640MB DDR400 RAM, GEF3 Ti500 128MB, 2×80GB ATA UDMA HDD) -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Igen, '98-'99-ben a CD író még nagyon nagy miújság volt. Meg ahhoz olyan gép is kellett, akinek volt CD írója annak egyúttal kb csúcsgépe is volt hozzá.
Nekem 2001-ben lett kölcsön CD íróm, amivel gyorsan összeírtam egy saját író árát xD így 2001 tavaszán nem csak +128MB RAM került be a 64MB mell, de egy CDíró is, az akkor már jó ideje semmilyen ODD helyére.
Mert 32× Sony olvasóm úgy járt, hogy szétrobbant benne egy lemez, és hiába takarítottam ki rengeteg szilánkot belőle, utána nem volt hajlandó semmilyen lemezt sem beolvasni. így odaadtam ingyen egy osztálytársamnak, aki meg megcsinálta 2 nap alatt valahogy, és onnantól örült magának. Nekem meg egy lyuk tátogongott a házam elején, a kölcsön CD író érkezéséig.DVD olvasóm az egy LG Combo drive volt, 2003 nyarán jött, de semmi értelme nem volt, ugyanis itt falun akkoriban még nem láttunk DVD-t. Aztán 2004 szeptemberében jött az áfamentes nagykerárhoz képest is majdnem féláron egy DVD író, és mivel a faluban az egyetlen DVD író tulaj voltam, rögtön beindult a business ... (bár sosem volt akkora mint a CD írás)
Elég sok RIP-et készítettem, aminek a javarészét már az 1700-asCeleonon, de még úgyis sokáig tartott az újrakódolás. Sőt, volt amikor csináltam olyan kendácsolást, hogy egy 2×700MB-os filmet egy darab 650-es lemeznyire letömörítettem. Amúgy ott is sokat kellett tanulnom, a kezdeti releaseim látványosabb rosszabb minőségűek voltak mint a későbbiek. A végére mér kifejezetten optimális méret/képminőság aránnyal tudtam dolgozni, DVD ripek mellett bluray forrással is dolgoztam.
Nekem kb 300 DVD lemezem van, és hengerekben tartva kb semmi helyet nem foglalnak el. Megvan mind, és van hozzá DVD író is. A legutóbbi DVDmet úgy 2 hete írtam.

-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hat, pedig, DVD film lejatszasra a DXR2 volt az igazi
. Ezek utan nem is ertettem, hogy ha a DXR2-nek ment az, hogy ablakba renderelte a videot, a Voodoo kartyanak miert nem ment... -
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Mennyi dvd ripet írtam annó cd-re, meg dvd reencode-t dvd-re

De kb mikor megnézés után felírtam, hogy meglegyen, ne kelljen megint modemen, később műholdas neten (az marha jó volt, volt egy trükk, amivel mindenki más töltését le tudtam tölteni minden éjszaka, és másnap kimazsoláztam a jó filmeket), majd a lassú adsl-en újra letölteni, mire újra megnéztem volna, már volt gyors net, meg blu-ray rip. Igazi pénztemetők voltak az írók és a médiák. Körülbelül 200 cd/dvd lemezt dobtam ki 10 éve költözéskor komplett dvd tokokkal, nyomtatott borítóval. A másik pénztemető meg a tintasugaras nyomtató.
Szerintem 1995-2005 között egy új kocsi ára elment rájuk.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ez mutatja, hogy én mennyire le voltam maradva ...

2001-ben lett úgy CD íróm, hogy a suli egyik guruja lettem ezzel ...
2014 szeptemberében a DVD írómmal visszaírtam az árát 48 órán belül... Akkoriban ez kb a soha senkinek sem kategória
Te neked meg már 2003-ban realitás volt
Virtual dub abszolút megvolt, pár mai szemmel (akkori monitoron jó) eredményt kiírtam, amire mm ár nem pocsékolnék lemezt. -
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Seagate Archive HDD (SMR) ST8000AS0002
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Jah tényleg a +2 mag mert B55-nek ismeri a procit

-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
FX-nél kb. mindegy is, mivel mindegyik unlocked és felépítésban/cache-ban nincs difi.
8320e 24/7-ben vitte a 4,4 GHZ-et, csúcsban a 4,6 GHZ-et.
8370-el szerintem jól járnál, arany középút.
A 9370-et és a 9590-et mondanám gyári tuti binnelésnek, a 9590 tudja bizton az 5 GHZ-et.
A csúcs X6-osok (1090T/1100T) is királyak, és szerényebb a fogyasztásuk alig kisebb teljesítmény mellett. Az FX-ben viszont ott a relatív modern utasításkészlet (pl. AVX/AES, stb).
Mindenesetre ha hardcore OC-ban gondolkodsz és P95-el kaarod nyaggatni, akkor kell a brutál léghűtő (BQ DRP3 szint) vagy egy jobb 240/280-as AIO erősen ajánlott.
Célszerű a CPU-t 65 fok-nél jobban nem elengedni, nehogy baj legyen.
A VRM-et én mindenképpen megtámogatnám aktív léggel.
Remélem működik az a lap, ritka az ilyen jóféle (utolsó szériás lapok ezek, nem sokat láttam belőlük). -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Jónak néz ki. Kigyűjtöttem a postokat, pld itt a #22093- ban Moderátor írja hogy tuningra is alkalmas. 100 hsz- ig böngészgettem, 271 rákeresett van...olvass tovább még ha gondolod.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Egészen jó !
Mint egy i7-4790 csak dupla annyi maggal/szállal.
Egy jó X99-es lapban még meg is lehetne kínálni szolídan. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Meg kellene nézned hogy a ramokat lehetne-e hajtani 2400-on. Azaz ha a lapba 2400-as ramokat raksz akkor megy-e annyin. Ha igen utánanéznék valami SPD modnak vagy bios hacknek mert 100% hogy a 2133-as ram megy 2400-on. (kivéve a load reduced-ek abból volt ami nem vitte). A v4-es prociknak pont az az előnye hogy ramokat lehet jobban hajtani, mert amúgy IPC-ben egy számjegyű sincs talán a növekedés.
Nálam a sima 2133-as ramok mindegyike ment 2667-en, a 2400-asok pedig 2933-on másik platformon (LGA3647-ben) -
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
CPU-Z, Passmark 10 (csak a CPU része) és AIDA ram&cache+CPU Queen érdekelne.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Persze, szól rajta minden a diagnose.exe-vel mindent kipróbáltam, ramot is látja.
Közben találtam vogons-on is pár topikot, ahol mások is írják, hogy a korai emu8000-es chipek melegednek.Közben találtam itthon két érdekes hangkártyát, yamaha opl chip van rajtuk, de nem ismerősök nekem. Tud valaki infókat róla minőség, kompatibilitás, stb., esetleg szoftvert hozzá?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
gratz! Hogy érted, hogy beáldoztad érte a kínai konfigot?
-
vrob
aktív tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Van ennek saját topicja.
Annyit röviden, hogy anno kimértem, 4 maggal nem tudja kihajtani a 4 csatornát teljesen.
Eddig volt nálam 6-8 féle cpu a platformba, de a 76,8 GB/sec elméleti maxot eddig csak 16 magos procinál láttam.
Haswell/Broadwell esetén én azt tapasztaltam, hogy legalább 6 mag kell, hogy megközelítse a max értéket. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ez azz !
Kínai konfig: sose sajnáld, dunát lehet belőlük rekeszteni.
Remélem, csinálsz majd pár mérését vele. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem is volt ilyen kábelem (valahol még most is megvan, sejtem is, hogy a Commodoreok mellé csomagolva), olyan 1995 körül. Létezett ilyen kábel, és star commanderrel lehetett bújni a D64/T64 fileokat is.
Ma már létezik egy fejlettebb megoldás, egy átalakító aminek az egyik végébe a VC1541/1571 (I-II) meghajtókat dugod a másik vége meg mini USB, nemrég (2023 év elején) vettem itt egy fórumozótól.
Ha érdekel, dobok egy user nevet, aztán ráírsz
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Image betöltést nem floppyról gondolom ez nem tud akkor.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Na ez az
)
Ezt eddig is tudtam, így is épül asztali + midi kimenet.Itt tényleg az a lényeg, hogy melyik kártya tudja a legkevesebb kompromisszummal és legjobb hangminőséggel az opl+digi+midit.
Ha sok pénzem lenne, mondjuk Orpheus2-t vennék
486 alatt mit érdemes használni c64 emura?
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
A mi első családi gépünk is 1995-ben egy 5 ezer forintos 8086 volt kompletten (monitorral, perifériákkal). A 20 mb-os vinyóra nem fért fel sok minden, de a célnak megfelelt (lehetett rajta játszani, programozni, szövegeket szerkeszteni).
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
wint nem hasznalok, de majd kiprobalom, dos ala nem szoktam semmit. ebben a gepben wdc 2420 van.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Persze hogy létezik, az E5-1680v4.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az inkább 2004 volt.
A Doom3 miatt cseréltem le az asus rézhütős deluxe gf4 ti4600-at egy asus 6800ge-re (gamer edition feloldható shaderes sima 6800, a gt 256mb gddr3 ramjával. Tul képpen rivatunerrel feloldva kis tuninggal 6800 ultra lett belőle).
A geforce 256-ot meg a Mafia miatt cseréltem le a gf4 ti4600-ra -
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Vmi krizis remlik akkor, de nem emlekszem, lehet ennel olcsobb volt.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Valószínűleg az én gépem volt akkor gyenge.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Lehetséges hogy a chipset is számít rendesen, ahogy előttem is már említve lett. Elsőre a MAX- al küzdöttem sokáig, több lappal is, aztán brand Siemens P-II- ben jó lett. Majd jött egy Classic, ugyanolyan problémák, végül Asus K7M- ben kötött ki, abban ok. Időzítésekkel nem is variáltam, lehet hogy amelyik BIOSban van, ott használna
És nem is programoztam fel, pedig ehhez is megvan minden kód és doku.
A SB- t viszont DOS alatt feltoltam saját kóddal, persze az Assembly betéteket kaptam, aztán Pascalba húzogattam be. Pld egy hangerőszabályzó.Összességében jó hosszú tanulmány kellett a GUS- okhoz, mármint az említett kettőhöz, a PnP már simábban ment.
...
-DOS/GUSMax - az XTC is frappánsan detektálja
-2 hang+2 video a P-II- ben -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Emlekeim szerint, a RAM-ba irasnal vagy DMA-ztal, vagy GF1 regiszrert irogattal. Ha GF1 regisztert irogattal, akkor pedig varakozni kellett. Itt lehet az szerintem, hogy ha lassu a RAM es gyors az ISA busz, akkor azelott kezded el ujra rangatni a GF1-et, mielott a lassu RAM vegzett volna a muvelettel. Ha teszel extra delayt a buszra, akkor ez megoldodik. Fuh, de regen is volt ez mar.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem is volt mar 92tol egy eve magammal cipelt 10es floppycsomag, amin a kedvenceinket cipeltuk
de msdos nem volt a csomagban. Tobb osztalytarsammal akkoriban cserelgettunk programokat, kisegitettek.Poen, de ennek a doboza a mai napig megvan, talan meg nehany floppy is belole eredeti, de masokat masolgattam ra.
Az elso geprol a szamlak vannak meg.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Koszi

Engem akkor, amikor a sulibol mentem haza… eleg hasonlo volt. Nem volt semmi se rajta, meg dos sem. Apukam szamlazogepnek vette a nem tul sikeres vallalkozasahoz, “termeszetesen” sose keszult egy szamla sem rajta.
Amd 386dx40
Opti 495sx, asszem az enyemen is csak 1vlb volt
4x1m 60ns samsung ram
Trident 8900cl-c 1m, tudta a truecolort
Vmi “gear” isas vezerlo
Samsung 120m hdd (rovid ido alatt bad sectoros)
Pana nagy floppy (a suliban ez volt, kis floppym sose volt)
“Usfo 3d” 14es szines monitor
Us bill, azota se hasznaltam mas kiosztast, se ekezeteketIgy utolag lathato, hogy a sokhavi fizetesert eladott gephez is filleres hulladekszintu hwt arultak akkoriban.
Eger, hangkartya nem volt, ezek voltak az egyik elso upgradek. A ha hangkartya meghalt, beszamitottak, igy 486dlc + koproci lett helyette kb fel ev mulva, tehat az eredeti konfig nem sokaig elt. Igazabol mar ekkor is parhavonta vettem hozza vmit (jottek vlbs kartyak, sbpro, etc) - gyk sose adtam el egyben a gepet, csak egyenkent fejlesztgettem. A gepet 2018ban adtam el, az utobb epitettet meg most fogom - vagyis a kontinuitas meg igy is megvan par venti reven… 30 eves konfig

Epp a multkor sikerult az elso hazat beszerezni, eleg sokat fizettem erte, a posta meg osszetorte. Nah mindegy, egyszer majd csak talalok vhol egy masikat.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Én is 30 éve ballagtam.

Én nem kaptam pc-t, igazából mást se :/
Mondjuk máig hálás vagyok, hogy 40 éve kb viszont C64-et kaptam (sötétbarna breadbin, sötétbarna elejű elsőgenes 1541 + 2 joy), amiért kikocsikáztunk Bécsbe, ami akkoriban nem volt egyszerű mutatvány, és olcsó sem. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Siman lehet egyebkent, mert itt azt irjak, hogy 7 evvel a legelso uzlet megnyitasa utan ('97-ben nyilt), ezt az uzeletet atepitettek Saturn-nak (ez 2004 volt), majd 2012 utan vissza (ekkor minden Saturn meg MM-esedett).
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nem Saturn volt? Bar az szerintem fekete volt. Mert az ugyonaz a ceg, marmint sokkal publikusabban ugyonaz, a szamlan is Media Markt Saturn volt. De vagy 10 eve minden uzletet MM-nek hivnak es a ceg nevebol is dobta a Saturnt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
A régi szép 2006-os idők. Akkoriban sajnos nem volt saját digitális fényképezőm, így az akkori gépemről csak 1-2 kép ha lehet, 2007től volt fényképezési lehetőségem (1Mpixel kb nézhetetlen képek, 2010-től jöttek a normálisabbak)
Egy érdekesség még : Mikor te csináltad azt a képet én kb akkoriban módosítottam az Athlon XP-m napi órajelét 2200MHZ-ről 2669MHZ-re, mert már kezdett indokolt lenni.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem a regi 133T lapomban van (EPoX EP-3VSA2) 3db 256-os mezei, CL3-as PC133 mellett a regi Fx5900-esem, a BIOS-ban pedig a gyari ertek van ennel a beallitasnal. Nekem hatalmas pozitiv "csalodas" ez a lap, anno a szuloknek lett vasarolva 2001 kornyeken, mint a leheto legolcsobb alaplap, a leheto legolcsobb cpuval, hogy a szamlazo szoftveruk uj verzioat, ami aszem 2k-t kert akkor minimumnak, tudjak hasznalni. Igazabol, anno soha nem volt baj a geppel, de betudtam annak, hogy csak bekapcsoltak, ki lett allitva a szamla, majd ki lett nyomtatva, vegul ki lett kapcsolva. Most, hogy nyustolom (igaz, nem korabeliek a drvierek
), de alapvetoen le a kalappal a lap elott. Teljesen mas, mintamit anno az Intel CPU-khoz keszult VIA chipsetekrol remlett. De nyilvan, ehhez kell egy jo vendor, aki pl USB boottol kezdve, 48 bites LBA-n at, minden featuret visszaportolt a BIOS-ba is az evek alatt. -
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
a legújabb 4in1et tedd fel, ami xpben van, az szar
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az MDA az tenyleg az az MDA, amire gondolsz
Az EGA/VGA-t ugy talaltak ki, hogy egyutt tudjon letezni egy MDA vezerlovel, ezt a kepesseget megtartotta az AGP is (a specifikacio szerint is). Ez az AGP kontroller kepessege, ezt tudod letiltani ennek a kikapcsolasaval. Szerintem nyersz par ciklusnyi inicializacios idot system reset utan.A masik opcio is az AGP kontroller kepessege, viszont ez a kepessege kotelezo. A buszra ultetett eszkozok valtozo impedanciat okoznak, ennek az impedancianak a kikuszobolesere van kotelezo kompenzacio a buszvezerloben. Node, mivel a VIA keptelen volt az automatikat jol megcsinalni (tobbek kozott, ezert is emlekszik mindenki abbol az idobol katasztrofalis AGP supportra), ezert az automata kompenzacio kompenzalasara bevezettek egy valtozot, amit kivezettek a BIOS-ba. Ahogy a leiras is irja, ha instabil az AGP-d tekerj rajta, aztam egyszercsak jo lesz.
Tonkretenni nem tudsz vele semmit. Bovebben a speckoban. Sajna, az Intel oldalan mar nem talaltam meg, de keresve a nalam levo PDF-bol masolt szovegreszletekre, itt meg elerhetove tette valaki.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ha kis szerencséje van, akkor 50/4-gyel is. Ha nincs, akkor szépen összekuszálja az adatokat a vinyón
Persze szép dolog az 50MHz-es 486, de vannak a bolond biztos megoldások, ha csak játszogatni akar az ember. OK, ott is össze lehet akasztani a rendszert, de a 33MHz-es FSB-s darabok sikerültek igen jól. DX 33, DX2 66, DX4 100 és a jó öreg AMD 5x86. A 40 MHz-eseket valamiért azért nem szerettem, mert a korai darabokhoz a lapok nem voltak annyira kezesek, később meg ami volt az nagyrész Cyrix származék volt ami kb. annyit tudott, mint az Intel DX2 66. Igaz ezt féláron, szóval mégsem volt rossz, de akkor már mindenki DX4-et akart. Az AMD 80-as verziója jobb volt, nekem az ment DX2 100-ként Peltierrel, de az a technika nagyon nem szép megerőszakolása volt.Ha még ki lehet valamit emelni, akkor a 25MHz-es 486SX-ek is igen jók. Brand gépek között elterjedt volt és stabilak voltak, pl. IBM kivitelben integrált VLB Cirrus VGA-val és SB Pro kompatibilis hangkártyával egy időben fillérekért lehetett venni. Gyors 386/486DL szintjét hozza nagyjából, de nem akad össze semmivel, de nem is nagyon kell piszkálni, mert minden ott van a gépben.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a DX50 hisztis egy jószág. Járattam 2x 50MHz-en DX2 80-at, egy komplett délután ment rá mire kiválogattam azokat a kártyákat amik hajlandóak voltak hiba nélkül menni WS nélkül és nem akadtak össze. Pl. a kombinált IO kártyáról csak az IDE és a floppy volt jó, a maradékot le kellett tiltani és egy 8 bites kártyára köthettem rá az egeret. Persze vissza lehet osztani a buszt és a WS-et is lehet emelni, de ezzel megy a levesbe a nagy előny.
Szóval ha elfogadtok egy tanácsot: DX2 66 Intel vagy AMD kivitelben. Stabil, gyors (akkori DOS-os szemmel) és nem hárklis. Ja és van belőle 5V-os is a régi lapokhoz.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
A legtobb vlbs controllernel lehet allitani az idoziteseket, de nem erdemes nagyon babralni, mert megszorhatja a vinyot bad sectorokkal.
-
vrob
aktív tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Visszagondolva, a 486 DLC-n nálam volt egy-két progi, pl. a Second Reality ami fagyott ... miközben más programok egész nap mentek hiba nélkül. De lehet, hogy nem is a proci volt az oka a fagyásos eseteknek sem, hanem a túllőtt busz.
Igaz, hogy kísérleteztem BIOS beállításokkal, de ilyen paramétert régen inkább hardveresen, jumperrel lehetett állítani, ahhoz viszont nem nyúltam eben a gépben.
Így felgöngyölítve a szálakat, talán mégsem én rontottam el.
-
vrob
aktív tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hoppá, akkor az lehetett az amit annak idején össze-vissza állítgattam a BIOS-ban

-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Kipróbáltam egy Radeon HD4850-el. Tényleg csak x1 módban megy a PCIe.
Menni megy, stabilan. Furmark default GPU stress test 29fps. (nem tudom mennyi kéne legyen x16 módban).
A ház és táp jó, de még nem tudom mit építsek bele. Egyelőre marad így, aztán majd meglátom.Az ASUS P5Q + Xeon X5460 @ 3800 illene bele leginkább csak az szól ellene, hogy Q9650-es konfigom van már, amit néha használok is. (XP + Win7)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Méég szép! Ha engedi a hűtés akkor Q9550-et neki

-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Jah igen, láttam, hogy egy Q8200, bár nem gondoltam utána, hogy az valójában 2330MHZ és 4MB L2

-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére

Fekete pont a rendszergazdának.... rossz típusrajz, és nincs korrigálva.
Ötlet: moddolás - nyisd meg az x8-as slot végét.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
A rajzon az x16-os slot 8 sávos.

Ha a rajz tényleg a lapé. van rajta 2 db x8-as csati, a képen viszont 1 db x8-as csati van.
Az x8-ast is 8 sávosnak jelöli.x16-os slot 1 sávval bekötve elég morbid lenne.
Még az Asrock PT880-on (hybrid pci-e/AGP és DDR1/DDR2) 4 sávos az x16-os slot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Frankó kis gépnek tűnik ez, bele valami korhű VGA-t és kész a C2D játszós gép!
Nekem is CX400-as tápom van
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Köszönöm, de ilyenekkel nem játszok. Illetve a GTA3-mat végigvittem anno.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
"XP felismerte, gyors format. Működik. 63MB/s, CPU 1-3%." - ez a lényeg meg a tuti.

Még a PII-esbe anno beszerváltam a 80 GB-os Samu HDD mellé egy IBM DNES 19 GB-os SCSI UW68-ast, az Adaptec AHA2140 (PCI) szépen tekerte 40 MB/sec-el XP alatt, a Samunak gátat szabott saját maga meg az UDMA33.
#92177KROK640: ezért írtam amit írtam fentebb Pikari fórumtársnak, hogy ne számítson nagy tüzijátékra.
AM3-as procival már azért lehet virítani, még egy jobb AM2+-os lapban is.
pl. Opteron 1381 (AM3, 2,5 GHZ x4, 45 nm, gyakorlatilag Phenom II X4) HTPC Asus M3A78-EM lapban erőlködés nélkül ment 3 GHZ-en (tovább nem próbáltam), eddig volt egészséges a 800-as ramjaimnak, így már 933-on tekertek. Feszemelés nem volt szükséges.
Stock AM3-as lapban az Athlon II X3 455 szépen ment 3,9 GHZ-en, ide azért kellett + kakaó picit.
De a legjobb akkor is az X6 1090T, elitebb AM3-as lapban tolta faján a 4 GHZ-et.
Személyes kedvencem, s1366:

BQ DRP 3 léggel.
#92180Bile Demon: kár érte.
Az IBM DNES 10k rpm-es volt, nem volt olyan vészes hangja.
Volt egy nagyon régi 2,1 GB-os dupla vastag Seagate, 50 pines, na annak volt hangja, kb. mint amikor a turbinás hajtómű felpörög/leáll.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Alapon. Akkor még csak a második VIA-s lapomnál tartottam, ami ugyanúgy nem engedett semekkora tuningot sem mint az első

-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Na végig ért a formázás (volt vagy 3 óra) közben nem lehetett tudni, hogy halad, elakadt, semmi státusz kijelzés. A CPU hűtő + a 10k rpm zúgástól nem lehetett hallani, hogy lépeget a sávok között. Format Complete.
Utána Verification Mediát futtattam. Elszámolt 100%-ig 5 perc alatt. Aztán folytatta. Gondolom ment volna vagy 1800%-ig (73GB/4.4GB) tovább, de megszakítottam.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Éjjel jobban aludtam. Talán azért, mert fél kettőig filmeztem. Vagy csak kezdek hozzászokni a konstans zajhoz - OEM Tualatin cooler rulez. Aztán reggel 8-kor ki volt lépve a desktopra.
Keresgéltem az Event logot, de nem találtam sehol a start menüben olyat, hogy "Event viewer".Arra gondoltam, hogy egy friss XP telepítéssel folytatom a projektet.
Az első DVD író ledarálta (fejjel végigkaristolta a középső 1cm sávot és másutt is vannak körök) a Win XP SP3 CD-met.
Csúnya vol a hangja, azt hittem, csak a tengelynél csúszik a lemez, de nem akart elhallgatni.
Írtam egy újat. SP2 ISO-t is kerestem, de nem találtam érintetlent (amihez csak külön van egy könyvtárban a javítás patch a 30 napos hibaüzenetre khm.)
A második meghajtó telepítés közben kezdett el hangosan berregni (csigahajtás átugrás hang). Egy ponton nem tudott tovább olvasni.
A harmadikkal sikerült simán feltenni.Felismerte a 128GB SSD-t a TUSL2-C az 1012 BIOS-al (nem kellett bevetni a beta 1014 BIOS-t). Úgyhogy erre telepítettem:

Röviden: jól megy.Aztán gondoltam megnézem mit szól az XP a 73 GB-s SCSI HDD-hez. Első induláskor az SCSISelect utilban nyomtam egy Verify-t, és kapásból medium error-t ír... (tegnap még végig futott gond nélkül) úgyhogy kiválasztottam a Formatot. Elkezdődött, de nem mutatja meddig fog tartani és hogy hol jár.

-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Nekem anno a 366-osom imádta ezt csinálni, hogy mindenféle hibaüzenet nélkül kidobált a desktopra, kb minden játék csinálta, volt amelyik pár perc alatt, volt amelyik félóráig is bírta. Ezt már főleg 32MB RAMmal csinált. A megoldás az lett, hogy kapott +64MB RAMot és egy sokkal-sokkal nagyobb és komolyabb hűtőt a proci. Ez a kettő egy körben ment le, utána viszont megszűntek ezek, pontosabban kb 3 havonta egyre redukálódott.
-
ityam
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
eseménynaplóban nincs árulkodó jel mitől lép ki?
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Összességében nemtom mit tippeljek. Azonban az utóbbi időben észrevetem hogy egy adott korhoz irreálisan erősebb vason(a szubjektív overkillem), sokkal kisebb valószínűséggel lehet anomáliába futni, mint egy naptárazós konfigon(hogy most kondi fáradás, vagy mi az oka, arra csak tippem lehet, de azért a szilárdtest-kondik sokkal jobban néznek ki, és bizalomgerjesztőbbek), ugye az utóbbira...P5Q és a HUANANZHI X99, mindegyik elektrolit-mentes, és nem is lehet kiakasztani őket, W98/XP bármilyen loop game/3D teszttel, sztem tökmindegy hogy 10-20 órára, vagy a világvégéig hagyjuk ott, mennek stabilan. Előbbinél a Win98, utóbbinál az XP a max visszafelé overkill, de mondom, stabilabbak mint egy anno naptárazós vas, és ez könnyen lehet hogy a modernebb alkatrészek miatt van.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hát amúgy 10 óra vagy afelett...nemtom mitől dobott vissza desktopra, de amúgy gondolj bele, mikor játszol nonstop 10 órát, vagy akár 5 órát ?, közben a legtöbb játékban van mentési lehetőség is, melyet használunk is általában.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Azaz, 1200-1400MHZ közötti Tua Cerka lenne alap, hogy 133-as vagy akár 150MHZ-es FSBvel is (láttam már 2100MHZ-es Tua Celeront nagyon hasított... mondanám, hogy az 1700-as Celeronomat 2266-on is agyonverte, de igazából a Tualatn Celeronok már 1733-on verték a P4 alapú 2266-ra húzott Celeront)
Jajj ne írj ilyeneket, ígyis alig bírom meggyőzni magamat, hogy nem kell az
-
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
annak az adapternek igazán ismernie kéne egy ekkora lemezt, szerintem nem itt van elásva... nincs a vinyón valami jumper?
esetleg nincs a HBA raid módba állítva?
tudom hogy hülye kérdések de csak ez jut eszembe.
ugyanitt képet küldhetnél róla ha már szóba került
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
8-10 óra ?, néha jó sokáig fenthagytam én is némelyik gépet, de meg nem mondom pontosan mennyi idő volt, de esélyes ez is. Win98 és XP alatt azt vettem észre hogy ki kell lőni a BIOS és Win energiaprofilokat és minden ehhez kapcsolódót. Ha bentmarad már egy képernyővédő, vinyóleállítás, stb, az is bekavarhat. Ha minden ilyesmi tiltva van, és jó a hardver, akkor elvileg tetszőlegesen hosszú ideig stabilnak kell lennie.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az EPoX MVP3-C lapba végülis áttettem a K6-2+ 500 CPU-t.
Ez a lap jobb, mint az említett Soltek, mert van működő UDMA és a VRM is csak langyos.1db Micron 128MB PC133 CL2 RAM.
Win98 SE rendszer.Quake III, UT 99, Unreal.
Stabilitástesztnek futtattam az alábbiakat: Prime95, SuperPI, 3DMark99, 3DMark2000 loopolva.
A Prime95 sose jelzett hibát a rendszer egyszer se kékhalálozott. Pedig hetekig volt megigyelés alatt, éjszakákra hagytam bekapcsolva + hétvége non-stop.
Az alábbi GPU-kat próbáltam:
Diamond V330 Riva128 4MB PCI
STB Velocity4400 TNT 16MB AGP
Diamond V770 TNT2 32MB AGP
ASUS V7700 Geforce 2 GTS 32MB AGP
MSI Geforce 3 TI200 64MB AGPA 3DMark loopolásban a V330 és a TI200 stabilan működik. Az összes többi is működik pár óráig, de kb 8-10 óra után mindig kilép a desktopra, hibaüzenet nélkül.
Próbáltam többféle nvidia és VIA 4in1 drivert. Többféle RAM-ot. BIOS-ban relaxált RAM és cache időzítéseket. Semmi változás.
Reprodukálhatóan így viselkedik.Ezen túl is tettem magam "VIA chipset, korai AGP implementáció" stb.
Aztán átléptem a követke projektre:
TUSL2-C / P3 1200/256
2db 256MB Kingston (Hynix) PC133 CL3 RAM
Kezdetnek belepakoltam a Geforce 2 GTS-t. Minden szép és jó volt. Kb. 6 órát futott a 3DMark2000 loop. Aztán amikor ránéztem 8 óra múlva, ugyanúgy kilépett a Desktopra.
Nem hiszem, hogy a VGA hibás lenne. Jó a ventilátora és nyitva van az ablak is, nem melegedett túl. A két konfigban a billentyűzet és a VGA közös, mind más alkatrészből másikat használtam.
(Igen, ezek után kell csináljak egy ellenpróbát, mert mondhatjuk, hogy az alaplap CPU/RAM teszteletlen).Másnak van ilyen tapasztalata? A 3DMark99 / 3DMark 2000-nek tudnia kellene folyamatosan futnia, vagy lehetett valami memory leak, directx bug stb. ami miatt stabil vason is kilépdel 8-10 óra után?
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Komolyan 1983-tól ami volt commodore64-em jobb volt a hangja.
Meg most hogy lett Amiga 500, 1000x jobb az is. -
acbr_13
csendes tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Meg sajnos mar nem p45 lesz hanem egy Gigabyte GA-965P-S, de az eladó szerint OC képes.
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hát még a konfig az nincs nálam csak ki van nézve innen hardverapróról és éppen zajlik le a vétel. Csak gondoltam megkérdezem, hogy mit és hogyan lehet. Illetve még lesz a gépbe 4*1 gb ddr2 800Mhz
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
És ezt miben tudom megnézni, hogy hogyan birna és mire kell majd figyelni? Nekem még a FSB oc ba nincs tapasztalatom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hát, a nitrós megoldás cuccos lappal és procival másik polc.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az első helyezettnél a CPU és a GPU is hatalmas órajelen ment, nitrogénnel hűtve mindegyik.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Tényleg, emlékszem, hiszen a hsz is nekem jött
, jól megy ! Ha jól tudom akkor a 980Ti a legerősebb, mely XP driverrel rendelkezik 
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Thinkpad T61-ben jelenleg 2*1 GB RAM van, W7x64-el és C2D T8100-al, 240 GB Crucial BX500 SSD-vel. karcosan, de lehet rajta érdemben még böngészgetni, YT is ok 480p-re.

Azért majd a ramot bővítem 2*2 GB-ra (sokat swappol), meg ha előkerül belepróbálom a C2D X9000-et.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Az i5- ös gépen van XP ? A 980Ti- al és a magas órajelű procival egész jó 3DM2001 pontot hozna...

-
acbr_13
csendes tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Értem nagyon köszönöm a segítséget! Akkor valószínűleg 2*2 lesz benne, mert ugye a lap is dual channelbe kezzeli jól a memoriákat.Még anyi, hogy egy ilyen kis duo konfigba igazából elég a 4gb Ram ugye? Az akkori játékokhoz és win 7 mellé.Vagy 4*2 és akkor 8gb?
-
acbr_13
csendes tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Köszönöm a választ! Amit kinéztem magamnak fél konfig az így volt hirdetve ezzel a lappal, proci és 1db ddr2-vel így azért gondoltam, hogy jó így vele.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Alkohol semmit se ert, viszont mar az 5%os almaecetbe martott fulpiszkalo is eltuntette

-
arn
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
elvileg citromsavval vagy ecettel lehet semlegesiteni, de ha belefolyik, az nem lenne jo. alkohollal megprobalhatom, azzal kevesebb kart teszek. annyira nem erdemes eroltetni, mert rendesen mukodik, es nem is adom el, neha hasznos (bar sose hasznaltam
) -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Benéztem, mert ha 386 lenne, akkor a Landmark is kiírná.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hol lehet ilyen szuperkondit venni?
Mennyi idő alatt sül ki? -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
szép munka. ez így megbízhatóan működik amúgy?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Bile Demon
üzenetére
Közvetve kapcsolódik csak a témához.
Commodore VIC-20 milyen teljesítményt nyújtott adatbázisokkal, masszív IO művelet terheléskor? Vagy szűk kereszmetszet volt a memória méret buszrendszer?
Emlékszem már a IBM AT, XT hihetlen gyorsak voltak ilyen téren, csak visszafogta a buszrendszer és, vagy a processzor. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
A 10k videosebesség príma ISA videoval. De úgynézem a proci lowban megy, kéne a turboswitchre egy jumper.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Köszi!

Rálesek. -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
vagy ez, vagy szerzel egy backplate-et amin SCA80 csatlakozók vannak és azt kötnéd össze a vezérlőkártyával. ennek hátránya hogy a vinyók felfüggesztését esélyesen faragni kell, előnye hogy ez konkrétan erre van kitalálva és csatlakozási pontokat spórolsz vele, nem is keveset.
amúgy lehet SCA80-as csatlakozókkal szerelt szalagkábelt is venni, csak azok aranyárban vannak. -
fatpingvin
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
erre feliratkozom mert van egy pakli SCA csatis vinyóm, amikből egyszerre csak egyet tudok használni. arra a trükkre jöttem rá hogy a SCSI HDD rackek fiókja is ezt a SCA csatlakozót használja, szval ha kiszeded a fiókból a panelt akkor közvetlenül bele tudod tolni a fiók hátán lévő ellendarabba.
ez nyilván nem az ideális megoldás de nekem ez jött ki a leggazdaságosabban.
ugyanitt viszont ha erre van több embernek igénye célszerű lenne tervezni egy ilyen interposer panelt, berendelni olyan 20-50 darabot belőle plusz az alkatrészek, és valaki összerakja őket. ez utóbbi valaki akár ad absurdum én is lehetek, a paneltervezést egyedül nem vállalom
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Jut eszembe, WinChip C6ot, vagy Rise MP6ot használt valaki huzamosabb ideig? (tehát nem csak teszt kedvéért, hanem napi használatban).
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
A "teljesen jól" úgy értem, hogy a régi (1980/90s dos) és új (kb 2000ig) cuccok is élvezhetően fognak rajta futni (magyarán, kompatibilis velük, jobban, mint az amd). Szóval nem úgy értettem, hogy 100 fps lesz vagy ilyesmi.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére

Az M-II 3DM99- ről pont nincs képmentés link a táblázatban, de az IBM Cyrix 6x86MX PR300 @2.5x100- ról van : 1251 pont. Csak kis eltérés van a 2 proci között. A képmentésen látszik hogy a game tesztek 10FPS felett mennek(a texture tesztek meg egész jók). Nehéz teszt már a 99 is egy átlag SS7- nek. Érdemes azonban megnézni a Quake teszteket a táblázatban, azok már elég jók, főleg a gyorsabb K6 procikkal. -
válasz
Bile Demon
üzenetére
Win98SE + UOSP...evvel a legjobb.
A korabeli videokártyák gyengék ehhez, modernebb TL- es kártya kell. Ezért mondtam hogy SS7- ben a R9800Pro a leggyorsabb. A relatíve gyenge prociknak nagy terhelés leszállítani az adatokat hozzá, de az overkill kártya viszont sokat segít. Meg kell nézni a táblázatom, végig R9800Pro- val lett mérve. Látszik pld a Nature grafikonon is hogy a gyorsabb K6- okkal elképesztő eredményeket hoz, a vas képességeihez mérten :

-
válasz
Bile Demon
üzenetére
DOS alatt ilyen rapszodikus. Némelyik tesztnél tökmindegy milyen a videokártya, a DOS szeszélyessége és a procierő dönt. Némelyik PCI gyorsabb, pont ahogy mérted. De pld Doom alatt az AGP Matrox nyert nálam.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ezek közül én a voodoo3 2000-ret, vagy a riva128-at javaslom.
A rage128, a radeon és a 7500 is elég fostosan fog menni benne, kb ugyanaz a probléma lesz vele, mint a geforceokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Zephyrus G14 - 14" WUXGA 144Hz - Ryzen 9 6900HS - 16GB - 1TB - Win11 - RX 6800S 8GB - HUN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szoval passz. akar normalis is lehet.
. Lényeg hogy ahogy gyárilag jött felapplikáltam, belőttem az automata per manual grafikonnal a szabályzást, aztán azóta is evvel megy, a kis Zen procin jó, még így nyáron is. Majd ha portalanítom, akkor megnézem hogy az ominózus kis kapcsoló melyik állásban van. Mondjuk már megint pár gépemet elborította a por, kéne vennem valami kompresszort, de csak 1.xx légkör kéne, ott meg csak ilyen 12V- os auto kompresszorokat látok, kéne valami használható 230V- os kütyü, de nincs ilyen kategória
, brutál teljesítmény magas áron meg nem kell, ami az alkatrészeket is leszedi a nyákról.

DarthSun