- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ugyanez volt az én stratégiám is, csak XT-ből lett apránként 386SX. Átmentei állapotnak indult pl. mégis sokáig MFM merevlemez volt az SX-ben, de már 4MB memóriával, SB PRO kártyával (valami klón volt, de ez mellékes) és hozzá tartozó CD-ROM-mal. A logika az volt mögötte, hogy amit kaptam, olcsón tudtam szerezni, vagy üzletelésből megmaradt került a gépbe. Aztán kaptam egy továbbfejleszthető 386DX-et a "diszidens" rokonoktól és abból, meg az SX-ben lévő cuccokból lett egy jobb gépem. A "levetett" gépből jött a nagyja, de ami maradt annak az ára elég volt egy 486DLC procira. Nem sokkal később kapott a gép egy rendes 5V-os 486-ost víz+Peltier hűtéssel. Ez az alacsony órajelű (75-100MHz-es) Pentiumok mellett nem volt csúcs, de 2x50, tehát 100MHz-en befért a közép kategóriába. Sajnos, vagy szerencsére 1 év alatt akkora volt a fejlődés, hogy innen le kellene ülni összeírni olyan sebességgel cserélődtek az alkatrészek.
Floppyból egy jó kis Parrot-os dobozra emlékszek. Kemény darab volt, de védte a benne lévő lemezeket. Még korábban a C64-hez lukasztgattuk a lemezek szélét, hogy mind a két oldalát tudjuk használni. Volt hozzá való szerkezet. Még korábban kazettáztunk, de az mai szemmel igazi mazohizmus volt. A végén a magnó és a két kazettás deck feje össze volt lőve és így sokkal egyszerűbben ment a dolog, mint a betölt, kiment módon.
-
Bile Demon
őstag
Nekem volt rajta DOS 5.0 és a DOSSHELL indult autoxec.bat-ból.
Kilépni nem bírtam belőle, úgyhogy másnap hívtam segítséget.Rá voltam készülve a dologra. Tavasszal már vettem előre egy egeret (MS mouse, nem Microsoft csak simán MS) és Egy NEC kisfloppyt, mert gondoltam milyen jó lesz és arra még épp futotta a zsebpénzből. A nagy floppy volt az alap. kicsit nem is láttam mielőtt megvettem. Nagy floppy már gyűjtöttem progikat (DOS telepítő pkunzip, arj, checkit, észkerék stb.-k és könyvből már megtanultam a DOS parancsokat.) Suliban 2db XT volt meg egy 286. Abból indultam ki, amiket ott láttam: 5.25" FDD és nincs egér. Feltételeztem, hogy az új gép is alapból olyan lesz.
Úgyhogy másnap úgy indult, hogy go to újpesti áruház Compart computer egy Panasonic 5.25" FDD meghajtóért. Beszerelni be tudtam, délután meg haver jött megszakérteni SW szempontból.
Nem volt 100-as a gép, mert az egeret nem ismerte fel. Egyiket se. Haver is áthozta, azt se. A TIM-ben szemetelt a kép. Hónapokig így használtam, aztán egyszercsak valahogy rájöttem, hogy a 0WS opciót, vagy valami mást kellett kilőni a BIOS-ban és onnatól nem szemetelt a VGA.
Az egérnél meg az volt a gond, hogy fordítva dugták rá a Prime2C kártyára a DSUB kivezetést...
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest