Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Extension pack felrakása közben lefagy a virtuális XP-m
Sokadszorra sem sikerült, de resatrt után oldalt ott a kis ikon, a közös vágólkap működik a filmegosztás meg a 3D gyorsítás nem 
így úgy oldom meg a file átvitelt, hogy CD burner XPvel Win10 alatt írok egy kau (csak ISSO) CD/DVD-t azzal ami kell és bemountolom XP alá a CD meghajtóba. Nem kényelmes, nem gyors, de működik.
Sokkal nagyobb bajom az, hogy VGA drivert nem tudom, hogyan varázsoljak rá : ugyanis IE alatt nem érem el az NVidia oldalát (bátorság : vírusírtó nélkül XP alatt netezni
- még virt géppel is félelmetes) Win10 alól talál is XP-s drivert de amikor rákattintok, akkor kiírja az NVidia oldala, hogy "THANK YOU! YOUR DRIVER DOWNLOAD SHOULD BE COMPLETED SOON." és semmi(!) nem történik. Sosem indul el a letöltés 
(Rájöttem, mert a Windows defender vagy nem tudom mi nem engedi, trükkökkel elkezdtem letölteni, de automatikusan elveti a file-t mikor leér és ezzel nem tudok mit kezdeni ... Na, pont az ilyenek miatt van totál elegem a Win10-ből)szerk : sikerült, megszivattam a Win10-et

szerk 2 : hibaüzenet megint, ezúttal WinXP alatt : a windows képkezelő összetevő nem található aminek a .NET keretrendszernek szüksége lenne, és egyébként is a grafikus illesztő nem talált kompatibilis grafikus hardvert (mondjuk nem csoda, nem sok 256MB-os GTX950-ről tudok )
szerk 3 : nem tudok feltenni egy google chrome-ot sem
így meg valamiért a Windows update helyhez sem tudok csatlakozni 
Kezd már elegem lenni, dél óta sz0pok vele, és még addig nem jutottam, hogy egy játékot legalább megnézzek tesztnek, hogy mégis mennyire alkalmas ez így játszani?
-
válasz
quailstorm
üzenetére
6.0-s VBox ota van experimental 3D gyorsitas ha a guest Win2k vagy ujabb. Tehat XP-vel is van. En a Phoneix Simulatort probaltam alatta tobbszor is egy 32 bites Win XP guestben es mukodott.
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
JEE, van frissebb, holnap megnézem, hátha jó lesz

-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
DG_Voodoo 2.74
Van attól újabb is? -
ityam
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
A proci lehet desktop. Mobility Radeon 9700 van benne. A vaterás linken fent vannak a fotók. Ennél több infóval még én sem rendelkezek.
1 winyó van benne meg egy optikai meghajtó.
A második winyóhelyhez nincs szalagkábel de a tüskesor megvan amire rámegy.Anno volt ettől egy picit újabb Albacomp/Clevo laptopom amit nagyon szerettem. Az már egy Core Solo procis X1600 as mobility vgas volt. Nagyon sokáig használtam én is és más is a családban játékra.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Desktop CPU + desktop GPU, és több meghajtó.
-
Gercsa
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm a segítséget, a hardverlimitet nagyjából vágom, tualatinos gépen szórakoztam még pár éve, nyilván nem ezen fogok olimpiát nézni meg híreket olvasni, de ha szükség esetén egy két fájlt vagy játékot le tudok vele tölteni direktben, már megérte.
Van most rajta régi verziós chrome meg mozilla is, a google kereső például bejön, tudok kersni is, de a találatokra már nem tudok rákattintani, bízok benne hogy 1-2 alap dologra tényleg jó lesz még a net rajta, megnézem ezt a new moont is.
Kíváncsi leszek hogy az USB-t életre tudom-e újra kelteni, az most fontosabb lenne, mert így marad a floppy meg a CD. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Kb 1 évig ment 24/7- ben, HOffice, jelenleg csak amikor itthon vagyok, mert már be kell járnom melózni. A Daniel K féle csomagot használom a PCI verziókhoz (ElitePro, Fatal1ty Pro), az USB- sekhez pedig a hozzáadott drivert, nem frissítgetem.
-
Gercsa
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat mindenkinek, és szeretném jelezni hogy elsősorban a kihívás érdekel, illetve a vele járó sikerélmény mikor elkezdtem bindzsizni ezt a gépet.
Én kifejeztten örülnék neki ha ki tudnám még hozni az elvi lehetőségeket a gépből.
160MB ram-ot sokkal tovább nem tudnám bővíteni, a laptop a gyárilag forrasztott 32MB ram-ján túl max 256-ot kezel még.
Erről a POSReadyről még nem hallottam, ránézek.A firefox 52 egyébként nem lesz jó, hiszen 49-től feljebb már SSE2 utasításkészlet is kell.
De itt a tanusítványkezelések kapcsán szerintem nem a nöngésző a bibi, hanem az oprendszer.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
4 féle X-Fi- m van, egyik sem okoz kékhalált

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Hmm. Fura. Mint láthatod szopok eleget a szandblaszterrel, de fagyni még egyik se fagyasztotta gépemet.

Mondjuk az asztalimban SB-Z van, a drivere tök normális, semmi bloat. Mintha nem is Creative termék lenne.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
"(de ezt már írtam discordon)"
Melyiken?
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Melyik fajtát használod Win10 alatt?
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ennél olcsóbbat nem találtam mint ez a lap. Az a hp megy ugyan úgy hivatali gép sztem.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Na már csak olyan win10 CMIT Government Edition kellene hogy teljes legyen az élmény

Bár azért lehet gyanúsan néznének rám egyesek. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Driver érdekes lesz, kínában esélyes hogy saját OS-ük van rá vagy linux. De szerencsére ez egy lenovo gép lapja, így talán lesz is hozzá driver.
Köszi a linket! Lesz mit olvasni.
Ahogy nézem AMD FX-4300 ellenfele a 8 magos új 6xxx szériának. Az 5xxx széria talán inkább core2 E6600-8200 szint
Ha megérkezik és működik minden hibátlanul, lehet felajánlom a PH-nak kölcsönbe tesztre.
De lesz 2 hónap mire ideér. -
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Azért egy 400-as gép más pite mint egy 266-os.
De biztos, hogy sokat segített rajtuk, mert egy időben a helyi apró is tele volt "felújjított" gépekkel, amik jellemzően 366-466 Celeronok voltak, 128-256MB RAMmal, GeF2 MX400-al és 10-20GB HDDvel. Ezek valamikor nyiolván 32-64MB RAMos, TNT1-2vel szerelt gépek voltak 3.2-8.4-es HDDkkel. Csak részben a menetközbeni fejlesztés nyomán, részben a jobb eladhatóságért, jelentősen fel lettek javítva.
Ezeken a gépeken nem volt ritka a WinME, Win2K, vagy a sima SP mentes XP sem. Akkoriban belépőszintre még elmentek így feljavítva.
Sok ilyen gépet láttam egy időben. (igaz akkoriban már 1700-as Celeronnal voltam) -
válasz
quailstorm
üzenetére
Annyi baja volt hogy az rca kábel el volt törve de abból van egy rakás itthon. Amúgy elég gyors. Megnezézem c64 kontroller jó-e mert abból is van pár. Gyerekeknek odaadom lehet.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Mármint hűvösebbre gondoltál, mert tisztát azt biztos nem. Alulról a koszt szívja fel, ez aggaszt leginkább. Azaz ha telemegy a táp mondjuk szőrrel (kutya, macska, nagymama stb) akkor az szerintem jobban ront rajta mintha eleve a meleget szívná.
Nem tudom a 120w ryzen mit fűt, nekem 135w-os skylake van azt meg passzívban viszi a tápom. Ráadásul pont rosszul raktam fel a hűtőt mint kellene [link] , de mivel halk ezért nem is érdekel, majd egyszer átrakom.
Amúgy maguk a procihűtők (átlagos hőcsöves tornyot feltételezve) is a házhűtő felé fújják a levegőt ki a gépházból.Ha lenne ilyen felsőtápos gépházam akkor csinálnék egy tesztet mondjuk valami fűtős húzott q6600-al vagy Prescottal mivel van pár infrás hőmérőm.
Gondolom alsó táposnál a táp hűvősebb lenne de a proci melegebb. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Nade, az ATX szabvanyu tapegyseg az a tap halozati elektromos csatlakozo iranyaba tovabbitja, a levegot. Ezert lyukasak ezek a hazak alul, hogy igy a tapegyseg a gep alja alatt levo levegot szivja be es fujja ki hatul (hiszen ezt mondja ki a szabvany). Pont ezek miatt van ott porszuro, mert ott leulepszik a por, tehat sokkal porosabb levegot sziv be, mintha feljebb lenne. Ha megforditod (sok hazban meg lehet), akkor pedig ugye a gep aljaban levo hideg levegot szivja be es fujja ki a gep hatuljahoz. Tehat ha raksz is be ventillatort, ami a gep elejen fujja be a levegot, az huvosebb lesz, mint ami felul (a cpu/gpu kornyeken keletkezik), tehat a tapegyseg ezt fogja alul szepen kifujni. Ha alul van a tapod, akkor ugy kell beszerelni, hogy a gep alol szivja be es ezt fujja ki hatul. Ilyenkor viszont (szinten az ATX szabvany miatt), szukseges segedventillatort betenni a haz tetejebe, ami szinten kifele fuj, mert valaminek at kell vennie a tapegyseg azon feladatat (szinten az ATX szabvanyban rogzitetten), hogy a bennt keletkezo, felulre aramlo meleg levegot eltavolitja a gephazbol.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Itt mire gondolsz pontosan? Mar az NT3.1 utemezoje is tudja mozgatni a folyamatokat processzorok kozott, de ezt tenyleg csak akkor teszi meg, ha erre tenyleg szukseg van, mert ez egy nagyon-nagyon draga muvelet (elbukod a branch prediction elorejelzeseit es minden egyebet, ami a cacheben mar elo van keszitve).
Ami valtozas tortett az a hardverek szintjen tortent, mert eloszor megjelent a kozos cache terult a magok kozott. Itt fel kell kesziteni az utemezot arra, hogy bizonyos magrol, bizonyos magokra olcsobb a processzek atmozgatasa. Ugyonakkor kb itt korul jott be az is, hogy bekerult a memoriavezerlo a CPU-ba, ezek utan a memoriak a foglalatokhoz tartoztak. Tehat mostmar van 3 szintu "ar". Az olcso az, amikor kozos a memoriavezerlo es kozos a cache. Igy mukodik a Core 2 Duo es igy mukodnek az i3/i5/i7/i9 processzorok es a Core 2 Quad 4 magjabol ketto. A kovetkezo szint, ami korabban is letezett, azaz kozos a memoriavezerlo de nem kozos a cache, igy mukodott a Pentium D es a korabbi processzorok is es igy mukodik a Core 2 Quad is, mert abban 2x2 CPU van. Ezek utan pedig van a legdragabb, amikor a memoriavezerlo sem kozos, tehat itt nem eleg a folyamatot masik magra utemezni, a folyamathoz szukseges memoriateruleteket is at kell mozgatni a buszon.
Mivel egy jo ideig csak a kozepso megoldas volt elterjedve, ezert az NT3.1 utemezoje is e szerint mukodik. Amig lehet, addig minden azon a magon fut, ahol elotte futott es csak akkor helyezzuk at, ha nagyon muszaly. Ha fogsz egy regi NT-t, irsz egy alkalmazast Delphiben, ami kimaxolja 1 szalon a CPU-t, ezutan szepen minden, ami eddig ezen a CPU-n futott ott is at fog kerulni a masodik CPU-ra. Pl. a HyperThreading normalis kihasznalasahoz azert kell XP, mert az utemezonek tisztaban kell lennie azzal, hogy mi az, amit erre a "2. magra" utmezhet, mik azok az utasitasok, amelyek egymas mellett tudnak mukodni. Valamikor Win7/Win8 kornyeken kapott az utemezo egy olyan fejlesztest, ami batrabban dobalja a legolcsobb kategoriaba kerulo utemezesnel a folyamatokat es valamikor a Win10 kapott egy olyan updatet, ami jobban kihasznalja a TurboBoostban rejlo lehetosegeket. Egyebkent a "legdragabb" megoldasnal, amikor a ram es a cache se kozos, iszonyatos lassulas tapasztalhato, egy 4db 16 magos/32 szalas (tehat osszesen 64 magot es 128 szalat) tartalmazo gepnel, ha keresztbe kell nyulkalni a socketekhez kapcsolt memoria kozott, akkor akkora visszaeeses tortenik a benchmarkokban, mintha osszesen 4db Core2 magunk lenne.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ezzel azert vitatkoznek. Ha a szoftver, amit futtatsz, csak egyetlen egy szalat hasznal, akkor tok mind1, hogy milyen Windows verzion futtatod, azt nem fogja tudni szetszedni az utemezo tobb processzor magra. Ha viszont tobb szalat hasznal a szoftvered, akkor ez mar az NT 3.1-es legelso verzion is skalazodni tud tobb processzor magra. Ha fogsz egy oreg Delphit (legyen a 2.0, mert az 1.0 meg 16 bites, Windows 3.1 alkalmazas), akkor az abban irt multithread alkalmazasod is ki fogja hasznalni a tobb processzormagot.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
96-2000-ig csak az nt volt win vonalon, ami kihasznált 2 procit.
A 4 év alatt több verziót megélt.
A p3 xeon 99.tavaszi.
Akkor még nem volt w2k -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Állítólag glide (3dfx) megy NT4-en.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Mind kukázott, nem gyűjtemény ez. Elektronikai hulladéknak lett szánva csak bratyó kissé agybeteg és kényszeres gyüjtögető. ( pl busztáblából van 5000 körüli darab)
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm! Vadászok már egy ideje olyan viszonylag gyors kártyát, ami újabb 8x-os és régebbi 2x AGP-s lapokban is működne. Itt a topikban is írtátok már többször is, hogy az FX 5xxx sorozat ilyen lenne, de a Radeon sorozatban van egy kis homály. A 9600Pro ami otthon van, az is szeszélyes. 440BX lapban nem megy, de 5Ali61-ben igen.
A Herculest is most így találtam egy hirdetésben. 5500-as is akad itt a HA-n, úgyhogy most annak olvasok után, hogy melyikek is jók nekem . 
-
anaqer
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Javítsatok ki, de IIRC még az S3 Virge lassítókártyának is nagyobb PC natív játék-támogatása volt, mint az NV1-nek...
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Értem, az irány már bíztató.
Van egy nanoserverem, amiben egy noti ide hdd van, akkor lehet ott is ilyen csatiról jön a kábel - megnézem mindenképp, köszönöm. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Kár, akkor ez most kimarad. Savagét meg kell javítanom.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Megértem az érvelésedet, én is felsoroltam az enyéimet, döntse is el mindenki, hogy merre veszi az irányt. Már drága a HD3850AGP is, de a kiindulópont, a V4/5 volt, ahelyett ajánlottam, annál pedig sokkal jobb/gyorsabb/modernebb, bár az utóbbi retro esetén nem biztos hogy előny. A 3850 még amúgyis inkább csak félretro kb., a V5 pedig extraritka fullretro.
Ha régen nem vettem volna a 939- es lapomba 3850- et, akkor ma nekem sem lenne, anno újonnan 38k volt, most retroként szintén elég drága lehet, régebben néztem, akkor 10k felett volt, valszeg most még drágább. -
válasz
quailstorm
üzenetére
En csak azert pakolnek eros GPU-t a korabeli jatekokhoz, hogy be tudjam kapcsolni a minosegjavito filtereket. Egy Voodoo 4 - Voodoo 5-nek ott latom a jelentoseget, hogy a Glide only titleknel be tudod loni az FSAA-t (ha mar ugye ezekben a szoftverekben nem tudsz felbontast novelni a csillagos egig). Ugyonakkor, emlekeim szerint, ha ki akarod hajtani a Glideos jatekokat, akkor ahhoz boven eleg egy V2SLI, mert abban az idoben mar minden jatekban volt kb D3D es OpenGL support is. Ugyonakkor egy Fx5900XT egy 98-as konfigban boven jo arra, hogy FSAA eseten is kb minden 98 korszakbeli jatek (tehat az XP megjelenese +1 ev, azaz kb 2001-2002) tokeletesen fusson.
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Jó, akkor nézünk majd más alternatívát.
Ezen most XP van, és szeretett retro gép.
Köszönöm mindenkinek. -
válasz
quailstorm
üzenetére
A "Stealth 3D 2000 Pro (Turbo)", az DX-es, tehat 375-os kell hozza. Ami fontos, hogy jo gyors ramok legyenek rajta, latszik, hogy a Diamond gyarilag 30ns-vel szerelte, amit az emberunk belerakott boviteni, az 35ns-es. Ha talalsz a neten BIOS imaget, akkor azt barmikor bele lehet irni.
Ahogy latom, ebben mezei 27C ROM van, azaz Ebayen 27C256-ra vagy 27C512-re keresve fogsz talalni belevalot (elobbi 32kB, utobbi 64 kB). Programozobol nekem most egy 'TL866'-os tipus van, amig volt mukodo parallel portom, addig egy ezer eves, cimbora allal epitett programozot hasznaltam.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Abban az idoben azt csinaltuk, hogy kivettuk a hagyomanyos, noname ViRGE-bol a BIOS EPROM-ot, majd irtunk egy Diamond verziot tartalmazot es azt raktuk be. Volt kartya amin rogton ment, volt amin volt egy kis szemeteles (oda volt egy EDOSET.EXE amivel a nevebol itelve a ram/gpu clockot lehetett allitani, legalabbis pl nekem is volt noname kartya igy, oda "edoset 60" kellett) es volt olyan kartya, amin kb minden betu villogott majd POST kozben elfagyott, azokon nem ment. Ha budapesti vagy es van jo munosegu ViRGE-od, ki lehet ezt probalni, ha eljossz kobanyara, irok neked EEPROM-ot
A ViRGE-hez egyebkent is eredmes kulon irt BIOS-t hasznalni, amiben rendbe van rakva a Black Level es ugy ugyonolyan jok lesznek a szinei, mint egy Matroxnak (a Diamond pl ezt is igy hasznalta a sajat BIOS verziojaban). -
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem olyan drága az, 30-50 fontért látni bayen, ha belegondolsz, egy AAA játék többe kerül, ezt pedig évtizedekre veszed.

-
válasz
quailstorm
üzenetére
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Néha ez nem olyan egyszerű mondjuk, mostanában volt, hogy Ploppal bootolok USB-ről, de a Rufus-szal kiírt XP telepítése nem megy. Alapértelmezetten 0x81-et állít be Rufus MBR-nél, ezzel EULA nem található, kilépés F3-mal, ha 0x80-ra teszem, akkor is valami hibaüzi, csak később. Nem a Plopppal van baj, hanem a Rufus nem tud jó XP-t csinálni USB-re P3-as laphoz. Lehet, megpróbálom majd a WinSetupFromUSB-t.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Van a dokban, és usb floppymeghajtóm is van. Csak floppyt kell vennem. De van cd meghajtó is.
-
kovy79
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Van valami extra nyűgje? Win98 driver van hozzá.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Régebben próbáltam, de akkor ezek szerint ma is megoldható

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Nevéből végiggondolva eeprom emulátor azaz rákötve egy eszközre amelyben eeprom helye van tudja emulálni annak működését azaz egy rom-nak láttatja magát. Gondolom a tartalma programozható.
pl van egy c64 catridge-d amelyben üres az eeprom slot vagy cserélhető, ezt rákötöd feltöttött progikkal és a c64 beolvassa. (itt a c64 csak példa, nem biztos hogy ahhoz készült)
Bár ma már eeprom írók nem drágák és maga a romok is olcsóak. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Gyanús volt, nem néztem utána, de abból van egy példányom, csak kipróbáltam DOS alatt, valamint bevettem a DoomBench tesztsorba is. Win alatt még nem is próbáltam, akkor egész tűrhető kártya lehet
, a Doom eredménye jó lett végülis. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Jó kis overkill teszt végülis. Socket3, de már nem 486, hanem 5x86, jóval gyorsabb proci. Meg VIP lap, valamiféle L2 cache modullal a fedélzeten. Ezt a fajta UMC lapot talán fotón sem láttam még. Az FSB szinkron kütyüt, amit rátolt a clock jumperre pedig méginkább nem. Hmm, 20 FPS szoftver renderrel nem rossz..., bár Q1 esetén sztem már érvényes hogy mindenképpen Pentium kategórián kell futtatni. A videokártyát nem is kerestem vissza, de látszik a TNT kategória hóótt sötét, élettelen képe, mintha azt látnám ismét....a rémálmaimból - a TNT2Pro- tól annó gyorsan meg is szabadultam, elajándékoztam.
A Doom eredmények (és a DOS natív tesztek) nem rosszak, viszont S7/SS7- en ez is más dimenzió, bár azért ez gyors Socket3- on azért már ok, a Q1 viszont akár szoftver/hardver render, kéri legalább a P1 kategóriát, a méréseimben is látszik hogy 3D gyorsítással is inkább csak a jobban optimalizált NPRQ1 fut jól a kisebb S7 procikon, a konvencionális GL verzió csak a gyorsabb procikkal éled fel rendesen.
Tehát maga a video szép, az eszme is kiváló, én akkor is azt mondom hogy Q1 esetén Pentiumra kell váltani, ilyen effektusok miatt is érdemes többféle retro vasat tartani. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Pont ezért nem is kell beleszámolni. A sima, lényegi változtatás nélküli Z80 (most az NMOS-CMOS átállástól tekintsünk el) volt az a CPU amivel a legtöbb számítógép készült. De ha a továbbfejlesztést, meg a lerakatnyi mikrokontrollert beszámítjuk, akkor megint a Z80 a nyerő. Egyszerűen annyi ideig gyártották változtatás nélkül, hogy nem tudta csak a kortárs 6502 megszorongatni.
hokuszpk: A Z80 utódait házon belül szúrták el. Az IBM-nek inkább azt "köszönhetjük" hogy most nem a Motorola viszi a prímet. Mondjuk nekem a kedvencem az Acorn túlélési szériája a BBC mikro-tól a telefonjainkig.
All: Két hét után ma befejeztem a Z80-as sztorit, kicsit motiváltam magam azzal, hogy meg tudjam mutatni nektek
Az Oral History-t ajánlom mindenkinek, mert van benne korai Inteltől kezdve minden nyavalya. Commodore vagy IBM, csak keresni nem lehet jól benne. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
"yors keresés alapján csak annyit találtam, hogy annak is vannak továbbfejlesztései,"
a Zilog csinalt 16 bites procit, es 32 biteset is, köszönjük (?) az IBMnek, hogy a Z80 sikere utan nem az lett az "uralkodo szeljaras". Namondjuk ebben is bennevolt az AMD, mert az IBM egyik fo szempontja volt, hogy ha nem sajat gyartas, akkor legyen alternativa, es akkoriban az AMD licenc alapjan gyartotta az Intel klonokat.
kötsög AMD
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
"8051-es példát nem érted ezek szerint."
valoban nem, mert nekem meg az maradt ki, de igy elsoblikkre utanaguglizva az inkabb mikrokontrollernek volt eladva, mint processzornak.
a Z80 kore azert jonehany ismertebb masinat epitettek, kishazankban pl. a HT1080Z, Primo, Aircomp/Homelab kesobb a TVC a nagyvilagban meg... mondjuk a ZX Spectrum
es az Enterprise.
ha ugynezzuk, mind1, mi volt belul, a labkompatibilitas megvolt ; a Homelabban kicsereltem az U880D -t Zilogra ( uberburzsuj mondtak ram emiatt ) es ugyanugy ment, csak 3 Mhz helyett meg lehetett tolni 4 -re
Még az Apple2 -be is volt behelyezheto CP/M kompatibilis Z80 zsuga.valaki nagynehezen kihozta, hogy azonos frekin az AM386 ha nagyon megkergetem, akkor gyengebb ~5% -al, mint az Intel, de kit erdekelt ez akkor, amikor az Intelnel 33 Mhz volt a teto, az AMD meg hozott egy 40Mhz -s cuccot ? Akinek tellett i486 -ra, azt azert nem, akinek meg nemtellett, az boldogan vette meg felaron az AMD 386 DX40 -et

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Z80-ból több fogyott, mint 386-ból. Az AMD verziót már nem számolhatod az Intel mellé, mert az már saját tervezés ami a 286-os licencen alapult.
A mennyiség mögött még az is van, hogy a fejlődés felgyorsulása miatt a PC-ben használt proci generációk elég gyorsan követték egymást. Ezzel szemben a 6502 és Z80 idejében változtatás nélkül futott ugyanaz a CPU 1 évtizedig és jöttek egymás után velük ki a gépek. Alsó hangon elég a TRS-80 és az enterprise közötti időszakot nézni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
marmint mire gondolsz "Utasítás szinten kompatibilis," alatt ?
kompatibilis a 8080, 8080a -val, de azert jopar plusz regiszter es utasitas van benne lasd IX, IY regiszter, indexelt cimzes. Ha a 8008 meg a 8080 -at hivhatjuk processzornak, akkor a Z80 _A_PROCESSZOR_ -
válasz
quailstorm
üzenetére
Konkrét megvalósítás licenciákkal együtt. pl. ha 286-ról beszélünk, akkor az AMD, Siemens stb. variánsok is beleértendők. Tehát nem gyártó vagy processzor család, mint pl. az x86.
Természetesen retró processzorról van szó.
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Most akkor fog vagy nem fog nőni?

-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Latom nem vetted a poent.
-
hege8888
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hmm... és az Omegát (nekem valahogy kiamaradt, most olvastam gyorsan róla egy wiki-t) érdemes 8500LE-hez is XPhez feltenni? Anno Radeonom egyáltalán nem volt.
-
zotyesz66
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Létezett jobb ALi TNT2 lap, Asus CUA volt a neve, ott volt alaplapra integrált frame buffer memória és nem is volt lassabb mint egy rendes TNT2 M64.
Ennél meg csak shared memory van -
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi szépen! Már csak a hűtőpasztámat kéne megtalálni.
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Egyelőre nem, most megint elkezdte a frissítés frissítését a köbön, úgyhogy otthagytam...megnézek egy filmet az FX- ről

-
hege8888
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ebayt gondoltam, hogy drága lesz..
eddig nem is néztem..
A tiedről esetleg tudsz egy fotót lőni, hogy ha szembe jön egy, felismerjem egyből? -
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Jujj, ez a "a létező összes zajt összeszedi és belecicereg a fülembe CPU terheléstől és képtartalomtól függően más frekvenciával" rész nagyon rosszul hangzik.
Én sem szoktam a Realtek meg egyebek között jelentős különbséget felfedezni.Anno nekem ASUSon volt (NForce 2 deluxe) "APU" azaz audio processing unit, kiemelkedően nem éreztem jobbnak, de elvileg levett némi terhet a CPU válláról és itt-ott lehetett vele nyerni játék közben 1-2FPS-t.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Azt hallom egyértelműen, hogy pld az M5A97 int hangjánál jobb. Zajt sem szed össze, egész tiszta nagyjából, de lassú, hiányzik a mélybasszus (de ami van már kicsit kottázható), közép tűrhető (játéknál lépészaj pld jó, hamar feltűnik), prezensz csapnivaló (mint minden interáltnál), magas 6-7KHz felett olyan egyenhang, minden az egyben összemosva
. Lehet hogyha beviszem a bűnbarlangba, nálam is szed fel zajt, ott már a jobb cuccoknál is megjelennek kisebb-nagyobb mértékben a zavarok, sok eszköz, irdatlan kábelkötegek. Valamit kevertem a kábelezésnél, azóta megjelent a Solo6C- n is kis rózsazaj, persze nem zavar, bakelitet is hallgatok, és annak sokkal magasabb a zaja, megszoktam. -
Bile Demon
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ne haragudj, de azt hiszem vettem elég fáradtságot és körbejártam a dolgot.
A 0. napon kapcsoltam ki a "Fast startup" funkciót.Mégis egy héten keresztül (amíg a két rendszert felváltva használtam) szívtam. Pedig semmi extrát nem csináltam:
Használtam tovább a 7-est reggel és délután. Esténként pedig betöltöttem a Win10-et játszani. Aztán reggel a Win7 scandiskelt és valamit elrontott a Win10-ben.És ez után is még utánolvastam, kérdeztem. A problémám nem egyedi... Valami az NTFS verziójával, vagy a fájlok tulajdonosával vannak, de tény, hogy az újonnan létrehozott fájlokat korrumpálta meg a Win7 chkdsk-je. Kollégám is hasonlóba futott. Mindkettőnknek az volt a megoldás, hogy: Win7 kuka, hogy Win7 sose lássa a Win10 által irkált fájlrendszert.
"Anyone thinking of dual-booting Windows 7 and 10, should first Turn Off Fast Startup in Windows 10. Or else. Even then, one might encounter a situation where each Windows version will demand on each reboot to chkdsk the disk of the other version, which is of course risky.
Another problem was using incompatible user accounts, since any account created by one operating system does not exist in the other, therefore doing chkdsk with one version on files modified by the other is playing hell with the security IDs of the files.
The "solution" for the accounts incompatibility problem is to use only standard user accounts. A standard account that might be safe to work under is the hidden built-in elevated Administrator account, which needs to be enabled. However, Microsoft has good reasons for hiding that account, mostly for security."
Forrás: [link]El tudom képzelni, hogy van megoldás. pl. Win7-ben letilteni a induláskori chkdsk-t, vagy valamit machinálni az user accountokkal (mindkét rendszerben ugyanaz az Admin user hozza létre az új fájlokat) vagy ilyesmi, de ennek már tényleg nem mentem utána.
Felállás:
Disk0: 480GB SSD 2015-ben telepített jólműködő Win7 van.
Disk1: 1TB SSD fontosabb cuccok és játékok helye
Disk2: 1TB SSD, torrent, letöltés, filmek, archiválandók
Disk3: 1TB SSD, backup + egyébBekerült egy újabb meghajtó:
Disk4: 500GB SSD a Win10-nekWin10 telepítés idejére a többi meghajtó tápja lehúzva. Továbbra is Legacy boot only a BIOS-ban.
Telepítés után rendszer belakása és továbbra is használtam intenzíven Win10 alól:
Disk1-et, ide ment a játék telepítés, mentés, futtatás
Disk2-t ide ment a töltike, seedelés#73032 DarthSun:
Igen, azaz, de nem a Fast startra ajánlottam, hanem a szükségtelen funkciók (pl. telemetria) kikapcsolására. Persze ha "teljes" Win10 élményre vágsz, akkor nem is kell ilyesmit használni. -
c64fanhun
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
160as a winyó benne. Az elég?
A win2000 felejtős? -
c64fanhun
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szóval teljesen felesleges lenne?
Ezt biztos nem cserélem, születésem óta megvan és emiatt (is) lettem informatikus :)
Kár pedig kifulloztam volna hogy jó kis retro játszós gép legyen... :( -
válasz
quailstorm
üzenetére
Értem, a C- t nagyon dícsérik, J Carmack is avval tolta. Én belenéztem néhány C forrásba csakúgy kíváncsiságképpen, hát mit mondjak, nemcsak az agyamat, de a szemeimet is megkavarta
. A sokk után, később mikor a Doom forrását szabaddá tette a mester, abba is, ott már megnéztem nagyjából a C felépítését, de az volt az érdekes hogy semmit nem értettem John kódjából (ahogy illik egy halandónak), de valszeg azért mert ránézésre olyan egyszerűnek tűnik, tömör de hatékony, kerestem a 3D leképzések megvalósítását, de bevallom a mái napig nemtom hova rejtette. -
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
egy korabeli dx2on kb 5x sebesseggel fut

-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Azaz erre gondoltam, közben én is megtaláltam, köszi

-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Ilyen vackokat glitcheket a jóöreg S3 Trio 3D is tudott. Pokoli lassú kártya volt már 1999-ben is, ellenben jó hibás volt a képe.
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm, holnap megnézem őket

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ne ettől féltem én is!

Nekem is volt gondom a 785-ös chipsettel, ezért is kérdeztem, hogy volt-e itt valakinek azzal gondja. A 760 az újabb, reméltem ezzel nem lesz gond. Majd még túrom akkor a netet.
-
ityam
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi kiprószálom majd.
r0b3r: köszi ennek is utánakeresek ha lesz időm.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Gondoltam rá. Bár azokkal meg nem viszonyítható a korábbi mérésekhez. AMD mellett a 6850- el van, többek közt eredményem. Meg a 8600GTS- el, azt meg ki kell szedni másik gépből, viszont elmegy 230W táp mellett is.
-
ityam
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
koszi. sajna nem oldotta meg

de meg kiserletezek -
ityam
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
szia. a legujabb hirens boot nem indul el mert keves a ram a ramdiskhez. reginel tudok minixpt bootolni de nem igazan talalom ez a fixbootot amit emlitesz

vagy a karakteres feluleten keressem? -
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Első körben a gépet összerakom, ha a fraps nem megy jól akkor virtualizálok.

Darthsun: 512mb elég lesz szerintem, bár most épp agyzsábát kapok, win98 telepitő fdisk programja egy standard 80gigás lemezen mindössze 10gb-os particiót akar létrehozni ennyi a maximális méret, ha több particiót akarok akkor sem emngedi mondván a lemez teljes mérete fel van használva, amit nem értek ugyanez a telepítő 40gb-os lemeznél rendesen látta a teljes méretet.

-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Én attól jóval gyengébb gépigényű játékokkal szeretném használni, düne 2000 és hasonlók, inkább a win98 stabilitására leszek kiváncsi a via chipsetes lap miatt, legalábbis nálam sosem volt stabil egyetlen via-s lap sem, kivéve az amd korszakot, ott a KT szériával nem volt bajom.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Teszek vele egy próbát, ha 640x480-at elbír az már elégséges. Ezeréve használtam a frapset, még i5 3470 alatt, ott nyilván nem volt gondom vele, itt meg bizakodom akkor hogy meghajtja.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Esetleg B verzió, van egy msi P9M9-V lapom, ebben mennek a core2duo procik és van win98 támogatottsága is, ez már megbírkózna vele szerinted?
Czo: Köszi, körülnézek itthon mit lehet beszerezni, vagy a banggod cseh raktárából ha itthon nincs.
arn: az átkódolással nem lenne baj, a mindennapos gépem elég erős jószág szerencsére.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Van egy P4P800 lapom, abban 3,6-on beton stabil a prescott a 640x480 esetleg 800x600 elég is lenne bőven, amiről készíteném a felvételt nem is tud nagyobb felbontást.
arn: a fraps miatt gondoltam ha több a memória gördülékenyebb lehet a rögzítés.
Czo: egy aliexpresses rca/s-video -> D-Sub adapterem van, de lehet akkor berendelek egy ilyet is, árban nem húzós, néztem pár átalakítót még de ~200$ az nekem húzós, 10-20k árkategóriában gondolkodtam maximum, hobbira ez bőven elég, de valószínű ha bírja a gép a fraps lesz a megoldás, merevlemez tárhelyem bőven van a nyers videókhoz.
-
snake1977
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm utánanéztem, a VisionAv még jó is lehet, de nem nagyon találtam eladót itthon, azon gondolkodom hogy ha más nincs akkor egy fraps-et megpróbálok, alapvetően win98-as gameplayt szeretnék rögzíteni. Esetleg látezik olyan ati rage 128 kártyám amin van s-video kimenet is, bár nem tudom d-sub-al együtt adna e képet.
Utóbbi rendszerhez kapcsolódna egy kérdés is, úgy rémlik létezik valami patch/beállítás amivel több memóriát tud kezelni a win98se mint 384mb ? -
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi! Egyet rendelek, más kártyára is kell.
Voodoo3-ast passzívként akarnám inkább nagyobb bordával.
Ez jó lehet venti nélkül? [link] (ventit beraknám a rackes switchembe mert abba meg döglődik)
56mm asszem a voodoo3-ason a távolság. Ezt 54mm szélesnek írják de túlnyúlik a fül. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Ja, értem. Mondjuk én simán belepaszíroznám
, több olyan konfigom van, melyekben a működést előbbre vettem a kinézetnél (sufnizás nem akadály). -
válasz
quailstorm
üzenetére
40/44 pin IDE adapter anno gyakori volt, egy nekem is maradt, az egyik Tua- ban használom régi laptopvinyóhoz.
De az előbb említett SD verzióhoz is lehet kapni.
Itt pedig a sima 40 pines. -
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
en birom, amikor gogon csinalnak egy verziot, ami mar az uj gepen sem az igazi, a regire meg fel sem lehet installalni
inkabb arulnak az eredetit. -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Az az újabb atom kb. a Pentium G4400TE-et hozza töredék fogyasztással, papíron.
C2D E8500-al 4,4 GHZ-en nagyon meg voltam elégedve, X3360-as XEON-al 3,74 GHZ-en szintúgy.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
nasban van
-
Bile Demon
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Tavaly telepítettem a P4-es gépre az XP SP3-at és arra szépen jöttek frissítések. Elkerregett több órát, de lefrissült.Az SP3 OEM CD és a 2014 közti dolgok.
Amúgy tök igazad van, hogy a 2014-es telepítőt kell használni, mostmár nem is nagyon lehet máshogy feltenni, hacsak nincs valami offline frissítés csomag...Sőt még idén március körül is hoztak XP-s gépet, hogy javítsam fel (vírusirtás / újratelepítés), mert netezni akarnak vele.

A gépnek semmi baja nem volt (se vírus se más egyéb), egyszerűen a böngésző elavult az újabb verzió meg nem ment fel... Emlékeim szerint még arra is felmentek XP frissítések a windows update-ről, de végül azt mondtam, hogy ez napi használatra alkalmatlan, nem javaslom, sok oldal nem fog bejönni stb. szépen tegyék el offlineba... Megszántam az illetőt (nyugdíjas volt kolléga) és adtam neki egy C2D E8600-as HP torony gépet Win7-el, hogy arról netezzen. A régi gépe egy P4-es HP torony volt. -
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
nem tudom, de mi nagyon hamar attertunk arra, hogy vinyon vittunk mindent (igen 93-94 kornyeken) - talan elkoszolodott. egy 15 megas jatekot osszecsomagolva mekkora orom volt, amikor egy csomo ideig tartott masolgatni, majd az otodik lemez hibas volt, mikor hazaertem - fel delultan ment ra

mivel a suliban ilyen nagy meghajtok voltak, a kornyezetemben is ilyen volt mindenkinek, kis floppy elvetve fordult elo. nekem nem is volt sose, nem hasznaltam floppyt.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Az USB midi mit takar, USB hangkártya, melyen van midi csati ?
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Lehet a VIA vagy az universal AGP a hunyó, vagy az XP van már oda.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Lehet az a gond, hogy ABIT via s462 az alaplap.
Pl a radeon 9800pro el sem indul vele.
Azt hittem hibásak, aztán másik lapban mennek rendesen. -
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
van a lapomon SATA, de szerintem nem vinné az SSD-t, mivel már az 1TBos HDDvel is gondjai voltak (fagyott winyó detektálásnál)
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
2 db SATA 150-et már tettek az Asus i845PE lapra is, hajtottam ilyet 4 évig, 120 GB-os SATA Seagate Barracuda HDD-vel, Promise Fastrak 376-os vezérlővel oldották meg.
plusszban a 2 SATA mellé adott még egy IDE portot is, RAID-elhető volt.
865/875-ös lapokon annyival volt egyszerűbb az élet, hogy itt már az Intel chipset adta a 2 SATA portot natívan, és nem feltétlen kellett az OS telepítőhöz hozzáadni a + drivert.
-
alvaro
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
NF2-n is van SATA, akartam is rá SSD-t tenni, de nem akart szót érteni vele. 30G-s Kingston volt, a mérete miatt XP-nél újabb/nagyobb rendszert nem akartam rá tenni, de sajnos itt kihullott. Majd még megpróbálom elsütni valamibe.
Közben kicsit kizökkentem a retróból a tesztpadom, épp túl modern potato kategóriás dolgokkal próbálkozok, jó öreg Wizardry 8 és Oolite alatt.
Richland A4 APU + SSD + Dell 80+ gold táp iszonyat jó kombó hozzá, meg is lepődtem rajta. 30W környékén fut rajta 1280*960-ban (lehet ezeken valahogy egyéni felbontást csinálni?), üresben meg 17W. Aszta. Most reggel dobtam a helyére egy Haswell penyát, de az egyelőre nem képes ezt az idle értéket elérni. OK, ezen van egy vinyó, majd megpróbálom nélküle, de van kábé 10W hátránya, azt nehéz lesz ennyivel letudni.
-
Frawly
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Azért nem tudtak teljes értékű emulációt beletenni, mert valamennyire máshogy működnek. Nem az alapelvekben, hanem a kivitelezésnél. Pl. SC55/88-ba hiába is teszed bele az MT-32 hangszerbankokat, a generálás még abból kicsit más paraméterekkel történik, meg más a hangszerkiosztás is. Emiatt sose fog ugyanúgy szólni.
A VA-ba meg szerintem simán tudtak volna normális MT-32 emulációt tenni. Azt gyanítom, hogy csak az SC55/88-at érte meg nekik emulálni, azokban meg van MT-32 emuláció, és igaz, hogy nem tökéletes, de a Roland úgy volt vele, hogy nem csak szerintem, de szerintük is tök elégséges, ezzel érik be a skacok, ha játszani akarnak. Egyszerűen szerintem nem érte meg nekik +1 termékre külön emulátort fejleszteni, meg karban tartani, biztosan úgy ítélték meg, hogy nincs kellően nagy piaca, azt a pár retróőrültet, akinek 195%-ra pontos emuláció kell, nem akarták kiszolgálni (főleg, hogy mindössze pár tucat DOS-os játék támogatta, és ezek közül a legtöbb jól szól General MIDI Sound Canvassal is). Vagy úgy voltak vele, hogy azok majd használnak Munt-ot arra a nagyon kevés számú DOS-os játékra, amik tényleg csak MT-32-vel szólnak jól.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Meg erdemes lenne par mt32 emulaciot melletenni, mar amit a gus, stb annak nevez.
-
Frawly
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem sántít annyira. Aki nem napi szinten használja, vagy rég használta már, vagy most hallja először, annak az SC-55-ön sem szól rosszul a Monkey Island. 320kbps-os mp3-as párhuzam tényleg sántít egy kicsit technikailag, azt csak arra írtam, hogy a legtöbb ember ott se hallja. Én nem hallok a különböző Roldand megoldások MIDI-je között különbséget, csak ha nagyon figyelek, és egymás után hallgatnám őket ugyanazzal a játékkal.
Ugyanez van a SID chipnél is. Aki nagyon C64-es szakbarbár, az azonnal kiszúrja, hogy milyen PAL meg NTFS C64-eken, milyen számozású és milyen kiadású SID chip hogy szól, meg fújja fejből, hogy X játékcímnél ez a chip a legjobb, Y demónál meg amaz. Viszont aki nem szakbarbár, az csak retró prüntyögést hall, és a különböző SID-chipverziók meg SID-emulációk között nem fog különbséget hallani, esetleg ha megmutatod neki, meg egymás után játszod le különböző megoldásokkal, de akkor is csak azt fogja hallani, hogy tényleg kicsit más, de egyik sem fog neki rosszul szólni, mert túlzottan egyikhez sem szokott hozzá, vagy ha régről igen, akkor 20-30 év múltán meg el is felejtette hogy szól.
Vagy pl. sokan szőrszálhasogatnak Adlib/SB kompatiblis kártyákon is az FM MIDI-vel. A valóság meg az, hogy 1-2 extrém példától eltekintve elég hasonló a hangjuk, ha nem is ugyanolyan, megszokható, élvezhető a legtöbbnek. Tényleg alig van 1-2 olyan kártya, amin annyira fos meg torz ez az FM MIDI chip, hogy hallgathatatlan lesz.
A valóságban szerintem hirtelen te is nehezen mondanád meg, hogy valódi MT-32 hardvert, vagy Munt vagy SC VA MT-32 módos emulációt hallasz-e. Azt már én pl. szerintem akkor se nagyon hallanám, ha mindjárt egymás után hallgatnám meg őket. Egy SC55 és MT-32 között hallanám, de csak egymás után lejátszva.
Még mielőtt félreértés esnék: nem azt állítom, hogy ugyanúgy szólnak ezek. Mert objektíve, ha nagyon kötözködik valaki, valóban lehet különbséget kiszúrni, ez tény. De a játékok 99,99%-a teljesen élvezhető szerintem akármilyen megoldással. Ha nem az apró különbségeken lovagol valaki, hanem megpróbálja hangulatilag a játékot tényleg élvezni, játékélményileg kikapcsolódni.
-
Frawly
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem is ugyanez volt. A Socket3-as Gigabyte alaplaphoz gyárilag járt egy kis 2 centis vakarcs venti, az volt az Am486 DX4 100 MHz-es procimon meg később az 5x86 133 MHz-esen is. Szükség is volt rá, mert ha levettem, akkor voltak néha fagyások, instabilitási problémák. Valószínű egy normálisabb hűtőborda magában elég lett volna, de akkor még nem értettem a hűtésekhez, így évekig hallgattam azt az idegesítő, hangos, π-csa kis ventit. Egy 486 DX2 66 MHz, vagy akár egy 80 MHz-es proci még elvolt teljesen hűtés nélkül.
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Megvan a bekötés, köszönet Sanchez638-nak, kaptam kölcsön egy pumpát.
Simán megoldható lenne egy DVI - DSUB átalakítóból is, csak tele vannak ezek öntve műanyaggal, nehéz szerelni.
Majd hőlégfúvóval megpróbálom kifolyatni az anyagot
-
gban
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Ez EVC, P&D és M1-A néven fut inkább.
A DMS-59 az 59 pöcök lábból áll, míg ez 30 láb + 5 amiből 1 lap, olyan mint a dvi.
Horror áron van csak mindenhol ilyen.
Jó lenne szerelhető DVI csati is de az se nagyon elérhető. -
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem is az volt az első gondolatom, de az 59 pin-es.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Gyári lemez
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 - TOUCH
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Sokadszorra sem sikerült, de resatrt után oldalt ott a kis ikon, a közös vágólkap működik a filmegosztás meg a 3D gyorsítás nem
- még virt géppel is félelmetes) Win10 alól talál is XP-s drivert de amikor rákattintok, akkor kiírja az NVidia oldala, hogy "THANK YOU! YOUR DRIVER DOWNLOAD SHOULD BE COMPLETED SOON." és semmi(!) nem történik. Sosem indul el a letöltés

, a Doom eredménye jó lett végülis.

DarthSun