Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• quailstorm

félisten

válasz Bile Demon #73051 üzenetére

Az a thread amit linkeltél, elég régi. Legutóbb 2020. végén multibootolgattam, idén csak W10 eddig, de semmi ilyesmi nem történt.

Nyilván az probléma lehet, ha ownershipek elszállnak. Bár amúgy Windows telepítőről vissza lehet állítani a rendszerfájlok ownershipjeit ha nagyon muszáj.

Az elmúlt években többféle konfigurációban is használtam multibootolást. 1 éve még két HDD-n volt külön a 3 régi 2 új Windows. Azóta vettem az SSD-t és raktam át az egészet, egyben volt IDE to AHCI váltás is, és semmi problémám nem volt.

Ezen kívül rendszeresen szoktam túrni egyik rendszer alól a másik rendszer mappáiban (downloads vagy documents, mert rendet sose szoktam rakni).
    Semmi ilyet nem tapasztaltam még, amit linkeltél úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. (gépem specifikációja az adatlapomon, az EP45-ös Core2Quad Xeonon van a sok Windows)

Amúgy a full Admin acc sem jó megoldás, mert a legtöbb system file az nem bejelentkezhető user tulajdonában van, hanem SYSTEM. Túl azon hogy Admin acc Win10 és Win8 alatt nem futtathat modern vagy metro appokat. (UWP)

Én inkább arra gondolok, hogy onnantól hogy egyszer szétbarmolta a Win10-et a Win7, már valami torz állapotban maradt a fájlrendszer. Amit többé nem tudott helyesen lekezelni.
    Szerencsére mikor én még a fast startuppal szenvedtem, akkor Win8 + Ubuntu volt és 2013-at írt a naptár, aztán mindig az az első, hogy kikapcsolom.

De amúgy apám pár nappal ezelőttig XP-t használt W10-el dual boot úgy, hogy a fast startup és a legacy boot se volt benn és mégse volt baj, pedig ő is kavar a két partíció közt.

Ez az icacls tool segített egyszer mikor nagyon szétbarmoltam a W10-et: [link]

Új hozzászólás Aktív témák