- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
kriszpontaz #56888 üzenetére
A 20-ast talán le, de a 25-öst nem úgy tűnik. Mostanában elég sokat Turricaneztem 486SX25-tel és 386DX40-nel is, és az előbbi gyorsabb benne. Doom alatt még inkább. Érdekes kérdés, mi történne, ha az is ISA VGA-t kapna, de nem igazán szoktam 486 alá olyat tenni, ha van kéznél (laptól függően) VLB és PCI is.
Landmark alatt is gyorsabb, de azzal kevésbé számolok, figyelembe véve, hogy az 1kB cache-es (alaplapi L2 nuku) 486SLC nagyon durván szárnyal benne, közben pedig a durva busz limit miatt kábé olyan szerencsétlen, mint egy 386SX.
Érdekesség: szert tettem egy VIA chipsetes 486/VLB lapra, amin eszement módon vissza lehet venni az órajelet. 16MHz-en még tökéletesen működik minden, és megfelelően lassú is. 8MHz-en az alaplapi vezérlő elfelejtette, hogyan kell vinyóra írni
486-GIO-VT a neve egyébként, a manualban 2MHz-es órajel is szerepel, de azt már nem próbáltam
25-ös SX-szel teljesen korrekt, overdrive DX4-et viszont már visszafog egy jobb chipsethez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Intel találgatós topik
- További aktív témák...