Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő

őstag

válasz gban #27874 üzenetére

Végül úgy oldottam meg, hogy egy egyszerű D-link routert iktattam még be T-home-os router és a gép közé. A kis D-link router rögtön felismerte a gépet, viszont nem tud vpc-t, csak pppoe-et, ezért kellett bent hagyni a T-és routert is. Elég furcsa kompatibilitási hiba, vezetékes hálónál még nem találkoztam ilyesmivel, csak wirellessel, hogy bizonyos adapterek bizonyos routerektől fáztak és vica-versa.

Kondicserés írásoddal teljesen egyet lehet érteni, annyi, hogy használt kondit azért nem árt kimérni ha lehet...

Más Finalcaleb kollégának hála, megvan a 486-os Vipes tesztlap is (a P1-es mellett), egy fake kess chipes PcChips Umc chipestes csodára forrasztott nekem foglalatokat :R ;

Ez teljesítményben végre beéri az etalon Asus 486SVGX4-et (néhol kicsit gyorsabb, néhol picit lassabb), amiket eddig próbáltam 486-os (Intel, Via, Sis) Vipes lapokat, mind elég gyászos teljesítményűek voltak, talán a Sises volt egy kicsit épkézlábúbb (Soyo 4saw), de az is lassabb volt az Asus lapnál.

Megint más, itt az Xp lejárás mizéria végett (biztonságos netbankolás stb) elég sok lájtosabb Linux disztrót végigpróbáltam, olyan gépeken amik Xp-vel még elkerregnek, de 7-el már meglehetősen szenvedősek, viszont ilyen netezgetésre, kép ill. szövegszerkesztésre, zenehallgatásra, filmnézésre még tökéleresen alkalmasak lennének, ezek tapasztalatit osztanám még meg, hátha mást érdekel a téma;
    -P4/Athlon Xp/Sempron/A64-es gépek 384-768mb rammal; Antix 12, Lubuntu 12.04, Peppermint 3 még az xphez képest is jól futnak, memóriából sokkal kevesebbet kajálnak be rendszerindítás után (Antix kb 50-60mb, a másik 2 kb 110-120 mb, ezzel szemben egy SP3-as XP lebutítva is legalább 300-400MB-ot), prociból kb annyit esznek mint az XP, összességében jóval kevesebb a vinyóköszörülés, gördülékenyebb a rendszer, az Antix kissé fapad, de cheats-xorg módban telepítve még az olyan flashes videók (apropó flash, Athlon Xp-nél donwgrade-elni a 11.1x verzióra Linux alatt, az újabbak már SSE2-őt követelnek meg) is mennek vele, amik Xp alatt teljesen akadoztak. Lubuntu/Peppermint egy picit többet esznek viszont jóval szebbek (kb xp szerűek) és könnyebben konfigurálhatóak, egy 512 megás gépen szinte megváltás XP SP3 után. Nézegettem még a Crunchbang/Archbang-et is, de ezek nekem nagyon spártaiak és kifejezetten macerásan konfigurálhatóak.
    - P4/A64 1 GB rammal erre már mehet vmilyen XCFE-es disztró, személy szerint a Linux Mint 13 XCFE-et ajánlom, alapból szinte minden fontosabb dolog telepítve van rá és annak is könnyedén kézre áll, aki Winhez van szokva, kb 160-180 mb eszik meg alapon, prociból talán egy picit többet mint az Xp, de összességében mégis pattogósabb (és szebb) nála.
    - őskövületek, hobbi gépek; 486-os 16-64mb: DSL Linux, P1 legalább 64 megával; Puppy Linux, a 4-es disztrók jóval gyorsabbak a legújabb 5.x-eseknél, a 4.3.1-ből pl van magyar és egy 128megás K6-3-al TNT2-vel és ősi isás hálókarival flash nélkül pl már tök jól lehet netezni, hátránya, hogy kisebb hozzá a szoftverválaszték, bár Puppyt gyakran inkább csak cd-ről, penről futtatják, még csak merevlemezt sem igényel. Az 5.x-es verziókat inkább már P3 256mb-os gépekre javaslom, csak úgy száguld rajta, alapból vmi 30 megát kajál be a ramból. :DDD
    Windows mellé mindegyik szépen feltelepíthető volt, így ha szükséges lenne vmi. win only progi csak egy reboot és lehet is válogatni az oprendszerek közül.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés