Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
Már hogy a francba ne lehetne itthon tanulni?
[Az SAP Hungary Kft. 1998 áprilisától kezdve nyújt oktatási szolgáltatást.] Vannak kezdeményezések szervezett képzésekre... de ha valaki neki állna otthon miért ne állhatna neki? Van azért anyag neten...[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
mufi
senior tag
Azt tudom hogy ez egy vállalatirányitási rendszer, bár még sehol nem láttam olyat, de ha kizárt akkor bele sem kezdek. Hallottam hogy e,ég jól fizető állás, azt hittem hogy ez valami külön szak, amolyan adatbázis dolog vagy mi...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
kovsol
titán
Pontosabban most már 3,5 fél év tapasztalat. Amit most csinálok abból csak 1,5 tapasztalatom van. SAP Basis admin vagyok egyébként. Van mellette még 2 év 2nd level applikációs tapasztalatom. Az a fajta ahol mindenhez egy kicsit kellett érteni, de semmihez se rendesen.
Szóval akár úgy is mondhatom 1,5 év tapasztalat.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz kzolee216 #4689 üzenetére
180 nettó nekem elég kevésnek hangzik, főleg hogy azt írtad 2008-ban kezdtél el melózni a mostani helyeden. Bár igazából fogalmam nincs ebben a szakmában amit te is csinálsz mik a bérezések.
Én üzemeltetésben vagyok 3 éve, és így kapok most nettó 300-t.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kzolee216
senior tag
Mindenkitől köszönöm az építőjellegű hozzászólásokat. Elkészítem a referencia/portfólió oldalamat és utána keresek állást.
A jelenleg elkészített oldalaimat újrarajzolom és azokat is feltuningolom minden magán ügyfeleimnek. (tök ingyen, csak a referenciák gyűjtése miatt )
Továbbá grafikushoz méltóan a jelenleg csak sima dokumentumból álló önéletrajzomat is a weboldalamhoz igazítva egy kitalált arculattal elkészítem.Nagy elvárásaim fizetéstéren nincs a leendő munkahelyem iránt. Ha megkapom a jelenlegi összeget egy kicsit megemelve, kevesebb munkakörrel, akkor én leszek a legboldogabb ember .
Szerintetek a kezdő 180 nettó reális? Főleg webdesignerre értem.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Cathfaern #4686 üzenetére
Visszaolvasva főleg weblapszerkesztést/grafikai munkákat csinált a kolléga, nem rendszergazda volt. Ez meg tipikusan ilyen "bohóckodós" munka, amit nagyon sokan el tudnak végezni és jellemzően nem fizetik meg. Szóval ebben tényleg nincsenek olyan nagy lehetőségek, hogy lazán váltson az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz bambano #4684 üzenetére
Túltelített szakma alatt a rendszergazdákat érted? Abban egyetértek, de leírása alapján ő messze nem csak rendszergazda. Ráadásul ez alapján felteszem egy kisebb cégnél dolgozik, ahol ha ő kiesik, akkor nem lesz helyette 5 másik. Ugye ez rögtön más tárgyalási alapot nyújt. Persze ha ezek nem állnak, akkor máris tök más a helyzet (ahogy írtam is az én hsz-emben. Azzal én se értek egyet, hogy a helyzet mérlegelése nélkül rögtön neki kéne esni a vezetőségnek).
-
Goose-T
veterán
válasz bambano #4684 üzenetére
Ezt én is megerősítem, hogy ugrálni nem jó ötlet, úgy csak rontani lehet a helyzeten általában. Csendben, feltűnés nélkül el kell kezdeni keresni másik helyet, aztán ha van jobb, akkor dobbantani. Esetleg lehet a kapott írásbeli ajánlat birtokában alkudozni a jelenlegi helyen, de nem nagy arccal - bár ez a tapasztalataim alapján még így sem szokott eredményhez vezetni. Ha nincs jobb lehetőség, akkor meg lapítani tovább, és folytatni az önképzést.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bambano
titán
válasz kzolee216 #4668 üzenetére
hogy legyen másik oldal vélemény is:
abban egyetértek a többiekkel, hogy amíg nincs biztos, aláírt szerződésed, addig ne mondj fel.
abban viszont nem, hogy fel kell-e mondanod. egy túltelített szakmában 160 nettó nem rossz pénz, pláne bejelentett alkalmazottként, úgyhogy lehet, egyáltalán nem kellene ugrálni, hanem elfogadni, hogy ez a világ ma ilyen.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
polonic
félisten
válasz androidkeres #4681 üzenetére
kb 1 másfél hét volt nekem
-
syl5
őstag
válasz kzolee216 #4671 üzenetére
Kitartás kolléga, kitartás!
Drukkolok neked, hogy minnél hamarabb találj egy élhető munkahelyet!Viszont tényleg ne mondj fel most, az a legrosszabb amit tehetsz. Ha fel is mondasz, akkor se lenne több időd csak annyit érnél el vele, hogy 1,5 hónap után már munkanélküliként keresel állást.
Én is csak azt tudom mondani, hogy szedd össze minden bátorságod és azonnal mond el a sérelmeidet. Ez tényleg rabszolgalánc, ez így nem normális, nyugodtan elmondhatod az egészet elejétől kezdve, próbaidő utáni fizuemelés elmaradt, rengeteg meló, kevés pénz, elszámoltatás. Ha tényleg te viszel mindent, akkor gondold bele milyen pofáraesés ha egyik pillanatról a másikra elmész.
Mondhatják, hogy oké lesz másik ember, de még ha megfelelő kvalitásokkal rendelkező embert találnak is, az is idő míg megismeri a rendszereket.
Én mondanék +50k-val többet ahhoz képest, amit szeretnék, plusz változásokat követelnék, ha meg nem adják meg akkor elkezdek melót keresni, és ezután már csak a totál minimumra törekednék. -
androidkeres
csendes tag
Sziasztok
Az NSN-nél a teszt után mennyi idő után jeleznek, hogy sikerült vagy sem? Mik a tapasztalatok? -
Goose-T
veterán
válasz Cathfaern #4679 üzenetére
Sőt, a fizetés az, ami le van írva a szerződésben. Nem szabad felülni a beígért bónuszoknak és egyéb ilyen-olyan, papíron nem rögzített juttatásoknak sem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Cathfaern
nagyúr
válasz kzolee216 #4674 üzenetére
Plusz csinálj linkedin profilt ha még nem lenne.
És ne felejtsd el, amit a mostani helyeden tanultál: az a fizetésed amit első hónap után kapsz. Ez alól kivétel, ha papíron rögzítitek, hogy próbaidőszak végén emelés van. Én is megjártam már ezzel, függetlenül attól, hogy esetemben nem teljesen a munkáltató hibája volt (plusz amúgy nem volt gond velük). Volt amúgy erről nagyon jó cikk (a bértárgyalás során kiharcolt bérrel kapcsolatban), de sajnos nem találom
-
MrSealRD
veterán
válasz kzolee216 #4674 üzenetére
Beszállok én is a többiek mellé, hogy lásd sokan gondolják egyformán. NE mondj fel amíg nincs új munkád.
Az önéletrajzok küldését meg nem 1 hónap múlva kellene elkezdened hanem már ki kellett volna küldened vagy 5 helyre...Azért ez a perc alapon 7 órát számolj el napi szinten... elég fojtogató... lehetne ezt boncolgatni, de a lényeg, hogy a fizetésed mellett ez is egy olyan dolog ami miatt minél előbb találnod kell másik állást. Hajrá!
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz kzolee216 #4671 üzenetére
Ahova 1,5 hónap felmondási idő miatt nem vesznek fel, oda jobb is ha nem mész, hasonló hely lenne csak, mint ahol most dolgozol.
Szerintem mindenképp keress előbb munkát, és csak utána mondj fel, bármennyire is rossz a helyzet. Ez alól kivétel, ha van legalább 1 évnyi tartalékod (azaz fizetésed 12x-esének megfelelő összeg) elérhető formában. Bár ilyen esetben is csak akkor mondanék fel előbb, ha valamiért mindenképp muszájSzerk:
Ha picit is speciálisabb pozíciót töltesz be a munkahelyeden (pl. ügyfelek weboldalaival csak te foglalkozol), illetve ha amúgy is "minden mindegy" alapon tolod, és mindenképp most rögtön változtatni akarsz (továbbra sem javaslom), akkor is első körben leülnék a vezetőséggel és megmondani, vagy drasztikus változások lesznek (olyan fizetés, amivel megelégedsz és/vagy egyéb juttatások), vagy felmondasz most rögtön. Ha nem "sok vagy az egy közül", akkor jó eséllyel indulsz.Szerk2:
Még egy ellenérv az "előbb felmondok, utána állást keresek" ellen: Nagyon sok munkáltató kevésbé szívesen vesz fel munkanélkülit, mint jelenleg is dolgozó embert. Ugye ha jelenleg dolgozik, akkor nagyon nagy gond biztos nincs vele. De ha munkanélküli X ideje, akkor az interjúztatóban felmerül, hogy a) miért is jött el valójában a régi cégétől, b) miért nem talált már X ideje állást. És ezekkel kapcsolatban sokkal nehezebb meggyőzni bárkit, mint hogy várjanak rád 1,5 hónapot. Utóbbi úgyis csak akkor szempont ha valami nagyon határidős dologról van szó, de akkor meg jobb nem belefolyni már...[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Pest.
Mert 6 es fel eve vagyok itt. Felmondasi idom masfel honap. Aki munkaerot keres, annak lehet, hogy ez az ido sok. A fizetesemet jelenleg nagyon keveslem. Magas az elvaras, rabszolganak erzem magam, mert napiszinten el kell szamolnom a fonokeimnek. Percalapon napi 7 orat, ami csak munka lehet. Ugy erzem elertem itt a maximumot. Olyan helyre mennek, ahol tovabbra is tudok fejlodni.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Az állásinterjú második körében nagy általánossaágban mi szokott lenni/történni?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
kzolee216
senior tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, ezért is írok most nektek. Tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek megéri e kockáztatnom. Röviden leírom a történetemet.
2008-ban pályakezdőként elhelyezkedtem egy bizonyos cégnél, mint rendszergazda. Felvettek egy x összeggel úgy, hogy megígérték 3 hónap próbaidő után megkapom a kért összegemet.
Természetesen nem kaptam meg az idő letelte után se. Telt az idő, míg besokalltam és minden évben próbáltam valamennyit kérni kisebb, nagyobb sikerrel.
Munkám mellett folyamatosan fejlesztettem a tudásomat, mígnem grafikai és weboldalszerkesztésben egy olyan szintre jutottam, hogy egyedül tudtam vinni a cég marketingarculatának, megjelenésének összes elemét.Továbbá programok GUI megjelenéséért, ügyfelek weboldalaiért, support feladatok ellátásáért is én felelek.
Időm nincs semmire, mert a 8 órás munkaidőn kívül is kell dolgozni.A jelenlegi fizetésemet elég kevésnek érzem (128 e - 160 ezer ft nettó /hó), ezért úgy döntöttem, hogy a következő hónapban felmondok úgy, hogy még nincs másik állásom. Kicsit félek, de úgy érzem lépnem kell.
Szerintetek merjek kockáztatni?
Reális a jelenlegi fizetésem szerintetek?Grafika, webdesigner, webfejleszőként szeretnék elhelyezkedni a továbbiakban...
-
Mercutio_
félisten
December is holt időszak, mert az emberek egyik fele az éves terv teljesítésén pörög, a másik meg már a repiajándékok terítése/begyűjtése miatt nem ér rá, valamint a januári "újratervezés" előtt senki nem mer új pozikat nyitni, kivéve, ha már tudja, hogy érinti a leépítés, és valakit be kell áldoznia.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
1-2 hét csak kisebb cégeknél működik, nagy gépezet lassan őröl, teljesen normális az egy hónap is egy multinál, plána ha olyan időszakban jelentkezel amikor pl. mindenki nyaral. Aztán interjú után se másnap fognak hívni, ha 100 másik embert hallgatnak meg. Eleve ahol meg másnap kezdeni "kell" azokat röhögve hagyja ott az ember. 30 napnál előbb nem tudsz kezdeni, ha nem vagy munkanélküli már egy ideje, de inkább 45-60 nap az.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ne is bonyolítsd, írd be pl, h diákmunka -Diákmeló v hogy hjjják az irodát, pláne ha diák voltál. Ha már nem voltál diák, akkor esetleg: egyelőre maradtál az irodánál, mert már diákkorodban bevált, és az erőidet inkább a fejlődésedre koncentráltad, mint azonnali munkakeresésre.
-
nagyúr
válasz #41635072 #4652 üzenetére
tavaly felhívtak egy 10 (lehet több) éve leadott önéletrajz alapján. és nem azért, hogy újat kérjenek.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
kovsol
titán
Nekem is volt egy üres folt, aztán megkérdezték az állásinterjún mit csináltam akkor. Mondtam nekik, hogy a család őstermelő, és akkor epret szedtem, meg árultam a nagybanin. Elmosolyodott a HR-es csaj, és megjegyezte szereti az epret. Ez még nagyon kezdő koromban volt.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Atos23
senior tag
Saját tapasztalataim:
- Első munkahely: Személyes beszélgetés egy közös téma miatt a vezetővel egy véletlen találkozás alkalmával, két hónap múlva hívott fel, hogy lenne-e kedvem ott dolgozni?
- Második: Önéletrajz beadása után kb. két héttel interjú, interjú másnapján kezdeni kellett.
- Harmadik: Jelentkezés beadása február, interjú április, munkakezdés augusztus. Azt hiszem, ez volt a legdurvább intervallum
- Negyedik: Elvileg most jön, még nem kezdtem el. Jelentkezés beadása január 10., Interjú első kör január 19., Interjú második kör január 22., szerződés írás elvileg február 6., kezdés kb. március 10.Mindez kereken 10 év alatt, IT Support.
Szerintem az egy hét az ideális leghamarabbi időpont, két hét az átlagos, egy hónap felett nagy a baj.
-
eames
tag
-
Goose-T
veterán
Lehetetlen megjósolni. Van olyan, hogy még aznap felhívnak, de olyan is, hogy csak hetek múlva. Mondjuk ha két hónapig nem keresnek, akkor már elkezdhetsz gyanakodni. Egyébként meg fölösleges egy cégre várni, be kell adni minél több helyre, aztán versenyezzenek ők. Szűk három hónapja például munkahelyet váltottam, előtte sokfelé interjúztam, az egyik céghez felvettek, másoknál kikosaraztak. Aztán pár napja kerestek az egyik kikosarazótól, hogy mégis szeretnének felvenni, de mondtam nekik, hogy már választottam, így jártak. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ne te legyél az, aki vár a válaszra, ne szoktassuk a fejvadászokat, HR-eseket ehhez. Ha pedig úgy érzed, hogy elhamarkodottan döntöttél, és később megkeresnek egy olyan helyről, ahova szívesebben mentél volna, akkor próbaidő alatt különösebb következmények nélkül felmondhatsz.
-
törölt tag
Üdv!
Önéletrajz leadását követően általában mennyi idő szokott eltelni, míg felveszik az emberrel a kapcsolatot?
Mik a tapasztalatok e téren? Meddig érdemes "várni"?
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB