Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4601) Cheesy válasza Cathfaern (#4600) üzenetére


Cheesy
őstag

Az angollal nincs gondom.
12 évig németes osztályba jártam (általános + gimi), de végül 10.-ben angolból tettem le a középfokot, németből azóta se. Kb. ennyire szeretem azt a nyelvet.

Ismerősi körben 2 családból is dolgozik kint a gyerek Észak-EU-ban (egyik Norvégia, másik Svédo.) és nem angolt kérnek, hanem németet. Azért valamennyire érthető, ha az ember kimegy dolgozni külföldre, akkor azt a nyelvet beszélje, amelyik országba megy (vagy legalább olyat amit a többség meg is ért és Észak-EU-ban jellemzően germén eredetű nyelveket beszélnek).

www.vakbelmutet.hu

(#4602) djgeg válasza PazsitZ (#4597) üzenetére


djgeg
őstag

:DDD
"Én azt tapasztalom, hogy informatikában akkor tudsz könnyen elhelyezkedni, ha jól tudsz programozni (és persze akarsz programozással foglalkozni). "
Nekem a fenti egyenlő azzal, hogy az írója mást nem lát az IT ban csak a programozást. Van azért azon kívül csilló ága az Infónak amivel könnyedén el lehet helyezkedni jó pénzért. (Persze ha ért hozzá az ember....)

Azoknak akik nem értenék... átfogalmazom, Az IT-ban csak akkor lehet könnyen elhelyezkedni ha fejlesztő vagy? :P

Saját módosítás:
Én azt tapasztalom, hogy informatikában akkor tudsz könnyen elhelyezkedni, ha értesz hozzá :U

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4603) djgeg válasza Cheesy (#4601) üzenetére


djgeg
őstag

Ha EU-t nézzük nem árt a Német. Ezek mellet dolgoztam Ausztriában és Németországban is. Köztük Német céges belső nyelvű cégnél is. Angolommal még is jól elvoltam. Igaz a végére azért felezettem egy kis németet is, de szakmailag angolul kommunikáltam.
Persze vannak Német cégek ahol nem tolerálják ha nem tudsz németül.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4604) Cathfaern válasza djgeg (#4602) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Azért gondolom azt, hogy programozással a legkönnyebb elhelyezkedni informatikában, mert ahhoz kell a legáltalánosabban (és így legkönnyebben) megszerezhető előzetes tudás. Ha tudsz mondjuk c# vagy java nyelven jól programozni, akkor gazdasági cégtől kezdve közigazgatáson át retail cégeken keresztül webfejlesztésen át, stb. bármilyen ágban el tudsz helyezkedni. Ellenben ha gyenge / közepes vagy programozásból meg jó pénzügyből, akkor drasztikusan beszűkültek a lehetőségeid. Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy egyetemeken gyakorlati szempontból mennyire használhatatlan tudást adnak, még rosszabb a helyzet. És amíg programozni meg lehet tanulni internetről is, publikusan és ingyenesen elérhető anyagokból, addig ez nem igaz pl. egy bankszektorra vonatkozó szakmai tudásra.
Szóval szerintem könnyebb bekerülni programozóként egy adott területre és ott felszedni az oda szükséges alaptudást, majd utána tovább lépni más, akár kevésbé programozói pozícióra, mint alapból az utóbbira pályázni. Nem azért, mert az informatika kizárólag programozás lenne, hanem azért mert általános programozóra gyakorlatilag mindenhol szükség van.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy informatikában a programozási tudás olyan, mint írni/olvasni tudni. Függetlenül attól, hogy ember nem használja a mindennapi munkában, nagy mértékben megkönnyíti a helyzetét, ha legalább valami script nyelven össze tud hozni valamit, vagy legalább nagyjából megérti azt, hogy a kollégái mit csinálnak. Nem igazán tudok elképzelni informatikában olyan pozíciót, ahol ez a két képesség ne segítené elő az illető munkáját valamilyen formában. De szívesen látnék ellenpéldákat.

(#4605) djgeg válasza Cathfaern (#4604) üzenetére


djgeg
őstag

Ezek szerint programozó vagy. :DDD
Abban igazad van, hogy az "értékelhető" tudás szempontjából az ember előbb találkozik a programozással, pl az infó képzés során. Magától is tanulhatja, fejlesztheti magát és így akár könnyebben is szerezhet munka és fizetés képes tudást. Abban is igazad van, hogy a fejlesztésnek nagy szerepe van a cégek életében viszont az IT nem csak programozásból áll-
Mindezek mellet minden mást is meg lehet tanulni magadtól. Képezheted magad. Ma már nem egy nagy story összehozni egy otthoni virtualizált "labort" ha valaki üzemeltetés felé kacsingat.( Egy mai alap gépen is létrehozhatsz egy megfelelő környezetett szinte bárminek a ki-kísérletezéséhez)
Személyes tapasztalatom az, hogy Mind Vmware, MS, Cisco stb. papírokat is könnyedén meg lehet szerezni önképzésből.(Önképzés plusz nem egy nagy vizsgadíj) Persze a jogosítvány nem azt jelenti, hogy vezetni is tud az ember.
Azért kezdtem ebbe az egészbe bele, mert én pl ont az ellenkező oldalt látom. Természetesen eggyet értek, hogy programozásba belevágni hirtelen, könnyebb mint más területekre, de nem csak programozóként könnyű elhelyezkedni ha ért hozzá az ember.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4606) Cathfaern válasza djgeg (#4605) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

5 év munkatapasztalatom van, ebből az első 1 évben dolgoztam ténylegesen programozóként (ráadásul akkor se annak vettek fel eredetileg, csak SOS okokból arra lett szükség végül) és jelenleg se az vagyok. Szóval szerintem mondhatjuk, hogy nem vagyok programozó, bár az tény, hogy tervezek abba az irányba váltani. Nyilván ez befolyásolhatja a véleményem :)
Igen, abban igazad van, hogy más területbe is bele lehet tanulni otthon. De szerintem az távolabb fog állni a valóságtól, valós problémáktól, mint amikor otthon tanul meg valaki programozni. De másik oldalról tény, hogy üzemeltetéssel sose foglalkoztam, így lehet ebben tévedek.
Papírokat persze könnyen lehet autodidakta módon szerezni, de ahogy te is írod, az önmagában még csak egy papír.

"de nem csak programozóként könnyű elhelyezkedni ha ért hozzá az ember"
Ezzel mindenképp egyetértek. De a kiindulás az volt, hogy nulla szakmai tapasztalattal miként könnyebb elhelyezkedni. És szerintem nagyobb esély van arra, hogy friss diplomásként programozóként hagyjanak dolgozni, mint üzemeltetőként.

[ Szerkesztve ]

(#4607) djgeg válasza Cathfaern (#4606) üzenetére


djgeg
őstag

Én pont a másik oldalon vagyok, így lehet én is elfogult vagyok :) . 7-8 éve egyetem kihagyásával kezdtem el dolgozni önképzés mellet (és megelőzve) üzemeltetési területen(.Én pont azt tapasztaltam így, hogy ezen a területen is lehet érvényesülni önképzéssel. Az, hogy nevezhető nehezebbnek, az lehet :)
A gyakorlat így is úgy is fontos, mind üzemeltetés mind programozás mind más téren. Amit otthon tanul az ember az csak egy alap ahhoz, hogy a munkájában érvényesülhessen ( szerintem). Nehéz egy konkrét problémát, vagy bugot előrántani :D

Na ezt jól megbeszéltük :DDD :R

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4608) Cathfaern válasza djgeg (#4607) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Egyébként legjobb az lenne, ha pályakezdőként az ember fél évig dolgozna mind üzemeltetés, mind fejlesztés, mind ügyfélszolgálat területen. Akkor mindenki felfognál, hogy a rendszergazda nem azért nem engedélyez adott dolgot mert kiskirálynak képzeli magát, a fejlesztő nem azért nem javítja ki a random előjövő bugot mert doomozik munka helyett és az ügyfélszolgálatos nem azért kéri az adott eszközt és/vagy bugjavítást annyira, mert lusta. De persze ez csak utópia.

(#4609) djgeg válasza Cathfaern (#4608) üzenetére


djgeg
őstag

Hát vannak azért negítív példák munkaerőre, de igen nem lenne rossz, ha az embereknek lenne rálátásuk az összképre talán úgy talán nem a lenti kép lenne. Talán ez lenne egy tényleg jó oktatási rendszernek a lényege. Az egy dolog, hogy szakosodnak az emberek, de végül olyan tapasztalatokat kéne szerezned amivel átlátod a szakterületed és a hozzá kapcsolatos dolgoknak az egészét. Legalább alap szinten. Azonban sajnos, még ha tintának is valami ehhez hasonlót nem nagyon éri el a célját.

(Nagy kedvenc a sysadmin :D)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4610) Tapsi válasza #30734848 (#4593) üzenetére


Tapsi
veterán

Rossz helyre akartál elmenni dolgozni. Ez nem informatikus, és főleg nem programozóképző. Olyan, állásokra tesz alkalmassá, ahol az átlagosnál jóval magasabb informatikai tudás mellett komoly gazdasági/pénzügyi ismeret is szükséges. Egyre több ilyen van. Mellesleg pályakezdőként elhelyezkedni sohasem egyszerű.

(#4611) sutszi


sutszi
veterán

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ha valaki HR-s munkakörben szeretne elhelyezkedni akkor milyen úton lehet eljutni oda? Tehát mit kell tanulni adott esetben, ami mondjuk megfelel egy ilyen álláshirdetésben a szakirányú képzettség résznek?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4612) syl5 válasza sutszi (#4611) üzenetére


syl5
őstag

Hát HR-t. :)
Amennyire én tudom, amennyire nekem sikerült megtanítaniuk a Human Resourcement Managment-et messze nem csak a toborzásból áll a HR. Az csak egy kis szelete, gondolom olyan mint fejlesztőknél a verziókezelés.
De én se tudom pontosan.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#4613) Tapsi válasza sutszi (#4611) üzenetére


Tapsi
veterán

A végzettség lényegtelen, valami humán legyen, de be kell kerülni HR gyakornoknak, onnan meg már triviális.

(#4614) bambano válasza Tapsi (#4613) üzenetére


bambano
titán

közkeletű tévedést hallottunk.
a hr-hez többek között kemény matek és informatika kell, enélkül nem lesz senkiből jó hr-es, csak ilyen kislánykák, mint akiket látni lehet hr-es pozíciókban, akiktől falra mászik az átlag munkakereső.

ilyen beül a bőcsész' fajtákból csak a mostani, toborzásra korlátolt pótlék lesz.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4615) emvy válasza bambano (#4614) üzenetére


emvy
nagyúr

> kell

ene

while (!sleep) sheep++;

(#4616) djgeg válasza bambano (#4614) üzenetére


djgeg
őstag

Azért eléggé más lehet a fogalmunk a "kemény matek és informatika" téren ha szerinted egy HR esnek annyira kell. Persze ne legyen hülye a delikvens, normális matek és office tudás, de azért hogy kemény :D

Jó hogy nem alkalmazott matematikus legyen Infó diplomával megspékelve, hogy HR es lehessen. :U

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4617) Tapsi válasza bambano (#4614) üzenetére


Tapsi
veterán

A HR core részei, szabadon: toborzás, karriermenedzsment, oktatások, mindenféle szervezési feladatok. Ezekhez minek kell erős matek, meg informatikai tudás? Persze a céges rendszereket tudja kezelni, de ez felhasználó szintnek felel meg.

Amire te gondolsz, az mondjuk lehet a könyvelés, bérszámfejtés, és egyéb támogató feladatok, de ahhoz nyilván szakismeret kell, praktikusan közgazdász végzettség. Na de őket nem is nevezzük HR-esnek.

Egyébként ismerek közgazdász HR-est, de nincs szüksége erős matek-IT tudásra a munkája során, pedig megvan neki. Tehát mire is gondolsz?

(#4618) emvy válasza Tapsi (#4617) üzenetére


emvy
nagyúr

Szerintem kicsit keveri a fejvadaszt/interjuztatot a HR-essel, bar sok esetben a HR-es is felveteliztet. Szakmai minoseg megitelesehez jo ismerni a szakmat.

while (!sleep) sheep++;

(#4619) djgeg válasza emvy (#4618) üzenetére


djgeg
őstag

És csak matek IT "szakma" létezik?! :DDD

Amúgy szerintem sokan keverik a szezont a fazonnal. A HR-esnek nem kell feltétlen a szakmához érteni amire éppen embert keres. Miért várnánk el, hogy egy nagy cégnél pl, ahol nem csak egy féle embert foglalkoztatnak, hogy teljes mértékben képben legyen? Szürreális. Viszont nem is rá kell hagyni vagy egyáltalán, hagyni, hogy a HR es döntést hozzon szakmai kérdésekben. A HR nek HUMÁN oldalról kell döntést hoznia max.
Pl bejön a delikvens interjúra késve lepukanva bunkón mit tudom én. A szakmai dolgokat meg a szakmai vezetőre hagyni és kész....
A gáz az az, hogy rengeteg cég nem nevel normális HR est és sokszor oda böfentik, hogy egy ilyen meg ilyen embert vegyél fel. Sokszor még annyit se segítenek, hogy a kívánt pontos paramétereket össze állítanak neki.

Ilyenkor születnek meg olyanok pl hogy 10 év HTML 5 tapasztalat kell(amikor nem is lehet annyi)...

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4620) #72042496 válasza djgeg (#4619) üzenetére


#72042496
törölt tag

"Ilyenkor születnek meg olyanok pl hogy 10 év HTML 5 tapasztalat kell"

Ez tetszik, már megérte benézni. :)

(#4621) djgeg válasza #72042496 (#4620) üzenetére


djgeg
őstag

Szivesen :C

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4622) Tapsi válasza djgeg (#4619) üzenetére


Tapsi
veterán

Eddig akárhol dolgoztam, ott az adott terület vezetőjének volt a kötelessége a szakmai követelmények megfogalmazása. A HR-es pedig mellé rakta a soft skilleket, és kész.

Ilyenkor születnek meg olyanok pl hogy 10 év HTML 5 tapasztalat kell(amikor nem is lehet annyi)

Ez talán fejvadászoknál esélyes, akik "címlistát" gyűjtenek.

(#4623) bambano válasza Tapsi (#4617) üzenetére


bambano
titán

manapság a hr legfontosabb része, amiről senki nem beszél, a hr controlling.
ehhez kőkemény matek és office ismeretek kellenek, minimum excel solver szintjén, és deriválni is tudni kell.

nem véletlen, hogy normális hr iskolákban van rendes matekóra is. én sem a kisujjamból szívtam ki az egészet.

"Amire te gondolsz": azt majd én eldöntöm és megírom, hogy mire gondolok.

"Egyébként ismerek közgazdász HR-est, de nincs szüksége erős matek-IT tudásra a munkája során, pedig megvan neki.": egy csomó hr-est ismerek, aki messziről (se) ugatja a szakmát. Így rossz példán keresztül érvelni helytelen végeredményre vezet.

például a churn-nel mit kezdesz rendes matek tudás nélkül?

szerk: oké, kis pontosítás: kis cégeknél nem kell annyi matek. de minél nagyobb a cég, annál több kell.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4624) bambano válasza djgeg (#4619) üzenetére


bambano
titán

apró tévedés: a hr-es egyáltalán nem hoz döntést. a hr-es döntéselőkészítést végez és választási lehetőségeket dolgoz ki, javasol.

(#4616) djgeg: "Azért eléggé más lehet a fogalmunk a "kemény matek és informatika" téren": nem tartom valószínűnek. inkább az fordulhat elő, hogy a ti hiedelmeitek meg az én konkrét hr-es ismereteim között van mély szakadék. láttam rendes hr iskolából való szigorlati tételsorokat. oké, hogy az én békebeli programtervező matematikus diplomámmal valószínűleg le tudtam volna vizsgázni a matek részéből, de ha figyelembe venném, hogy közben évtizedek alatt felejtettem is, akkor már nem.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4625) Mercutio_ válasza bambano (#4623) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha nagy a cég, akkor van külön kontrolling szervezet...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4626) bambano válasza Mercutio_ (#4625) üzenetére


bambano
titán

azt, hogy a hr-est melyik szervezetbe érdemes beosztani, sok helyen nem tudják eldönteni, vagy nem jól döntik el.

a hr már egy ideje kiemelt stratégiai fontosságú szervezet, minimum a törzskarban van a helye, és normálisan a nagyvezérnek jelent.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4627) Tapsi válasza bambano (#4623) üzenetére


Tapsi
veterán

A kontrolling pénzügyes tevékenység, az már részletkérdés, hogy adott esetben HR-es számokkal is dolgozhat, vagy hozzácsapják a HR szervezethez. HR-es alatt nem ezeket a mókusokat szokás érteni.

(#4628) bambano válasza Tapsi (#4627) üzenetére


bambano
titán

hiba azt hinni, hogy csak pénzügyi kontrolling van.
kontrolling lehet minden erőforrással való gazdálkodásban, tehát az emberi erőforrással való gazdálkodásban is. a hr-ben a kontrolling a legmenőbb téma mostanában.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4629) #30734848


#30734848
törölt tag

Banki területen Üzleti elemző pozíció mit takarhat pontosan? Pontosabban üzleti elemző/adatbázis-szakértő.

(#4630) Tapsi válasza bambano (#4628) üzenetére


Tapsi
veterán

Igen, és az ehhez szükséges módszereket pénzügyesek tanulják. A kontrollerség egy külön szakma, és nem értem, hogy miért mosod még mindig össze a klasszikus hr-essel. Az lehet, hogy a hr-szervezeten belül vannak ilyen emberek, de attól még nem lesznek hr-esek.

(#4629) kudu90

Adattárházból kell SQL-lel előtúrni adatokat, majd azok alapján elemzéseket/riportokat készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#4631) bambano válasza Tapsi (#4630) üzenetére


bambano
titán

azért "mosom" össze, mert a hr kontrolling különálló szakma és a hr-esek tanulják.
hogy te nem ismered, az a te problémád, én ezzel nem akarok foglalkozni. neked sem kellene összemosni a klasszikus kontrollingot meg a hr kontrollingot.

a magam részéről nem vitatkozom ezen tovább.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4632) djgeg válasza bambano (#4631) üzenetére


djgeg
őstag

Mert aztán a nagy cégeknél minden HR es HR kontrolling poziban van mi? Na hagyjad már a baromságot. Ez max olyan cégeknél van ami még nem akkora, hogy külön kontrolling osztály legyen. Eddig bármi nagyhoz közöm volt saját kontrolling részleg volt és igen volt HR es ami konyított is hozzá, de rohadtul nem elvárás volt.Volt olyan is ahol volt a HR eggyettlen ember aki végzett bárminemű kontrolling tevékenyéget, de neki se kellet semmi hű de nagy matek tudás... és nem pöcstologató 10 fős cégről beszélünk, hanem 3000-es sokrészleges cégről. Akkor meg mi a fészkes francról beszélünk?

Megy itt a duma jobbra balra... Mert láttál 1 vagy netán 2 céget ahol olcsójánosokként nem tellik normális kontrolling részlegre, vagy netán az a szokás, hogy a HR es keményebben részt vesz benne. Na és? Nagyon nem ez az átlag....

Kemény matek... Ezek szerint tényleg más fogalmunk van a kemény matekról... de tudod mit legyen igazad... Kell egy normális egyetemi matek hozzá. Woaaaa

BTW Egy normális cégnél a HR es felvételnél az emberi és akár pszichológiai tapasztalat alapján torpedózhat is meg akár (ha adnak a szavára) felvételt... Normális cégnél... Mert lehet jó a szakmai vezető, neki a szakmai megfelelőség ellenőrzése a cél... Nem az ember vizsgálata humán szempontból. Olyan szempontból amik alapján a HR esnek néznie kell az embert.

Bambano Tudom én, hogy mindenről megvan a véleményed meg te vagy az isten császár király minden témában, de most komolyan. IT diplomája és alkalmazott matematikus legyen egy szerencsétlen HR es mert atom kontrollingot akarsz lenyomni a torkán? Hagyjuk már ezt a baromságot....

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4633) Atos23


Atos23
senior tag

Sziasztok!

Ez mit jelenthet egy elvárás listában?

"MS Office 2003, 2007, 2010 irodai programcsomagok adminisztrátori szintű ismerete"

Makrók, pst és ost fájlok? :)

(#4634) juliabrilke válasza Atos23 (#4633) üzenetére


juliabrilke
addikt

Titkárnő. :)

Meg ha valamit meg kell csinálnod, akkor ne 4x annyi idő legyen, mert a gombokat és funkciókat keresgeted.

(#4635) Goose-T válasza Atos23 (#4633) üzenetére


Goose-T
veterán

Az adminisztrátor szó itt nem rendszergazdát jelent, hanem ügyintézőt. Tehát annyit kell érteni hozzá, amennyi egy titkárnőtől elvárható.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4636) djgeg válasza Goose-T (#4635) üzenetére


djgeg
őstag

Nevezzük inkább asszisztensnek :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4637) Atos23 válasza djgeg (#4636) üzenetére


Atos23
senior tag

Végül kiderült: mégis rendszergazdai dolgokat értettek rajta. :)

(#4638) kovsol válasza Atos23 (#4637) üzenetére


kovsol
titán

Ez a ritkább eset az biztos. :)

May the Force be with you!

(#4639) Atos23 válasza kovsol (#4638) üzenetére


Atos23
senior tag

Ez ilyen :)

Kicsit OFF téma, de kötődik az álláskereséshez: Talán van egy biztos ajánlatom Pesten, vidékről mennék fel. Van esetleg neten olyan fórum, ahol megbízható, esetleg informatikus kollégák keresnek albérlő társakat?

Nem szeretnék egyedül kivenni lakást, de az átlagos hirdetési oldalakon kétes, a reggelt 2dekással indító alakok mellé lehetne betársulni :)

:R

[ Szerkesztve ]

(#4640) Picur123


Picur123
csendes tag

Sziasztok, a SETONról hallott már valaki? Costumer service representative pozíciórol lenne szó az említett cégben, gyakorlatilag állandóan külföldi kiküldetéssel, több országban...kb mennyi a keresete egy ilyen pozíciót betöltő szermélynek?

(#4641) FLx válasza Atos23 (#4639) üzenetére


FLx
addikt

Kérj annyi pénzt, hogy egyedül is tudj lakást bérelni, ez a legbiztosabb. :)

(#4642) #30734848


#30734848
törölt tag

Van itt esetleg valaki, aki a Lidl-nél dolgozik informatikus munkakörben?

(#4643) FLx válasza Picur123 (#4640) üzenetére


FLx
addikt

CSR külföldi kiküldetésben? Ez inkább telefonos meló szokott lenni. Érdemes rákérdezni, hogy biztos jól adták-e fel a hirdetést, pontosan mi a meló. Szerintem inkább ilyen ingázó porszívóügynök meló lesz ez, fizetés meg minimális, sőt, talán jutalékos rendszer.

(#4644) Picur123 válasza FLx (#4643) üzenetére


Picur123
csendes tag

Itt a hirdetés.

(#4645) #41635072


#41635072
törölt tag

Üdv!
Aki volt már Nokiánál (NSN) interjúzni az össze tudná foglalni, hogy kb miket kérdeztek, mire kíváncsiak?
Milyen nyelven folyik a interjú, stb?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#4646) mufi válasza bambano (#4614) üzenetére


mufi
senior tag

Már ne haragudj de ez eddig a legnagyob baromság amit ezen a fórumon olvastam. A HR-hez matek??? Egy matekos kiszámolja hogy mi van a másik ember fejében? Na ne már...majd matematikus fog engem vizsgáztatni az állásinterjún, nem? Megkér hogy ikszegykettővel adjam meg a telefonszámomat? Max a középső ujjamat fogja látni.
A HRes az vagy piszihomókus, vagy semmi.
Informatikus. Pfff. a 80%-a nekik nem képes értelmes kommunikációra, emberi kapcsolatot létesítéséről nem is beszélve...
Hagyjuk már ezt a hülyeséget.

[ Szerkesztve ]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4647) kovsol válasza mufi (#4646) üzenetére


kovsol
titán

Nem csak recruiterből áll a HR. Amúgy meg nem is a HR-es bólint rá, hogy kit vegyenek fel úgyse, ő max előszűr.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#4648) mufi válasza kovsol (#4647) üzenetére


mufi
senior tag

Nem is erről volt szó ha jól tudom.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4649) eames


eames
tag

Sziasztok!

IT területen szeretnék elhelyezkedni, 1 éves tapasztalatom van rendszergazdaként. Nincsenek tévképzeteim, nem fognak kapkodni utánam, próbálok a főváros felé nézelődni a több lehetőség miatt. A kérdésem, hogy az önéletrajzba milyen programokat érdemes beleírni? Felhasználói tudást is, vagy attól felfelé? Illetve, volt egy időszak, amikor csak diák- és időszakos munkákat csináltam, mert nem találtam mást. Ha rákérdeznek a kimaradt időszakra, hogy érdemes ezt elmondani/leírni?

(#4650) Cathfaern válasza eames (#4649) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Felhasználói tudást akkor érdemes beleírni, ha az valami egzotikusabb programban van (szóval nem Word/Excel/stb.), vagy ha témába vág (pl. webes UI fejlesztőnek jelentkezel, akkor a Photoshop ilyen). Egyébként szerintem alapnak lehet tekinteni, hogy egy informatikus felhasználói szinten megbirkózik az elterjedtebb programokkal.

Diák- és időszakos munkák szakmába vágóak voltak, vagy épp ami jött? Ha szakmába vágóak, akkor nyugodtan írd le őket részletezve, ha nem, akkor én az önéletrajz "fő" részébe nem tenném bele egy mondatként se (bár ez függ attól milyen hosszú időszak volt, ha 1-2 évnél több, akkor egy mondatot lehet megér). Nem azért, mert probléma lenne, hogy ilyet csináltál, csak igazából nem arra kíváncsiak. Ha mégis azok lennének, akkor interjún rákérdeznek, hogy akkor mi volt. És szerintem nem kell túlbonyolítani, meg kell mondani, hogy pénz kellett és ez volt a választék :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.