Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4551) dellfanboy


dellfanboy
őstag

nng-nél dolgozik vki?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#4552) wopi


wopi
aktív tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. 5 éve telekommunikációs cégnél dolgozom, ügyfélszolgálat/support területen. Otthonosan mozgok windows, linux, android rendszerek használatában, üzemeltetésében, bár ezekről konkrét végzettségem, papírom nincsen.

Szeretnék fejlődni, tanulni... Szerintetek milyen irányba érdemes mostanság elindulni, ami piacképes lehet? Felsőfokú végzettség vagy OKJ? Mivel érek többet?

Építő jellegű tanácsokat várok! :)

Köszönöm szépen!

(#4553) Cheesy


Cheesy
őstag

Mindenkitől azt a tanácsot kapom, hogy menjek külföldre ha jót akarok magamnak. Erre a reakcióm mindig az, hogy ok, de mit fogok odakint dolgozni?! Egyáltalán nem büdös a munka, de tény, hogy a világon létező szakmák 99%-áról még csak nem is tudok, viszont nem nyaralni akarok kimenni :)
A munkáltatóm szerint jól viselkedek az óvodában, megbízható és sokoldalú vagyok. De a jelenlegi munkakör nem elégít ki szellemileg, illetve 0 a fejlődés lehetősége és a tanulást, képzést sem támogatják, pedig multi. Azzal a felkiáltásal, hogy a munkakör ellátásához nincs megfelelő továbbképzés, illetve felesleges is.
A szakmámban nem biztos, hogy akarok dolgozni (építészmérnök), mert így max rajzolni vennének fel, az meg robotmunka. 5 évig dolgoztam építészként, de ebből is kijutott... Más ország más szabványok, más anyagok, más elvárások a megbízók részéről, más építészeti stílus, kb. újra kéne tanulni a szakmát. 3 éve projektes építőanyag kereskedő vagyok.
Itthonról külföldre (.eu , esetleg .co.au, .co.nz, netán .ca) van értelme önéletrajzot küldözgetni? Mégis mi ennek a menete? Mert nem az van, mint itthon, hogy ha kell el is tudok menni bármikor személyes beszélgetésre is.
Itt vagyok 29 évesen, nincs hitelem, nem köt semmi, se kutyám se macskám, ha most nem lépek, akkor vége. De hogyan kezdjek neki?

[ Szerkesztve ]

www.vakbelmutet.hu

(#4554) kulfoldi


kulfoldi
aktív tag

Sziasztok!

Olyan topikot keresek, ahol allashirdetest lehet feladni, van ilyen? Ezt talaltam csak, de itt allaskeresessel kapcsolatos nehezsegekrol, oneletrajzokrol beszelgettek, de latva ezt gondolom van olyan is ahol allashirdeteseknek van topikja, csak nem talalom. Vagy ez inkabb az adok-veszek jellegu?

Udv,
Laci

(#4555) #72042496 válasza kulfoldi (#4554) üzenetére


#72042496
törölt tag

A Hardveraprón van ilyen rovat, ott hirdesd meg.

[ Szerkesztve ]

(#4556) FLx válasza Cheesy (#4553) üzenetére


FLx
addikt

Első körben azt kellene kitalálnod, hogy mihez értesz. Általában akkor vesznek fel külföldi munkavállalót, ha olyan tudásod van ami az adott országban ritka, vagy túl drága lenne. Amiből nekik is van elég ott nem szeretnek bevándorlókat alkalmazni. Haverom 2-3 évig élt kint mire talált a szakmájához legalább egy picit kötődő melót, ő is építészmérnök. Amúgy lehet beküldeni életrajzot EU országokba, de ahova vízum kell oda szinte nulla esélyed van. Első körben a jobb arcok szoktak csinálni telefonos, skype interjút és csak 1-2 alkalommal kell kimenni, ha már komolyabb a dolog. Van ahol viszont régimódiak és első körben is ki kell utazni. Aztán van aki meg azt csinálja, hogy 1-2 hétre leszervez 5-6 interjút és addig kimegy szállodába aztán letudja őket mind.

(#4557) kulfoldi válasza #72042496 (#4555) üzenetére


kulfoldi
aktív tag

Akkor ez van csak, erre gondoltam en is. Koszi, akkor majd kiirom oda!

(#4558) Goose-T


Goose-T
veterán

Mást is kerestek már meg LinkedIn-en az amerikai hadseregtől? Nevet és parancsnokságot nem akarok írni, mert ki tudja, mire keresnek rá a robotjaik. :D

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4559) bobsys válasza Goose-T (#4558) üzenetére


bobsys
addikt

Ennyi infobol szerintem kamu. US Armyhoz legalabb zoldkartya kell.

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#4560) djgeg válasza bobsys (#4559) üzenetére


djgeg
őstag

Civileket is alkalmaznak, plusz keresnek meg külföldieket is sőt akár munka engedélyt is elintézik cakk pakk.. Civil alkalmazottként nem kell zöldkártya amúgy, csak ha a hadsereg kötelékébe lépsz. (Igaz volt már olyan is, hogy a bevándorlókat nyomatták, hogy gyere háborúzni 2-3 év után kapsz zöldkártyát.)
Rokont alkalmazták egyébként, megkeresés után cakk pakk munkaengedély aztán munka. Igaz ő kint tanult egy ideig.

Summa-summárum ennyi infóból én is kamura szavaznék, de egy kis csevejt megér azért.

ui.: Persze, hogy ha igaz akkor kemény átvilágításra kell számítani :D

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4561) Goose-T válasza djgeg (#4560) üzenetére


Goose-T
veterán

Dolgoztam amerikai banknál négy évet elég bizalmi állásban (DBA voltam, rengeteg régiós adatbázishoz volt korlátlan hozzáférésem), szóval még alapja is lehet a bizalomnak.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4562) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!
Ha munkahelyet váltok, akkor felmondási időre mi a procedúra? A jelenlegi helyen csak akkor mondanék fel, ha van papír az újtól. Ilyenkor beleírják pontosan a kezdés dátumát?

(#4563) bambano válasza albiosz (#4562) üzenetére


bambano
titán

az attól függ, hogy hogyan jössz el. ha nem volt túl sok balhé, békében akarsz elválni, akkor rendkívüli, mostani mt szerint azonnali felmondásra nincs lehetőséged.
marad a közös megegyezés és a munkavállalói rendes felmondás.
ha rendessel jössz el, akkor a felmondás közlése utáni következő nap indul a felmondási idő (2012. évi 1. törv, 68. par. 1. bek), ami 30 nap. vagyis a felmondás utáni 31. napon vagy szabad. a papírjaidat az utolsó munkában töltött napon szokás kiadni, a fizetéseddel együtt.

vagy felmondhatsz közös megegyezéssel, ott az a szabály, hogy a felmondás paramétereit a felek *közös, egybehangzó* akarata alapján állapítják meg és nem lehet egyik félre nézve sem különösen hátrányos. Egyébként bármi lehet benne. tehát ha jó fej a főnököd, akkor közössel akár aznap is elengedhet.

a lényeg, hogy a régi céged időben kijelentsen a tb-ből, az új céged időben bejelentsen a tb-be, és ez folytonos legyen.

arra figyelni kell, hogy a tanulmányi szerződés nem része a munkaszerződésnek, tehát ha ilyened volt, annak felbontásáról külön egyeztetni kell.

szerk: szerintem olyat lehet, hogy ma kötsz új munkaszerződést, amelynek hatálybalépése későbbi dátum, vagy hatálybalépése egy konkrét esemény bekövetkezte, értelmesen a régi cég elbocsátásának dátuma.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4564) albiosz válasza bambano (#4563) üzenetére


albiosz
őstag

köszi a részletes infót!
rendes felmondás lesz, nem látok esélyt arra, hogy elengedjék a felmondási időt (így is keményen erőforrás hiány van). az új hely tud is erről, nem probléma, csak a formai része érdekelne. papír nélkül nem mondanék fel a jelenlegin. (én vagyok túl bizalmatlan? :) )

[ Szerkesztve ]

(#4565) gygabor88 válasza albiosz (#4564) üzenetére


gygabor88
tag

Annyit tennék hozzá a fentiekhez, hogy a rendes felmondás ideje nem feltétlen 30 nap. Ha jól tudom, akkor néhány évente automatikusan növekszik, pl mintha 3 év után már 35 nap lenne. Továbbá gyanítom, hogy a munkaszerződésben leírtak alapján is változhat, mert ismerek olyat, akinek 2 hónap volt a felmondási ideje.

(#4566) djgeg válasza Goose-T (#4561) üzenetére


djgeg
őstag

Ezek alapján lehet nem kamu. Derítsd ki. :)

ui.: Aztán ha van valami fejlemény leírhatod :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4567) albiosz válasza gygabor88 (#4565) üzenetére


albiosz
őstag

nekem is 2 hónap szerződés alapján, de ez gyakorlatilag részletkérdés jelen esetben.

(#4568) FLx válasza albiosz (#4567) üzenetére


FLx
addikt

Az új helyen megmondod, hogy két hónap múlva tudsz kezdeni, arra a napra írjátok a szerződésbe a munkaviszony kezdetét és kész. Utána felmondasz a régi helyen.

(#4569) bambano válasza gygabor88 (#4565) üzenetére


bambano
titán

ne tedd hozzá.
a munkaadói rendes felmondás ideje nő a szolgálati idővel. a munkavállalói rendes felmondás az 30 nap.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4570) kovsol válasza bambano (#4569) üzenetére


kovsol
titán

Ha szerződésben van meghatározott idő akkor az az érvényes. Nekem 15 nap volt benne, és nem is maradtam tovább. Bementem felmondtam, 15 nap után léptem.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#4571) syl5


syl5
őstag

És a szabadságok hogy alakulnak évközbeni felmondás esetén?

Például: Van 20 nap szabim. Kiveszek belőle 10-et február végéig, majd felmondok, március végén lejár a felmondási határidő.
Akkor a következő munkahelyen 10 nap szabim lesz , vagy időarányosan (9/12 * 20 =) 15 ?

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#4572) Mercutio_ válasza syl5 (#4571) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tippre az új helyen időarányosan ami jár, a régin pedig amennyivel többet vettél ki azt levonják az elszámoláskor a béredből.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4573) FLx válasza syl5 (#4571) üzenetére


FLx
addikt

Az új helyen mindig időarányosan kapsz szabadságot, tehát március környékén mondjuk 15-17 nap. Ha a régi helyen többet vettél ki, mint ami időarányosan járt volna, akkor a cég így járt, nem követelheti vissza a kifizetett munkabért. Ha azonban nem vetted ki az időarányosan járó szabadságot, azt ki kell fizetniük pénzben, vagy közösen megegyeztek, hogy felmondási idő alatt kiveszed.

(#4574) tepenzed


tepenzed
őstag

sziasztok,biztos sokszor volt már, de diplomával rendelkező informatikusoknál mennyire jellemző,hogy érdeklődnek a diploma osztályzat után is?

(#4575) emvy válasza tepenzed (#4574) üzenetére


emvy
nagyúr

Angliaban nekem kertek komplett indexmasolatot.

while (!sleep) sheep++;

(#4576) tepenzed válasza emvy (#4575) üzenetére


tepenzed
őstag

szóval akkor olyan hármas körüli átlaggal ne is menjek Angliába tudásomtól függetlenül?
Szar ez a rendszer,miért kell nekem olyan tárgyakból jó jegy ami abszolút nem érdekel és teljesen más irányba mozognék...

(#4577) vzozo válasza tepenzed (#4576) üzenetére


vzozo
senior tag

Sose értettem ezt az előre negatív hozzállást. Kezdj el pályázni, azon a hídon meg majd akkor mész át, ha odaérsz (és egyáltalán lesz ott "indexmásolatos" híd).

(#4578) Jhonny06 válasza tepenzed (#4576) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az azért egy mérnök infó vagy hasonló nehézségű szakon nem olyan rossz. Szerintem a többség nem jön ki onnan jobb átlaggal. Főleg, hogy egy csomó bullshit tárgy van, amit senki nem vesz komolyan és csak átcsúszik. Ettől még lehetsz jó.

Én általában banki IT pozícióknál látok ilyen említéseket, hogy "top tier university" (jelentsen ez bármit is, kinek mi a top tier), de mondjuk ott durva fizuk vannak.

[ Szerkesztve ]

(#4579) emvy válasza tepenzed (#4576) üzenetére


emvy
nagyúr

Angliaban tobb helyen a 4-es diplomat varjak el, de egyaltalan nem mindenhol.

while (!sleep) sheep++;

(#4580) Goose-T válasza Jhonny06 (#4578) üzenetére


Goose-T
veterán

Banki IT pozícióban dolgoztam két helyen 2008 és 2014 között, először egy amerikai nagybanknál DBA-ként, aztán egy osztrák nagybanknál szoftverfejlesztőként. Az első helyen pár hónappal a kezdésem után azt mondta a főnökön, hogy "jé, nem is tudtam, hogy van diplomád". :D A második helyen sem kérték konkrétan, megelégedtek annyival, hogy be volt írva az önéletrajzomba. Nem mondom, hogy nagyon durva fizuk voltak, de azért nettó 300 alatt nem voltam egy percig sem. Már pedig már jócskán meghaladtam ezt az összeget.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#4581) emvy válasza Goose-T (#4580) üzenetére


emvy
nagyúr

Magyarorszagon nem annyira jellemzo. Kint nagybankoknal szinen nem, kisebb elit hedge fundoknal igen.

while (!sleep) sheep++;

(#4582) dellfanboy válasza emvy (#4579) üzenetére


dellfanboy
őstag

ez pontosan mit jelent érdemjegy min 4?vagy 4 diplomád legyen minimum?

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#4583) tepenzed válasza Jhonny06 (#4578) üzenetére


tepenzed
őstag

annyira nem nagy szám,mert ez gazdaságinformatika szóval van egy csomó gazdasági tárgy. Programozást meg kb magam tanulom.. Azt sem tudom,hogy mivel most végzek fél év múlva,hogy pályázzak meg teljes munkaidős állásokat vagy inkább próbáljam meg a mestert és közben végezzek valami ,,félmunkát" . Tanácstalan vagyok, kicsit úgy érzem, hogy ha még mesterre is elmegyek mire rendes munkát találok leszek vagy 30 éves és még akkor is pályakezdő..

[ Szerkesztve ]

(#4584) Mercutio_ válasza tepenzed (#4583) üzenetére


Mercutio_
félisten

imho az eddigi tanulmányokat se kapkodtad el, ha 30 leszel mire az msc-t megszerzed.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4585) tepenzed válasza Mercutio_ (#4584) üzenetére


tepenzed
őstag

neem, azt csak példaként írtam :D 22 vagyok és nemsokára végzek a bsc-vel,nem csúsztam semmivel,nem is buktam meg soha, csak középsuliban volt nyelvi év is :D

[ Szerkesztve ]

(#4586) Cathfaern válasza tepenzed (#4583) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem gazdinfó csak akkor érdemes MSC-re maradnod, ha kutatás területen szeretnél dolgozni, esetleg egyetemen tanítani, stb. Mondjuk ez majdnem minden szakra igaz... Főleg hogy ahogy olvasom, csomó olyan tárgy van ami nem az általad kiszemelt iránynak megfelelő.
Egyébként jó eséllyel karrierednek az fog a legjobbat tenni, ha minél hamarabb elkezdesz dolgozni. Ha később mégis úgy érzed, hogy szükséged lenne arra a pluszra, akkor akár munka mellett is lehet folytatni levelezőn. Ebben jó eséllyel munkahelyed is támogatni fog, ha szüksége van arra a plusz tudásra. Ha meg nincs, akkor meg ugye úgyis felesleges lett volna :)

Most látom felmerült anglia is, ott nem tudom MSC mennyivel ér többet, a fentiek magyar körülményekre vonatkozott.

(#4587) Tapsi válasza tepenzed (#4585) üzenetére


Tapsi
addikt

Gazdinfó msc-nek sok értelme nincs, viszont az alapszakos diploma nagyon értékes. Rengeteg ilyen állás van most a piacon, és egyre több lesz.

Szerk: persze csak ha nem a GDF-en végezted, hanem mondjuk a Közgázon, vagy a BME-n.

[ Szerkesztve ]

(#4588) Mercutio_ válasza Cathfaern (#4586) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kapcsolódó, de másik szakot érdemes később/munka mellett megcsinálni, így szélesebb ismeretekre tesz szert, nagyobb lesz a munkaerő piaci értéke/eladhatósága mint a sima alapszakkal.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#4589) D@ve89 válasza Tapsi (#4587) üzenetére


D@ve89
tag

Megjegyzés: BME-n csakis MSc gazdaságinformatikus képzés van, BSc gazdinfó nincs.

(#4590) Tapsi válasza D@ve89 (#4589) üzenetére


Tapsi
addikt

:R

(#4591) HoTDoG válasza tepenzed (#4583) üzenetére


HoTDoG
tag

Azt ajánlanám, hogy a BSc végzés után - vagy akár már előtte - helyezkedj el, lehetőleg erős angol nyelvtudást igénylő cégnél, ahol napi szinten használni is fogod. Én gazdinfo BSc után bevállaltam egy nappali MSc-t gazdasági vonalon, ami annyiból pozitív, hogy nem ugyanazt tanultam még plusz 2 évig, hanem "szélesítettem" a látókörömet. Igaz közben elmentem IT területen gyakornoknak, ahol a tanulmányaim végén fel is vettek volna, de más felé vettem az irányt.
Amit sok helyen tapasztaltam, hogy kicsit sem hatotta meg őket az, hogy mesterdiplomám van szemben sok más jelentkezővel. Legalábbis IT vonalon biztosan nem. Egy cégnél ahova felvettek egy időben másokkal is, akiknek "csak" BSc diplomájuk volt, ugyanannyi kezdőfizuval indultunk. Mondjuk egy amerikai multinál ahol csak egy szám vagy túl sokat nem is kell várni :). IT vonalon viszont erőteljesen érződik, hogy sokkal többet számít a munkatapasztalat, ahol sokkal több gyakorlatiasabb dolgot sajátítasz el, mint az egyetemen. Másrészt pedig ha kedvet kapsz egy újabb diplomához, még mindig lesz lehetőséged munka mellett estin vagy levelezőn neki futni, amit egy jobb cégnél akár a cég kontójára - plusz vállalva, hogy ha x éven belül felmondasz, x részét vissza kell fizetned - is bevállalhatsz.
Én most biztosan ezt a receptet követném, mert ha későbbiekben számítani is fog az MSc diploma - sokan azzal érvelnek, hogy vezetői pozíciókban, illetve külföldön főleg Svájcban számít - azt már az első években is elkezdheted és befejezheted és mégsem egy gyakornoki fizetésed lesz, gyakornoki tapasztalattal az önéletrajzban 2 év múlva.

(#4592) HoTDoG válasza HoTDoG (#4591) üzenetére


HoTDoG
tag

Bár kétségtelen, hogy az éremnek másik oldala is van. Korábban az egyetem 5 évig tartott, a Bsc+Msc ha nem csúszol 5 és fél év. Ha másik suliba, más szakra mész nappalin, új kapcsolatokat is építhetsz, élmények, erasmus (ha voltál BSc-n, MSc-n megint elmehtsz), stb. Persze az ellenérvelők jönnek a 2 évig bulizni dumával is - ami részben igaz is :) -, de mint fentebb írtam, lehet ezt hasznosan is eltölteni.
Kérdés, hogy mi az amit megtehetsz és mi a célod.

(#4593) #30734848 válasza Tapsi (#4587) üzenetére


#30734848
törölt tag

Én is mindig ezt hallottam mindenkitől, aztán első munkahelyre nagyon nehezen tudtam vele elhelyezkedni Bp-en.

(és így is csak a közszférába...)

Arról nem is beszélve, hogy megkaptam már párszor ezt a hozzászólást, hogy "az nem is informatikus..."

[ Szerkesztve ]

(#4594) Cathfaern válasza #30734848 (#4593) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én azt tapasztalom, hogy informatikában akkor tudsz könnyen elhelyezkedni, ha jól tudsz programozni (és persze akarsz programozással foglalkozni). Sajnos pont ez aminek az oktatására nem fektetnek elég hangsúlyt az egyetemeken.
Nem kell, hogy örök életedre "mezei" programozó maradj, de sokkal könnyebb aként kezdve munkatapasztalatot szerezni (csak vigyázni kell, hogy ne maradj a tápláléklánc alján, mert könnyű megragadni).

Szerk: Annyival kiegészíteném, hogy a jól tudj programozni mellett kell az értő olvasás képessége magyarul és angolul. Sajnos nem triviálisak ezek se tapasztalataim szerint...

[ Szerkesztve ]

(#4595) djgeg válasza Cathfaern (#4594) üzenetére


djgeg
őstag

Hmmm Az IT csak a programozásból áll? :DDD

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4596) emvy válasza djgeg (#4595) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, nem azt mondta. :)

while (!sleep) sheep++;

(#4597) PazsitZ válasza djgeg (#4595) üzenetére


PazsitZ
addikt

Annyival kiegészíteném ... értő olvasás képessége :P

- http://pazsitz.hu -

(#4598) kovsol válasza PazsitZ (#4597) üzenetére


kovsol
titán

Ez jó volt. ;)

May the Force be with you!

(#4599) Cheesy válasza FLx (#4556) üzenetére


Cheesy
őstag

Érdekes azért, hogy egész életemben mindenki azt hajtogatta, hogy angolul tanuljak, aztán most meg a német kell.
Ki is néztem a megfelelő nyelvsulit, holnap jelentkezek is német nyelvtanfolyamra.

www.vakbelmutet.hu

(#4600) Cathfaern válasza Cheesy (#4599) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

A mai világban angol mindenképp kötelező szerintem. Nyugat-közép-európában fontos a német is, de amíg angol tudással találsz állást német nyelvű országban is, addig fordítva garantálom hogy nincs így. Plusz USA miatt szinte nincs olyan szakma, ahol ne lennének szakmai anyagok kizárólag angol nyelven. Ha ezt ki tudod aknázni, akkor máris versenyelőnyben van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.