Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35651) Bass


Bass
addikt

Sziasztok
Köszönöm a válaszokat amiket csak most későn olvasok mert eddig nem jött értesítés(azt hittem senki nem jár itt). Ez egy kis start szett 25literes és a berendezést a boltos ajánlása szerint vettük.A szűrő egyszerű nagyobb darabok megszűrésére alkalmas,opálosodást talán a halakkal hazahozott víz okozhatta.De megfogadom a tanácsot és lecseréljük a müa növényeket igazira és neon halakat is veszünk még.Levegőztető/szűrőből milyet érdemes venni? Aljzatból meg veszünk valami homokot is.

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#35652) Alg válasza Bass (#35651) üzenetére


Alg
veterán

Ne rakjál bele több halat, 25 liter nagyon kicsi...
Szűrőt nehéz ajánlani, a belső sok helyet elvesz, a külső meg drágább/bonyolultabb. Esetleg ha találsz használt, de jó állapotú Eheim classic 150-et, vagy Dennerle Scaper's Flow-t...
Belsőket nem ismerem annyira, talán eheim pick up?

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35653) senki11 válasza Alg (#35650) üzenetére


senki11
aktív tag

:) Úgy látom mér az ali sem a régi. Ezt meghajtom magamnak fillérekért.
Talán mégicsak épített lesz. Közben nézegettem ezt a Eheim classic 250-es szűrőt. Jókat regélnek róla. De egyébként nem hangos? Ha az előbb linkelt üveg maradna, milyen ledet lenne érdemes választani? 60 literhez legalább olyan 1400 lumen kellene alapból? Egy lowtech növényes esetében pedig legalább 3000? Ja és időzítő miatt mennyire érdemes zsebbe nyúlni? Gondolom egy okos aljzat még többet is tud, mint egy ledhez adott időzítő.
Még egy kérdés. Nem keretes esetében hogyan lehet kiküszöbölni a vízkőcsíkot? Külső matricával?

[ Szerkesztve ]

(#35654) Alg válasza senki11 (#35653) üzenetére


Alg
veterán

Classic 250: ha rendesen karban van tartva, nem hangos, Nekem egy 150-es megy, igaz nem hálószobában van de kb. minden hanosabb nála a lakásban...

LED: Ha van egy kis affinitásod hozzá, az épített a legolcsóbb. Ebbe a profilba ebből a szalagból 3 sor kezdésnek tökéletes, ~3500lumen. Tápegység meg dimmer kell még hozzá, 70% körül érdemes max. hajtani az élettartam miatt (kezdésnek szerintem ~50% is elég lesz). Vezérlés okos konnektorról a legegyszerűbb. Van még a TC420/TC421 (előbbi csak USB-ről programozható, utóbbi wifis) vezérlő, ez "olcsó" és tud fokozatmentes napkelte/napnyugtát (tehát dimmer+időkapcsoló egyben). Cserébe elég kőkorszaki a programozása, de jó esetben egyszer kell beállítani. Valami állvány kell még - van függesztőszett (tápvezetékes is!) is a profilhoz, ezzel plafonra/akvárium feletti polcra/falra rögzített polckonzolra/egyéb okos megoldással valamire függesztve a legkényelmesebb szerintem. Én egy Ikea Mulig fogast használok függesztőnek.

Ezzel a szettel már kb. bármit elviszel, egy MD Fishtanks-féle agyon-növényesített dzsungelt is akár, és később ha elkap a gépszíj co2 is mehet bele. Kb. a teljes ellentéte annak ahonnan elindultál ;]

Vízkőcsík: vízlágyítóval, vagy takarítással - én lágyvizezek, de egyesek szerint pengével is le lehet kaparni :U Esetleg óvatosan picit ecetsavas papírtörlővel.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35655) szat8 válasza senki11 (#35653) üzenetére


szat8
tag

Ez csak egy vélemény, de 60 liter low-tech akvára szerintem kissé túlzás a 3000 lumen.
Főleg az elején, akkor mindenképp le kell dimmelni legalább a felére.
Minél erősebb a fény, annál nehezebb az algát kordában tartani.
Ha nem akarsz extra igényes, vagy nagyon piros növényeket, akkor semmi értelme.
Az enyém egyáltalán nem etalon, de a lámpa, ami van rajta, kb 1000 lumenes. Ez a red root floater növénynek már kevés, hogy pirosodjon, de a ludwigia palustrisnak bőven elég, és a rotala h'ra is pirosodik kicsit...
(Azért én is gondoltam már egy kicsivel erősebb fényre, de ezzel is szépen elmegy.)


Még alakítom, a rotala wayanadot most nyírtam először, jelenleg ebből a szögből alig látszik ki a kövek mögül, de a következő után már szép sűrű és magas lesz.
A homokot ne nézzétek, az amano garnélák mindig teleszórják a földdel pár nap alatt, ezen még dolgozom. :DDD

(#35656) senki11


senki11
aktív tag

Köszi a válaszokat! Kezd kirajzolódni, hogy mit is szeretnék. És tényleg eltávolodtam az eredeti elképzeléstől. Egyébként a fiaim szülinapi ajándékaként indult az ötlet. De mivel én is régóta vágyom egy normális akváriumra, így családi projektté fajult a dolog. Csak nehogy túldimenzionáljam a dolgokat. A tegnapi kutakodás ereménye lett még ez a led is. Elnézést, hogy szlovák oldalakról linkelek, de sajnos a nagyhatalmi politika miatt felvidékinek születtem. Az applikáció miatt gondolkodom ezen a fénye. Lumenben bőven elég lenne, sőt. És így talán nem is érdemes barkácsolni meg okosaljzat-ozni.
Kezdőként, 60 literhez mutatós lowtech növények és halak mik ajánlottak? Találok valamilyen megbízható összefoglalót ezzel kapcsolatban? Eddig itt tájékozódtam.

Ja és tetszetős az akváriumod, kedves szat8.

[ Szerkesztve ]

(#35657) szat8 válasza senki11 (#35656) üzenetére


szat8
tag

Köszönöm!
Nem egy beállított fénykép, csak dokumentáltam nyírás után az aktuális állapotot, szóval remélem lesz még szebb is. :)

Növényben akár a tropica akár a dennerle márka növényeire rákeresel, mindkettő fel szokta tüntetni, hogy alacsony/közepes/magas a növény igénye.
A greenaqua oldalán is vannak leírások mindről, és kategóriákra is tudsz szűrni.
Így könnyen ki tudod választani, hogy mik a low-tech-ben szépen fejlődő növények.
Egyébként anubias, bucephalandra, cryptocorine és rotala fajták mind szépen elvannak, az úszónövények is jellemzően kicsi igényűek.
Válassz egy jó akvariumi talajt (pl Ada Amazonia, vagy Tropica, de van sok féle), az sokat segít a növényeknek. A cryptocorine fajták pl a gyökerükön veszik fel inkább a tápanyagot, nekik kell a jó talaj, de a szűrésbe is besegít.
Halban nagy a választék, de abban majd a tapasztaltabb fórumtársak adnak tanácsot, nekem csak néhány fajjal van saját tapasztalatom.
Minden esetre rajhalakból minimum 6-8 db kell.
A fent említett greenaquának egyébként elég sok oktató videója van magyar felirattal, igaz ők inkább a high-tech vonalon mozognak.

[ Szerkesztve ]

(#35658) Alg válasza senki11 (#35656) üzenetére


Alg
veterán

Jó lesz az a Sinkor lámpa :K

szat8: szépen alakul, csak ne hagyd hogy ellepje a köveket a moha meg tartsd kordában a tripartita-t és fasza lesz :C

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35659) senki11


senki11
aktív tag

Ismét köszönöm. Közben rájöttem, hogy az invitalnak van magyarországi honlapja is. Épp a talajokon gondolkodom. Ha a növényesítés is cél, ez mondjuk megfelelő lehet kezdésnek?

(#35660) Alg válasza senki11 (#35659) üzenetére


Alg
veterán

"szubsztrátum" - Lyully :U
Teljesen mindegy melyik aktív talajt veszed, kb. ugyanaz mind. Most már az ADA Amazonia sem engedi úgy az ammóniát mint a korábbi verziók (kis csomag táprudat adnak mellé cserébe). Oase, Tropica, mind jók.

Egy dologra kell figyelni: JBL Manadot és hasonló égetett agyag golyós talajt semmiképpen se vegyél, azok borzasztóak.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35661) Directors válasza Alg (#35660) üzenetére


Directors
senior tag

Miért problémás a JBL manado ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#35662) Whynot? válasza Directors (#35661) üzenetére


Whynot?
aktív tag

Hát nekem az van, megbántam. Abba ültetni egy rémálom. minden feljön, ha nem súlyozod le, ráadásul talajtúró fajoknak sem ajánlott.

(#35663) bringasisti válasza Whynot? (#35662) üzenetére


bringasisti
őstag

Növényes medence aljára szunyoghálót kell ragasztani.

BENEFON DELTA--------N8

(#35664) Alg válasza bringasisti (#35663) üzenetére


Alg
veterán

Na az fasza lenne, akkor sok sikert egy túlnőtt echinodorus kigyomlálásához, vagy Blyxa ritkításhoz :DDD

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35665) senki11


senki11
aktív tag

Látom nemcsak az UFC-ben van földharc, hanem itt is. :) Csak jöttem helyzetjelenteni. Úgy néz ki, hogy a projekt nálunk tolódik kb. karácsonyig. A fiaim nincsenek még kellőképpen ráállva az akvárium témára, így most talán felesleges volna beruháznom egyre. Csak egy könnyen jött drága játékszer lenne, amit úgysem értélnének. Kár, mert én már nagyon vártam. De annyira nem is baj, mert így legalább van időm rendesen elmerülni a témában, és reménység szerint nem egy túlárazott siralomház lesz a vége a növények és a halak számára. Köszi az eddigi infókat mindenkinek! :R
Esetleg tudnátok ajánlani valami hasznos olvasnivalót a témában? (blog, könyv, stb., esetleg megbízható youtube csatorna)

(#35666) Alg válasza senki11 (#35665) üzenetére


Alg
veterán

Youtube: Green Aqua vagy ADA View sorozat ha látni akarod mit lehet kihozni belőle végtelen pénzből :DDD GA videókból van pár egész hasznos is.
MD fishtanks, de ebből olyan rengeteget nem fogsz tanulni, viszont itt meg azt látni hogy egyszerűbb módszerekkel is lehet szépet csinálni (szvsz kicsit egysíkú tartalom, minden akváriuma egyforma, és csak build videó van, semmi a karbantartásról)
Tank Tested és Aquarium Co-op is jó
Ha tudsz németül, akkor nagyon ajánlom a Liquid Nature videókat, rengeteget lehet tanulni, és teljesen érthető nyelven, kezdőknek is, nem annyira "elitista" mint a GA. Van halakról, növényekről, talaj fajtákról és felhasználásukról stb.
Akvakertész.hu fórum a GA fóruma, vannak naplók amik segíthetnek inspirációban.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35667) senki11 válasza Alg (#35666) üzenetére


senki11
aktív tag

Köszi! Német sajnos nem játszik, de az angol nem gond. Körbe nézek...

(#35668) szat8 válasza senki11 (#35667) üzenetére


szat8
tag

Angolul lehet még jó videókat találni az MJ Aquascaping és Jurijs Jutjajevs csatornáján is. Előbbi nekem kedvenc, mert sok hasznos infót ad szinte minden édesvízi akváriumos témakörben. (Egyébként éppen most vág bele egy sósvizesbe is.)

(#35669) bringasisti válasza Alg (#35664) üzenetére


bringasisti
őstag

Valamit valamiért. Az se jó, hogy a növény nem tud megkapaszkodni, és az se jó ha meg tud kapaszkodni

BENEFON DELTA--------N8

(#35670) Bondix


Bondix
tag

Az a akvárium széle körbe vízkőves...
Ezt mivel tudom eltűntetni és megoldani, hogy ne legyen az utána se?

(#35671) pjen válasza Bondix (#35670) üzenetére


pjen
félisten

Dörzsivel lejön, aztán hetente átdörzsölöd nem lesz vizköves.

(#35672) Silentfrog válasza Bondix (#35670) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Én a citromsavra esküszöm. Rakok egy kisadagot egy pohárba és annyi vizet öntök rá hogy el tudjam keverni. Utána rá egy szivacsra majd végigtörlöm a vízköves részeket. Az ecettel ellentétben nem büdös és jobban eltünteti a vízkövet.

(#35673) bringasisti válasza Bondix (#35670) üzenetére


bringasisti
őstag

Vizkőoldó vatta

BENEFON DELTA--------N8

(#35674) Zaji


Zaji
őstag

Sziasztok,

Csendes légpumpát keresek. Melyik az ajánlott típus?

(#35675) bringasisti válasza Zaji (#35674) üzenetére


bringasisti
őstag

Diffúzor.

BENEFON DELTA--------N8

(#35676) Zaji válasza bringasisti (#35675) üzenetére


Zaji
őstag

Én egy ilyenhez keresek légpumpát. A diffúzor nem jó ehhez.

(#35677) bringasisti válasza Zaji (#35676) üzenetére


bringasisti
őstag

Teljesen mindegy milyen márkát választasz. Alvó helységbe egyik se való. Nekem több medencén volt, egyszerűen a panel 160-as falat átfúrtam és az előszobába használtam.

BENEFON DELTA--------N8

(#35678) Alg


Alg
veterán

No 2 hónappal a rendelés leadása után megérkezett az új akvárium lehet építeni végre :C

Pici csalódás: bár opti üvegből csinálták, fekete szilikonnal lett ragasztva :O
Plusz a 10mm-es üvegvastagság egy 100l alatti akvánál (80x35x35) elég brutálisan hat, főleg így fekete szilikonnal.

Maga a ragasztás viszont szép, és az üveg széle is gyögyörűen meg lett csiszolva.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35679) Eugene Roe válasza Alg (#35678) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Hát előtte ezt nem árt egyeztetni :) mondjuk ritka nyominak kell lennie a kivitelezőnek, hogy ne kérdezzen rá.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#35680) SSJmeszes válasza Alg (#35678) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Én lehet vissza is vinném neki..
Szerintem nem passzol a fekete ragasztás egy növényeshez.
Persze nem azt mondom, hogy használhatatlan, de engem zavart.. Én is majdnem feketébe rendezkedtem be, aztán addig addig nézegettem, hogy csak visszavittem inkább..

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#35681) bringasisti válasza Alg (#35678) üzenetére


bringasisti
őstag

Fekete ragasztásnak van egy nagy előnye. Csak az ragaszt így, aki tud ragasztani!

BENEFON DELTA--------N8

(#35682) SSJmeszes válasza bringasisti (#35681) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Na meg az alga se látszik annyira rajta, mögötte! :D

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#35683) bringasisti válasza SSJmeszes (#35682) üzenetére


bringasisti
őstag

Jogos

BENEFON DELTA--------N8

(#35684) Silentfrog válasza SSJmeszes (#35682) üzenetére


Silentfrog
Topikgazda

Nálam is pont ezért fekete a ragasztás. :K

(#35685) Alg válasza bringasisti (#35681) üzenetére


Alg
veterán

Amúgy gyönyörű egyenletes a ragasztás szóval nem nagyon zavaró, de mivel direkt le lett egyeztetve hogy aquascaping akva lesz, opti üvegből, merevítés nélkül, szólhatott volna hogy feketével dolgozik... és ez nem holmi sarki üveges, ez a környék egyik legjobbnak tartott akvárium építője.

Egyébként meg olyan mint egy tank (hehe :DDD ), ez nem fog szétpattanni, 10es üvegből... súlya is van rendesen. Csak időm nem lesz összerakni a következő 2 hónapban :O

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35686) Alg válasza Alg (#35685) üzenetére


Alg
veterán

Kicsomagoltam, szép lesz ez :K
Csak időm nincs összerakni, szerintem kb. júniusig nem is lesz :(
Következő 2 hétvégén meg tudnám oldani, de utána 2 hétre elutazom, nem akarom itt hagyni indítás után 2 héttel az akváriumot 2 hétre mert utána lehet kezdhetném elölről az egészet.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35687) Alg válasza Alg (#35686) üzenetére


Alg
veterán

Mittudomén, valami ilyesmit? Nem vagyok jó hadscape-ben...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35688) szat8 válasza Alg (#35687) üzenetére


szat8
tag

Szerintem frankó!
Esetleg azt kipróbálhatod, hogy milyen, ha kevésbé párhuzamos a frontüveggel. Csak enyhén elforgatni.
De a növények úgyis belepik majd a nagy részét gondolom. :D

Megkaptam én is az engedélyt még egy akvárium létesítése itthon, csak most sajnos se idő, se energia, se semmi, de talán még idén lesz belőle valami. Lényeg, hogy a lehetőség adott.

(#35689) Szancsó válasza szat8 (#35688) üzenetére


Szancsó
aktív tag

Csak óvatosan: az ilyen engedély gyorsabban elévül mint a Joy napi kuponok, ha nem élsz vele :D

My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.

(#35690) szat8 válasza Szancsó (#35689) üzenetére


szat8
tag

Ebben lehet valami. Kell venni gyorsan 20-30 kilót minden kőből, meg vagy 3-féle fából ugyanennyi darabot, abból baj nem lehet. :DDD
Komolyra fordítva a szót, még a méretben sem vagyok biztos, mert jó ez a 60p is, ami van, de 90-esben már akár nagyobb hal is elférne, pl. a kongó lazaccal szemezek egy ideje, ugyanakkor annyiból 2 kis nano akva is összejönne már, abban is látok fantáziát. :)
De jelenleg sajnos annyi dolgom van, hogy a heti 1 vízcserének is örülök, ha nyugodtan neki tudok állni kapkodás nélkül.

(#35691) Alg válasza szat8 (#35690) üzenetére


Alg
veterán

Nanot ne, pláne ne többet egyszerre, tapasztalatból mondom hogy azzal csak a szívás van :DDD De tényleg, egy nagy akvánál 1-2 hétig kihagyot a karbit, növény ritkítást simán meg se látszik rajta, nano-ból meg pillanatok alatt dzsungel lesz, ránő minden növény mindenhova meg kinő az akvából, nem fér bele a kezed hogy rendesen kiválogasd, mindent csipesszel kell csinálni... borzasztó.
Az enyémet is rendbe kellene tenni, meg lassan kihalászni belőle az ott nevelt páncélos harcsa ivadékokat :B Tele lett amúgy pici garnélával.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35692) szat8 válasza Alg (#35691) üzenetére


szat8
tag

Köszi a tanácsot!
Pont a garnélák miatt gondolkodom nano-n is.
Minden jól megy az akváriumomban, de bármit csinálok, a garnik nem sokasodnak. Amikor újat veszek, az elején még van néha petés, de sose lett belőle semmi.
Pedig susnya van bőven elrejtőzni, halak békések...
Nem tudom mire vélni.

(#35693) Alg


Alg
veterán

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#35694) astrojoe12


astrojoe12
tag

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy nettó 64 literes akvám és egy hete telepítettem bele co2 adagolót (citromsav-szódabikarbóna). Napi tíz órát megy, másodpercenként két bubival, de a drop checker nem sokat változik. Az elején mélysötét zöld volt, vagy inkább nagyon sötétkék, de azóta csak középzöld lett, nem éri el világosabb lime zöld színt, ami az optimális co2 értéket mutatná. A növények buborékolnak, gyöngyöznek ahogy kell, de a co2 szint nem nő tovább. Mi lehet ennek az oka?
A másik kérdésem az lenne, hogy mi lenne akkor, ha a diffúzort a szűrő szívó ága alá raknám és az beszívná a co2 bubikat, majd ott jobban beoldódva visszajönne a másik ágon? Így a külső szűrőt egyben reaktorként is használnám. Szabad ilyet csinálni?
Előre is köszönöm!

"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."

(#35695) Eugene Roe válasza astrojoe12 (#35694) üzenetére


Eugene Roe
őstag

1. a citromsavas cucc az viccelődni jó 35 literig.
2. buborékot nem érdemes a szűrőbe vezetni, ugyanis a ~propeller nem szereti a légbuborékokat. Meg kell venni a palackot, lehetőség szerint a 10kg-os totyát, bár az manapság már 60 ezer ft.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#35696) astrojoe12 válasza Eugene Roe (#35695) üzenetére


astrojoe12
tag

Mi a konkrét probléma ezzel a rendszerrel? Tartja a két bár nyomást, a bubi számot tág határok között tudom állítani, a co2 meg ugyanaz minden rendszerben. Ehhez az akva mérethez 1 bubi/másodperc az ideális érték több leírás szerint, amit simán tud a renszer és a diffúzor ontja magából a miniatűr bubikat. Mitől rosszabb ez a rendszer a palackosnál?

"az igazság még ennnél is nyomasztóbb. A világ vezetői nem elég okosak, hogy olyan gonoszak legyenek, ahogy azt hiszitek..."

(#35697) Miniszter1


Miniszter1
friss újonc

Sziasztok.
Ismeri valaki a szarvasfü, vagy az elodea növényt. Próbáltam utánnakeresni de nem találtam semmit - mi lenne a tudományos neve? / https://fashion-hu.decorexpro.com/ -n olvastam rólla. :))
Előre is kösz :DD

(#35698) Warton


Warton
őstag

A bettámnak egyik napról a másikra csökkent az uszonymérete. Mitől lehet? Rendesen eszik meg minden, nincs színváltozás vagy ilyesmi. Én arra a gyanakszom, hogy pár napja picit jobban kipucoltam a szűrőt ezért jobban fújja a vízet az akvába, nagyobb az áramlás. :F

(#35699) Eugene Roe válasza astrojoe12 (#35696) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Akkor számold a bubikat :) és (komolyan!) sok sikert hozzá.

Nem a bubi / másodperc ám a lényeg, a vizek keménysége változó. Addig emeld a bubiszámot, amíg nem lesz szép fűzöld / lime színű. Nekem az állatok viselkedésén már látszódott amikor elkezdett sárgás árnyalatba váltani, ezért inkább kicsit alacsonyabb co2 szintet alkalmazok.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#35700) Directors válasza Miniszter1 (#35697) üzenetére


Directors
senior tag

Szia! Elodea densa, olyan van. Ha beírod a google-ba kidobja.
Ha erre gondolsz. :)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.