- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stubó
csendes tag
A fiam akváriuma és szeretett volna egy függönyt.
Házi készítésű külső szűrő van,de szerintem gyenge a szivattyú,ezért csak befolyó víz van a csővel,ezért nem tud annyit fodrozni a vízen,hogy elég oxigén legyen szerintem.
470 literes az akvárium.
Egyelőre még csak a kavics ágy meg a víz van benne. -
Rotor82
aktív tag
Helló,
A nyomó és szívó ágnak muszály egy oldalon lennie?
Mert nekem van egy sügeres ~2 hónapja indított 200-as akim, amiben a szívó a bal, a nyomó pedig a jobb oldalon van. Egy külső (eheim classic 350 2215) és egy belső (aquael fan3 plus), szűrő van benne de szerencsére nem opálos/algás a víz.
Amúgy a belső szűrő is jobb oldalon van és bal oldali hosszanti irányba nyomja a vizet kozosen a külső szűrővel.Más:
Rendeltem 1L. nitrát szelektív gyantát.
Az eheim 350 4literes szűrőtartályba mennyit rakjak a gyantából?
Felépítés alulról fölfelé: kerámia gyűrű, 1db tm10 (50mm)szivacs, 2db tm30 (50mm)szivacs, vattelin.
[link]
Köszi a válaszokat előre is! -
Ez amugy ilyen magyar torveny, vagy EU-s?
Mindegy, nem fogok tokolni, par napja van meg es valamiert feheredik a viz, mint az allat, ami biztos nem egeszseges, ugyhogy sztem be fogok ruhazni valami 80-100l koruli akvariumra es kesz.Nameg elobb-utobb normalis kulso szurokre (teknosnek is nagyon kene mar egy), csak azok ugye arany arban mennek...
-
Janou
őstag
Azóta már fel van töltve a tetejéig, ez még az 1 héttel ezelőtti állapot. A szűrő egy külső szűrő (AT-3338S) a szekrényben van jobb alul.
Fogalmam sincs hogy érdemes bekötni a szűrőt. Valamiért a szűrőhöz nem mellékeltek leírást, csak a dobozon van egy sematikus ábra. Az alapján csináltam. Az akvárium bal oldalán (tehát ahol a lilás levelű növények vannak) van a szívó ág függőlegesen, míg ami jön vissza a szűrőből az vízszintesen a világítás alatt és jobbról jön be. Bármilyen építő jellegű tanácsot elfogadok -
Daywalker
addikt
Ez is használt, először összeraktam, zörgött mint az istencsapása...mondom biztos levegős, hát nem..na mondom szétszedem. Erre valaki nem tekerte vissza close állásba a rotort tartó reteszt. Jó, hogy nem tört el. Összeraktam és csendes, tökéletes.
Nekem csak ritkás fekete szivacs van, nem tudom tegyek-e bele a sűrűbből.
Az eheimet szerintem én sem szedtem szét már lassan egy éve, majd nemsokára rászánom magam, perlont tuti ki kell dobni, mert az retkes lehet, meg a szivacs kérdéses. Na majd belelesek
-
bringasisti
őstag
Az a gondom a csigákkal hogy vannak olyan paraziták ( némelyik emberre is veszélyes ) amik csak úgy tudnak szaporodni hogy közti vagy más néven köztes gazda ( csiga kagyló) van a medencében. Ha ez nincs akkor nem tud kifejlődni és szaporodás útján fertőzni. Ilyen a maláj torony csiga például.
-
Pont az ilyen javaslatok miatt kérdeztem... Most már a tető pereméig van töltve, meg kicsit a növényeket is átrendeztük.
A "házikó": egy kicsit dzsungel kinézetre utaztunk, azért lett ez. A másik, hogy van benne bőven hely elbújni a leendő lakóknak.
Néhány kő még kerül majd bele, de egyéb dekort nem akarunk. -
Lecs@
addikt
Nem neon, hanem Led ez biztos. Sajna annyira a saroba a neve, hogy ki nem hámozom. Ha az adapter is segít, Input 100-240V
Output 24V MLF AC AdapterCsak külső szűrő elég lenne ? Milyent ajánlanál ? A fekete aljzat érdekelne. Milyent használsz pontosan ? Esetleg keverjem ezzel ami van, vagy te ezt félre is tennéd ? ( 25 kg zsák )
-
zolisx4
őstag
Azért kérdeztem hogy mit vegyek bele,megvan a pár hal ami már benne van,kidobom a növényt hozok másikat.
Csak tudjam mit tegyek bele,sok időm van,van időm táp oldatot beönteni neki.
Komolyan mikor régen volt akváriumom akkor homok volt az alján és rajta a sóderből kavics falun nem nagyon volt nagy választék nagyon el sem tudtál menni venni hiszen nem nagyon volt mit ,akkor a helyi tó-bol szereztük be a vizi növényt . -
mdk01
addikt
Miután elkezdett vergődni és 5mp után sem hagyta abba hirtelen felindulásból beraktam mélyhűtőbe. Mire beraktam már nem nagyon mozgott, de ez egyfajta vizuális menekülés volt sztem részemről.Mondjuk azt tudni kell, hogy ez egy 6-8cm-es Xipho volt.
Nem mondom, hogy nagyon szenvedett, de biztos nem volt jó érzés és nem csinálom többet.
Földhöz már vágtam guppykat az teljesen rendben van, a fejlevágáshoz egy nagyobb hal esetében már nagy levegőt kellene vennem. -
turbulencia8
őstag
Hidrocsapagyazast nem szabad zsirozni, egyedul a legtelenitesre kell figyelni. A termeszetes biofilm ugyis segiti a kenest, ami az elkerulhetetlen oregedesen kivul semmilyen problemat nem okoz. En a nyalkat is csak csap alatt szoktam leobliteni, hogy ne karcoljak semmit. Az Eheim Ecco 2235-osom kb. 15 eve uzemel gyakotlatilag non-stop, evente egyszer-ketszer takaritom sima vizzel. Osszesen egyszer csereltem rotort es tengelyt.
-
havri1
félisten
Ó, szegény neon elég kalandos események sorozatának áldozata, de tűri
Ez egy neveldés akvárium, császároknak. Van mellette egy 54l-es, és egy 20 literes. Ezekből kerülnek át sorba a halak, ahogy nőnek.
Az 54l-es fateré volt, pár neon és pár guppy-val. Bejött a hideg, fater sokat nincs otthon, fűtés semmi, akváriumban a vizek hűltek. Össze kellett rakni a 2 fűtőt a 130l-be, viszont így az az egy szem neon is átkerült. egyelőre bírja
Most számolom fel, nem fogok felnevelni több kishalat, mert nem kell senkinek. Tömeghalak. A ritkább, drágább fajokra talán volna igény, de sokkal többe kerül a felnevelésük, mint amennyit behozna a végén. Deficit, nem kicsit, nagyon. Még eleségnek se mennek. Havernak ragadozói vannak. Vitt a múltkor 10-12 2-3 cm körülit, nemrég hívott, mind megvanA nitrátot? Nálam a SZAT illetve a vödör. Erre nincs megoldás más. Heti 30-50% vízcsere.
-
bringasisti
őstag
Hiába van a fűtő és érzékelő külön választva az üveg mikor melegszik akkor az érzékelőt melegíti. Egy márkás nagy teljesítményű fűtő működés közben annyira melegszik fel hogy a csiga lazán mászkál rajta. Ezért mikor az üveg felviszi a hőt az érzékelőhöz kikapcsol. Volt hogy ilyen állapotban ráengedtem a vizet és kibírta
-
atos19881101
senior tag
és (#27363) twi452
Köszi mindkettőtöknek!
Exian
Hol vagy helyileg? Egy párat raknák én is a vízbe. Ilyen apró mint a képen van, az volt nekem is rengeteg. Sajnáltam én is lehúzni a wcn, de muszáj volt. Nagyon rossz volt karban tartani tőle az akváriumot. De ilyen nagy levelű kellene.Szerk.:
Más téma. Pusztulnak a guppijaim.
Már vagy 4-5 elpusztult. 2 kiugrott (sajnos nem teljesen tudom lefedni az akváriumot), 3 pedig valószínű uszonyrothadástól pusztult el. Mi nem lehet jó? A vizet hetente cseréltem. Szűrés szerintem bőven elegendő a 100l-re (2x Eheim 2213 bio töltettel + purigen). Mikro + makro tápozok a növények miatt + megy a vízbe minden nap CO2 (Easy Carbo). Van egy papírcsíkos teszterem, azzal többször néztem már a vizet, és minden rendben vele. Valami viszont mégis van ... Parakillt illetve hasonló gyógyszereket nem szeretnék a növények miatt a vízbe rakni, illetve a szűrésemet sem akarom lenullázni velük. Valakinek van ötlete? -
Exian
addikt
Erre esetleg valaki valamit? Akinek már régebb óta (több, mint 5 éve) van akváriuma és van tapasztalata kiöregedő, természetes módon elhulló halakkal kapcsolatban?
Továbbra is furcsa az a halam, de még mindig tartja magát. De tegnap már olyanokat csinált, hogy teljesen felfordult, feküdt a földön a hátán, meg volt, hogy így fejtetőn állt orral lefelé órákig.
DE ma meg tökéletesen indult reggel, kajáltatásnál mint az állat, szélvész módján kapkodta a kaját és tök szépen úszkált.
Viszont kinézetre tényleg olyan, mint egy öreg hal, mint írtam, a gyerekek mindig mondogatták, hogy olyan öreges, meg eleve olyan "őszes" a kinézete.
De lehet, hogy nem öreg, hanem beteg.
Viszont érdekelne ettől függetlenül, hogy az öreg halak hogyan haláloznak el általában? Van valami előjele?
-
-
mdk01
addikt
A sera csepegtetős csal 20mg-ig, tehát az a 10 amit mértél lehet 0és 20 is. Lényegében mindegy a 20 is teljesen rendben van.
A költözéssel lehetett a probléma, hogy megbolygattad az egész akváriumot. A régi aksi vizét átvinni az újba az egy jó ötlet volt, de ha betartottad az aksi indíst követő sűrű vízcserét akkor az a víz amit átvittél a régi aksiból pár csere után nullára csökkent. Ezen túl egy új aksitól nem lehet elvárni, hogy úgy működjön mint egy évek alatt beállt.
Szóval sztem a változásnak tudható be a problémád, ami ha van növényed azon is megfigyelhető. -
Magnum_
nagyúr
Az az igazsag, hogy nem en akarok, hanem a parom. Allatbolond. Imadja oket. Otthon van nyuszikaja, de nem engedtem idehozni. Engem zavarnak. Egy ilyen kos akvariumos kompromisszumba belementem volna.
Ha jogszabaly szerint tilos, akkor en nem fogok halakat tenni ekkoraba, meg akkor sem, ha nem lenne kovetkezmenye. Elvbol nem, tudod, miert.
Majd megnezem a 30literes tartaly mereteit, de az mar nagy lesz, egyszeruen nem fog elferni ugy, hogy en jol erezzem magam. Igazabol kutyat szeretne, de az plane dealbreaker, de tenyleg imadja az allatokat es nem felelotlenul, viszont en ismerem magamat.Koszonom a valaszaidat
Btw egy ismerosom vett egy kisutyat ket hete, parszor fel is hozta, en is imadtam, de egyszeruen a lakasban nem lehet, ismert es itt nem ismert okok miatt.
Erre tegnap mondja a srac, hogy megvalt a kutyatol. Na ez felelotlenseg. -
Shrimplandhu
tag
Nem akarlak lelombozni, de kb. annyi esélyük van, hogy semmi. Ikraként kéne átvészelni 1-2 napot utána kikelt kishalként az elúszásig még 1-2 napot. Elúszás után találni kéne nekik táplálékot és kihúzni még 2-3 hetet míg megnőnek akkorára hogy nem tudják elkapni őket...
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W