Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Relevánsabb topicot nem találtam úgy, hogy felteszem ide a kérdésem:
Kerti tóba szeretnék venni levegőztetőt. Régiben állandóan tönkre ment egy kis gumi lebeny, nem bírta a hosszú, huzamos működést. Tudtok ajánlani pár megbízható márkát? Meg esetleg valami jó minőségű algaölőt.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
oszy
veterán
Nekem a saját lakásomba csak 128 literes van. Max. 250 literesig mennék el. Attól nagyobb már nem. Bár nagyon szépek, meg kell hagyni.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bringasisti
őstag
válasz jegenye77 #29895 üzenetére
SSJmeszes forumtarssal beszélgettem nem rég a bringás topikban hogy kicsit mindketten hátraléptünk a halazás terén. Ő Erdélyben bringázik én meg nem dolgozok már ezért nem mindig lakom a lakásban, így csak a 600 liter megy. De azért rendszeresen itt vagyok ha nem is pofázok bele a beszélgetésekbe.
BENEFON DELTA--------N8
-
gaben22
senior tag
válasz Silentfrog #29883 üzenetére
Iszonyatosan irigylem azokat, akik tudnak nagy akváriumot építeni, nincs saját lakásom (és nem is igazán akarok), albéretbe meg nem akarok nagyot, költözés meg egyebek miatt. Lehet hibás elgondolás, de most egyelőre így vagyok ezzel.
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #29894 üzenetére
Túl rég óta!
Kezdesz már kicsit kiégni[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #29892 üzenetére
Ugyan te a kezdetek óta itt vagy!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #29891 üzenetére
Vald be őszintén rég jártam erre és már nem emlékeztek rám.
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #29890 üzenetére
Én tényleg nem tudtam hogy másnál is van itt sügi.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #29886 üzenetére
Tessék összerakni , és akkor legalább nem csak én lennék sügéres a topikban!
BENEFON DELTA--------N8
-
blaca83
őstag
válasz Silentfrog #29883 üzenetére
Csak azért gondolkodtam el az eladásán, mert az új lakásba is szeretnék mindenképpen egyet, de a jelenlegi fix mérete miatt azért kell kompromisszumot kötnünk.
Nagyon szerettem és a gyerkőcök is csodálták nap mint nap.
Nekem Zebra, Yellow és Ramirezi sügerek voltak benne.Ha esetleg elvinné valaki akkor természetesen csak egyben adnám oda és 100E alatt biztosan nem.
Néztem a szűrőből azért még van alkatrész, de ezt a nagyot már tényleg nem lehet beszerezni maximum külföldről...!Ebben a méretben milyen márkák és típusok ajánlottak mostanság szűrőből?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz blaca83 #29881 üzenetére
Az akvárium magában,szekrény nélkül állapottól függően 20-35 ezer körül megy ebben a méretben.A szűrő passz, ritka mint a fehér holló. Alkatrész sincs sok hozzá, nagyon kevés darabot gyártottak. valamiért nem is szerették, pedig jó nagy dög, sügéresbe jó választás. A Tetra 1200 18-25 ezer körül lehet látni a tied ugye az említett szűrő nagy testvére, tuti többet ér. 30 ezer ?
A vasfa mérettől függően pár ezer.Ha meghirdetnéd akkor elsőnek a szűrőt akarná megvenni mindenki majd az akváriumot, a többi meg a nyakadon maradna. :
Tessék összerakni , és akkor legalább nem csak én lennék sügéres a topikban!
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Közel 10 éve tag vagyok és nem tudtam,hogy van akvarista topic is.
Üdv mindenkinek!Nekem egy 480 l-es sügeres akváriumom volt, de sajnos költözés és ideiglenes helyhiány miatt most a szüleim garázsában pihen szétszedve.
Jövő nyáron tervezek felújítást a lakásunkban és utána talán be fog férni.Érdekelne egyébként, hogy jelenleg milyen értéket képvisel egy ilyen akvárium?
-160X50X60 méretű, 1 cm-es üvegből készült.(480 l)
-Zártszelvény szerkezeten ül és az egész bútorozva van.
-Az alsó szekrény részében egy TETRAtec 2400 EX külső szűrő van és a felső részben pedig 2 fénycső.
-Vìzmelegìtő, levegőztető rendszer, 1-2 vasfa van még hozzá...!Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
oszy
veterán
Ezek jó ötletek! Köszi! A tükörfóliát nem is ismertem még.
-
oszy
veterán
Mi a neve annak a szalagnak, amit fénycső "alá" szoktak rakni, hogy jobban visszaverje a fényt?
-
oszy
veterán
válasz jegenye77 #29871 üzenetére
Akkor lehet arra kell "rágyúrnom". LED fénycsövet milyet ajánlanál? Van 2 fénycső egyenként 18 wattosak, de ezek t8-asak. A t5-ösnek jobb a fényspektruma, de ahhoz még kellene pluszba előtét. Így a LED fénycső a legjobb megoldás. Gondolom abból is létezik 6500 Kelvines.
-
jegenye77
addikt
Chihiros Doctor kettes széria ha jól emlékszem.
Igazából nagyon apró oxigénbubikat csinálni. Rosszat nem csinál vele az ember de az nem igaz, hogy ettől megszűnik bármilyen alga.
Az biztos, hogy kis segítségnek nem rossz.
Növényes akvarisztikában a Co2 t és a fényt + tápozást sokkal fontosabbnak tartom mint ezt. Ez csak egy kis +Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz gaben22 #29867 üzenetére
Köszi!
oszy
Nem tüntet ez el semmit. Max segít az egyensúly fenntartásában.
Ha egy aksi valami miatt algásodni kezd akkor az algásodni fog ez mellett is.
Nekem zöld is volt és van is. Barna minimális volt. Ecsetet meg most sikerült kitakarítanom.
Mondjuk mindig kicsit feszegetem a határokat. Világítással is és a tápozással is.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Papírtörlővel végighúzod a felszínt és leszedni azt a vékony hártyát + a befolyót úgy állítani, hogy fodrozza kicsit a víz felszínét.
De ha megunod, hogy minden nap csináld akkor felszínszívós kifolyó vagy külön felszínszívó időkapcsolóra kötve.
Nálam kezd beindulni az aksi végre :Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
oszy
veterán
válasz haxiboy #29863 üzenetére
Nekem sem szeretne fejlődni a HM és a víz tetején olajos hártya is megvan. Ez utóbbi valószínűleg valamelyik növény megnyirbálása okozza. Még pár szál fonal algát is látok, ami pedig a talajban marad gyökerektől lehet. Átrendeztem és nem porszívóztam ki azt a területet, ahonnan kiszedtem.
Nekem egy külső szűrőm van, azt még nem akarom bolygatni, majd ha veszek bele szűrőanyagokat. Én TF tápokat használok (micro és planter).
-
gaben22
senior tag
válasz haxiboy #29863 üzenetére
Nekem zéró szépérzékem van (rajzolni se tudok...), úgyhogy az én véleményem nem mérvadó, ráadásul "kottából" designolni amúgy se túl jó, de van pár "szabály", pl. a 2/3 és 1/3 szabály, ami mutatósabbá teszi/teheti a layoutot. Esetleg ezen gondolkozz el vagy a még jobb, ha kipróbálod .
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a növények elhelyezésére. Hogy kicsit mutatósabb legyen. A képen látjátok a jelenlegi elrendezést. Azóta ami történt hogy a bal hátsó sarokban található növények nöttek, illetve a cryptcokról az emers leveleket eltávolítottam, valamint a jobb hátsó sarokban lévő valiznériákat megcseréltem mert a hátsó a metszés után nem akart fejlődni. A flow bal oldalról jön, a szívó ág pedig a valiznériák mögött található.CO2 nincs - még. Viszont a HM sem szeretne nagyon fejlődni, a víz tetején pedig olajos hártya van, valószínűleg vasbaktériumok lehetnek. Szűrőt ma takarítottam ki, hátha segít egy kicsit.
Sajnos a HM-et megtalálták a vitorlások, néhány szálat kihúzkodtak így méginkább fogyónak látom.200L
Napi 4 pumpa = 4-5ml GA micro+macro + ~6ml Easy Carbo amit kapnak.
Világítás : 2x Odyssea 2x39W Normál+Növényes cső.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29860 üzenetére
Ez nagyon jó tipp és bocs, hogy beleokoskodok, internettel a hátam mögött könnyű, de azt írják, hogy ha a vizet Chloramine-el fertőtlenítik (klór és ammónia vegyület), akkor ez még kevés lehet (ammónia visszamarad a vízben, ha minden igaz). Egyébként viszont príma és olcsó megoldás. Megnéztem itthon (valamelyik vízművek oldalon írják) vízben hol mi van, ammónia úgy néz ki mindenhol van a vízben, az viszont már meghaladja a tudásom, hogy ez automatikusan azt jelenti-e, hogy chloramine is van a vízben (azaz, hogy klór és ammónia jelenléte automatikusan azt jelenti, hogy reakcióba is lépnek egymással). Ammónia eltávolításáról elsőre itt egy link.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #29857 üzenetére
Ez kiváltja a megvásárolható anyagokat?
-
bringasisti
őstag
Hogy egy kis pénzt spóroljatok. Nátrium-tioszulfát 5-hidrát 100 gramm 150 Forint. 100 milliliter víz és 0.1 gramm vegyszer. Ebből a törzsoldatból 1 milliliter 50 liter akvárium vízhez elég!!!
BENEFON DELTA--------N8
-
gaben22
senior tag
Nem vagyok főnöke a témának, vegyész/kémikus meg főleg nem, de 2 cuccot lehet/szokás a vízbe tenni, egyik chloride, másik chlorine (klorid és klór). Chloride az egy ionja a chlorine-nak internet szerint. Nem tudom itthon mit adagolnak a vízhez, egyik elillan a vízből gyorsan, másik nem.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz kene84 #29849 üzenetére
Ez egy jó szer. Bár én jelenleg a Startert használom még csak. Ez még csak most jön.
-
bringasisti
őstag
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #29850 üzenetére
Úgy mindig félek, hogy nem találom el a megfelelő hőt.
-
kene84
aktív tag
Ti hogy készítitek elő a vizet cseréhez?
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29843 üzenetére
ami kocsmába jó, az a
halaimnaknövényeimnek is jó kell legyenEladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29841 üzenetére
igen, a palack saját lesz.
-
gaben22
senior tag
Helosztok, Sodastream tetszetős ötlet amúgy, viszont sikerült találnom egy céget: http://gazpalackfutar.com/ (igen .com...), felhívtam őket, házhoz is hozzák (ide a belvárosba is), 5 litykós CO₂ palack 25k HUF + ÁFA házhozszállítással (a 10 litykós talán 35k+ÁFA lett volna, végül bútor miatt a kisebbet választottam), ha cserélni kell, akkor meg hoznak/visznek egy palackot 6.5k HUF-ért. Talán így a legegyszerűbb az olyan lustáknak, akik ráadásul 10000% időpocsékolásnak veszik, ha Pesten 10 percnél messzebbre kell menni valamit intézni.
[ Szerkesztve ]
-
-
aldebaran
őstag
Ezt azért érdemes megnézni. Nem szokta az aljzatot porszívózni.
Akvarisztika kezdőknek 2 (biológia, növények)Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
dugynok
senior tag
válasz kene84 #29834 üzenetére
Külső szűrőben a többiek segítenek.
A làmpa nem mond így semmit. Hàny wattos, mennyi óràt megy naponta, milyen színhőmérsékletű?
Napi 10 óra fénynél ne mennjen több és az is minnél hidegebb (6500K).
Kavicsok közűl én úgy porszívózom ki a szmötyit, hogy egy pici tölcsért beledugtam egy műanyag csőbe és a tölcsérre szúnyoghàlót erősítettem. Így a kavicsot nem szívja fel. Így engedem le a 10 liter vizet. -
-
kene84
aktív tag
válasz jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz erikke17 #29829 üzenetére
Érdemes lehet megrázogatni mert lehet levegős a rendszer. Vizcsere után én mindig megrázom a külső szűrőt óránként 1x-2x. Na meg a bacik is termelnek gázokat amik néha összegyülemlenek.
Idő közben nálam alakulnak a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
BBA-val én is küzdök mert az utóbbi időben kicsit elhanyagoltam az akváriumot idő hiányában... heti 25-30% vízcsere és napi Carbo adagolással remélem rendbe jön. (és azt is hogy a 2ml carbo/60l akvárium nem bántja a garnikat...)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
erikke17
őstag
válasz bringasisti #29828 üzenetére
Tengely rotor egyben van komplett új, gumik a tengely végén is újak. Ezért nem is értem miért van ilyen morgó, zörgő hangja.
Felújítás árából már vehettem volna egy tiszta új szűrőt. Csak mondom tetra rossz nem lehet, de mégis
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Sziaasztok.
Nemrég vettem egy használt szettet 54L-es. Volt hozzá egy Tetra In 800Plus szűrő rottyon volt közebe kapott új tengelyt szivacsot meg tappancsokat is tehát fel lett újítva.
Azt vártam tőle hogy majd csendes lesz, fenéket úgy zakatol mint a traktor. Nem lehet kibírni mellette úgy, hogy aludj éjjel. Itt jött az, hogy veszek új szűrőt Aquael Turbo 500-at néztem ki. Csendesebb lesz?
Szerintetek?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
dugynok
senior tag
válasz kene84 #29824 üzenetére
Szia,
Milyen szűrőt hasznàlsz, mennyi halad van összesen, mennyit vilàgítasz? A 2 hetente vízcsere az kevés, àllj àt hetire. Én az 54 literesbe hetente 10 litert cserélek. Etetés kétnaponta elég. Lehet nem àrt a vilàgítótestet is kicserérlni, ha neon cső, mert egy idő utàn elkezd a fény spektruma eltolódni, ami okozhat algàsodàst. Illetve milyen az aljzatod? Nekem kavicsos, így vízcserénél a trutyit ki kell szívni a kavicsoktól, hogy ne mocskolja a vizet.
-
jegenye77
addikt
válasz kene84 #29824 üzenetére
Külső szűrő egyértelműen jobb lenne,főleg ekkora akváriumhoz.
Szűrőt ugye nem kapcsolod ki és megy egész nap!?
Nem tudom,hogy tisztítod a belső szűrőt de itt egy kiemelt rész segítségnek:
" Biológiai és mechanikus kettős célú szűrés esetén
Ha a szivacs biológiai és mechanikai szűrőként egyaránt szolgál, kizárólag beállt akváriumvízben tisztítsuk, hogy magasan tartsuk az akvárium baktériumszintjét "
Tehát akvárium vízben ( nem csapvízben ) soha nem szabad teljesen kimosni a szivacsot!
A két heti vízcsere se jó!Heti kb 20 litert cserélhetsz előkészített vízzel.
Világítás mennyit megy?Azt is érdemes időkapcsolóval szabályozni,napi 8 óránál többet ne menjen.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
van egy 60L-es Tetra akváriumom, pár neonnal, guppival és garnélával. 1.5 éve vásároltam, világítással és szűrővel együtt. Több mint 1 évig semmi gond nem volt, most viszont már pár naponta kaparnom kell az algát az akváriumról. A növények is algásak, de azokon már ilyen hosszú sötét színű alga is van, maga a szűrő külseje is. 2 hetente van vízcsere általában, tisztítottam a szűrőt is teljesen, de minden ugyanaz. Ami megfigyelhető, hogy a szűrő alatt nem algásak a kavicsok, mindenhol máshol igen. Nagyon megborult az egész sajnos és nem tudom visszahozni. Szeretném rendbe tenni. Esetleg próbálkozzak külső szűrővel? Tudtok ajánlani? Más ötlet? Köszönöm előre is.
-
haxiboy
veterán
Sziasztok, most tervezek low-tech vonalról high-techre állni.
Jelenleg a világítás készül, viszont nem tudom eldönteni hogy milyen diffúzort válasszak az akváriumhoz. (200L - 100x40x50)
Diffúzorok terén csak pislogok a 30-40 ezer forintos árakon, viszont egyenletes beoldást szeretnék, így a reaktorokon is gondolkodok, noha az nem néz ki olyan jól.Világítás ha megérkezik a másik lámpa : 2x 39W normál és 2x 39W növényes T5
Mit javasoltok?
Előre is köszönöm
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29816 üzenetére
Köszi, akár ez egy megoldás lesz/lehet.
@Alg
Köszi neked is a tippet, kicsit kutakodtam és valóban opció lehet akár az is. Bár azt még nem néztem meg reduktort hogyan tudok egy ilyenre pattintani.Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29817 üzenetére
Hát belvárosban lakom , kaptam egy tippet, írtam egy cégnek, ha érdemleges választ kapok, akkor megírom itt is, hátha más is akar ilyen megoldást.
-
bringasisti
őstag
válasz gaben22 #29811 üzenetére
[link]
Van ekkora is. Az a helyzet hogy amelyik cég a PB palackot házhoz viszi az nem foglalkozik CO val. Ez ipari palackban számít és a környező cseretelepet kell megkérdezni hogy a kívánt méretet forgalmazzák egyáltalán. Mivel ezeket a palackokat behemod nagy kocsikkal szállítják ha belvárosban laksz oda csak útvonal engedéllyel tudna bemenni. Minden helyi szinten dől el és kérdés mibe van a fuvar. Amit most betettem lazán a villamoson az öledbe tehetedBENEFON DELTA--------N8
-
gaben22
senior tag
válasz jegenye77 #29813 üzenetére
Én nagyon utálok eljárkálni bárhova is, főleg boltba, annál nagyobb időpocsékolás nincs. Én se szeretek ész nélkül fizetni dolgokért, csak hát az idő is drága (félre ne értsd, nem vagyok azért olyan hűde elfoglalt ). Néha érzem, hogy ha lenne jogosítványom, akkor ilyen dolgokkal könnyebben dűlőre jutnék. A fél kiló töltetű palack összsúlya amúgy mennyi kb.? Bár nehezen tudom elképzelni, hogy BKV-n vihetnék ilyeneket.
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #29810 üzenetére
Én ha egy két dolgot rendelek azt mindig megnézem hol olcsóbb és onnan rendelem. Legtöbbször nem hazai oldalról.
Ha nagyobb rendelésem van akkor azt szeretem egy helyről rendelni. Akkor szoktam GA ból.gaben22
Ezt te érzed
Én biztos nem fizetnék + pénzt érte. Egy hatitáskában könnyen el lehet vinni.
Fél kilosat meg még könnyebben. Nekem abból van kettő és ráérek kicserélni amíg a másik megy még.
Egy nagyobb palack azért gazdaságosabb.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Kitakarítottam a szűrőt... 13db garnéla nőtt fel benne az utóbbi ~fél évben, most visszakerültek az akváriumba
@gaben22: Sodastream palackot nem nézted? Kicsit kisebb, gyakrabban kell tölteni de kb bármelyik áruházban megcsinálják neked és mivel kisebb, könnyebb hurcolni is pár havonta
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
gaben22
senior tag
válasz jegenye77 #29807 üzenetére
Az biztos, hogy nem kell havonta cserélni, de a fene se akarja cipelni őket végig a városon, még ritkán se , főleg, mert szerintem BKV-n nem is lehet ilyesmit vinni. Ezért gondoltam, hogy kifizetem a szállítás felárát, aztán hozzák-viszik. PB palackoknál van szerintem ilyen. De ezek szerint senki se használ itt ilyet. Párat majd megtelefonálok, aztán hátha lesz valami megoldás.
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #29808 üzenetére
Én már ezeken nem csodálkozom
-
-
gaben22
senior tag
válasz bringasisti #29804 üzenetére
Hello, köszi a választ. Biztos rosszul keresek, de nem találom, hogy mennyiért csinálják a palack töltést illetve mennyibe kerül, hogy ezt hozzák-viszik megoldással csinálják, ne nekem kelljen ezzel foglalkozni. Esetleg azt tudod, ők csinálnak házhozszállítós megoldással töltést is?
-
gaben22
senior tag
Helosztok, gondolkodok, hogy építek egy kis high-tech akváriumot. Kellene CO2 palack, viszont lusta vagyok, verdám nincs, cipekedni nem akarok (főleg nem BKV-n ). Tud valaki Pesten CO2 házhozszállítós megoldást? Lindenél talán bérelni lehet palackot (napi jó drágán), aztán hozzák/viszik tölteni (legalábbis PB-re ezt írták, feltételezem CO2-re is igaz lehet), ez anyagilag nem jó opció. A lényeg, ha kifogy, akkor legyen valami házhozszállós megoldás, javaslata volna valakinek?
Ezt már megkérdeztem Green Aqua fórumon, de megkérdezem itt is. Palackon levő csonk méretek valami szabvány méretek? Mert kéne ugye reduktor a palackra, Green Aquanál azt írják az akváriumhoz kitalált reduktorok pontosabbak, úgyhogy lehet azt náluk venném (már ha igaz ez), csak nem írják sehol se a csonk méretet, úgyhogy azt se tudom fel tudnám-e tekerni rá a cuccot (ha majd egyszer végre lesz palackom). Ha persze szabványos méretekről beszélünk, akkor no problemo.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz Eugene Roe #29800 üzenetére
Visszavonom az általam közölt állításban a 0,8 liter / 30 liter szűrőanyagos butaságot maradjunk annyiban, hogy a szűrést érdemes először ellenörizni.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest