Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
Van 3 serpalazacom, abból egynek igen nagy lett a hasa. Nem tudom, hogy beteg-e vagy ikrázni készül.
Behúzódott egy sarokba és védi is a területet főleg a fajtársait kergeti el, de a guppikat is helyreigazítja olykor.
Etetéskor előjött enni.
[kép]
Szerintetek? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz bajtokarpi #28898 üzenetére
3 hónapig sajnos nem bírja, telítődik, kivéve ha bőven túl van méretezve a mennyiség. Pl 100-200 literes közepesen telepített akváriumba akár ki is bírná az egy liter 3 hónapig, lehet tovább is. A kémiai szűrőanyagok között ez a legjobb amit eddig használtam, sokkal hatékonyabb nálam mint a Seachem purigen. Kristálytiszta a víz és a nitrát is stabilan 25mg/ liter. Amíg nem használtam addig a heti 30-40 %-os vízcsere mellett is 100 körül volt. Nálam ez okozta az ecsetalga elszaporodását.
600 literbe csak nem tarthatok 3-4 halat így magas volt a nitrátom. Ez a gyanta megoldotta a gondokat![ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #28897 üzenetére
Jó megoldás, és így egyszerű is. Like! régebben és is használtam, de nekem az
egyik külsőbe volt berakva, amit 3 havonta takarítottam. Nem volt az igazi.battletag: bossi#2666
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bajtokarpi #28896 üzenetére
A külső szűrő után a nyomó ágba be van iktatva egy "utószűrő" ebben van a gyanta. Egyébként ez egy másik külső szűrő. Tehát két külső szűrő van egymásba kötve csak az utószűrő egy könnyen megbontható régi, kis Fluval. Ebbe csak a gyanta van. Így a nagy külsőhöz nem kell hozzányulni csak évente.
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #28891 üzenetére
Szia!
A gyanta külső szűrőben van? Havonta megbontod a külső szűrődet?
battletag: bossi#2666
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz haxiboy #28894 üzenetére
Minél többet raksz bele annál ritkábban kell regenerálni. A regenerálás egyszeű sós vízzel történik.
A gyári tetőkhöz sajnos nem értek, így ebben nem tudos segíteni.
Nincs uv, így néz ki a víz ha minden rendben az akváriumba, és van gyanta használva. A kékees fény azz a kék ledszalag fénye szűrődik ki a többi közül.
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28893 üzenetére
Köszönöm, be is rendelek belőle. Mennyit érdemes belerakni a szűrőbe egyébként? Siporaxból egy ilyen 250G-os pont elég volt a szivacsra, és még a perlont is rá tudtam applikálni.
Akkor még egy utolsó nagy kérdésem lenne. Világításból valami energiatakarékosnak tűnő 15W-os égő van.
A gyári tető felfogatása elég erősen rögzítve van az akváriumra, talán fel lehet ragasztva.
Ezeknek a műanyag tetőknek szabvány helyen van a felfogatása? Így is faragnom kellett belőle hogy a külső szűrő pipáit be tudjam rakni mert nem volt felfogatás. Viszont a világítás is úgy van belecsavarozva.
Én ezt a 15W-ot nagyon kevésnek érzem, pláne hogy csak középen világít.Nálad jól látom UV is van? Az tuti sokat segítene nálam is a víz tisztántartásában.
De nagyobb átalakítás most már csak akkor lesz ha jövő hónapban megveszem az akkvárium állványt és átpakolom rá. Akkor már fix helyen lesz.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28891 üzenetére
Wow ez nagyon szép. Ez édesvízi akváriumokkal is működik? Nekem ugye csak egy 54L-es akváriumom van. Illetve egy Antman CF-600 külső szűrőm amiben most tele lett mindkét tartály, bár valamennyi helyet biztonsan tudnék neki szorítani benne.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz haxiboy #28890 üzenetére
A sárgás színt teljesen el lehet tüntetni ha nitrátszelekív gyantát raksz a szűrőbe. Ez megköti a nitrátot, és mikor két hetente vizet cseerélek akkor a víz színe még mindig olyan mindha a csapból folyt volna ki. Egy liter 3100 forint ezt havonta kell csak regenerálni sós vízzel a 600 literes akváriumomba. Értelemszerúen kissebb akváriumba kevesebb hallal akár hónapokig is kibírja a gyanta annélkül hogy hozzá kellene nyúlni.
A falon lévő kábelsín színét kell kell nézni. 2 méter vízen át fényképeztem.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz xxxjjjkkk #28889 üzenetére
Oh akkor néhány hónap. Szép tiszta a víz, leszámítva hogy egy icipicit sárgás színű de ahogy néztem másnak sem kristálytiszta. Algának nem alga, szerintem a vasfa oldja még a színét, hiába áztattam napokig előtte.
Bár a szín is javul folyamatosan minden víz csere után, vissza már nem színeződik.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
haxiboy
veterán
Na, ma sikerült kapnom a boltban Siporaxot (a mini fajtát) bele is töltöttem a szűrőbe. Kíváncsi vagyok hogy néhány nap múlva mennyivel lesz tisztább a víz. Adtak hozzá egy bacikultúrát is ajándékba. Ártani nem árt gondolom.
-
Lecs@
addikt
Üdv ! 125 literes akváriumunkba szeretnénk 12 szumátraink , 5 otto, 5 cory , 1 borelli fiú, egy zászlós akara fiú mellé valami különlegeset. A halakat úgy válogattuk, hogy tudatában voltunk a szumik “ rosszaságának “. A két sügér is fiú, minden oksa velük. Tudnátok esetleg még valamit ajánlani ? Ja, szűrés nagyon jó, növényzet nagyon dús
. Szóval tisztában vagyok a halmennyiséggel szerintem. Köszi az esetleges ötleteket.[ Szerkesztve ]
512 GB
-
Jozin
csendes tag
válasz bringasisti #28885 üzenetére
Értem, köszönöm
Akkor kihagyom ezeket a dolgokat -
Jozin
csendes tag
válasz bringasisti #28882 üzenetére
Tehát nem létszükséglet, remek
Gumi szilikonozáshoz elég valami egyszerűbb szilikon zselé? -
Szancsó
aktív tag
válasz Sándor -P20- #28880 üzenetére
Üdv.
Én használok Ebay -es D301 -et különösebb gond nélkül (bár a növényzet nálam nem indokolja am., csak kísérletképpen kezdtem el). Annyi, hogy pár hetente (legutóbb kerek 4 volt) kér egy utántöltést - mondjuk nálam van rajta egy olcsó mágnesszelep és nem megy egész nap, csak kb. 12 órát.
Beoldásra egy mini diffúzor van, mással nincs tapasztalatom.
(Szűrő elé közvetlenül nem kötném, nehogy benne rekedjen meg valahol a CO2, de többen használják így, szóval megoldható.)My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Jozin
csendes tag
válasz Silentfrog #28862 üzenetére
Sziasztok!!
Meg fogom rendelni valamelyiket, köszönöm.
Viszont lett pár kérdésem, szűz akvárium idítással és a szűrő karbantartásával kapcsolatban.
Először is maga az indítás. Olvasgattam, írogatják, hogy 3-4 héttel a lakók érkezése előtt el kell íindítani az akit a szűrővel, hogy kialakuljon a megfelelő baktérium kultúra. Szén használat, baktérium készítmény adagolás, számomra katyvasz. Hogyan is célszerű ezt elkezdeni, kivitelezni? Mit, miket célszerű beszerezni hozzá?
Másik a szűrő tömítőgyűrűinek szilikonozása. Elégséges valami egyszerűbb szilikon zsír vagy tényleg kell eheim szilikon spray ami igen drága?
segítségeteket köszönöm
Üdv egy amatőr -
Sándor -P20-
senior tag
Hi all!
Az iránt érdeklődnék, hogy a citromsavas/szódabikarbónás Co2 generátorról van valakinek tapasztalata?
Illetve az érdekelne, hogy van-e valami egyszerű megoldás a termelődött Co2 hatékony beoldására? Ha lehet valami Home made megoldás érdekelne.
Így elsőre a cigarettafilteres megoldás a nyerő...
Ja és azon is agyalok, hogy a porlasztót beleépítem a szűrőmbe a rotor elé... Utána még van kb 1.3méter cső az akváriumig, plusz a kiömlő nyílás is akvárium talaján van...
Csak attól tartok, hogy a beporlasztott Co2 miatt nagyon zajossá válik a szivattyú.
Ebben az esetben megy a porlasztás a nyomó ágba...
Elég elvetemült ötlet?40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
őstag
válasz Silentfrog #28877 üzenetére
Egyelőre sima papírkéztörlőt teszek a felszínre, azzal a nagyját leszedtem 2-3 alkalommal.
A szűrö fent van jelenleg is, már amikor a tető megy az aksira, koppan.A leszívónak utánajárok...
THX!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
-
őstag
Eddig remekül megy az akvárium, bár sajnos kisebb veszteségek voltak:
- Egy vörös neont megtéptek a többiek, az elkövető ismeretlen, a szemtanúk nem beszélnek.
- Egy arany szumi feladta a harcot simán, betegségben.
- Egy fekete neon pedig eltűnt. Igen. Eltűnt. Már szétszedtük miatta a dekorációt is, de semmi.Viszont kérdésem is lenne: Egy-két hete megjelent az akvárium tetején egy olaj-szerű réteg. Ahogy olvastam, ez valószínűleg a kaja miatt lehet. Viszont annyit kapnak, mint eddig, nem volt változás. Az akvárium 84l-es.
A kaja-adagjuk: Eheim Autofeeder-rel napi 2 alkalommal kb 3/4-re megnyitva TetraMin lemezes + egy kis belekevert JBL NovoPrawn az amanoknak. Heti kb 2 alkalommal az egyik etetés helyett élő kaja (fehér szúnyoglárva - az abszolút kedvencük )
Esélyes, hogy ez sok nekik? Kajamaradékot nem szoktam látni az akváriumban, ami a képen van, az is csak azért, mert 2 perccel azelőtt volt etetés.A lakók:
- 6 vörös neon
- 5 fekete neon
- 4 szumátrai márna
- 3 arany szumátrai márna
- amano garnélák"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Daywalker
addikt
Perlonvatta, és mehet vissza. Bár egyesek azt mondják nagyon lefogja a szűrőt, szerintem nem igaz, max ha nagyon koszos, de időnként ki kell mosni és mehet vissza. Nekem mondjuk most nincs bent épp...nem látom, hogy így jobb lenne a flow.
haxiboy: Nincs több rekesz, kettő van, abból kell gazdálkodni, azt kell feltöltened. Egyik megoldás, amit szoktak, hogy alulra kerámiagyűrű, rá szivacs, felülre vmi biológiai (akár siporax) és rá perlon, és ennyi. Nekem a kisebbik szűrőbe, ami szintén kétrekeszes, alul szivacs, rajta siporax, felül pedig csak eheim substrat. A lényeg, hogy a legkevésbé sűrűtől ment az egyre sűrűbb fele. Alul, ahol nincs rekesz, oda ne tölts semmit, ülepítőként szolgál. Egyébként a szivacs is kiváló szűrőközeg, van aki csak azzal üzemelteti a szűrőt, de ők gyakran többféle szivacsot raknak bele, alulra kevésbé sűrűt, felülre sűrűbbet. De ezen a téren nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
haxiboy
veterán
Az Antman CF-600-hoz gyárilag két rekesz jár amibe tölthetem a "jóságokat". Lehet hozzá kapni extra rekeszt?
Szeretnék Siporaxot venni. Viszont jelenleg a 2 rekeszem úgy van megtöltve hogy az alsóban 2db Szivacs, a felsőben 1db szivacs és 1db perlon. Gondolom érdemes a rekeszbe töltenem az anyagot hogy takarításkor ne nyírjam ki.Bocsánat az amatőr kérdéseim miatt
-
Thom7
csendes tag
válasz Silentfrog #28869 üzenetére
Köszönöm neked és Daywalker-nek is!
Majd akkor úgy csinálom hogy a műanyag és a szén kuka, az
alsó (4.) rekeszben marad a kerámiagyűrű rajta a szivaccsal,
a 3. -ba megy a duplaszivacs majd a
2. és 1. rekeszbe valamelyik bioanyag amit írtatok.
Az egészben legfelülre mehet vissza az a nagyon sűrű vékony vattás szűrőréteg vagy az sem muszáj?[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Amit leírt daywalker szűrőanyagokat azok szerintem is jó választás. Én nagyon szeretem az Eheim Substrat pro-t és a JBL micromech-et.
4 liter szűrőanyag fér a szűrődbe aló hagysz két szivacsot veszel 2 liter tetszőleges biológiai szűrőanyagot ezzel ,meg a felsőbb rekeszeket megtömöd. Ha esetleg maradna hely benne akkor a szivacs alá raksz egy kis kerámiagyűrűt.Tehát legalulra kerámiagyűrű rá szivacs erre a bio. szűrőanyag. Ennyi. Aktív szén se kell.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Szerintem a golyó helyett Matrix Trop, Sera Siporax, a szén helyett pedig Purigen mehet, ha nagyon akarsz ilyesmit. Viszont ha biológiait raksz bele akkor változtatni kell majd a sorrenden egy picit.
[ Szerkesztve ]
-
Thom7
csendes tag
válasz Silentfrog #28866 üzenetére
Köszönöm!
A műanyag golyók helyett milyen szűrőanyagot keressek amire megérné lecserélni? egy két tippet tudnál adni?
Az aksi tök új, a szenet majd ki is dobom belőle egy hónap múlva, esetleg a helyett is érdemes berakni valamit?
-
Silentfrog
Topikgazda
A műanyag biolabdákat érdemes kicserélni valami jobb szűrőanyagra. Ha tök új az akvárium akkor az aktív szén maradhat, de 2-4 hét múlva kimerül így ez idő után nincs sok értelme benne hagyni.
Ha beáll a szűrésed ami egy hónap is lehet meg fog szűnni az opálosság, 2 hét múlva a fák is letisztulnak a nyálkás rétegtől.
-
Thom7
csendes tag
Hali!
Bakker, látom ABC zoo-ban 23k az ex800 bárhol máshol meg 33k körül van. Sajnos erre nem találtam rá időben és majdnem egy hete üzemel a frissen indított aksiban a drágábbik masina
A szűrőanyagokról lenne egy kérdésem.
A hozzá kapott anyagok sorrendje úgy néz ki hogy :
kerámiagyűrű+szivagy / műanyag golyócskák / duplaszivacs / szivacs szén vatta
Ahogy olvasom az újabbnál újabb infókat ezekből érdemes lenne lecserélni a műanyag golyókat vagy esetleg mást is?Mivel még nincs egy hetes az akvárium így a fákon is megjelent a szokásos nyálkás izé ami elvileg normális és még a víz is opálos picit meg a felszínen is mintha lenne valami réteg de ezek a szűrő beállásával meg is szűnnek idővel ugye?
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28860 üzenetére
Most azon filózok hogy kell-e mennie a levegőztetésnek egész nap, vagy csak néha kapcsoljam be?
Tudom hogy nem onnan oldja az oxigént a vízbe, hanem a felszín mozgása. Ezért is filózok azon hogy átrakom esőztetős megoldásra a külső szűrőt. Úgy vettem észre hogy a porlasztótól félnek a halak, vagy csak nem jól helyeztem el? Vettem most ilyen kissebbeket, bár nem találom annyira esztétikusnak mint a nagyobbat ami a követ imitálja.Illetve még azt szeretném megkérdezni hogy hova és milyen pozicióban érdemes a külső szűrő beömlőt elhelyezni? A szívó részt tudom hogy inkább alul legyen. De a beömlőnél azt vettem észre hogy a betta előszeretettel tölni azon az oldalon a napját ahol az van, és nem egyszer mikor pózol a tükörképének, beúszik alá és a befolyó víz letaszítja őt a "mélybe".
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28858 üzenetére
Jajam nyomatom minden nap, egyre tisztább és tisztább a víz. Egyébként ammonia szint mérőt sehol nem találok.
-
bajtokarpi
őstag
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28853 üzenetére
(Tegnap előtti kép)
Kaptam közben szuperolcsón ioncseréltet így az megy bele. Szép tiszta már a víz. Most már szerintem csak a megfelelő világítás van hátra.
Gyári tetőt a külső szűrőhöz szépen ki kellett vágnom, de az a legkevesebb
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
23 ezer forintért árulnak Tetra EX 800 Plus ABC zoo az megbirkózik 160 literrel.
A szűrő legaljába raknék 2 szivacsot majd egy liter kimért siporaxot és egy liter Eheim substrat prot, vagy Seachem matrixot.
Viszont 43 ezer forintért/ Oase ára amit írtál/ én inkább Vennék egy Tetra 1200-at és megtömném 4 liter olcsóbb szűrőanyaggal pl matrix trop és a nyomó ágon zárnék, pár hónap múlva ahogy csökken a vízmozgatás nyitnék rajta. Évente kellene csak a szűrőhöz hozzányúlni.
[ Szerkesztve ]
-
Jozin
csendes tag
üdv mindenkinek4
Új vagyok a témában és segítségre volna szükségem. Kissé már szétolvastam a szemeim, de még mindig katyvasz van a fejemben, ezért inkább kérdezek.
Anyámnak segítenék. Kapott egy 160 literes akit (100x40x42) amit hamarosan szeretne beüzemelni. Célom, hogy keveset keljen takarítania, már nehezére esik.
Kevés növénnyel, halakkal, nuku co2-vel.
Gondolkodtam a házi készítésű szűrőn, de lehet nem éri meg bíbelődni, ebben is szeretnék észrevételeket kérni.
Gyári szűrőn is gondolkodok, de nem tudom milyet, mekkorát kéne venni és milyen plussz bioszűrőanyagot kéne beletenni. Természetesen a pénz fontos szempont.
Kinéztem az OASE FiltoSmart 200, tetszik, hogy könnyen takarítható előszűrő része is van, de nem tudom elég e
Esetleg OASE FiltoSmart 300
OASE BioMaster 250
Esetleg atman, tetraFiltoSmart 200 és BioMaster 250 között kb. 13e forint a difi, ezt az összeget minőségi szűrőanyagra fordítva kiváltható a drágább megvétele? Gondolom annak is kéne javítani a szűrő anyagain
hírtelen ennyi
köszönöm a segítségeket -
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #28851 üzenetére
Pedig fiatalon kezdtem! ( 40 + üveg )
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #28849 üzenetére
Na az Én voltam.
Sajnos nem tartott sokáig mert szétment a térdem.
Maradok az aksiknál
Nem futkározok össze - visszaSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #28847 üzenetére
Ééén?
Ártatlan vagyokSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #28838 üzenetére
Kicsit " ha már visszanéztem ide"
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28844 üzenetére
Most vettem egy jó adat ioncserélt vizet a kisakváriumba, de jóval többet vettem mint ami abba kell (a nagyot csapvízzel töltöttem fel), esetleg ez is jó lehet?
-
haxiboy
veterán
válasz Silentfrog #28834 üzenetére
Antman CF-600 (740L/h) külsőt vettem, azt mondták ez 200L-ig elégnek kell lennie majd.
A halak látszólag jól érzik magukat, esznek is rendesen. 1 vödör víz felvenni, mármint leengedi és tiszta vizet engedni helyette?
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz bringasisti #28841 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, úgy lesz. Írok, hogy mi lett a végkifejlett.
-
bringasisti
őstag
-
bajtokarpi
őstag
válasz bringasisti #28839 üzenetére
Szia!
A második tálcát mondjuk jól kitömtem szivaccsal, akkor létezik, hogy ez okozná a problémát?
Köszönöm
-
bringasisti
őstag
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Soha nem tapasztalt problémába ütköztem tegnap. Adott egy Atman 3338-as külső szűrő, amit kb. 3 havonta takarítok (mechanikai szűrést végzi). Szétszedtem úgy ahogy eddig is, összeraktam úgy ahogy eddig. Kipucoltam a csöveket úgy ahogy eddig. Kinyitottam a csapokat, maj megszívtam a nyomóágat, hogy vízzel feltöltsém a tartályt, de most valamiért kb. a felénél mindig megállt a feltöltés, egyszerűen nem értem miért? Kb. 5x szedtem szét, és üzemeltem be újra a szűrőt, de nem segített. Este 6-tól fél11-ig kínlódtam, de hiába. Fogalmam sincs, hogy mi a gond. Szerintetek, hol lehet a gikszer?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz bringasisti #28835 üzenetére
Mert nálad luxusba vannak a halacskák
-
bringasisti
őstag
válasz haxiboy #28832 üzenetére
Teljesen mindegy milyen technika megy az 54 literben. A halak kétharmadát ajándékozd el mielőtt az összes elpusztul. Nem bántásnak írom ne értsd félre de én az elúszó ivadékot tartom ekkora medencében 300 liter /óra külső szűrő használatával.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz haxiboy #28832 üzenetére
Valóban kicsit elkapkodtad a betelepítést.. Te is írtad hogy a gyári kis szűrőt benne és hagyod amíg bejáratod az újat. Ezek szerint te is tudod hogy be kell járatni, a kis belső szűrőd hiába van benne az is szűz még.
Ilyenkor érdemes mindennap egy vödör vizet felvenni, és ezzel a pihentetett vizet minden nap vízcserézni két hétig.
Sajnos biológiai szúrésed az új akváriumba nincs, így ezzel tudod elejét venni annak hogy az ammónia kinyírja az élőlényeidet.Aktív szén nem kell a szűrőbe. Kerámiagyűrűt is vehetsz bele, de csak akkor ha az Sera siporax.. Kimérve 2000 ft körül van több helyen is.
Milyen szűrőt vettél?
Egyenlőre ne vegyél bele semmi élőlényt többet, majd ha beáll a szűrésed 2-3 hét múlva akkor térj vissza erre erre a témára.
-
haxiboy
veterán
Sziasztok. A héten indítottam egy akváriumot (54L)
1 Betta, 11 neon, 6db Ferdén úszó lazac, 6db páncélos harcsa és 2db algaevő harcsa.A betta érkezett először, néhány blue jelly rákkal, de sorra kinyírta őket néhány nap alatt. Azóta került be több növény, illetve az említett halak, velük úgy néz ki elvan. Szerintetek érdemes lenne néhány red vagy blue kis garnélát újra megpróbálni, most hogy több a növény? Hátha nem bántja őket?
Illetve mint megtudtam, sem a CrystalClear adalék, sem a Víz előkészítő nem tartalmazza az "indító baktériumokat" ezeket utólag érdemes pótolni?
A gyári kis szűrőt lecseréltem (még néhány napig megy ami bejáratom az újat) egy külső szűrőre volt aki azt mondta hogy kéne bele aktív szén, meg kerámia gyűrűk is, a bolti srác csak szivacs + perlonvatta kombot (ez van benne most) javasolta. Szerintetek?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Intel fan11 #28829 üzenetére
Indítsd el és szívd meg szájjal a kifolyó ágat majd dugd víz alá.
-
twi452
senior tag
válasz Intel fan11 #28829 üzenetére
Én a nyomó oldalon töltöttem a csőbe vizet mert az esőztetőt egyszerűbb volt leszedni, aztán addig töltöttem h még kényelmesen vissza tudjam rakni és ne locsoljam szét a vizet közben. Ha nyitva van mindkét oldal akkor ugye nyilván feltölti a szívó oldali csövet is aztán indításnál az már áthúzza a szívó pipán a vizet és könnyen elindul. Én így csináltam mindig a régi Eheim szűrőmmel.
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Van egy 300 l-es akváriumom. Hozzá egy Hydor prime 30-as víz szűrő forgató! Problémám Az, hogy konkrétan nem forgatja a vizet. Motor elindul de csak recseg ropog. Elvileg van egy víz betoltő azt fullra öntöttem vízzel még ki is jött a tetején aztán visszaraktam a fedelet és ráindítottam, de semmi! mit kell még ezzel csinálni? Talán a betáp vezetéket is felkélne tölteni vízzel? Bár ezt nem írja a papírja! Vagy légteleníteni lehet vhol? Hogy kell ezt beindítani? Köszi előre is választ!
Battletag: hojszi#2983
-
Daywalker
addikt
válasz Vampire Bat #28827 üzenetére
Imádom őket. de sajnos nekem már egy sincs. Elmentünk nyaralni és akire rá volt bízva a lakás és a halak...nos az nem tom mit csinált, mert elpusztult a két béka és a másik akiban az anci is...hogy túletette, vagy nem etette, vagy mosatlanul (emiatt berohadva és döglötten) adta be az (akkor valószínűleg már nem) élő eleséget, nem tom, utóbbi sanszos...mert amikor megláttam a hűtőben hogy néz ki...nem tudom mi történt, pedig mielőtt elmentem ugyanúgy volt vízcsere és melegebb sem volt, mint előtte, tehát egy nagy X. Nyilván nem hordtam le érte, de mérges voltam. Azóta nem vettem másikat. Amúgy kicsit vadak, kajálásnál bántják a halakat, még a nagy vitire is ráakaszkodnak, szóval nekem nem lesz több.
[ Szerkesztve ]
-
Vampire Bat
aktív tag
"Amikor megszülettél te sírtál és mindenki más körülötted nevetett,élj úgy,hogy amikor meghalsz te nevess és mindenki más körülötted sírjon!"
-
noxon
őstag
Sziasztok!
Eladó egy használt és garis TetraEx 1200 plus külső szűrő Budapesten!
Akit érdekel privátban keressen.
We live in a simulated world...
-
Gaultier
csendes tag
Sziasztok,
Sicce Adv 500-as szűrőhöz szeretnék alkatrészt venni. Tudtok esetleg segiteni? Forgalmazzák még egyáltalán ennek a gyártónak a termékeit Mo-on?
A két alkatrész:
internal lid (SPL0025) és
tap group (SKT0067)Köszi
-
ftamas0201
senior tag
válasz farkas26 #28823 üzenetére
Az elején nagyon el tudnak rejtőzni, főleg ha van is alkalmuk/helyük rá. Eleinte én is vadásztam őket, egyszerre nem mutatkozott sok, csak 1.2db, ugyanígy voltam a blue dream és a Taiwanokkal is. Viszont az RC garnikat elajándékoztam, sajnos iszonyat szaporák és hamar "elkorcsulnak". Jönnek a szürke egyedek amik már csúnyácskák nagyon és vadabbak is kicsit. Azt a halfajtát nem ismerem, csak annyit lehet olvasni róluk hogy békés halacskák, nem nagyon bántanak senkit és semmit. A kezdeti stressz után valószínűleg 2-3 napon belül hozzászoknak a helyhez és akkor majd elő merészkednek
-
farkas26
tag
válasz ftamas0201 #28821 üzenetére
Csak annyi,hogy kis akváriumomat megszüntettem,és a lakók átköltöztek(a redek) a nagy akiba,kb 30került bele, és ma csak 2-3db ot látok belőlük már De attól még meglehet mind csak jól rejtőzködnek. Vagy még ők lehetnek a gyanúsak Vörös karcsú díszmárnák.
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
Az amano garnéla levadászhatja a red cherry garnélát?
"A jövő sem a régi"
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #28817 üzenetére
Köszi,de elpusztult.Esetleg egy neomagnol tablette a vízbe?
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #28815 üzenetére
Nem tudom a többinek semmi baja,a színe is elment,az egész hal olyan fakó lett,csak tátogott.A maradék farka és hátúszója egészségesnek látszott.
-
Pá
addikt
Milyen alternatívái vannak a JBL Manado talajnak, ha fullosan beültetett akváriumot tervezek (gyepszőnyeg). Hasonló árkategóriában.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
pjen
félisten
Üdv.Van öt darab sherpa lazacom egy 112 literes medencében.Az egyiknek ma reggelre hiányzott a fél farka és a hátúszója is cafatokban van.Azt olvastam békés csapat hal.Nem eszik,kiváncsi vagyok megmarad e.Már nem bántja egyik sem.
-
Thom7
csendes tag
A korábban említett növénykéknek (Cryptocoryne, Nymphaea, Eleocharis...) mekkora világítás lenne jó?
80x40x40-es akváriumban lennének(a hétvégén rendelem ezt meg), próbálok kis igényű könnyebben tarthatókat keresni mivel CO-t sem tervezek. Fénycsöves vagy LED lenne a jobb?szerk:
pl egy ilyen eléglehet? Odyssea DualPro 2x24W 60/80cm (1db 6500K + 1 db növényes cső)
vagy LEDeset meg ilyet találtam 80cm 3640lm
kb hasonló árban vannak[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz Silentfrog #28806 üzenetére
Nem karcolja az üveget a mosogató szivacs durvábbik fele?
"A jövő sem a régi"
-
farkas26
tag
Ki milyen praktikát tud a vízkő leszedésére,mert holnap újra tervezem az akit csak előtte ki akarom pucolni.
"A jövő sem a régi"
-
twi452
senior tag
-
Thom7
csendes tag
Sziasztok!
Újra kérdezősködnék
Nemrég rátaláltam a kulikulira (leopárdcsík, párduccsík ...) és imádom őket
Az érdekelne hogy manado talajt terveztem az aksimba de ezeknek a halacskáknak homokot ajánlanak mert turkál és beáshatja magát. A manado tényleg nem túl jó nekik, nem elég aprószemű vagy ellennének vele?
Amilyen növényeket most feltudnék sorolni a tervezettek közül azok ezek: Cryptocoryne, Nymphaea, Eleocharis, ha a manado helyett homokot használnék ezek megmaradnának benne?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest