Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
twi452
senior tag
válasz farkas26 #28298 üzenetére
Olyan sok látnivaló nincs sajnos egyelőre
Teljesen sima egyszerű irányba vittem a garnélásat, nem akarok semmilyen tápot vagy vegyszert használni ráhagyom a növényekre a dolgot. Fény úgyis kevés van.. tápanyag annyi lesz ami keletkezik.. aki bírja az marad aki nem az úgyis eltűnik
Annak örülnék ha nem kellene harcolni az algákkal úgyhogy szépen megvárom hogyan alakulnak a dolgok.A koszos üveg és becsillanás stb miatt sorry Meg telefonos képek úgyhogy ennyire futja tőle.
Azért látszik, hogy a hófehér szivacs mennyi cuccot összeszedett az átpakolt amazoniaból... garnik is állandóan matatnak rajta
Ez az egyetlen piros mischlingem de ő is a kedvencem
Ez meg a másik tank ebben dolgozik a dennerle akasztósa a hátfalra szerelve, neo-kal és egy galaxy csapattal. Ebben kezd a tápozás helyrerázódni és megindult a dzsungelesedés is hátul.. Tegnap takarítottam kicsit de már annyi úszőnövény volt a tetején, hogy alig jutott fény be az akváriumba meg a tápot is felszívják a többi növény elől
-
Lecs@
addikt
Üdv. Kezdő, első akváriumom. Így állt össze végülis. Vagyis első próbálkozás, és tanácskérő posztom.
Juwel 126 literes lett amit találtam magamnak, használtan vettem. Eheim aquaball 130 szűrőt kapott, új. 4 napja megy a cuccos.
Kérdéseim :
-Többféle infót kapok, látok is dolgokat. Aljzat. Kollegám 180 literesében gyönyörűek a növények ilyesmi kövezettel. Viszont szakoldalak ezt ellenzik. Ti mit ajánlanátok ? Persze mind kivenni nem szeretném, de hátha van ötlet.
- elrendezés, növények, esetleges plusz ami hiányzik. Növényeket tervezek még. Pakoljak át valamit, van valami szakmai fogás, hiányosság , amit esetleg pótoljak, amíg nincsenek halak ?- halak.... Miben érd3mes gondolkodnom ebben a stílusban, méretben ?
Előre is köszi.
Ja, ezt a két szert raktam bele indításnak egy boltos ajánlásával. Ok ez , elég ez ?
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
twi452
senior tag
Hello
Úgy döntöttem a több víz -> stabilabb akvárium elv alapján lecserélem a 40 literes taiwan akvát otthon úgyhogy most kb kétszerannyi vízben úszkálnak, matatnak megállás nélkül. Úgy tűnik mindenki szépen tűrte a fél napos költöztetést.
Így volt alkalmam leltározni is. Jelenleg 17 taiwan bee és 10 mischling van a tankban és beigazolódni lászik a sejtésem, hogy sajnos az összes hím mischlingem elhullott az idők alatt és ezért nincs új petésedés karácsony óta.
Viszont szépen lassan felcseperedik az új nemzedék úgyhogy nagyon remélem hamarosan lesz egy csomó petés nőstényem mert azok már hatalmasra nőttek idővelBeszereztem egy új szűrőt is: Odyssea CFS-130
Nem olyan szép mint a fehér dennerle szűrő (sőt ) viszont majdnem harmad annyiba kerül és szemre talán háromszor annyi szűrőanyag belefér.
Saccra 2 litert simán bele lehet rakni a gyári szivacsok helyére.
Én az aktívszenes vastag szivacsot szedtem csak ki és annak a helyére raktam matrix-ot meg a dennerle szűrőből kiszedett gyári kerámiagyűrűket.Elég izmos pumpa van a tartály alján ebben is erősebb a dennerle szűrőjénél.
A csövezés.. hát elég fura de ha a saját tartozékaival akarja használni az ember akkor teszi a dolgát.
Légteleníteni nagyon macerás mivel nincs kialakítva erre semmi lehetőség (mondjuk egy dologgal kevesebb ami elromolhat és ereszthet).
Amíg levegő van a tartály tetején addig szörnyen csobog, szürcsög minden baja van viszont ha sikerült kijátszani belőle akkor egész halk.
Kis kattogó hang jön csak a pumpa felől gondolom ennek is kell idő amíg bejáratódik vagy a biofilm kicsit "bezsírozza" mert a dennerle is ugyanezt csinálta újkorában, mostanra az már teljesen néma.Összességében nem rossz kis szűrő, egy sima akasztóst simán kenterbever. A tartóssága majd kiderül illetve, hogy lehet-e majd alkatrészt szerezni hozzá.
Még egy pozitívum, hogy 10 perces reszelés és/vagy csiszolás után a dennerle lily pipe-ját bele lehet tuszkolni a kifolyó csövezésbe úgyhogy azzal egész jól lehet teríteni az áramlást
[ Szerkesztve ]
-
Gyugyu1987
tag
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a segítségedet! Megpróbálom összehozni, és ha nem felejtem el, akkor írok a fejleményekről!
Köszi!"Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni!!!!!!"
-
Gyugyu1987
tag
válasz #49738752 #28293 üzenetére
A halakra nincs káros hatással a carbo?
Abban igazad van, hogy a párolgás miatt tegnap kellett ráöntenem vizet, de azok már előtte is megjelentek!
A moha pont most erősödött meg, már nagyon megörültünk neki, erre jön ez!
Mindenesetre kipróbálom amiket írtál!!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!!!!!!"Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni!!!!!!"
-
Gyugyu1987
tag
A világítás 2 hónapos
"Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni!!!!!!"
-
aldebaran
őstag
válasz Gyugyu1987 #28287 üzenetére
Szerintem a világítás lesz a hunyó. Nem változott mostanában? Esetleg nem régi?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Gyugyu1987
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! 2 napja elég erősen elkezdett megjelenni a fekete alga a 64 literes akváriumomban! Legfőképpen a műnövényeken és a víz tetején úszó mohán! A műnövényeket kiszedtem, de ötletem sincs, hogy a moháról hogyan tüntessem el őket! A két igazi növényen, és a kavicsokon nem láttam algát! Aki tud segítsen! Előre is köszönöm!
"Ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni!!!!!!"
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok,
Kb. 1 hónapja vettem egy új szűrőt az 54 literes akváriumomba, egy Aquael Fan-1 Plus-t. Kb. 1,5 hete tisztítom, viszont egyre kevésbé nyomja az oxigén buborékokat, sőt a mai tisztítás után már egyáltalán nem. Mi lehet a baja? A leírásnak megfelelően a vízfelszíntől kb. 3 cm-re van besüllyesztve a szűrő, mindig ugyanúgy rakom vissza, semmi dzsuva nincs a felső (motor) részben.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
farkas26
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan oldalt ahol olcsón lehet venni digitális időkapcsolót?
Mert a mechanikusosom bekrepált,de ez már legalább a 3."A jövő sem a régi"
-
Salex1
őstag
válasz Silentfrog #28274 üzenetére
A szűrt oldalon, a mátrix felett nagyon sok barna trutyi volt.
-
Exian
addikt
Semmiképp nem keverném. Nekem legalábbis nem tetszene, az biztos. DE ismétlem: ízlések és pofonok
Nekem ilyesmi van (nem saját kép).
Ez meg konkrétan az akváriumom, de épp nagyon erős napsütésben (azért fotóztam direkt, mert tetszett), így inkább szürkének látszik, meg igazából amúgy sem teljesen fekete. Meg csalóka képen, mert alatta a szekrény is teljesen fekete, még is ahhoz hasonló az árnyalata.
Lámpával is inkább szürkés:
Nekem nincs belső szűrőm, ~220 L-es az akváriumom, viszont a külső szűrőm az elég nagy. Én nem érzem szükségét belsőnek mellette. A külsőm az egy Tetratec EX 1200 Plus. Persze ennek a gyári töltetét el kell felejteni, helyette/mellette nekem Siporax van benne úgy 4 liternyi.
A lámpáról írt adat az csak az adapter, az semmit sem árul el, lehet arra kötni szinte bármit.
[ Szerkesztve ]
-
Lecs@
addikt
Nem neon, hanem Led ez biztos. Sajna annyira a saroba a neve, hogy ki nem hámozom. Ha az adapter is segít, Input 100-240V
Output 24V MLF AC AdapterCsak külső szűrő elég lenne ? Milyent ajánlanál ? A fekete aljzat érdekelne. Milyent használsz pontosan ? Esetleg keverjem ezzel ami van, vagy te ezt félre is tennéd ? ( 25 kg zsák )
512 GB
-
Exian
addikt
"Ti betartjátok a 4 hetes " baktérimkultúra " beállását, mirlőtt halat telpítetek, vagy ez nem olyan fontos ( cseppek ) ?"
Kezdem a végével: de az nagyon fontos. Ne rakj rögtön élőlényeket, növényeken kívül. Viszont halkaját célszerű a "bejáratás" idején is már szórni naponta. De a halakkal ne siess!
Én külsőszűrő párti vagyok, belső max. kiegészítésnek, mechanikai szűrésre, de igazán jó biológiai szűrésre mindenképp külső.
Azt a talajt én skippelném, bár ízlések és pofonok, de én fehér aljzatot eleve nem raknék, meg inkább kisebbet. Nekem fekete bazalt van, apró szemű. Halak i s jobban elvannak sötét aljzattal, kevésbé stresszelnek, állítólag.
A világítás pontosan micsoda és mekkora teljesítményű?
-
Lecs@
addikt
Sziasztok ! De jó, hogy PH+ - n még akvarisztika is van !
Kezdő vagyok. Vagyis volt régrn a szüleimnek akvárium, de most én szeretnék foglalkozni vele. Segítséget kérnék.
Vettem egy 125 literes Juwel akváriumot, szekrényével. Ami eddig van hozzá :
- 25 kiló fehér 3-5 mm Rosnerski Aquarienkies kavics
- vízmelegítő
- led világítás
- kishal akvárium
- JBL EasyTest ( gondolom ez vízpróba )van továbbá egy szűrő, de állítólag a kábele defektes. CristallProfi 200 ( JBL ) .
Kérdéseim :
A szűrőt érdemes - e megnézetnem, vagy vegyek másikat ? Ha igen , mit ajánlanátok 125 literhez ? Külső / brlső esetleg, új vagy használt ? A 25 kiló kavics az sok gondolom. És a 3-5 mm az furva. Alá kell nekem még valami finomabb ? Ha igen, mi az ajánlott ? Mit kell még vennem fontos dolgotak, hogy az alapok meglegyenek ? Ti betartjátok a 4 hetes " baktérimkultúra " beállását, mirlőtt halat telpítetek, vagy ez nem olyan fontos ( cseppek ) ?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Az ajánlatkérésnél egyértelműen leírtam, hogy minden oldala opti üveg, és 8mm vastag legyen, a méret adott volt, így elvileg ezeknek a számoknak összehasonlíthatónak kell lenniük. (Az élcsiszolással tényleg nem számoltam, ez a GA-nál alap?)
Mivel a kapott optis árak kb. duplái voltak a sima üveg áraknak, lehet marad a normál üveg és a megbízható és igényes GreenAqua.
-
xxxjjjkkk
senior tag
aquadepoba van szokott kinn lenni saját készítésű, de érdemes tisztázni a részleteket, szerintem a ga ban is sajátok vannak
Silentfrog ot is érdemes megkérdezni, ő nagyon olcsón csináltatta a 600literesét, igaz azon kb nem volt utómunka, de annyiba került mintha lopta volna az üveget
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
jegenye77
addikt
Saját tapasztalat :
GA nál kifogástalan minőség. Semmibe nem lehetett belekötni.
Szegedi Tropus, nagyon gyenge minőség. Ragasztóval több helyen összekenve az üveg,
karcos és fizetés után a kézbe adva csomagolás nélkül, viszlát.
De olcsóbb volt vagy ötezerrel. Nagyon megérteSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Kértem árajánlatot opti akvárium készítésre, és érdekes árak jöttek vissza. Már már ijesztő a különbség, és nem tudom melyikben mi lehet több/jobb.
Aquadepo: 30ezer
ÁllatABC: 45ezer
GreenAqua: 65ezerVan valakinek tapasztalata a fenti cégeknél készült akváriumokkal? Megéri a több ár, jobbak annyival az egyes akváriumok minőségben?
-
cris78
őstag
válasz bringasisti #28259 üzenetére
Amikor berakom a vízbe és bedugom akkor egy ideig jönnek bubik.
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
xxxjjjkkk
senior tag
ejej, karácsonyi ajándékkal bűncselekményre nevelni a gyerekeket
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
cris78
őstag
válasz Silentfrog #28256 üzenetére
Ok. Köszönöm!
Biztos lesz még kérdésem majdLegjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
cris78
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra kapott a gyerek egy kis akváriumot, 4 hallal. Vettünk hozzá egy szűrőt ami levegőztető is. Most akárhogy takaritom nem nyom bubikat. Mi lehet a gond?Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
jegenye77
addikt
Na igen. A fotózást és a szerkesztést még tanulni kell
A kavicsos, dekor homokos részt. Kisebb lesz vagy lehet egyáltalán nem lesz a következőben.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
SlyChocolate
senior tag
Jut eszembe egy tavalyi videó az előző setupról a vízből nézve...
-
jegenye77
addikt
válasz #49738752 #28246 üzenetére
Igen mostanra állt be rendesen.De március végén költözünk és muszáj lesz szétszedni és akkor már teljesen újra rakom.Nem lesz ekkora szabad felület.Nagyon nehéz tisztán tartani.Inkább beültetem
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
dugynok
senior tag
Szeretnék hamarosan nagyobb akváriumot és egyedi berendezést készíteni/készíttetni. Gondolom égetett kerámiából kéne, nem? Esetleg másból? Festéket milyet szabad használni, ami nem oldódik és mérgezi a vizet?
-
bringasisti
őstag
válasz JHONNY 79 #28241 üzenetére
Két gondolat. Ha olyan a hűtőd hogy az önleolvasztás vize a kompresszort locsolja akkor ott kell nézelődni. Húzd el és máris látni. Az akvárium más kérdés. Az 1 milliméter nagyságú talaj ami nem szedi össze a koszt. A rengeteg kiálló tárgy ráadásul egymás mellett megtöri a vizet és pang a víz. Ekkora szűrő csak akkor fogja az egész medencét átmozgatni ha kajakra beküldöd a vizet esőztető nélkül úgy hogy a vízfelszín erősen fodrozodjon, és ne legyen tető felette. Így nincs gázcsere a halak a saját fingjukat lélegzek be.
BENEFON DELTA--------N8
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz havri1 #28238 üzenetére
Köszönöm, az esőztetőt átteszem majd. Remélem elfér a csöve.
bringasisti. Ezt kifejtenéd?
dugynok. Másfél hete volt teljesen átporszívózva a kavics, ezért nem értem a dolgot. Meg , ha ott van a dzsuva, az akkor állandóan szagos, nem csak időszakosan.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Alapvetően azért tettem fel a kérdést, mert van az akvárium mellett egy hűtő is. Időszakonként arra jövök haza, hogy záptojás szag van a lakásban az akvárium környékén. Először az akváriumra gondoltam, de takarítás után is előjött a probléma. Most gondolkodok, hogy nem e a hűtőből szökik a gáz, de az sem régi, illetve a működésében sem érezni zavart. Ezért kérdeztem, hogy okozhatja e ezt a szagot az akvárium.
-
dugynok
senior tag
válasz JHONNY 79 #28237 üzenetére
Ilyen talajom van. Rengeteg kosz megül a kövek között és alatt!!! Bár kevés halad van, de ha nem takarítod a kavicsok alatt okozhat ilyet. Én úgy csinálom, hogy egy műanyag nagylyukú cső végére szúnyoghálót feszítettem és vízcserénél azt dugom a kövek közé. Próbáld ki, meglátod mi jön ki onnan...
-
havri1
félisten
-
bringasisti
őstag
válasz #49738752 #28235 üzenetére
"Mocsárgáz " minden akváriumban keletkezik itt még + az is gond hogy valószínűleg nagy szemcséjű a talaj, a kuka közé szorul azért kell porszívózni. Ha valaki álló víz mellet sokat bóklászott az látja hogy mikor a susnyákos mellett jön fel a buborék akkor vagy a ponty túrja az iszapot vagy alacsony a légnyomás. Forgatni kell a vizet az akváriumban és nem szabad letakarni
BENEFON DELTA--------N8
-
JHONNY 79
aktív tag
Másfél hete a víz több mint 50 %-a cserélve lett. Ki lettek szedve a díszek, növények a tisztításkor, aljzatot teljesen átporszívóztuk, a díszek algásak voltak minimálisan, ecetes vízzel azok is le lettek mosva. A szűrő is át lett takarítva a csöveivel együtt.Siporax és purigen került a gyári szűrőszivacsok mellé. A halak darabszáma volt már több is a jelenleginél. A probléma kb. egy hónapja kezdődött és időszakos, nem állandó. Egyszer csak büdös lesz a lakásban, majd miután kiszellőztetek semmi. Az akvárium takarítás előtt és után is van ilyen probléma, ezért csodálkozok rajta. De azt sem tudom honnan jöhet, mivel zárt tető van az akváriumon, a vízen pedig nem érzem ezt a szagot.
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok !
Van egy 100 literes akváriumom tetővel, Tetra 800 szűrővel. Olyan kérdésem lenne, hogy nem állandó jelleggel, időközönként érezhetek büdös, záptojás szagot az akvárium mellől? Tehát különböző időközönként, zárt tetővel, kitakarított akvárium után is jöhet ki ilyen szag?
-
pjen
félisten
Üdv.Van egy lány guppim ami rendesen eszik aztán pár napja,egész nap fejjel felfelé a felszín alatt függőlegesen lebeg.Ez milyen betegség?
-
dugynok
senior tag
válasz DirtyFREE #28226 üzenetére
Azt tudom, arra odafigyeltem eddig is, hogy hamar elfogyjon a kaja, amit beszórok, ne egyék túl magukat. Abban nem voltam biztos, hogy a rendszeres minden másnapi etetés nem-e okoz bajt. Kicsit átrendeztem az aksit, jöttek halak és lett új növény is, így nehezebb lesz a sóderes talajt takarítani/kiporszívozni vízcserénél és ezzel a megoldással csökkenteném a termelődő trutyit
[ Szerkesztve ]
-
-
dugynok
senior tag
válasz bringasisti #28221 üzenetére
Köszi akkor bírják Legalább kevesebb trutyi termelődik...
-
dugynok
senior tag
Mennyire gond szerintetek, ha 2 naponta adnék enni a halaknak? Neonok vannak és egy nagy és egy kölyök anci.
-
zolisx4
őstag
válasz xxxjjjkkk #28211 üzenetére
A felét lecseréltem a víznek,nem hinném hogy az a gond de nem lehet tudni olyan mintha tegnap nem volt semmi baja,már most kezdek paranoiás lenni most egy pandát veszek észre hogy csak fekszik ,de ha jönnek a többiek akkor elmegy velük.
Ez a guppi meg próbál úszni de nem bír,pedig megvan minden úszója .Helyre jöhet vagy mehet az örök vadászmezőkre?farkas26
Gratulálok !!!![ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Fagyasztott eleségnél az gond, ha kienged? Felhasználható még utána, ha vissza fagyasztom?
Holnap venni szeretnék, de 3-4 órát a kocsiban lenne vásárlás után, mire hazaérek vele. -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Ezek a halak lettek meg.
6 db ékfoltos razbóra,
15 db neon
2 db ancistrus
4db Panda páncélos harcsa
4 db guppi
Igazából kevesebb neon de 4 guppi hozzá jött ,tetszett .
Növények szépek fa is van benne nekik,szűrés megoldott ,ma észre vettem hogy az egyik guppi csak fekszik az oldalán nem látok semmit rajta,mi a fene lehet vele?[ Szerkesztve ]
-
Fredo78
aktív tag
válasz Silentfrog #28205 üzenetére
És a növényeknek hogy tetszik?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz xxxjjjkkk #28204 üzenetére
Ismerős évek óta használja a V tac vízálló 6500K színhőmérsékletű 5050/60-as 10 watt/ méteres szalagjait.
Mivel elég súlyos a borítás miatt így a saját ragasztója nem igazán tartja meg így vékonyan megkenve fbs-sel tökéletesen fent marad, a fatető belsejében.
Pont 3 éve világítok ledszalaggal és én is így rögzítem a fém lámatesthez. Van olyan ami 3 éve világít napi 8 órába az év 365 napjában. Szemmel nem látok csökkenést a fényerőbe. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Zsombe #28203 üzenetére
Na én most cseréltem ledre.
Vettem aluprofilt, aminek atlatszo muanyag fedele van, nem vizálló a szalag, úgyhogy injekciós fecskendőbe raktam fbs-t, és azzal szilóztam ki végig + a két szélét.
Az fbs ecetsavas, kicsit korrozív, amíg meg nem szárad, szóval a szalagra nem kéne menjen, vagyis a fém részekre.
Ha nincs fbs akkor be tud menni, azthittem, hogy nem, pedig de.
A szalag 6000-6500K kell legyen, a fényerő a jelenlegi világítástól függ.
Vízállóba nem találtam jót, ennyi az ok, de elvileg annál a melegedés még mindig nem megoldott."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Zsombe
senior tag
válasz Silentfrog #28202 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor marad a hagyományos fénycső, aztán lehet melléoperálok még egy LED szalagot. Abból milyet érdemes venni, illetve milyen elektronika kell hozzá? És honnan rendeljem?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Zsombe #28201 üzenetére
Mint írtam, kissé fel tudod tuningolni a világításodat ledszalaggal. Én 7.5 ezret ki nem adnék egy olyan fényforrásért ami kevesebbet világít mint a mostani.
A Diversa 54 literes akvárium szetthez 10 wattos ledes fényforrást adnak. Szerintem az épp anyit világít mint a te 15 wattosod, vagy annyit se.
A ledek fényhasznosítása nagyon hasonló a fénycsövekhez. Tehát 10 wattól se kell csodát várni.Nálam a 600 liter fölött összesen 120 wattot fogyasztó ledszalagok vannak. Épp elégséges a sügéreknek, meg nekem hogy lássam őket!
-
Zsombe
senior tag
válasz Silentfrog #28200 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nem nyertem a lottón, csupán informálódás volt részemről, hogy megéri-e LED-re váltani, hogy javuljon a világítás fényereje, de ezek szerint nem. De ahogy elnézem az új szetteket már LED-es világítással árulják több helyen is, akkor ezek szerint ez még gyengébb, mint a hagyományos fénycsöves megoldás?
Akkor nincs más megoldás, mint az Osram Lumilux? Ennek 900 lumen a fényárama és 6500K a színhőmérséklete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest