Hirdetés
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
twi452
senior tag
válasz atos19881101 #25947 üzenetére
Mohát nem érdemes ilyen nagy sűrű csomókban rádobni mert berothad az alja aztán az egészet ellepi az alga.
Vékony rétegben szokták felkötözni vagy zselés pillanatragsztóval rápöttyinteni pár helyen, ezt akár víz alatt is meg lehet csinálni aztán majd szépen terjeszkedik és benövi a területet ha a szabadon lógó részeket rendszeresen visszavagdosod.Ha barna foltok vannak akkor barna alga van rajta vagy összekapta a szmötyit a vízből mint egy szivacs.
Amikor sárga lesz akkor döglött meg a mohád onnan már nem kel életre addig még nincs gond.Nálam 40 liter fölött van egy 12wattos led lámpa amit most kb 60%-on működtetek, növények lassan de növögetnek. 2 hetente növelem a fényerőt aztán figyelem h mennyit bír az akvárium ha látom elindulnak az algák akkor tudom, hogy az már sok
A vízfelszínen van amazonasi békatutaj és vízi rucaöröm a kerti tóból és ezek naponta hoznak egy-egy levelet plusz még árnyékolnak is..Na meg ezekkel rá tudtam már venni a beszari galaxy-kat, hogy felmerészkedjenek a felsőbb vizekbe, plusz a garnélák is szeretnek rajtuk utazni és szöszmötölni a gyökerein
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz atos19881101 #25947 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom, hány növényes akisnak van tapasztalata led piláccsal, szerintem a legtöbben t5-öt használnak. Lednél sok a kérdőjel. Mert persze, watt... értem én, de hány lumen, hány kelvin? Milyen minőségű, tudja-e azokat az értékeket, amit papíron?
Hány literes az akid? 10 óra világítás is elegendő lehet. De passz.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atos19881101
senior tag
válasz twi452 #25951 üzenetére
Értem, köszi. Akkor ma délután átalakítom. Szorosan kötözzem fel? A barna részekkel mit kezdjek? Vágjam le?
(#25952) Skillet
Lumen értéket nem tudok sajna. A legerősebb ledszalag van felette ami a boltban volt. 54literes az aksi.[ Szerkesztve ]
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
twi452
senior tag
válasz atos19881101 #25953 üzenetére
Ha úgyis kiszeded akkor meg tudod nézni közelebbről. Ha barna alga vagy csak kosz akkor ezt a kettőt le tudod mosni róla könnyedén egy kis finom masszírozással vagy akár még folyó vízzel is. Ha azt látod h nem egészséges akkor azt kivágod belőle.
Ez a jávai moha baromi strapabíró dolog, vannak akik ledarálják és azt a masszát dörgölik a kövek, fák kis repedéseibe és onnan szépen elkezd kinőni egy kis idő múlva.
Úgyhogy amíg nem citromsárga addig helyre tud jönni[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
válasz twi452 #25954 üzenetére
Azért a darálós módszert nem próbálom meg. Délután akkor szétkapom, és megnézem mi a helyzet vele. Lehet igazad lesz, és a koszt szedte össze. Meg kell néznem a szűrőt, lehetséges valamelyik szivacs már csere érett./** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
-
twi452
senior tag
válasz Sirandrish #25956 üzenetére
Igen
Van akik száraz indításnál joghurttal keverik és úgy kenik a fára, szépen ránő természetes hatást keltve. De ugyanilyen elven működik a kültéri moha festészet is. Szórópisztollyal rászórja a falra stb aztán abban a formában elkezd nőni a mohaLávakőbe én is dörgöltem régen mohát és abból sem sok maradt mert ugye a lávakő olyan mint egy reszelő, abból is kinőtt ilyen pamacsokban.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
atos19881101
senior tag
válasz turbulencia8 #25957 üzenetére
Nálam kapott egy alumínium házat a szalag. Az valamelyest elvezeti a hőt.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
twi452
senior tag
Nekem meg megjöttek a régóta vágyott növénykéim
Anubias "helyettesítő" bucephalandra és hygro pinnatifida amivel régóta szemezek
-
twi452
senior tag
válasz turbulencia8 #25964 üzenetére
Elvileg igen
Alacsony tápanyag és fényigény, ez is olyan lassan nő úgyhogy érdemes is árnyékba ültetni mint az anubiast és ez is virágzik víz alatt mint az.
Amit kaptam azon van is egy kis bimbó
4 komoly kis csomóra tudtam szétszedni a cserepet. -
twi452
senior tag
Jól megjártam az új jövevénnyel amit nem tudtam otthagyni a boltban.. akkora krátereket túr az aljzatban.. úgy tűnik minden napra csinál nekem egy kis melót majd Nyomkodhatom vissza a talajba a frissen ültetett növényeimet szorgosan
itt meg a buce-k plusz a többi a háttérben még nagyon saláta hangulat van egyelőre majd ha elkezdik hozni a friss növények a víz alatti leveleket akkor szép lesz (remélem )
-
twi452
senior tag
Paludomus sp.
aquafauna szerint ördögcsiga..ez az egy árválkodott úgyhogy elhoztam a zebrák mellé.. a zebrák sokkal jobban lettek nevelve..ez mint egy bulldózer
De azért szeretem, helyes a kis rikító narancssárga pöttyökkel a testén És meglepően aktív amikor épp nem ássa be félig magát szunyókálni.. mászkál összevissza és nyalja az üveget nagy sebességgel -
Sirandrish
legenda
válasz turbulencia8 #25967 üzenetére
Detto...nekem nemrég babáztak le úgyhogy most van egy csomó minihelenám
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
jegenye77
addikt
válasz twi452 #25972 üzenetére
Occó kínai
Nekem is ilyen van. Nem adok többet érte. Már kettőt eltörtem. Ha az 50 ezres ADA t törtem volna el akkor biztos hülyét kapok. Így meg még tartalékba is rendeltem belőleSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Van egy 80 L-es aksim Eheim belső szűrő+Eheim külső szűrő(Classic 600-as 2217020). Igen tudom a külső szűrő bőven túl van méretezve, de van benne kombinált szűrő anyag így ez biológiai szűrést végez. Halaim: 4 Xifó+2 Platti+2 fekete molly+3 zebradánió+2 anci+2 törpeharcsa. A víz 26 fokos fűtővel belőve+egyelőre gyengén levegőztetem is a vizet egy Sera kompresszorral. A kérdésem az lenne, hogy most került 5 féle növény az aksimba, egy anubias, sajnos másik négyről fogalmam sincs. Eddig Sera florenette növénytápsó tablettát adtam nekik a cserepükbe nyomva havonta egy-egy felet, de most azt mondta az akváriumos, hogy kevés lesz nekik így vettem Sera florena folyadékot meg Easy-Life EasyCarbo folyékony CO2-t. Na most akkor az a kérdésem, hogy ez a három mehet így egyszerre(tabletta+florena+easycarbo)? Ja a világítás 15W-os AquaGlo T8 neon cső, ilyen 18 ezer Kelvines.Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
twi452
senior tag
válasz MrTwister #25974 üzenetére
Anubiasnak szinte mindegy, ha nem fojtja meg az alga akkor teljesen jól elvan árnyékban is és különösebb tápozás nélkül is csak ne ültesd el a törzsét mert azt nem szereti. Fára szokták kötözni leginkább aztán rákapaszkodik a gyökereivel magától ahogy nő. Lávakőbe is nagyon szépen bebetonozza magát a gyökereivel.
A többiről nehéz így mit mondani ha nem tudjuk, hogy mik azok Az biztos, hogy ha megmaradnak a világításod alatt akkor azok is strapabíró növények és nem nagyon lesznek finnyásak a tápozásra sem.
-
twi452
senior tag
válasz farkas26 #25977 üzenetére
persze
[Aliexpress]
mobilos app-ról rendelve még egy picit lehet az árból faragni
egész pontosan 19 nap alatt érkezett hozzámebay-en meg [itt], de ahogy látom itt picit drágábban adja a dolgokat
én most az üveg skimmer/kifolyóval kacérkodok ha már ez a mostani épségben megérkezett..de még alszom rá párat
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz twi452 #25975 üzenetére
Csinálok róluk fényképet(a növényekről) aztán megszakértitek nekem! Akkor elvileg mehet mind a 3 kombinálva egyszerre? Miért olvasom meg hallom szakiktól, hogy az easy carbo féle folyékony CO2 mérgező/megöli a halakat? Ez ugye nem igaz? Aki használta már hosszabb távon ezt a szert nyugtasson meg, hogy nem kezdtek el relytélyes körülmények között hullani a halai!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Sirandrish
legenda
Van egy kis gondom. Két Firesfishem kiközösítette a harmadikat. Nincs megtépve, de sokszor elkergetik, az meg csak ott elvan magának 1-1 ponton. Ami jobban aggaszt hogy vagy egyáltalán nem, vagy sokkal kevesebbet eszik mint a többi. Látszik rajta hogy kicsit nyeszlettebb a többinél. Ilyenkor mit lehet tenni?
Félő hogy sokáig nem maradna életben a nagyok között. Rakjam külön esetleg míg megerősödik? És ha igen akkor hova? Teljesen külön, vagy esetleg Veliférásba? Abba csak szelíd halak vannak, ott biztos nem bántanák, és mivel a velik is szépek már, így a Firefish sem tudna bennük kárt tenni.Vélemény?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
twi452
senior tag
válasz MrTwister #25979 üzenetére
Ha nem öntöd bele literszámra akkor nem lesz a carbo-val gond. Be kell tartani a gyári ajánlást és azért ne locsold a szemedbe mert elég durva cucc
a sera tápjai meg elég light-osak, arra jó, hogy ad egy kis pluszt az alap, könnyen tartható növényeknek
nyugodtan használhatod a tablettát és a folyékonyt együtt
a tablettát olyan növényekhez szokták benyomni amik a gyökerei felől veszik fel a több tápanyagot és ezek tablettától függően pár hétig/hónapig szépen adagolják az aljzatba a tápot aztán lehet bele újat nyomni.
A folyékony meg nyilván mászkál a vízosszlopban és a levelek veszik fel. -
havri1
félisten
válasz Sirandrish #25980 üzenetére
Külön semmiképp.
Hím, nőstény? Lehet ívnak. (ilyenkor az alfa mindenkit hajt)
Nálam 4 hím van, ebből 3 domináns, folyamatosan változik az alfa pozíció. A negyedik el van nyomva, de él, csak másképp..[ Szerkesztve ]
havri
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #25982 üzenetére
Hát hogy him-e az egy jó kérdés...nem tudom. Az a baj hogy ez már hetek óta begubozik valahová mindig.
-
havri1
félisten
-
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #25983 üzenetére
Az nem baj ha elvonul, az a baj ha tépik és nem eszik. Egy időbe nálam is ment a kakaskodás, de egy két hét és elcsendesül, eldöntik maguk között , hogy ki a főnök.
Kivenni nem jó ötlet, ilyenkor azt lehet csinálni, hogy azt veszed ki amelyik veri a gyengébbet egy hétig külön van majd átrendezed az akváriumot és úgy engeded vissza. De ez sem biztos, hogy jó módszer. Ha nagyon sokáig bántják, akkor lehet, hogy el kellene adnod, vagy áttenni tartósan máshova. -
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #25986 üzenetére
Hát akkor majd most megfigyelem jobban. Azt semmiképp nem szeretném hogy elpusztuljon.
-
havri1
félisten
-
MrTwister
őstag
válasz twi452 #25981 üzenetére
"mert elég durva cucc" tapasztalat? Ment már a szemedbe, savas, maró vagy csíp mint az örület?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Sirandrish
legenda
válasz havri1 #25988 üzenetére
Tényleg küldenél? Csak mert orulnek még vagy 3Firefishnek, mert nekem csak albínó van
-
havri1
félisten
válasz Sirandrish #25990 üzenetére
Ha mutattok valami stabil megoldást a hal szállításra, persze. De tegnap koptettem..
havri
-
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Sirandrish #25992 üzenetére
Küldeném megint amiket szeretnél, de még mindig nem tudom a zacskót felnyomni oxigénnel...
-
Sirandrish
legenda
válasz Silentfrog #25993 üzenetére
Pedig már jól lennének a kis zöldségek
-
noxon
őstag
Vettem átlátszó csövet külső szűrőhöz tök fasza de kéne hozzá ilyen esőztető szívó ág is.
Esőztetőt láttam is üvegben, de a köztes részt ami a csőt és esőztetőt kapcsolja össze nem találok, van olyan?Amúgy már az 576 literben vannak a halak
We live in a simulated world...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EA Sports WRC '23
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest