Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos19881101
senior tag
-
Khelben
nagyúr
Üdv! Oase külső szűrőkről hallott már valaki? "Normális" áron csak ilyet találtam, ami beépített fűtővel rendelkezik.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Khelben #26602 üzenetére
Nemrég kezdte forgalmazni ezeket a külső szűrőket a [Greenaqua], prémium minőségnek írják, sok infót nem fogsz találni róla, Magyarországon elég új név a külső szűrők között a Oase márka.
Melyik fajtáját nézted ki, mit kérnek érte? Használt?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
250 ml Seachem Purigent szeretnék eladni, frissen, másod ízben lett regenerálva. Műanyag kupában van, zsákot venni kell neki vagy varrni. Nekem fehér fényáteresztő függönyből volt varrva zsákocska.
4500 Ft lenne az ára.
Posta megoldható.Nagy mennyiséget vettem a 600 literes akváriumhoz, így nagy a zsák is, és lefogja nagyon a külső szűrőt egy ekkora csomag.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26604 üzenetére
41k újonnan a 200-as, fűtős változat. De közben látom, hogy a fűtő felára 11k, annyit tényleg nem ér.
-
Khelben
nagyúr
válasz Silentfrog #26607 üzenetére
bruttó 220 literes, sügérek, növény nélkül. Most egy belső szűrő van benne (Biopower 240), nincs vele gond, csak meguntam nézni, ahogy a fűtőt is.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Khelben #26608 üzenetére
Akkor egy Tetra 1200 szűrőt és egy Hydor külső vízmelegítőt ajánlok.
Tetra 1200 és a Hydor vízmelegítő.
~47 ezer a kettő
-
Dealer95
őstag
válasz Silentfrog #26609 üzenetére
Én is ezt gondoltam
Bár, itt 1500 Ft-tal olcsóbb a fűtő: [link]
Illetve én a Tetra helyett a JBL E1501-et ajánlanám: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz Silentfrog #26611 üzenetére
Sokkal könnyebb tisztítani szerintem, szétszedni-összerakni is, sosem eresztett még, rosszul össze sem lehet rakni kb.
Tetra-nál azért gyakrabban előfordul, hogy tömítést kell cserélni etc. (csapok is könnyen sérülnek)Illetve nem kell kipakolni a teljes töltetet, ha az előszűrő "szivacsot" (már akinél szivacs van) akarod takarítani, mert az legfölül van (úgy mint az Eheim-eknél).
A tera EX1200 is csak 700liter/h-t tud, az is épp több csak, mint a fele
TetraTec Ex700 - gyári: 700l/h - valós: 360l/h
TetraTec Ex1200 - gyári:1200l/h - valós: 700l/h
JBL E901 - gyári: 900l/h - valós: 450 l/h
JBL E1501 gyári 1400l/h - valós: 800-900l/hNálunk egyébként az E1501 jobban nyomja, mint az Eheim 2075.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Dealer95 #26612 üzenetére
Valóban a szerelése jobb, könnyebb. Viszont pont az előszűrő szivacsot tartom butaságnak, ki is vettem.
Baromira gyorsan elkoszolódik így gyorsan visszaesik a vízmozgatás, úgy hogy az alsó szivacsok teljesen tiszták maradnak. Tehát meg kellett bontani a szűrőt. Így hogy kivettem így egyből a nagy szivacsokon oszlik el a szennyeződés így sokkal ritkábban kell szétszedni.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
havri
-
jegenye77
addikt
válasz havri1 #26614 üzenetére
Akvakerteszen van egy tag aki édesvízi medúzákat fogott be és egy kis aksiba próbálkozik a tartásukkal. Szép látvány ahogy úszkálnak.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
noxon
őstag
1 hónapja megy a két külső szűrővel a nagy aki, de továbbra is sok a kosz benne Ezek szerint nem szűr jól
A tetra gyári fekete szivacsai szarok? Milyen szivacsot érdemes bele venni helyette? És a fekete labdák helyett mit tegyek bele?
We live in a simulated world...
-
noxon
őstag
Oks az lesz
Silentfrog: az áramlás szerintem rendben, mert folyamatosan nyomja a szívó ághoz a koszokat, látom is, hogy szívja befelé.
Annyi, hogy a nagyobb mulm egy-két ponton megmarad.Remélem a siporaxxal már jobb lesz a víz tisztasága.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
"Annyi, hogy a nagyobb mulm egy-két ponton megmarad."
Gondolom nem mondok újat, de: nekem is van az akvában 1-2 pont, ahol összegyűl a mulm, onnan a heti vízcseréknél* szoktam leszívni talajszívóval, kicsit megmozgatva a talajt (*nagy a szám, most vagyok túl a második vízcserén (Két hetes az aksi) De nekem bevált, szépen le tudom szívni a "mulmgyűjtő" helyekről a koszt. Van olyan rész a talajon, ahol meg egyáltalán nem ül meg a mulm, elsodorja szépen az áramlás a "gyűjtőhelyekre").
"Remélem a siporaxxal már jobb lesz a víz tisztasága."
Ezen még a Purigen is tud segíteni, ahogy írtam korábban, állítólag attól "kristálytiszta" lesz. Nálam szép tiszta a víz, csak etetéskor koszolódik be, de pár óra és megint szép tiszta. Nekem van benne Purigen, nem tudom, anélkül más lenne e, nincs etéren tapasztalatom, csak azért raktam bele, mert akitől vettem az akvárium szettet, volt neki, adta hozzá, akkor meg ugye miért ne?!
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Az normális, ha a razbórák közül 2-3 havonta elhullik egy?
Teljesen beállt az akvárium (140l + Ex800) Minden hal és garnéla él, mint hal a vízben, de most hullott el a harmadik razbóra kb fél év alatt. -
Salex1
őstag
válasz bringasisti #26622 üzenetére
Éve elején vettük valamikor, szerintem nem öregek.
Mellettük van 2 molli, 4 xifo, 2 páncélos harcsa, 2 algaevő, 3 lazac, és volt 13 razbóra (már csak 10)
Ja és most vagy 30 garnéla, mert szaporodnak mint a veszett...[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26626 üzenetére
Hááát, ezzel azért vitatkoznék
6 havonta kell a purigent regenerálni.[ Szerkesztve ]
havri
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26626 üzenetére
Milyen sűrűn kell regenerálni? 6 havonta? Az jó.
Vettem lávakőt meg zeolitot. A zeolittól tartok, mert azt írják szilikátot enged meg kivonja az összes ammóniát és nem marad a baciknak és éhen halnak.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz havri1 #26627 üzenetére
6 havonta azért ki szoktuk takarítani a szűrőt.
noxon.: Ezt én is olvastam anno, de a cikk írója elfelejtett egy fontos részletet leírni, hogy mennyi zeolit okozza ezt.
Nálam egy Tetratec 1200 van tele vele, és eddig nincs gond. Max annyi, hogy a növények megálltak a növésbe, és eltűnt az ecset alga.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26629 üzenetére
Szokta a franc. Semmi értelme
Kb akkorra áll be a biológiai szűrés rendesen (nálam).[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Silentfrog #26631 üzenetére
Nincs is benne hal, üresen járatom
Igen, amúgy ebben van valami, kicsit túl van méretezve a szűrés, ami nem baj feltétlenül.[ Szerkesztve ]
havri
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26629 üzenetére
Akkor megnyugodtam én csak egy tálcába teszek
-
noxon
őstag
válasz Silentfrog #26635 üzenetére
Még nincs meg a led világítás, addig nem érdemes majd utána Meg még kell bele egy csapat legalább, hogy legyen mit látni benne
Betettem a láva követ meg zeolitot, remélem az utóbbi nem opálosit...
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
A regenerálás hosszú idő. Vegyél két adaggal. Szűrőtisztításkor kiveszed, berakod a frisset. A használt megy alapos, hosszú áztatásra, következő szűrőtisztításnál helyet cserélnek.
Ismét hangsúlyozom, mondom mindezt 2 hetes, friss akvás tapasztalattal Csak azt közvetítem, amit nekem javasolt a srác, akitől vettem a több éve szuperül működő szettet.
Nekem most csak 1 adag Purigenem van, de most lett összerakva a szűrő, ráérek beszerezni a következő szétszedésig, ami nálam nem 6 hónap lesz, talán inkább 1 év... 2 hete, mikor költöztettük az rendszert és szétszedtük a szűrőt és kipucoltuk még az előző tulajnál, 1 éves állapotot láttam, de nem volt pöcegödör a szűrő vödörben. Ergo vélelmezhetően működik a biológiai szűrés megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
"hosszú idő"
3-4 napot nyugodtan lehet mellőzni a purigent a szűrőből
Akkor inkább abból a pénzből + normális szűrő anyagot kellene venni nem a műanyag labdákat használni ami éppen semmire nem jó.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Exian
addikt
válasz jegenye77 #26639 üzenetére
"3-4 napot nyugodtan lehet mellőzni a purigent a szűrőből "
Jah, de a szűrőt kevésbé lehet 3-4 napig mellőzni És nekem undorom van a szűrőt bolygatni 3-4 nap után megint... amúgy is félve, irtózattal nyúlok hozzá Főleg, hogy mikor 2 hete indítottam, úgy indult rögtön, hogy a kerámia rúd eltörött. Úgyhogy azóta rá sem merek nézni, szerencsére csere óta semmi baja, teszi a dolgát csendben, nem is kell foglalkoznom vele...
-
jegenye77
addikt
A szűrőt nem is kell
Leállítom, felpattintom a tetejét, felső kosárba vissza a purigen, vissza a teteje és indulhat is.
Ebben mi a nehéz és bonyolult?
De ha valakinek ez megér inkább több ezer forintot akkor semmi bajSok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Exian
addikt
válasz jegenye77 #26642 üzenetére
"Ebben mi a nehéz és bonyolult?"
Bonyolultnak cseppetnek sem bonyolult, de én akkor is félek tőle Akármilyen óvatosan nyitom a tetejét, azért picit csöpög, folyik ide-oda a víz, ráadásul pici a hely a szekrényben, macerás. Meg aztán a tömítés miatt is f*sok. A szűrőm (Tetratec EX 1200) hajlamos a szivárgásra, ha sokat van bolygatva, ezt olvastam több helyen, hogy sokan szívtak már vele, hogy nagyon hajszálvékonyan, de tud folyni, ami szép lassan alapos ázást csinál a szekrényben (így járt az én szűrőmmel is az előző gazdája, fél év után derült ki, hogy a szűrő hátsó felén hajszálvékonyan csorgott a víz, be a szekrény oldalához, amit szét is nyomott. Azon részen most csúnya és hibás a bútor).
Azt is olvastam, hogy éppen ezért célszerű minden tisztításkor új gumigyűrűt rakni, én is raktam most, amikor megvettem a szettet. Aztán utána többször szét kellett szednem az említett kerámia rúd törés miatt, de mondjuk még friss a gumi, nem "állt úgy be".
Dealer95: ez nem vicc, ezzel tényleg vigyázni kell Szeretem ezt a szűrőt már így 2 hét után is, de tény, hogy vannak ilyen jellegű problémái.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz havri1 #26645 üzenetére
Ja tetra 1200! Akkor megértem. Volt tapasztalatom vele . Most a 800 ast bármikor szétkaptam meg vissza. 1200 kicsit túlzás is volt 45 lityihez
[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Exian
addikt
válasz jegenye77 #26647 üzenetére
Hát az nagyon Én néha azt érzem, hogy még a 216 L-hez is nagy, de persze nem, mert ehhez pont nagyon jó.
Egyébként annyira nem para szerintem ez a szűrő, a tömítésre kell figyelni, hogy tényleg szárazon legyen összerakva, és be legyen kenve vékonyan szilikonnal. Nekem nem tűnt annyira gáznak, amikor pár alkalommal szétszedtem-összeraktam az elején, de persze még kevés idő telt el.
Mindenesetre minél ritkábban akarok hozzányúlni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest