Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SSJmeszes

senior tag

válasz mdk01 #11701 üzenetére

mdk01:

Már 1 hónapos múlt az aki.
    Igaz az is, hogy cseréltem az NCF2000 et egy Eheim 2075 re, hogy ugyan olyan szűrőm legyen kettő.
    Kisebb, is halkabb is. De persze adtam bacikat is hozzá, amikor elindítottam őket.

Ezt leszedni? Elég vékony szálakról van szó és elég sok fele. hátsó, közép, elé növényeken, de még a dekoron is. (homok, kő, ált. föld) Magyarul mindenhol ott van. És elég ocsmány egy látványt nyújt, és idegesít is nem kicsit. A barna alga is elég zavaró, de arról úgy olvastam, hogy szinte tipikus új akinál. Nem hiszem, hogy a világítással lenne gondja a barna algának. Mert ahol a legtöbbet kapja oda is letelepszik!

Tápokat minden nap kapnak.:
    8ml Carbo
    20-20ml Micro - Macro

Hogy a parvula nem túl szép látvány? Szerintem egyenesen hányingerkeltő. Főleg, ha látnád élőben..
    Egyébként hozza az új hajtásokat, de mintha az is elcsúnyulna egy idő után.

orion1025:

Én is azzal szúrtam el, hogy ültetés előtt levágtam kb egyenlő nagyságúra a parvulát.
    Lehet veszek egy - két cseréppel, és megnézem úgy mit tud, hogy nem vágom vissza.

Én mindenhol úgy látom, olvasom, és írják, hogy szokták nyírni a parvulát. Persze gondolom bejáratott akiban, és nem teljesen új indítottal.

Én egyenlőre egyáltalán nem vagyok megelégedve az akival. Ahhoz képest, hogy mindent megkap amit kell. Co2, tápok. Jó, lehet, hogy a világítás lehetne erősebb is, de már így is 216W ami azért nem kevés (főleg számlába)

Egyedül talán a rotoláimmal vagyok megelégedve leginkább, azon látszik, hogy fejlődik is valamit.
    Most vágtam nem régiben vissza, hogy hozzon még több oldalhajtást. Bár akárhogy is az alja kopaszodik így is úgyis.. Gondolom a kőelrendezésem is elég hibás, és nem jut elég fény.

Mondjuk 40cm térmélység nagyon karcsú szerintem, egy jó elrendezéshez. De ugye az ember saját hibáján is tanul. Most több mindent másképpen csinálnék már.

Nagyon fontolgatom, hogy megkérdezek egy üvegest, hogy vágjon le az aki tetejéből egy jó 10-15cm..
    Csak nem tudom így készen berendezbe ( persze jócskán leengedve kivitelezhető e.

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés