Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12301) Lacee1986 válasza sepsi0 (#12300) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Csapvízben milyen hasznos anyagok vannak? Vízkő, rozsda, vegyszerek, hormonok, ...? Ezekre gondolom nincs szüksége a vizivilágnak?

Speciel a kálciumra és a magnéziumra gondoltam.

Továbbra is azt mondom, hogy lehet RO-val vizet cserélni, csak lehetőleg ne egyből tisztán.

(#12302) atesss


atesss
addikt

#12271-re valaki ?

(#12303) sellerbuyer válasza atesss (#12302) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Ha párat visszaolvasol, szerintem ott a válasz.

Attól függően, milyen erős fényre van szükség, 5050-es, vagy 5630-as ledcsíkot beteszel slagba és vízhatlanul lezárod (pl. szilikon) és mehet a víz alá. 1m 1.700 Ft körül van itt a PH-n, párat visszaolvasol, ott a link, ahol olcsón meg tudod venni.

[ Szerkesztve ]

(#12304) v.attis


v.attis
őstag

Elkészült az új ledes világításom. Meglepően nem lett túl erős. Kicsit meg voltam ijedve, mert ami az iróasztalomnál van hideg fehér led szalag az elég erős. Ebbe meg ment összesen 1m kék, 1m piros és 1m hideg fehér. Szándékosan lettek gyengébbek a színesek, csak akartam, hogy menjen piros és kék fény is a növényekre, de még így is jelentősen megszínezi az akváriumot. Még szoknom kell, lilás lett a fény. A neonok csak úgy világítanak a vízben!
Az 5050 és 3528 között zongorázni lehet a különbséget!


(#12305) mdk01 válasza sepsi0 (#12300) üzenetére


mdk01
addikt

Senki nem fél az ozmo víztől.
A halak legtöbbjének 5-15nk-s víz kell ez alá és fölé nem érdemes menni.
Minél lágyabb a víz a PH annál könnyebben eltolódik érdemes pl. erre is figyelni.
Aztán az meg hogy ozmó víz nem egyenlő azzal hogy steril....közel sem.
Attól hogy vmi lágy lesz még nem lesz steril, de ha van a készülékhez aktívszén szűrő az már sok szerves anyagot is megköt ami jó is meg rossz is mert megköt mindent és nem válogat. UV lámpa pl.nincs a készülékedben tehát nagyon messze vagy még a steril állapottól.
Olvass utána mik vannak a csapvízben amik kellenek a növényeknek halak, nem sok de kell.
Olvass olyanról is hogy aktívszén, meg uv szűrő, meg ingadozó PH, és stb. van mit.

(#12306) sepsi0 válasza mdk01 (#12305) üzenetére


sepsi0
őstag

Szia!
UV nincs benne, de két szénszürő van benne (összesen a membránon kívül 5db szürő) azzal tisztában vagyok, hogy a víz keménysége befolyásolja a ph értéket (kh pufferként működik).
Van az akiban gyökértáp (jbl) és naponta kap profitot. Ezek kell hogy pótolják az ásványi sókat. Ja és égetett agyag talaj van, ha jól tudom ez is pufferként hat ph szinten.
Az ro membrán, ha jól informált vagyok csak a vízmolekulákat engedi át (a bacik nagyobbak), de ha mégsem ott van az aktív szénszürő bekötve a membrán után, így nem is értem miért kéne UV.
Aztán még ott van a co2 rendszer ami savasít, ha jól tudom a halaknak inkább enyhén savas víz kell.
Hidd el sokat olvastam, de nem vagyok profi a témában.
Mióta ro (előtte ioncserélt palackos) vizet használok megtáltosodott az élővilágom az akiban.

Idézet GA:
" A vizinövények a magyarországi kemény vízben lassabban növekednek. Lágyabb vízben viszont sokkal több növény tartható sikerrel (pl. a HC nagyobb, szebb leveleket hoz). A keménységnek nem szabadna meghaladnia a 6-os GH (100-as TH) értéket. Ezzel szemben a legtöbb településen 14-25 közötti GH értékeket mértünk. Az ideális szint valahol 2-6 GH között van! A víz keménységét vezetőképességmérővel is lehet ellenőrizni. Ebben az esetben 140 ppm (mg/liter) környékén ideális."

[ Szerkesztve ]

(#12307) v.attis válasza v.attis (#12304) üzenetére


v.attis
őstag

Az lehet, hogy az új világítás jó hatással van a halakra? Olyan nyugodtak, lazák, folyamatosan bogarásznak a növények közt, az aljzatbban... Tök jól viselkednek! A razbórák nem pörögnek, a mollik nem agresszívak...

(#12308) SSJmeszes


SSJmeszes
senior tag

Egy 35L Nano akiba mennyi garnit szabad beengedni?
CBS, CRS garnik leginkább amiben gondolkodok.

Köszönöm a választ.

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#12309) mdk01 válasza SSJmeszes (#12308) üzenetére


mdk01
addikt

Sztem ők is érzékelik a helyet és egy idő után amennyire tudom nem nagyon szaporodnak.
Egy 100-200db belemegy úgy érzésre ha csak az van és vannak növények is.

(#12310) Garold válasza sellerbuyer (#12287) üzenetére


Garold
senior tag

Úgy látom LED témában, akva világításban jobban otthon vagy mint én. (Ami az én esetemben nem túl nehéz :DDD )
Adott az akvám, 90x40x50, kb 150l víz van benne. 50 magas, a fénynek kb 40-45 cm vizet kellene átlőnie.
Jelenleg 1db T8 cső világítja ami édes kevés. Ezt ha kiegészítem 3m 5630 COB leddel amit linkeltél az elég lenne? 3m felett a nagyobb táp miatt nagyot ugrana az ár...
Jól gondolom hogy ez a táp jó lenne hozzá? Olcsóbb, nem noneme IP67-es tápot nem nagyon találok hozzá.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12311) sellerbuyer válasza Garold (#12310) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Áh, dehogy vagyok, csak használom a józan eszem, meg az eddigi tapasztalataim és nem ülök fel azonnal mindenféle baromságnak, amiket irkálnak, meg mondanak nekem a "nagy szakértők"!

Kérdéseim:

Csak T8-at írtál a fénycsőre, teljesítményt nem. Hány W-os a jelenlegi fénycső?

Ez növényes aki? Mennyi benne a növényzet? Csak a növényeknek kell fény, a halaknak nem. Utóbbiaknak csak a megfelelő életritmusuk kialakításában játszik szerepet a fény. Ha két szál növényed van az akiban, akkor azt javaslom, ne parázd túl a világítás kérdését egy 150l-es tanknál.

Minek neked az IP67-es táp? Mert azt mondták, hogy neked az a jó? Nézz előbb utána, hogy mi mit jelent és ne ülj fel minden baromságnak plíz! A tápot oda rakod, ahová akarod, semmi értelme vízállónak, meg kültérinek lennie! Mindössze egyetlen kéteres kábelt vezetsz a táp kimenetétől a ledekhez! Bármit mondanak, kérdőjelezd meg és nézz utána a dolgoknak, különben méregdrága ....rokat fognak rád sózni!!! :W Sok nokedli (Herby szavaival élve) hallja egymástól a sok baromságot, aztán adja tovább a többi nokedlinek... Aztán a végén már mindenki elhiszi, mert ha ennyien mondják, akkor csakis igazuk lehet! :W

A beltéri cuccoknak általában IP20 a jelölése (fenti linken utána tudsz nézni, nincs vízvédelem), ez így van a ledeknél is. Az 5630-nál mindenképpen.

Bármilyen (ismétlem: BÁRMILYEN!) táp megfelel, ami stabil feszültséget ad le (ma már bármelyik ilyen jóformán, ha még szűrtet is akarsz, az egyetlen tekercs, még külön is lehet kapni!) és 12V-os, valamint a minimális leadott teljesítménye megfelel annak, amit a ledsorod felvesz. Pontosabban attól kb. 20%-al többnek kell lennie, hogy bírja. Aki mást mond, az hazudik, vagy annyira lökött, hogy bárkinek elhisz bármit, ahelyett, hogy maga utánanézne a dolgoknak és terjeszti a baromságot. Biztosan nincs otthon valami kiszuperált monitorodnak, vagy akármidnek, amit nem használsz, tönkrement, stb. egy 12V-os adaptere?

Na szóval a táp miatt se parázz! Az egész 3m-es cuccot meg tudod úszni 5e Ft körül ha a sráctól veszed, akit linkeltem. Igazából én már ott tartok, hogy lehet, veszek tőle még 5m-t, amíg van, mert baziolcsón adja és ha elfogy, akkor nézhetek ki a fejemből... A tápnak meg mondjuk erős izgalmi állapotban kell tudnia - még akkor is ha m-enként 20W-ot számolunk (és akkor már a 20% többlet is meg van) - 60W-ot, amit tehát 12V 5A-es tápot feltételez. Ez ell kell vigye a 3m-t simán. Nézzél szét otthon, azt javaslom, mert lehet ilyen tápod úgy is, hogy nem tudsz róla, mert már rég elfelejtetted, ilyesmi. Mondjuk én magamból indulok ki, én ha bármilyen cuccom tönkrement, stb., én a tápját mindig elraktam rendesen, mert tudtam, hogy még jó lehet bármire, semmi ilyet nem dogok ki.

Noname-nem noname:

A "nem noname" pontosan ugyan az a kínai táp, amit noname-nek megveszel egynegyed áron az ebay-en! Csak hogy tudd... :DDD

(#12312) sellerbuyer válasza sellerbuyer (#12311) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Ha minden áron venni akarsz tápot, akkor tessék: [link]

ÉÉÉÉÉÉSSSSSS TESSSSSÉK: [link]

Esküszöm, veszek ezekből száz db-ot, nyomok rá valami hülye matricát vmi márkával, aztán eladogatom spéci led-es tápként a nokedliknek! :))

Várjunk csak! Ezt már az üzletek kitalálták, hiszen pontosan ezt csinálják! Óóóóóó.... :( :((

[ Szerkesztve ]

(#12313) Garold válasza sellerbuyer (#12311) üzenetére


Garold
senior tag

Hány W-os a jelenlegi fénycső? - 18W :O ezt kaptam az akvához "gyárilag"
Ez növényes aki? Mennyi benne a növényzet? - van benne egy jó pár, és folyamatosan bővül
Minek neked az IP67-es táp? - az akván lévő bútorlap tetőbe szeretném mindenképpen beépíteni az egészet (3 éves gyermekem eléggé kotnyeles és hozzá piszkál(na) mindenhez amihez tud) és nem szeretném ha a pára miatt hamar meghalna
Bármit mondanak, kérdőjelezd meg és nézz utána a dolgoknak, különben méregdrága ....rokat fognak rád sózni!!! - pont ezért érdeklődöm nálad, és nem rohanok fejvesztve a boltba
Nézzél szét otthon, azt javaslom, mert lehet ilyen tápod úgy is - biztos hogy van, de 5A-s nem hiszem...

Köszönöm a részletes segítséged!! :C :R

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12314) farkas26


farkas26
tag

Itt van egy kép az újra inditott akimról. :)

[ Szerkesztve ]

"A jövő sem a régi"

(#12315) Garold válasza farkas26 (#12314) üzenetére


Garold
senior tag

De szép színes lett! Gratula!!

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12316) sellerbuyer válasza farkas26 (#12314) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Nagyon szép, olyan, mint egy festmény! :R

(#12317) sellerbuyer válasza Garold (#12313) üzenetére


sellerbuyer
őstag

van benne egy jó pár, és folyamatosan bővül

Ja tényleg, ez a tengeralattjárós a tiéd volt, már emlékszem. Valóban bőven van növény benne.

nem szeretném ha a pára miatt hamar meghalna

Nem fog! Elég az IP20-as táp. A normál fekete műanyag dobozos tápok durván állják a párát. A két fél műanyagdoboz úgy össze van ragasztva, hogy vésővel nem bírod szétszedni. Ott pára be nem hatol, az biztos, ahogy a két végénél sem. Persze ha van egy csomó pénzed, én nem tartalak vissza a szórásától, csak aggódtál az ár miatt, azért jelzem. :U

pont ezért érdeklődöm nálad, és nem rohanok fejvesztve a boltba

Jogos. :K

biztos hogy van, de 5A-s nem hiszem...

Azért csak nézz utána szerintem, az a biztos. Ha találsz, akkor gyakorlatice 0 Ft-ból ki van a tápod! Nem mindegy.

A meglévő csöved 2700k körüli, tehát sárgás fényű, a led 5500k-es, tehát fehér/kékes fényű lesz. A teljesítmény tekintetében olvass vissza, itt számolgatják liter alapján a srácok. Le van írva és be van linkelve, hogyan kell a liter alapján kiszámítani.

Én nem szoktam ennyire alapos lenni, annál is inkább, mert én nagyon anyagias vagyok, mindent olcsón akarok megúszni és meg is úszom, míg mások rengeteg pénzt kidobnak a semmire. Én annyi fénnyel elégszem meg, amennyivel a növényeim megelégszenek és nincs alga. Tökmindegy, mit mond a matek, a lényeg, hogy az akim jól működjön. Ha ez megvan, akkor egyéb vélemények nem nagyon szoktak érdekelni.

Az, hogy melyik utat követed, rajtad áll. A számolgatáshoz találsz anyagokat a neten, kalkulátor is van talán, olvass vissza, linkeltek pár dolgot a témakörben a fórumtársak és biztosan segítenek is, ha megkéred őket.

Azért azt vedd figyelembe, hogy minden aki más-más. Ha például nincs egy db növény sem, vagy nagyon kevés van, akkor minek kimatekozni a rengeteg wattot a lityi alapján? Szóval a kalkulátor nem vesz figyelembe olyan szempontokat, amit a józan ész igen.

Ja még annyit, hogy azt biztosan olvastad, mennyit vesz fel a hálózatból az én 5630-as csíkom... Pontosabban a tápja. Kb. felét annak, amit gyárilag kéne. Ugyanakkor a nagyobb táp kellett ahhoz, hogy többet vegyen fel. Ha visszaolvasol, látod, hogyan alakult 1.5A táppal és 4A táppal a dolog. Most 10.4W körül állapodott meg, ami 3m esetén össz-vissz alig több, mint 30W, pedig nincs leszabályozva természetesen! Érdemes átgondolni...

(#12318) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Ha valaki rendelni akar a sráctól ledcsíkot, annak azt javaslom, hogy várjon vele jövő hétig. A hét elején rendelek tőle spéci, akihoz javasolt ("növényes") kékes-lilás 5630-as ledcsíkot és tesztelem fogyasztás és minden egyéb szempontból, hogy mit tud, meg próbálok vmi értelmes fotót is csinálni, amin látszik a fénye rendesen az akiban.

(#12319) Garold válasza sellerbuyer (#12318) üzenetére


Garold
senior tag

Érik neked egy nagy mezei piros pont! :D

[ Szerkesztve ]

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12320) v.attis válasza sellerbuyer (#12318) üzenetére


v.attis
őstag

Tehát ha a színt nézzük a kékes-lilás jó az akihoz? Én a héten üzemeltem be a különálló színekből készítette ledszalagos világítást: erős hideg fehér, gyenge kék, gyenge piros. A végeredmény kékes-lila. Rohadt jól néz ki, szinte világítanak a neonhalak, a guppik színe is egész élénk, a növények is nagyon élénk zöldek lettek!

(#12321) sellerbuyer válasza v.attis (#12320) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A növényeknek vörös fény kell, a hideg (kékes) fehér pedig szimplán jól néz ki és a nappali fényt utánozza, ami megint csak jó (és persze széles spektrumú). Emígyen elvileg jónak kell lennie.

Még nem tudom, hogyan néz ki ez a akizáshoz javallott cucc, még most járok utána.

(#12322) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Na hát azt már sikerült kiderítenem, hogy nem kék+vörös ledek váltakozásával van megoldva a dolog, vagy egyéb trükkökkel, hanem egészen egyszerűen ez is fehér led, csak más az árnyalata, mint a szimpla hidegfehérnek, lilásba hajlik.

Fotóm is van, de értelmetlen lenne mutogatnom, mivel nem látszik rajta különösebb árnyalat. Remélhetőleg majd az akiról tudok olyat készíteni, hogy látszódjon rendesen a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#12323) Garold válasza sellerbuyer (#12322) üzenetére


Garold
senior tag

Érdeklődve várom, mert a hét elején rendelném az enyémet.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12324) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

A jelenlegi akvárium fedőmmel nem vagyok megelégedve. Van olyan hely ahol lehetne gyártatni vagy esetleg típustervek alapján kiválasztani milyet gyártsanak nekem? Házilag barkácsolni nem szeretnék.

Külső szűrő esetén az akváriumon kívüli csöveket mivel/hogyan tisztítjátok?

[ Szerkesztve ]

(#12325) sellerbuyer válasza Garold (#12323) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hát még én is csak a hét elején rendelem. :D

A fotó nem az enyém, hanem kértem.

[ Szerkesztve ]

(#12326) Stylewars_kp válasza Pikkolo^^ (#12324) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Egyedi gyártásról még nem hallottam, de ha szabvány méretű az aksid akkor kapsz rá a boltba!
Én citromsavval szoktam takarítani az akvarisztikai cuccaimat! ;)

(#12327) sellerbuyer válasza Pikkolo^^ (#12324) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Ecetesvíz is kiváló lehet.

(#12328) Pikkolo^^ válasza Stylewars_kp (#12326) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Akkor inkább cserélem majd a csöveket :)

(#12329) Stylewars_kp válasza Pikkolo^^ (#12328) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Nem egy nagy durranás. Vödör víz+min. 50%-os citromlé kb 2-3cl és kész. Belelógat a cső kicsit áztat és kimoss. :)

(#12330) Lacee1986 válasza Pikkolo^^ (#12324) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Veszel egy sima csőtisztító kefét egy háztartási boltban. Párszor áthúzod rajta, leöblíted meleg vízzel és olyan mintha új lenne. 5 perces meló. Nem kell hozzá semmi szer.

[ Szerkesztve ]

(#12331) smallmer


smallmer
őstag

sziasztok. valaki nem keres akvárium világítást? lenne egy eladó

(#12332) Stylewars_kp válasza Lacee1986 (#12330) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

A citrom sav nem nagy "szer" és könnyebben oldja a lerakódást. Nem egy nagy vegyészkedés.

(#12333) aldebaran


aldebaran
őstag

Eladó dolgaim: AKVÁRIUM/FÉNYKÉPEZŐ/KÖNYV

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#12334) sellerbuyer válasza aldebaran (#12333) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A fényképező és a könyvek árai?

[ Szerkesztve ]

(#12335) Pikkolo^^ válasza Lacee1986 (#12330) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Kb. 1 méteres a függőleges szakasz, nem olyan egyszerű azt kefével megtisztítani.

premierpark: én nézelődök világítás ill. tető után.

(#12336) aldebaran válasza sellerbuyer (#12334) üzenetére


aldebaran
őstag

fényképező: 152000

Könyv:3000

Akva: 40e

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#12337) bull84ghia


bull84ghia
őstag

Nekem a 65 literes akváriumba hogy lenne érdemes a ledet megoldani? Jelenleg 1 db neoncső világítja meg de fogyasztás szempontjából én is a ledek felé kacsingatok. Érdemes számolgatni vagy teljes hosszában mehet a ledsor. Mennyire javasolt a 3 színt(fehér/kék/piros) rakni?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#12338) Lacee1986 válasza Pikkolo^^ (#12335) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Amit kaptam kefét az egy méteres. Lazán leszed mindent egy húzásra.

Esetleg egy hosszú drót végére rászorítassz egy nagyobb darab szivacsot, és keresztülhúzod.

(#12339) aldebaran


aldebaran
őstag

Erről a szűrőről van valakinek véleménye, tapasztalata? Versamax FZN 3

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#12340) Garold válasza sellerbuyer (#12318) üzenetére


Garold
senior tag

Nem tudtam várni, megrendeltem tőle azt amit te is rendeltél. :DDD

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#12341) v.attis válasza bull84ghia (#12337) üzenetére


v.attis
őstag

Én így csináltam.

Nagyon jó lett. Igaz, hogy sok tényező változott egyszerre, mert a növénytápot, carbot és a világítást majdnem egyszerre cseréltem le, de a növényeim egyelőre megindultak nőni. A törpebakopa minden szála közel egy centit nőtt néhány nap alatt.

(#12342) bull84ghia válasza v.attis (#12341) üzenetére


bull84ghia
őstag

Ez mekkora akkvárium?

Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :

(#12343) v.attis válasza bull84ghia (#12342) üzenetére


v.attis
őstag

54 lityi, 60*30cm az alapterülete. Maga a világítás egy üveglap, aminek a fölső oldalát öntapadó fóliával vontam be.

(#12344) sellerbuyer válasza Garold (#12340) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Nekem most jött meg, mindjárt berakom, kíváncsi vagyok rá nagyon.

Annyi, hogy be van valami anyaggal vonva az egész, mivel kültéri, de ettől sajnos a súlya is nőtt, így sztem nem fogja megtartani a csíkon a ragasztó, bármennyire is 3M. Szóval ki kell még találnom vmit erre.

(#12345) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Hát... fotót nem igazán sok értelme van csinálni, de lehet, lövök egy-kettőt...

Ránézésre annyi a különbség, hogy nem annyira atomhideg a fénye a lednek, hanem valóban kicsit olyan izés... Hát lilásnak nem mondanám, inkább kékesnek (nagyon picit lila talán), de tény, hogy baromi szép!

Emellett ez a ledcsík már valóban 18.5-18.4W-ot fogyaszt! Szóval ki van hajtva rendesen. Valami gond lehet az előző ledcsíkommal, az nem veszi fel a max. teljesítményt.

Mindegy, az aki gyönyörűűűű! :D

[ Szerkesztve ]

(#12346) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag


A csíkon talán látszik a rugalmas bevonat, ami páraállóvá (vagy ha úgy tetszik, mérsékelten vízállóvá, ill kültérivé teszi.


Hát sajnos nagyon bénán sikerült fotók. A valóságban gyönyörűen néz ki... :((

[ Szerkesztve ]

(#12347) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Egy kis fényerő demonstráció sötét szobában:

Ez egyetlen 1m-es ledcsík, 400l-es aki.

[ Szerkesztve ]

(#12348) v.attis válasza sellerbuyer (#12347) üzenetére


v.attis
őstag

Aztaaaa. Ez nagyon erős! Ez az 5630-as led?
Kb akkora ugrás, mint nálam a 3528 és az 5050 között.

(#12349) sellerbuyer válasza v.attis (#12348) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Igen, 5630-as. Tényleg elég durca. :) Hát hivatalosan is 800lm (5050) vs. 1800lm (5630), szóval több, mint duplája.

(#12350) sellerbuyer válasza v.attis (#12348) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Van egy kis UV-szerű, lilás fénye, de tényleg csak minimális. Nagy eséllyel azért, mert a kékes elnyomja, így kevésbé látjuk, de van. Ez remélhetőleg a növényeknek jót tesz majd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.