- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujoman
csendes tag
-
Yulo
csendes tag
Sziasztok! tapasztalatokat tudtok mondani a Acer Aspire 5315-051G08Mi-ről? 110.000 Ft-ért érdemes megvenni linux-al?
-
brumi1024
veterán
Hali!most vettem egy acer aspire 5715Z-t.Xp raktam rá és az a problémám hogy kikapcsolásnál eljut odáig h a windows leáll... és nem kapcsol ki hanem így marad addig amíg hosszan meg nem nyomom a kikapcsolás gombot.Erre vmi megoldás?És a másik kérdésem h hol találok ehhez xp-s drivereket?
előre is köszönöm!üdv. -
zso79
őstag
tehát ha vki kiírja azt a két telepítőt, akkor elvileg van egy jogtiszta vistája?
Ha valaki kiírja azt a 2 dvd-t, akkor van egy olyan recovery készlete, amivel újra fel tudja rakni az előre telepített Vista-t, feltéve, hogy megvan a rejtett partíció. Ugyan úgy belerakja a sok szemetet (Office próba, Norton Internet Sec, stb). Ha nincs meg a partíció mehetnek a lemezek a kukába... Az Acer szerint nem vagyunk jogosultak egy normál, tiszta telepítőkészlethez.
Érdekes módon a HP-nél nem így értelmezik az OEM fogalmát. Persze attól még a vas jó
-
adamAT
csendes tag
válasz
Mephistoone #8191 üzenetére
tehát ha vki kiírja azt a két telepítőt, akkor elvileg van egy jogtiszta vistája?
-
Mephistoone
senior tag
szia olvass vissza. ezzel eléggé sok gondja volt, van mindenkinek, kellett volna valami 2 dvd mentést csinálni vista alatt a rejtett particiódról.
sajna többet nem tudok nem oprendszerrel vettem a gépem. :-) -
spyduck
nagyúr
válasz
vigh gabor #8188 üzenetére
Ilyenekkel ne is foglalkozz, nekem legutóbb az alkohol az írta ki, h 7300Mhz-es a procim!
Sztem régi everested van, töltsd le az újjat: [link] -
vigh gabor
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő, CPU órajellel kapcsolatban ezt mutatja az EVEREST: CPU órajel 27204.1 MHz (eredeti: 2000 MHz, overclock: 1260%). És persze mindíg változik mint ahogy az normálisan is van. 2000.0 MHz (eredeti: 2000 MHz), tehát ez az eredeti. De hová megy ennyire fel CPU órajel 27204.1 MHz (eredeti: 2000 MHz, overclock: 1260%)? Ez NORMÁLIS? Ettől fentebb nem igazán megy, csak ingadozik a magas érték és 2000.0 MHz alatt. Előtte soha nem láttam ezt az EVERESTen. Azelőtt a maximum 2000.2 MHz volt. Nincs túlmelegedés sem kb. 45-55 Celsius között van a CPU. Nem csináltam vele semmit sem, csak fogja magát és felmegy eddig. Valami tipp?
Aspire 5920G
A válaszokat előre is köszi!
-
spyduck
nagyúr
-
mezis
félisten
Néha segít, ha a sebességet nem bízod kettőjük "megértésére", hanem az egyiken (többnyire a PC-ben lévőn) Te választod meg a sebességet, üzemmódot.
csak van amelyik hálókártyákat nem szereti a routerem...egyszer egy régebbi HP-vel is ugyan ezt játszotta el vagyis annyi különbséggel, h. a feltöltés nem ment 1-3kb/s fölé a letöltés meg jó volt. Nem lehetett netezni vele.
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy acer aspire 5710Z-m Vistával... Aztán most felraktam rá az XP-t de úgy döntöttem hogy mégis jó a vista és vissza szeretném tenni... Van ez a D2D recovery amit ugye be kell állítani a bios-ba és alt+f10-el működne... És hiába nyomkodom nem indítja el a telepítőt és nem tudom újratelepíteni a Vistát... :S
Először két partíció volt C és D... A c-n volt a Vista és D-re raktam fel az xp... Miután letöröltem az Xp-t nem akarta már elindítani a Vistát sem... Aztán nem működött ez az alt+f10es dolog sem. Aztán letöröltem a C-t is de így se megy... Nem indul el a telepítő. Az xp telepítője viszont látja azt a 10 gigás rejtett meghajtót amin van a Vista szóval ahhoz nem nyúltam meg azt nem töröltem le...PLS HELP!!!!
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
Elite Master #8180 üzenetére
Igaz, nekem aspire 5315-öm van, de eddig úgy láttam a bios megegyezik a 5720-szal is, azaz Insyde Technology, Inc féle bios van benne (Everest adat).
-
Elite Master
tag
Hi!!!! Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi milyen bios van ??? (ami, award, stb)
Nagyon fontos lenne !!! KÖSSZ (nincsen ilyen laptopom azért érdekelne ) -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Acer 5310-hez hol tudok letölteni legújjabb xp-s bios-t és hang drivert xp-hez? egyszerűen nem találom
-
Elite Master
tag
Hi!!!! Acer Aspire 5720Z-1A1G16Mi milyen bios van ??? (ami, award, stb)
Nagyon fontos lenne !!! KÖSSZ -
zso79
őstag
Kipróbáltam, hogy egy Campus-os Vista Business Editiont a géphez adott kulccsal telepítettem és Home Premium lett belőle, tehát bármilyen lemezről felmegy. Az aktiválást még nem próbáltam, ha valakinek van tapasztalata a telefonos módszerrel megoszthatná velem. Az Acer support meg simán lepattintott, mikor azt kérdeztem mi van akkor, ha garanciaidőn túl meghal a vinyó, hogy rakok fel Vistat, mert a recovery lemezekről nem fog menni. Kb. azt mondták, így jártam...
-
bonat
senior tag
Kérdés:
-az ujabb Travelmate modellekbe (5520G) rakott kártyaolvasó tud olvasni SDHC kártyákat???
(sztem tud csak lassabban)szerintetek??
tapasztalat?? -
Blue@X
senior tag
Hy,
Mitől lehet az hogy felraktam az Atheros wifi-hez a driver-t és azt írja hogy az eszköz telepítése során probléma merült fel, és gondok lehetnek vele.
Azóta csak a sávszélem felével tölt le.
Már többször telepítettem fel, de mindig jó volt(XP-re).
Acer Aspire 5315 noti. Atheros 5007EG
Tud valaki a 2007 08. 08-as drivernél ujabbat hozzá?
Esetleg egy link ahonnan drivert lehet hozzá leszedni XP-hez. -
SLYM
veterán
melyik a legújabb driver Intel Graphics Media Accelerator X3100 alá? (XP Profos kéne). a gond az az eredeti driverrel, hogy a max felbontás amit be tudok vele állítani az 1024x768, pedig elvileg menne az 1280x1024 is. találtam az intel oldalán drivert, csak nem tudom nekem melyik chipkészlethez valót kéne letöltenem. ezek közül lehet választani: [link]
a gépem acer aspire 5715z
-
PazsitZ
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy Acer travelmate 2312-höz hol találhatok drivereket?
Acer honalpon csak (háromjegyű) pl. 230 szériát láttam, abba tartozna? -
soulcube
aktív tag
Sziasztok! Mivel láttam, hogy ez a nagy Acer topik ezért úgy gondoltam ide fordulok a problémámmal. Van egy 3103 NWLM nevű notim. Nem egy mai gyerek már, de eddig nagyon jól működött. Az lenne a gond, hogy Ati Catalyst-ot használok, abban viszont a color menüpontnál "véletlenül" elállítódtak a gamma, a contrast és a brightness beállítások.
Azóta a képernyő színe fakó és sehogy sem találom a régi beállításokat.Leírná valaki nekem ezeket az értékeket vagy bármilyen más megoldás is érdekel.
Előre is köszi minden segítő hsz-ért. -
DarkGubi
aktív tag
Saját tapasztalatom szerint egy integrált GeForce 6100 alatt (de csak Vistán, xp alatt egy szinten a vele). ---> A x3100 a DX10-et is támogatná, de az intel nem ad ki (még) olyan drivert ÉS Vistán a Hardware Transform & Lighting is ki van kapcsolva
.
3D-ben ezért ramaty, de a videólejátszás terén ez a jobb.
WinXP-n nincs tapasztalatom, de ott a HT&L be van kapcsolva és Pl.: a Battlefield 2 is játszhatóan fut (legalábbis az Intel ezt mondja...). -
SLYM
veterán
ez az X3100-as vidkari ez ha összehasonlítanád egy asztali gép vidkarijával, akkor melyikkel lenne egy szinten?
-
frames
tag
Elméletben működhet, de online nem lehet akkor aktiválni a vistát csak telefonon, mert netes aktiválásnál azt írja ki, hogy a kulcs már használatban van... Tehát szerzel egy vista DVD-t telepítésnél megadod az OEM kulcsodat és a telepítés után telefonon aktiválsz... De hangsúlyozom, hogy elméletben, mert még nem csináltam. de több helyről hallottam, hogy így lehet.
Bocs nem figyeltem twollah hsz.-át
-
zso79
őstag
Ha valaki esetleg úgy járna mint én, hogy OEM Vista-val vásárolja a gépet és nem kap hozzá lemezeket... Na az ne is reménykedjen, hogy valahogy be lehet szerezni egy tiszta install csomagot!!!
Az Acer szerint ugyanis erre nem vagyok jogosult, csak arra, hogy kiírjam a rejtett partícióról 2 dvd-re az általuk kreált, mindeféle szarral (Office, Norton, stb) teletömött preinstalled cuccot és arról bármikor újrahúzzam. Feltéve, hogy a rejtett partíció még létezik és nem sérült. Ők csak azt garantálják, hogy úgy működik. Kapasból 10G minusz...
Lehet hogy nektek ez tiszta volt eddig is, hogy tul.képpen úgy vásároltam OS-t a géphez, hogy nem vásároltam, de én eddig nem ezt tudtam az OEM-ről. Akinek nem fontos , attól bocs...
Próbált már normál, más forrásból származó OS-t felrakni a matricán szereplő kulccsal? Az működhet?
-
Mcomp
tag
Még egy kérdés eredetileg ezt néztem ki Acer Travelmate 6592G-602g25N (LX.TNE0Z.097)
Ennél a tipunál irnak valami Intel® Active Management Technology (AMT) 2.5 támogatásról
viszont a TM7720G-nél ezt hiányoltam valaki el tudná mondani a lényegét. -
Mcomp
tag
Sziasztok én ezt néztem ki magamnak Acer TravelMate TM7720G-832G32N (LX.TPG0X.111)
Kérdésem a következö lenne mi a külömbség 7xxx és a 8xxx CPU között -
danih
veterán
-
zso79
őstag
Akinek múltkor teljesítményre vonatkozó kérdése volt: Assassins Creed shadow nélkül, full grafikával remekül megy.
-
danih
veterán
válasz
Mephistoone #8142 üzenetére
Én a WDM_187-et töltöttem le a Realtek honlapról.
Kézzel nem akar felmenni, a "Have disk"-nél túl sok inf közül kellene választanom (nem tudom melyik az), ha meg simán az útvonalat adom meg, nem talál drivert.
Bakker -
Mephistoone
senior tag
na ilyen nekem is volt tedd fel a realtek hang cuccat es ha kérdojeles az amit irsz mond hogy rakja ujra a dirveret es akkor el szokta fogadni. valami olyamit vettem eszre hogy az install lépéseinél elöbb akar foglalkozni azzal a meghajtoprogival vagy virtualizalo akarmivel mint hogy fent lenne a drivere es ettol szar késöbb persze felrakja es kezzel meg lehet mutatni.
juj ezt el sem kuldom de en ertem csak a szavak nem jutnak eszembe ha megvan akkor megiromamugy en ezt hasznalom
Audio_Realtek_v6.0.1.5413_R167_XP_Vista -
danih
veterán
válasz
Mephistoone #8139 üzenetére
Pontosan: Acer Aspire 5135-100508Mi
Most meg másik problémám lett: felment az XP, és nem látja a hangot (HD audio)...
Természetesen a legújabb Realtek driverrel (1.87).
Csak PCI Card-ot lát, kérdőjellel. Manuális update sem megy -
Mephistoone
senior tag
na minden jó ha jó a .... bios és pontosan milyen géped is van?
-
danih
veterán
válasz
Mephistoone #8132 üzenetére
Na megkövetlek, KOK voltam
Ugyanis arra nem gondoltam hogy BIOS frissítés UTÁN is azért nézzük meg a BIOS beállításokat... Ááááá minek...
XP megy. -
Mephistoone
senior tag
meg az jutott eszembe ha elcseszi és nem indul az xp akkor a 1.29a sem jobb :-)
és akkár hogy keresem 5720nal még mindig 1.29 van csak az 5315hoz van 1.29a
tobb ftp-n megnéztem -
Mephistoone
senior tag
na ha már bele javítottak akkor az uj sem kell majd ha 1.3x es nél tartunk
-
danih
veterán
válasz
Mephistoone #8134 üzenetére
Nem lehet gond: az 1.29a az a sima 1.29-es JAVITOTT VÁLTOZATA, és ma (03.04) jött ki.
Valami gáz volt az 1.29-ben (nem olvastam pontosan mi).
Az Acer honlapról 1.29a tölthető le hivatalosan. -
Mephistoone
senior tag
nekem és semmi gondom nincs de én ugy látom hogy csak 1.29 driver van kint 5720hoz
nem lehet hogy az a gond hogy te 1.29a tettél fel?
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Bios/v1.29.zip
nekem ezzel megy -
danih
veterán
válasz
Mephistoone #8132 üzenetére
Azon van, ez volt az első amit bekapcsolásnál megcsináltam: IDE-re raktam (hogy XP menjen rá)!
Kinek van még X3100-al "megáldott" Acer notija? -
danih
veterán
-
DarkGubi
aktív tag
Csak autó állítás van. Az én gépemben 1.5GB van és nem lehet állítani. A gép automatikusan leveszi a kellő mennyiséget.
Kikapcsolás probléma megoldása: BIOS frissítés!
Habár nálam a 1.21-es BIOS-nál nem volt kikapcsolás.
A túlmelegedési probléma akkor jelentkezik, amikor alvás módból ébreszted fel, ekkor nem pörög fel a venti, amíg újra nem indítod. Ne használd a alvás módot.
Ez szériahiba. Nem kell visszavinned.
-
danih
veterán
Köszi, igen 512 mega memóm van, gondoltam hogy ez a gáz.
Most más problémám van:
Az 5315-ösöm egyszerűen KIKAPCSOL. Alján forró.
Na remek, overheating problem.
Van megoldás, vagy ez szériahiba és vigyem vissza? -
adamAT
csendes tag
hello!
annyit kérdeznék még, hogy ha itthon laptopozok, és hálózatról nyomom, akkor is működik vhogy az akksi? vagy akkor csak feltölti, aztán "lekapcsolja" és megy az egész 220-ról?
köszi! -
danih
veterán
Heló!
Én új volnék itt a fórumon, lett ma egy Acer notebookom! Alap 5315-ös.
Azért jöttem ide hogy megkérdezzem (mai láma kérdés, hogy hol lehet a videómemória méretét változtatni?
Az eddigi notijaimban mindenhol a BIOS-ban lehetett (jelenlegi bios: 1.21), de itt most "ki van szürkülve"...
Intel integrált X3100-asról volna szó.
Hol lehet manuálisan állitgatni??? Nehogy má' auto állitgassa a rendszer!Köszi!
-
erasto
csendes tag
Sziasztok!
Egy tömör kerdes: Hol talalok ASPIRE 5520G-re XP drivereket???
Anno, meg olyan november körül linkeltetek ezt de ha jol latom, itt nincs semmi... Leszedtek öket, vagy csak en vagyok a vak???
Esetleg valami alternativa???
thx elöre is: erasto
-
Herqles
csendes tag
HELP
Sürgőssen kéne segítség. Aspire 4315 driverek kellenének, de xp-re. Nem tudjátok honnan tudnék ilyet letölteni, mert a hivatalos honlapon csak vista driverek vannak, google sem talál semmi hasznosat...
Sürgős lenne!!!
Előre is köszi!ui: bocs, ha erről már volt szó, de most nem érek rá olvasgatni, tényleg sürgős
-
Dymeix
csendes tag
Rolly, ha lenne benne ujjlenyomatolvasó, akkor légyszi fotózd le nekem, mert kiváncsi lennék, hogy milyen
.Előre is köszi.
-
Mephistoone
senior tag
Aspire 5720Z, feltettem az 1.29-es biost- és egészem csendes lett az 1.25-höz képest.
valamit csak csinálnak itt a hőmérséklet táblával. -
-
zso79
őstag
-
jó de pl az enyém most csak azért mert használom kb 30-35 fokos (kézmeleg).
Amúgy úgy néz ki intel 3100-as vidikarisat veszek, mert sokallom a különbözetet.
207 ezerért néztem ki a 301G16-os változatot, de a pcx-nél azt írják van benne bluetooth, de szerintem nincs
.
Tényleg újlenyomat olvasó van mindegyikben? Mert az fontos lenne biztonsági szempontból. A laptopomon elég sok jelszó, felhasználónév van mentve, átlag 50 ftp hozzáférés honlapokhoz, s nem lenne jó, ha csak úgy hackelhető volna. Tudom, tudom ezt is fel lehet törni, de azért 1 fokkal jobb mint a semmi ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8550U I 8GB I 128SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest