Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
válasz
paliszlala
üzenetére
Szerintem ez a jellemző ezekre a gépekre. Nem azt mondom, hogy normális, de ez van. Sőt...!
Nekem egy Aspire 5045-ösöm van Turion ML-37-essel és láttam már 80°C-osan is a cpu-t. -
Chili7
őstag
Sziasztok!
Visszakaptam a szervízből a notebookomat, - nem tudom, hogy mit cseréltek benne, mindenesetre új xp-t kapott, - és most föltettem rá egy böngészőt, meg egy két progit, és böngészés közben bios sípolások vannak elég gyakran. Mitől lehet ez?
köszi
-
Chili7
őstag
Hali!
Szerintetek mennyi idő kellene ahhoz, hogy a hibás notebook a UPS-szel Brnoba érjen?
2 nap nem elég? Mert kedden 11-kor vitték el, aztán még nem ért oda. -
Chili7
őstag
válasz
buherton
üzenetére
Én nem értek hozzá, de nem hoszem, hogy ezt végiglehet vinni... Márminthogy a forgalmazó neked visszafizesse egy pár éves gép árát, ha 30 napon belül nem adja vissza.
Mondom lehet, csak nem tartom reálisnak...
Az Acer oldalán világosan le van írva, hogy hogyan lehet a garanciális javításokat igénybevenni. Érdekes lenne, ha a forgalmazóknak ennél, - a vásárló számára kedvezőbb feltételekkel kellene javíttattni a gépet. Ezzel gyakorlatilag minden egyes gép eladása esetén a garancia időtartama alatt az eladó kockáztatná, hogy bukja a gép árát. -
Chili7
őstag
Beteszem ide is bár inkább vga-s kérdés:
Néhány napja ajánlották itt nekem kérésre ezt a hybrid vga-s Acer 5530g notebookot.
Közben itt a notebook.hu-n ugyanez a gép látszólag ugyanezzel az Ati Radeon HD3470 karival van szerelve, de itt nem hogy hibrid vga-ról nincs szó, hanem itt csak 256MB-t írnak a vga-ra.
Az Ati oldlán úgy tűnik, hogy van ilyen is- olyan is, de a notebookcheck kódjele meg a 3dMark pontok alapján nekem nem egyértelmű hogy hogy is van ez.
Nem vagyok otthon a vga-k világában, nem tudom van valaki aki ezt ki tudná nekem bogózni hogy ebben a gépben akkor milyen kártya is van, és mit is tud?
köszi -
Chili7
őstag
Nincs valami ötletetek, hogy mi baja lehet a gépemnek?
Korábban xp újratelepítés közben (előtt) mindig kifagyott. Abban a stádiumban, ahol megadtam a telepítőnek, hogy milyen partíciók legyenek, és mielőtt a telepítést kezdte volna. A gép kikapcsolt. Majd minden egyes bekapcsolás után egyre hamarabb leállt. Ha bementem a biosba akkor is egyből.
Valami hőmérséklettel lehet összefüggésben, mert 2 óra múlva, szobahőmérsékletre hűlés után ismét el lehetett a telepítőig jutni.
Mostanában már viszont egy egyszerű újraindítás után is gond van. Megpróbálom ujraindítani, kilép a win, majd amikor indulni a kéne a gépnek, sötét marad a kijelző, még a boot képernyő sem jön be. A vinyó néha felvillan a hűtőventik mennek, de nem bootol, kis idő múlva a gép leáll. Újraindít, méghamarabb leáll.
Majd megint kihűlt, elindítottam, ekkor bejön a boot képernyő, belépek a biosba, itt is egy percen belül a gép leáll.
Hozzátartozik, hogy ha a gépet használom az xp-vel, akkor egész nap megy, nem áll le. Ha egy ilyen újraindítás kihűl, akkor el tudom indítani a wint. Nem tudom miért, de mióta először megpróbáltam a xp-t újratelepíteni, azóta bootolásnál kérdezi, hogy az xp-t, vagy a telepítőt indítsa.
köszi -
Chili7
őstag
Hali!
Szeretném újrarakni Aspire notimon az xp-t. Adták a géphez az xp-t, de a rejtett partíció sérülése miatt arról már nem tehető vissza. Töltöttem.. izé.. egy xp-t, azt használnám a meglévő licenszemmel. Kérdésem, hogy szokott ez valami kódot kérni a telepítéskor vagy nem?
Esetleg az én korábbi licensz kódomat használhatom, ha kér valamit?
Köszi
Amásik kérdés, hogy ha majd ott tartok és rakom fel az új wint, akkor majd hogyan is kell csinálnom, hogy a c: a d: is teljesen szűz legyen, és a korábbi rejtett partíció se legyen meg?
Köszi -
Chili7
őstag
Ha előtelepített vistával kapod a gépet, akkor első bekapcsoláskor felajánlja egy Recovery Management progi, hogy írd ki a rendszert. Kell hozzá 2-3 dvd és kíirja. Később erről bootolva vissza lehet állítani a renszert. Sőt, később ha már telepítetted rá a programjaidat, újra kiírhatod, és akkor legközelebb ezeket sem kell újra telepítened.
Legalábbis régebben így volt. -
Chili7
őstag
válasz
xmansysy
üzenetére
Nem, szerintem bármilyen vista. De nem biztos, nézz utánna!
A drivereket az acer oldalárol letöltheted. Ami a kutyánál van, azzal sztem nem mész semmire. Illetve nem tudom, hogy hogy írtad ki. A vistában van integrálva?
Acronisnak meg a norton ghostnak van külön topikja. Vagy a ghostolás, de hogyan? c topik. Benne többek közt megtalálod az én bénázásaim mellett a megoldást is. -
Chili7
őstag
válasz
xmansysy
üzenetére
A recoveryt valóban buktad, mehet a kutyának. Viszont nortonal, acronissal tudsz image-t készíteni.
Amúgy meg tudomásom szerint a notival nem "azt a vistát" vetted meg, hanem egy licencet, hogy használhatsz a gépeden vistát. Úgyhogy ha beszerzel ingyen egy másik olasz vistát, akkor azt gond nélkül használhatod, persze a driverekről gondoskodnod kell.Ezt azért kezeld úgy, hogy csak egy vélemény és nem egy "profi hozzászólás"!

-
Chili7
őstag
válasz
zenész88
üzenetére
Az enyémnek is ott van a kapcsoló az elején, mégsincs benne bt. Oka, hogy egyfajta házba többfajta konfigot pakolnak bele.
Wifit? Bekapcsolod és ha lát hálózatot akkor kapcsolódni kell rá. Van Wlan routered? Vagy milyen hálóra akarsz kapcsolódni? Máséra nem lehet csak úgy! -
Chili7
őstag
válasz
Fapuma1977
üzenetére
Launch Managerrel tudod.
-
Chili7
őstag
válasz
Andreas!
üzenetére
Telepítettem a Launch Managert, de mégsem megy az OSD.
Az eszközkezelőben hogy kell frissíteni a szoftvert? Mer bármire jobb gombot nyomok, üres eszköztérat gördít le.Szóval mielőtt a wlan miatt supportot hívnám, szeretnék meggyőződni róla, hogy beszart valami, vagy csak valahol le van-e tiltva.
A broadcom programban nincs letiltva, az eszközkezelőben nincs, az msconfig-ban sincs. Hol lehet még letiltani a wlant? -
Chili7
őstag
Olyan problémámlenne, hogy a notim elején lévő wlan gomb nem működik. Megpróbáltam a Broadcom-ban, az eszközkezelőben is engedélyezni, de úgy tűnik, hogy nem megy. Az eszközkezelőben a broadcom 802.11 adapter tulajdonságainál azt írja, hogy:
"Az eszköz nem használ erőforrásokat, mert proléma van vele."
Frissítettem a driverét, de továbbra sem megy a wlan illetve a rádió tiltott. Mi lehet a baj?Mellesleg nem működik az a osd szolgáltatás sem, ami kiírja a képernyőre a hangerő, fényerő változást szemléltető skálát. A LaunchManager-t telepítettem. Nem ennek kéne működtetnie.
köszi -
Chili7
őstag
Úgy általában a garancia érvenyesítése témához:
Az első (garanciális) szevíz után (Rikvest) már a csavarfejeknél egyértelműen látszott, hogy szét volt zedve. Utánna egy notebook szervizes is szétszedte egy kicsit, billentyűk pótlása céljából.(ennek külső nyoma nincs, de gyanítom hogy hozzá értőek ennek nyomait is látnák.)
Aztán harmadik (garanciális) szerviz előtt magam szedtem ki a vinchestert, hogy le tudjam menteni adataimat. A csavarok kiszedése után pvc vágó késsel kellett végig feszegetnem a fedelet, hogy lejöjjön. Némi nyomot ez is hagyott maga után. A szervízben (Brno) ennek ellenére elvégezték a vinyó cserét és nem foglalkoztak a magbontásra utaló jelekkel.
Tehát szerintem nem kell ennyire parázni. Nem fognak szőrözni -
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
Nah, hogy jártam!
Szervízből visszakapott Acer 5045 notimra, - melyben Turion ML-37 proci van, - új előretelepített drivereket tartalmazó aceros xp-t tettek fel.
Problémám az, hogy a proci folyamatosan a legnagyobb FSB szorzón, a legnagyobb órajelen megy.
Korábban gyenge terhelés mellett levette az fsb-t 4X-re, és 800Mhz-n ketyegett. Lehagytak valami speedstop, vagy power now progit vajon? Vagy csak nem találom beállításokat? Hogy tudom ezt lecsekkolni, és megoldni? A cpu driverét már frissítettem, de lehet, hogy hiányzik valami progi?Köszi
-
Chili7
őstag
Ha nekem kéne egy (egy évvel) korábbi konfigurációt (AS5045WLMI) osztályoznom, akkor:
Konfiguráció és ár-teljesítmény arány ....................5 pont
Bővíthetőség........................................................2 pont
Konfigurálhatóság, drivertámogatottság...................3 pont
Akkumulátor teljesítménye....................................3 pont
Billentyűzet és touch-pad......................................3 pont
Külső és stabilitás................................................4 pont
Hordozhatóság.....................................................3 pont
Szerviz-háttér.......................................................1 pont
Ügyfélszolgálati támogatottság..............................5 pont
Képminőség és teljesítmény..................................5 pont
Betekintési szögek...............................................5 pont
Multimédiás élmény.........................................4 pont
Csatlakozók használata........................................3 pont
Webkamera......................................................... -
Hang (halkság).....................................................4 pont
Átlag:....................................................................3,5 -
Chili7
őstag
Biztos hülye vagyok, de az előbb leírtak ellenére sem találom az xp-re az eRecovery managementet!
-
Chili7
őstag
Hello!
Visszakaptam a javításra leadott Acer notimat. Winchestert cseréltek benne, bekapcsoláskor egy új xp települt fel rá!
A bajom az, hogy az xp-ben nincs benne az eRecovery program, amivel ki tudnám írni a telepítő képfájl lemezt.
Pedig nyilván kéne a későbbiekre!
Az előzőleg (más vinyóról) kiírt lemezképet, - ami a rendszert tartalmazza - vissza tudom telepíteni erre az új vinyóra? Nem csak ugyanarra lehet visszaírni?Kössz
-
Chili7
őstag
Nem probléma, hogy még nem kaptam vissza, mert tudok használni közben egy másik notit.
A postomat Neked azzal a célzattal cimeztem, hogy tudd mire számits az Acer szervizével. Már csak abban reménykedem, hogy a jelenlegi konstrukciók megbizhatóbbak mit a 1,5-2 évvel ezelőttiek.
-
Chili7
őstag
válasz
twollah
üzenetére
Én Genius sp-i350 hangszórót használok Aspire 5045-tel, és semmi zajt nem szed össze.
Kicsi, stílusos, viszonylag jól szól! -
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
válasz
fonixmadar
üzenetére
-
Chili7
őstag
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem kaptok semmit, mert rajta van az os éz az összes driver egy rejtett partíción, amit az első bekapcsoláskor / op rendszer telepítéskor ajánlatos kiírni. Fel is ajánlja, de gondolom ész nélkül töröltök / telepítetek.
-
Chili7
őstag
válasz
lordjancso
üzenetére
Launch manager. [link]
-
Chili7
őstag
3DMark eredményekkel beljebb vagy?
-
Chili7
őstag
válasz
Anubis_9
üzenetére
Igen, 16:10-es, és 1360*768-on van. A 19'' 4:3-as monitor pedig 1280*1024 van. Nem nagyon van különbség, bár a notin csak kisebb rajzokat, módosításokat szoktam csinálni.
Szerintem nem rosszabb, de ha nehezen tud alkalmazkodni, akkor jó lenne ha ki tudná próbálni előtte. -
Chili7
őstag
válasz
drankenhal
üzenetére
Aspire 5045wlmi
Mobile AMD Turion 64 ML-37
ATI Radeon Xpress 200, AMD Hammer
ATI Mobility Radeon X1300 (512 MB).
Nem nyúltam hozzá! Valszeg jobb a hűtése. -
Chili7
őstag
válasz
drankenhal
üzenetére
Az enyém Turion 2.0 ML-37. CPU 45°C, reggel óta egyenletesen megy. Halkan!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
válasz
drankenhal
üzenetére
Én az RMClock Utility-val állítottam alacsonyabb feszültségértékeket a különböző órajelfrekvenciákhoz. Ezzel elértem egy halk egyenletes működést. Megteheted ezt a Notebook Hardware Control progival is. Olvshatsz róluk bővebben a notebook downclocking topikban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mentsége, hogy mindjárt 3 éves.