- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackmacs
senior tag
Meddig leszekmég újonc?Valaki nem akar feljebb tolni a ranglétrán csak egy picit?
-
Coolby84
tag
Empowering-et nekem nem sikerül felraknom, mert acer honlapjáról csak Vista alá lehet letölteni, és nem is megy fel XP alá... pedig néztem pdf-ben a leírását és ott tényleg lehet egy csúszkán állítani a CPU speedet... valami ilyen megoldás kéne nekem is, csak olyan, ami megy XP alatt is...
bármilyen megoldás érdekel.
köszi előre is mindenkinek.
-
Andreas!
csendes tag
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat, mert én iszonyat sokat görcsöltem mielőtt megvettem a gépet, és senkit nem találtam, akinek ugyanilyen van, így nem voltam könnyű helyzetben. Szóval hátha segítek...
Egy Aspire 520G-502G25Mi típust vettem. Előtte vagy 1 hónapig néztem mindenfelé, hogy mi mennyibe kerül, és azért mit nyújt. Sokan rámondják a gépükre, hogy az a legjobb ár-érték arányú - de ez ugye tök szubjektív. Nekem ez jött be!
A Travelmate-ek szebbek szerintem is, de abból nem volt olyan, amiben ilyen VGA van, és a kinézet miatt nem akartam lemondani arról a plusz 256 MB-ról.
Az eddigi tapasztalatok nagyon jók, játékokat még nem nagyon tudtam kipróbálni, mert még nem volt rá időm. Lefuttattam a 3DMark 2006-ot, azzal 2418 pont jött ki (semmit nem változtattam a beállításokon), ez szerintem nem rossz.
A Vista élményindex 4.4, ha ez valakinek mond valamit. A játékra szolgáló VGA teljesítmény 5.3.
-
Nunder
őstag
Lehet hogy most egy kicsit offolok mert amit akarok az inkább a Vista topikba tartozik csak oda nem merem beírni mert lehet hogy csúnyán néznének rám!
Kaptam egy progot ami fogalmazzunk úgy " freeware" és az mindenáron a Windows könyvtárba akar valamit bemásoltatni velem manuálisan! Na most hogy lehetne ezt engedélyezni? UAC ki van kapcsolva és hiába érvényesítem a Windows könyvtárra az irásvédelem kikapcsolását sehogy se enged belepiszkálni pedig csak két filet akar belemásolni?
Valaki tud valami használható módszert amivel meg lehet kerülni a védelmet?
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Acer 5520g laptophoz szeretném beállítani az RM Clock Utility programot. Az lenne a célom, hogy egy gyors mozdulattal be tudjam állítani, hogy a CPU fixen 800 Mhz-en menjen. Erre a buszon, út közben lenne szükségem, hogy tovább bírja az akksi. nézegettem a programot, de nem igazán látom át.
2.30-as ingyenesen letölthető verzióm van.
köszönöm a válaszokat.
-
Nunder
őstag
válasz
#27070592 #6670 üzenetére
Osztom a véleményt! Az Aspire valahogy olyan... nőies. Ezzel persze nem akarom megsérteni az Aspire tulajdonosokat de egy TravelMate mégis csak férfiasabb jelenség! Nekem is az van és ez a szögletes design nagyon bejön! Egyébként amikor akartam venni a notit az Extreme Digitalnál akkor kb másfél hónapot vártam rá mire megjött mert valamilyen oknál fogva ugyanilyen sorszámú Aspiret rendeltek le de vagy 60 dbot
Akkor akartak rábeszélni hogy vegyem meg az Aspiret de nekem speciel nem tetszett! Persze csak külsőleg mert a belsejével semmi gond nincs! Habár az új Aspire széria elég szépre sikeredett a külső borítást tekintve. Nem zavar titeket a fehér belső? Nem koszolódik?
szerk: Tanúlság - > ne vegyetek semmi olyasmit az Edigitalnál amit rendelni kell!!!
-
-
enterlaci
senior tag
6666: Háát, fekve én sem írni szoktam!
-
Mateee
tag
Sziasztok
Van nálam egy Aspire 3104NWLMi laptop és probálnék életet lehelni a Wlan-jába.
Hogy tudok Wlan hálózatot keresni rajta? Van valami külön program amit felkéne hozzá rakni vagy ehez nem létezik olyan?
Xp sp2-es van a gépen.
Elöre is köszi -
RI/OS
addikt
Engem csak az zavar a notimban, hogy fehér belül
meg h picit nagy
de valamit valamiért -
chop
őstag
Masnal is ilyen fosadek az 5720G billentyuzete?.. Hajlik, meg zorog ossze-vissza...
-
blackmacs
senior tag
A múltkor szedtem le egy másik drivert is AHCI-Intel v7.5-xp.Szerintetek érdemes ezt is belerakni az xp-be?
-
blackmacs
senior tag
Már gondolkoztam hogy csinálok nLite-al egy xp-t belerakom a sata drivert.Úgy mehetne a sata AHCI módban.Kérdés hogy gyorsulna e a vinyó?
Most az everest azt írja UDMA5 módban ketyeg.Szerintetek?
-
blackmacs
senior tag
Már megint hozzáértem a tapipadhoz írás közben
Szóval sp2-vel is satat ide módba -
Bomc
aktív tag
Az mitől lehet hogy a 2 gép között lévő wifi kapcsolatban csak 5-600 kB az adatátvitel?
-
bonat
senior tag
válasz
AMD Power #6632 üzenetére
Az Acer garanciakiterjesztéseihez..mind jár a Noti táska és az optikai egér!!!!!
3fajta van:
Acer garancia kiterjesztés "SILVER" 2 évre + 15,4" notebook táska + USB-s optikai egér
12,5k bruttóAcer garancia kiterjesztés "GOLD" 3 évre + 15,4" notebook táska + USB-s optikai egér
18,6k (én ezt választottam)
Acer garancia kiterjesztés "PLATINUM" 3 évre + véletlen baleseti kár + 15,4" notebook táska + USB-s optikai egér
25k bruttó -
G@ß!
őstag
válasz
attila.86 #6638 üzenetére
Az alapzajára gondoltam, köszi a válaszodat.
Azt tudtam, hogy nagyon gagyi a beépített hangszóróAz 1 év garancia viszont nem meggyőző...
enterlaci: én a helyedben nem tennék fel eredeti windowst, lassabb, mint az sp2-es integrált frissítésekkel rendelkező barátai
És sztem ha sp2-es xp-t tennél fel, akkor nem is kellene kikapcsolna a satás cuccot!Üdv. Gabi
-
attila.86
tag
Nekem Travelmate van.
Az visszafogottan emlegszik, és visszafogottan is szól.
Nem tudom, te mire gondoltál, venti vagy hangszórók, de egyik sem hangos.
A hangszórói egynesen gagyik, ellenben a füles-kijáratán nagyon szép zajmentes jel távozik...
3 órán túli üzemelésre meg csak egy 8-9 cellás akksival képes bármely noti... -
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Az Acer 5315ös notiban ki lehet kapcsolni biosban a sata kezelést? Gondolkodom több ilyen linuxos noti vásárlásán és eredeti xp-t tennék rá, az meg ha jól tudom nem kezeli a sata vinyókat.
Vagy hogyan tudok rátenni gyári xp-t?Előre is köszi!
-
G@ß!
őstag
Köszi a válaszokat!
Na mert ezt azért kérdezem (akksi) mert a mostani notim (amdx2 1.8Ghz, 2 giga ram, 7600go, 6 cellás akksi, 120Gb winyó) 1:30-1:58 között tud üzemelni... 4 hónapos...
Nem ezt vártam.Na mind1!
Viiszont mi a helyzet általában az Acerek "hangjáról" és melegedéséről?
Valamint gyári értékeken futnak a vga-k?Üdv.
Gabi -
AMD Power
titán
A csomag tartalma:
Garanciakiterjesztés - Notebook: 2 év (+ 1 év) szervizgarancia (az első év nemzetközi utazógarancia)
Slip Case Nylon Prestige táska (15,4" - P9.0514C.A11)
Mini optikai egér (USB - Genius 90.C0026.001)Ez most minden AcerAdvantage csomaghoz jár vagy csak az usanotebook adja hozzá ezt bónuszban?
-
RI/OS
addikt
-
G@ß!
őstag
válasz
Hagymariann #6628 üzenetére
Üdv Kedves Acerosok!
Mivel besokalltam az MSItől, mindig hibásat kaptam, ezért szeretném megkérdezni tőletek, hogy hallottatok-e már valamit erről a modellről (teljesítmény, meghibásodás, üzemidő, hőfok tekintetében):
Acer Aspire 5720G-701G
Depós link
Gyorsba leirom az adatait:
T7700 2,4Ghz, 1GB ram, x2600 512 Mb, 250 Gb (kb 270 000HUF)Valamint az acer csinál olyat mint az asus, hogy visszaveszi a GPU lehetséges maximális órajelét (ami ugye 220Vról működtetve) ami hátrányt okoz egy eredeti mobil GPUval szemben?
Csak azért, mert az MSI nem korlátozta le... igy gyorsabban futottak a 3d-s alkalmazások.Előre is köszi!
Gabi
U.i.Ez a noti elég jó árban van sztem...
-
gorlin
őstag
válasz
Hagymariann #6626 üzenetére
Remélem sikerült megoldani!
-
Hagymariann
csendes tag
Teljesen változó volt - remélem csak volt
-. Volt, hogy egy napig semmi, már azt hittem, hogy meggyógyult, de volt amikor egy nap 6-szor is. 3-4 napot használtam össz. Én direktbe 1-2-szer tettem alvó üzemmódba, bár többször kapcsolta magát ki a monitor, mikor nem nyúztam.
-
blackmacs
senior tag
válasz
Hagymariann #6624 üzenetére
Ugyanaz mint az enyém nekem is CM540 van benne
-
gorlin
őstag
válasz
Hagymariann #6621 üzenetére
amúgy milyen gyakran fagyott le? és mennyire gyakran léptél standbyba?(ha lehajtod a fedelet akkor is standbyba megy)
-
blackmacs
senior tag
válasz
Hagymariann #6621 üzenetére
Jó majd veszek tőled egy pár különórát viszek sok sok csokit
-
blackmacs
senior tag
válasz
Hagymariann #6618 üzenetére
Azért gratulálunk és a Gurunak is
-
gorlin
őstag
válasz
Hagymariann #6618 üzenetére
Akkor szerintem innentől kezdve megoldottad.Gondolom M530-as processzor van benne.
Ha igen akkor kb 15-20másodpercenként egy 10 másodpercre nagyon halkan fel kell pörögnie (ha megy a tv szinte észrevehetetlen)"Erős túlzás, hogy én oldottam meg!"
Nyugodtan vállald csak magadravégülis te telepítetted
Majd azért térj vissza és oszd meg velünk hogy véglegesen megoldódott e a probléma.
Remélem igen -
blackmacs
senior tag
válasz
Hagymariann #6608 üzenetére
Nem akarsz nyitni egy Acer szervízt?
-
gorlin
őstag
válasz
blackmacs #6612 üzenetére
[i8KFanGUI
nekem nagyon bejött mert automatikusan indul a vistával nem ír ki semmit és tökéletesen írja ki a hőfokot -
gorlin
őstag
válasz
de mindenképpen menj le alvó állapotba utána vissza,mert ha ezután is működik akkor megoldottad a dolgot.
-
blackmacs
senior tag
Ha isten is megsegít akkor rawe jóvoltából egy t7300 is nemsokára
Hagymariann szurkolunk -
gorlin
őstag
válasz
Úgy próbáld ki hogy menj le alvó állapotba,térj vissza
és dolgozz a géppel .Ha hallod felpörögni a ventillátort akkor nyertél mert szinte biztos ez volt a baj.
-
Hagymariann
csendes tag
válasz
Hagymariann #6604 üzenetére
Van más dolgom még vele? Vagy hátradőlök is örülök Nektek és magamnak. Nincs több adatvesztés!! Jöhet a munka?
!
-
gorlin
őstag
válasz
Hagymariann #6604 üzenetére
-
gorlin
őstag
Mindenkinek ajánlom az I8KFanGUI-t,Igaz DELL-re írták,viszont tökéletesen diszkréten nyomon lehet követni a cpu hőmérsékletét jobbra lennt a tálcán az idő mellett..Én nagyon szeretem
-
blackmacs
senior tag
Ha minden jól megy holnap tolnak bele még 1G ramot lessz 2G
-
RI/OS
addikt
válasz
blackmacs #6598 üzenetére
Na ez az, ami egy hozzá nem értőnek problémát okozhat.
Egyébként az még egy érdekes dolog xp-nél (bár ez az 5315nél pont nem számít), hogy ha dedikált vga van a gépedben, ami vesz le a rendszermemóból is ha kell, hogy xp-nél nekem max +256mbot vesz le, vistánál meg 2048at
-
blackmacs
senior tag
válasz
Hagymariann #6597 üzenetére
Remélem sikerrel jársz örülnék nrki
Jó kis masina ez majdd meglátod
-
gorlin
őstag
válasz
Hagymariann #6597 üzenetére
hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- PS Plus előfizetések
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó