Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso79
őstag
Sziasztok,
Lehet hogy kicsit off, de szerintetek mennyiert lehet elpasszolni egy 1 eves TravelMate 4102WLMI-t 1 giga rammal?
koszi: zsoLesz -
zso79
őstag
Valakinek esetleg van 5720G-602G25 (LX.TN50X.135) -e? Vélemény?
Előre is köszi: zs.
-
zso79
őstag
-
zso79
őstag
válasz rumos14 #7844 üzenetére
Én nem hallottam játék és 3dmark06 indulási gondokról, megfelelő driver mellett. Ha minden jól megy legkésőbb pénteken megjön a kicsike és több infóval tudok szolgálni. De: 2,5-3 éve TravelMate-t használok és egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy valami ne indult vagy fagyott volna. Viszont soha nem használtam Acer drivert, csak a tiszta ATI-t, control panel-lel. A DH modtool-lal bármilyen catalyst-et fel lehet húzni rá. Igaz, eddig XP-t használtam, de ahogy olvasgattam ez a megoldás vista-val is működik.
-
zso79
őstag
Van ötletetek hogyan lehetne átméretezni a partíciókat a preinstalled vista feltelepítése után? Ha kiírom a 2 factory defaults dvd-t az eRecovery-vel, akkor 2 (HU/EN) sima vista install dvd-t kapok, amiről bootolni is tud? Thx
-
zso79
őstag
Sziasztok!
Még mindig az a gondom h acer 5720z-m xp alatt nem áll le
Van valakinek vmi tippje mit lehetne csinálni?? Csak azt ne mondjátok vistát tegyek rá mert nekem nagyon nem jött be.
Thx előre is!Igaz, hogy nem mai kérdés volt, de több külföldi fórumon írták, hogy problémák vannak az xp leállításával, ha fent van a crytal eye drivere. Nálam is ez a helyzet, ha letiltom az eszközt működik rendesen
-
zso79
őstag
Travelmate 5720G-602G25 -t használ valaki xp -vel? Ha igen, melyik driverekkel? A lassú rendszer felállásra keresem a megoldást...
-
zso79
őstag
Azt hogy amikor letöltöm a Catalystot és elkezdi szépen telepíteni magát akkor azt írja ki hogy nem talált megfelelő kártyát és kilép a telepítésből
Pont ezért kell a DH modtool. Elindítod a telepítést, az első adandó alkalommal kilépsz. Ekkor már unpackolta a csomagot (alap esetben a C:\ati\... könyvtárba). Elindítod a DH modtoolt, lefuttatod erre a könyvtárra és voila, működik. Ezzel a módszerrel minden Catalyst csomagot fel tudsz rakni, ill. próbálhatod az előbb említett Omega drivert, bár az nekem nem jött be...
-
zso79
őstag
bocsi de mi az a DH modtool ?! nem igazán találkoztam még vele ..
Csak az inf-en változtat, hogy ne csak az Acer által aláírt cucc menjen fel. A driver karakterisztikát, a control centert változatlanul hagyja, az Omega-val ellentétben, azt azért nem ajánlom. Kezd el használni, ha normális Catalyst drivert akarsz.
-
zso79
őstag
válasz Mephikeone #7995 üzenetére
A crystal eye driver hibára még mindig nincs megoldás. 5720-szal rendelkező (Aspire és TM is) kollégáktól kérdezném, hogy hőmérsékletileg hogy áll a gépetek?
-
zso79
őstag
válasz Mephikeone #7997 üzenetére
Ja az enyémet elfelejtettem írni Terhelésmentesen: 50-56, játék közben: 70 körül volt.
-
zso79
őstag
válasz Alexa85 #8001 üzenetére
Ez gyanúsan melegedési problémára utal. A hőmérsékleteket legegyszerűbben everest-tel tudod megnézni, írja a 2 magét, a die-t, a gpu-t és a hdd-t. Új bios-t nem ördöngősség felrakni, letöltöd acer honlapról és végigcsinálod ami a readme-ben van. Viszont az új bios nem feltétlenül jobb, nem kell mindenáron ragaszkodni hozzá, ha a régivel is jól működik. Ha neked folyamatosan fennáll a problémád egy próbát megér.
-
zso79
őstag
Kérek benneteket ne nézzetek hülyének, de tudmátok abban segíteni, hogy miért lehet az hogy pl NBA 08, vagy Need For Sped - Carbon alatt van hogy kifagy, és leáll... ?
Egyszerűen az lehet a gond hogy nem rendszergazdai jogosultsággal futtatod az adott játékot!
Semmi köze nincs a jogosultságokhoz!!! Ha nem vagy jogosult progromot futtatni (saját policy, ad-ból lehúzott policy, stb. miatt), akkor egyszerűen el sem tudod indítani. Jogosultsági probléma nem okoz fagyást és leállást. Pláne nem úgy, hogy csak néha történik. Már megbocsáss, de ez h..lyeség.
-
zso79
őstag
Valaki meg tudná mondani, hol lehetne megtalálni a preinstalled vista acer-es háttérképeit? Köszi!
-
zso79
őstag
Még mindig keresem az eredeti Vistás háttérképeket, amik a Travelmate-ekhez voltak. Senkinek nincs fent az a Vista amit adtak hozzá? Valaki?
[ Szerkesztve ]
-
zso79
őstag
válasz funkygee #8092 üzenetére
Azt írod Autocad-re is kell... Akkor ne is gondolkozz wxga-ban és legalabb 17"-es legyen. Már csak emiatt és Mathcad miatt legyen sok cache, órajellel meg úgy spekulálj, hogy a ramok úgy sem olyan gyorsak mint amennyit tudna a busz, mindig csak max. 667-est raknak bele, hiába tud 800-at. Aspire nekem nem jön be designra és semmiképp nem akartam világosat, de ez egyéni vélemény... Hangra meg kb. 7 rugóér kapsz usb-s hangkártyát 5.1-el és spdif vagy optikai kimenettel. Én valószínű a héten próbálok egy ilyet.
-
zso79
őstag
-
zso79
őstag
Akinek múltkor teljesítményre vonatkozó kérdése volt: Assassins Creed shadow nélkül, full grafikával remekül megy.
-
zso79
őstag
Ha valaki esetleg úgy járna mint én, hogy OEM Vista-val vásárolja a gépet és nem kap hozzá lemezeket... Na az ne is reménykedjen, hogy valahogy be lehet szerezni egy tiszta install csomagot!!! Az Acer szerint ugyanis erre nem vagyok jogosult, csak arra, hogy kiírjam a rejtett partícióról 2 dvd-re az általuk kreált, mindeféle szarral (Office, Norton, stb) teletömött preinstalled cuccot és arról bármikor újrahúzzam. Feltéve, hogy a rejtett partíció még létezik és nem sérült. Ők csak azt garantálják, hogy úgy működik. Kapasból 10G minusz... Lehet hogy nektek ez tiszta volt eddig is, hogy tul.képpen úgy vásároltam OS-t a géphez, hogy nem vásároltam, de én eddig nem ezt tudtam az OEM-ről. Akinek nem fontos , attól bocs...
Próbált már normál, más forrásból származó OS-t felrakni a matricán szereplő kulccsal? Az működhet?
-
zso79
őstag
Kipróbáltam, hogy egy Campus-os Vista Business Editiont a géphez adott kulccsal telepítettem és Home Premium lett belőle, tehát bármilyen lemezről felmegy. Az aktiválást még nem próbáltam, ha valakinek van tapasztalata a telefonos módszerrel megoszthatná velem. Az Acer support meg simán lepattintott, mikor azt kérdeztem mi van akkor, ha garanciaidőn túl meghal a vinyó, hogy rakok fel Vistat, mert a recovery lemezekről nem fog menni. Kb. azt mondták, így jártam...
-
zso79
őstag
tehát ha vki kiírja azt a két telepítőt, akkor elvileg van egy jogtiszta vistája?
Ha valaki kiírja azt a 2 dvd-t, akkor van egy olyan recovery készlete, amivel újra fel tudja rakni az előre telepített Vista-t, feltéve, hogy megvan a rejtett partíció. Ugyan úgy belerakja a sok szemetet (Office próba, Norton Internet Sec, stb). Ha nincs meg a partíció mehetnek a lemezek a kukába... Az Acer szerint nem vagyunk jogosultak egy normál, tiszta telepítőkészlethez. Érdekes módon a HP-nél nem így értelmezik az OEM fogalmát. Persze attól még a vas jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest