Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso79
őstag
-
zso79
őstag
válasz
lostprophet #22746 üzenetére
Így lehet hozzáférni a hűtéshez: [link]
-
-
zso79
őstag
5750g i5+gt540m - 95 fokot simán hoz a gpu bf3 -ban...
-
zso79
őstag
Találkoztatok már olyannal, hogy magától állít a gép a fényerőn, attól függően, hogy sötét vagy világos a megjelenített kép? Csak akkor csinálja ha akksiról megy. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? (5750G, win7 x64 sp1, legfrissebb driverek)
-
zso79
őstag
Bocs az offért, de sürgősen meg kell válnom egy 1,5 éves 5739G-től
-
zso79
őstag
válasz
#95590400 #17005 üzenetére
De nagyobb, de az jelen esetben mit számít? Láttam már olyan monitort, ami 1024x600 -at tudott és HD -nek tüntették fel. Arra próbáltam utalni, hogy attól még hogy odaírják, hogy HD (főleg a kijelzőre) egyáltalán nem biztos, hogy élvezhető képet kapsz.
Viszont itt a lényeg, hogy te azt tapasztaltad, hogy simán viszi a 1080p-t.
cigam: mit kell látni a videon?
-
zso79
őstag
válasz
plaszy #17000 üzenetére
OFF:
A "Full HD" és "HD (Ready)" kifejezések a kereskedelemben használatosak, de gyakorlati értelmük nem nagyon van, hiszen mindenre ráírják, hogy "HD (Ready)", ami nagyobb felbontást tud, mint a PAL szabvány. Innen az Acer-eken feltüntetett 1366x768 HD duma.
A hivatalos HDTV szabványok a 720p és a 1080p.
A GMA4500HD -ben valóban van HD dekóder, ami tudja dekódolni a VC/VC2/MPEG2 formátumokat, de a manapság leginkább használt H.264 -et nem, amit a CPU-nak kell kikódólnia.
ON:
Továbbra sem ajánlom HD tartalmakhoz a GMA4500HD-vel szerelt gépeket, de cáfoljon meg valaki, akinek van gyakorlati tapasztalata vele -
zso79
őstag
válasz
fecc87 #16995 üzenetére
Már rég nem foglalkoztam a Timeline sorozattal, a notebookreview -en olvasott 4810t teszt alapján mondtam, amibén szintén a GMA4500 van:
"However, MKV files at 1080p and 720p files is mostly unplayable."
Más meg nem fog 4-6 órát elmenni, főleg ha még videózik is rajta az ember.
Hogy a kijelzőt HD-snek tüntetik fel, meg marketing bullshit, az 1366x768 sehol sem HD...
-
zso79
őstag
válasz
PetyAAA #16986 üzenetére
Szerintem nem megoldható, hacsak valaki nem tolja le neked image-be a frissen vásárolt gépet. Azzal persze megint gond lesz, mert az ahhoz az alaplaphoz van beaktiválva. Amúgy az egyik oem partíción a recovery van, a másikon egy médiás xp, ami elindul az AcerDeluxe gombra.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16827 üzenetére
Alul kiírja, hogy mivel volt a gond. pl itt az spcmdcon.sys a ludas. [link]
Vszínű, hogy nálad is vmelyik driver lesz a megoldás.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16824 üzenetére
De melyik verzió? Azt is frissíti a windows update és nekem a legújabb nem jó! Majd nézd meg kékhalálnál mi a gondja, hátha kiderítjük mi a baja.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16821 üzenetére
wifi-n netezel? melyik driver van fent?
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16819 üzenetére
Blue Screen Of Death
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16793 üzenetére
Mit csinálsz te azzal a géppel?
Nekem is 5739G van és sem bsod, sem driver gondom nincsen. Ezzel dolgozom és ezen is játszom, használva van keményen. Bsod-nél mire panaszkodik? Azt érdemes lenne azért megnézned!
-
zso79
őstag
válasz
Kolondrum #16772 üzenetére
Gyors keresés
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."
-
zso79
őstag
válasz
Kolondrum #16763 üzenetére
Sajnálattal olvasom az eseted. Segíteni nem tudok, de ha 1 napos a géped, akkor ne Aceréket hívd, hanem vidd vissza oda ahol vetted. 3 napon belül KÖTELESEK kicserélni neked. Netes vásárlásnál meg ha jól emlékszem 8 nap. Ha nem akarják, onnan azonnal felhívni a fogyasztóvédelmet, panaszkönyvet kérni, stb. Csak erélyesen!
-
zso79
őstag
válasz
nek999 #16747 üzenetére
Az egy szalagkábellel van összekötve a géppel. A jelenség, amit leírsz arra utal, hogy meg van törve a kábel, de persze nem biztos, hogy csak annyi a gond. Sajna a pontos típusát csak hossza guglizás vagy egy szervizelésben jártas kolléga megkérdezésével fogod megtudni. Ha ez megvan, esetleg bontóból v. e-bay-ről tudsz szerezni.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16740 üzenetére
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16736 üzenetére
Melyik hozzászólásban volt, hogy nem ajánljuk???? Én az RC1 megjelenése óta használtam a hivatalos verziót, majd októberben váltottam pro-ra. Persze egyik sem torrentes, tört cucc volt. Azt kell mondjam, hogy ennyire kevés gondom még egyik windows-zal sem volt. Kompatibilitás problémákról meg előre tájékozódj attól függően, hogy milyen alkalmazásokat akarsz használni. Ami nekem nagyon kell 32biten és xp-n azt megoldom vmware-rel.
Amről plaszy ír meg ismert driver hiba, de nem érint mindenkit és már van hotfix.
A memóriavesztés meg nem helyes kifejezés, az is teljese mértékben az alkalmazástól függ, hogy mennyit tud használni. Hiába futtatsz 32 bites alkalmazást 64 bites oprendszeren, nem fogja használni az összes memóriát. (persze több marad az OS-nek)
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16731 üzenetére
De vannak, pont ezért írtam, hogy a használandó alkalmazásoktól függ!!! Milyen problémák vannak vele? Nekem is 5739G van és semmi gondom.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16729 üzenetére
Ez attól függ van-e valamilyen OS specifikus alkalmazás, amit használni akarsz. Ha nincs semmi olyan, akkor Win7 x64-re szavazok.
-
-
-
zso79
őstag
Arra tudtok valami megoldást, hogy lehetne szabályozni a ventillátort?
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16515 üzenetére
Lekéstem a szerkesztési időt... Azt mondják az okosok, hogy valami ilyesmi cucc kell hozzá: [link]
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16515 üzenetére
sry
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16502 üzenetére
Van rajta SPDIF kimenet, azon rá tudsz kötni olyan aktív eszközt, ami képes fogadni.
-
zso79
őstag
válasz
havefun #16480 üzenetére
A harmadik Aceremet nyúzom és semmi panaszom nem volt egyikre sem. Garanciát 20k -ért ki tudod terjesztetni 3 évre. A szervízről meg nagyon jók a tapasztalatok, bár nekem nem volt rá szerencsére szükségem. Ha a 7740G -nek hasonló a felépítése mint az 5739G-nek, akkor a kezednél egyáltalán nem fog melegedni.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16466 üzenetére
Azért ez érdekes... Két évig használtam egy TM 5720G -t, 97%-ban hálózatról, de minden nap legalább egyszer ki/visszadugva. Ennek ellenére semmi baja sincs az akksinak, simán elmegy 2,5 órát. Az előtte lévő TM-em ugyan ennyi és hasonló használat mellett szintén remekül bírta. Pedig ennyi idő alatt nekem simán összejött az ominózus 1000...
Annyit hozzátennék viszont, hogy kb. 2 hetente hagytam lemerülni addig, míg ki nem kapcsolt és ez nekem nagyon bevált, szemben a haver ugyanolyan gépével, akinek most már desktop lett a notebookja
-
zso79
őstag
Sikerült már valakinek átkonfigurálni egy 5739G-n a MediaTouch gombokat? Vagy szóra bírni, hogy működjenek pl. winamp-pal is?
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16319 üzenetére
Pontosabban: MXM-A van bennük
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16314 üzenetére
Ez így igaz, de nem csak a csatlakozótól függ, hanem a hűtéstől és az alaplapi- és vga bios-tól és a chipsettől!!
-
zso79
őstag
válasz
Chrys_ #16307 üzenetére
Tehát a W7 féle Virtual XP miatt kell csak a VT-x? (mert annál követelmény) Szerintem amiatt felesleges, közel sem tud annyit mint a vmware és diszkre swapel. Amúgy én is hasonló cipőben járok mint te, nekem is kell egy XP, de ahogy eddig, ezután is vmware-rel fogom megoldani. Konzultáltam a vmware-es kollégákkal a cégnél és az ő elmondásuk szerint egy ilyen host rendszer esetében semmit nem tudnék profitálni egy VT-x képességű prociból, pláne a vmware workstation esetében. De ez már szerintem itt off
Ja és ahogy nézem több mint 10% a felár
-
zso79
őstag
válasz
Chrys_ #16305 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy nem megoldható a beszerelés, de bukod a garit 100%-ra. Milyen tesztet olvastál, megmutatod? Én mindenhol azt olvasom, hogy már a P7450 is sok a 240M-nek (összevetve a T6600-zal)
Azért kérdeztem, hogy mi az az alkalmazás, amihez mindenképp kell VT-x és +400Mhz.
-
zso79
őstag
válasz
Gaaabeeesz #16283 üzenetére
Gaaabeeesz
Melyik típus van neked pontosan, milyen vga-val?
-
zso79
őstag
válasz
#95590400 #13908 üzenetére
Ez egy szakmai fórum, jogosak a részletekig belemenő meglátásaid, de én azt a tábort gyarapítom, akik inkább csak "használják" a vasat. Hűtésre biztos lesz BIOS upg. (az enyémhez is volt), HD-t meg úgy is olyat tölt le az ember, amit meg tudni nézni a gépén. (Tudok olyan demot is, amin még a PS3 is elhasal
)
Amúgy pont ilyenre tervezek cserélni, vagy 4810-re. Nem használom már ebben a VGA-t...
Ha valakit érdekel szóljon bátran -
zso79
őstag
Neon (lcd világítás) szerelhető házilag gari vesztés nélkül? Néha kihagy, ilyenkor megmozgatom és visszajön, de ezért nem akarom utaztatni.
-
zso79
őstag
#10329-re valaki?
köszi
-
zso79
őstag
Olyat tapasztalt már valaki, hogy nem tud hibernálni arra panaszkodva, hogy: insufficient resources.... Ilyenkor a bekapcs gomb és a power led sárgán villog, mint amikor stand by-ban van a masina és így is marad amíg nem nyomok egy shutdown-t.
köszi!
-
zso79
őstag
válasz
blueMerle #10124 üzenetére
Abban igaza volt a kollégának, hogy a TM-ek masszívabbak, mint akármelyik Aspire. Ezzel kár vitatkozi, a magnézium váz TM sajátosság. Ja és az Acernél mindig a TM modellek képviselték a felső kategóriát ezt sosem tagadták, sőt, hirdették. Meg is látszott az árukon, bár most már nem számottevő a külömbség.
-
zso79
őstag
Na ez még csak véletlenül sem hasonló HDD, mint ami általában a notikba kerül. Single-threaded alkalmazásoknál (99%, hogy azokat fogsz használni
) semmilyen előnyöd nem származik a natív SATA módból. Persze Vista alatt nyugodtan bekapcsolva hagyhatod, nincs szívás a telepítésnél.
-
zso79
őstag
válasz
EdemMann #10060 üzenetére
Nekem ez van benne:
--------------------------------------------------------------------------------
HOW TO Update BIOS
--------------------------------------------------------------------------------
1. Boot system into DOS or Windows.
2. Run CLB-XXX.BAT on DOS and CLB-XXX.exe on WIN -
zso79
őstag
Hali,
A mennyire jó játékokra relatív: crysis gondolom nem menne el rajta, de pl. cod4, racedriver, assassins creed gond nélkül. Persze számolni kell a melegedéssel, mert ez még nem 45-ös csíkkal készült. A képe szerintem kiváló, de mint mindegyik cb erős fényben (napfényben) csillog.
A megéri-e szintén relatív: nekem megérte, mivel pont ezt szerettem volna és erre volt pénzem.
Nekem az Aspire nem tetszik, korábban is TM-em volt, semmi gondom nem volt vele. Marha jó a magnézium váz, nem csavarodik, nem nyekereg.
Zs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest