- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
erasto
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a tudorokhoz...
Geforce 8400 MG-m van az AS5520G-ben, és a Crystal Playerrel olyan gondom van,hogy ha filmnézés közben a feliratot ki szeretném rakni képernyőn kívülre, akkor megjelenik egy érdekes sáv, ami teljesen eltorzítja az egész képet... Vajon miért lehet??? Videokártya hiba, esetleg a programmal van bibi?
thx: erasto
-
Glob3l
csendes tag
Ja és szerintetek az normális h cod 2 ilyen 40 fps -el fut?
-
Glob3l
csendes tag
Sziasztok! Hát nekem lenne 1-2 kérdésem (Acer 5520G) először is h hol tudom állítani a videókártyának a memóriatámogatását vagyis h mennyit használjon a rendszermemóriából. A biosba nincs semmilyen opció erre illetve szintes semmi másra, csak a bootolást lehet állítani meg 1-2 alap dolgot.
A következő kérdés pedig az h bele lehet-e tenni ebbe a gépbe egy 8600 GT-t(most jelenleg egy 8400M G van benne és elég gyengén muzsikál:S)? Illetve akkor vesztettem-e a garanciát? -
ljani02
csendes tag
Az 5310-es acer notimba van Bluetooth gyorsgomb, de bluetooth nincs benne. Nem tudjátok, hol és mennyiért lehetne beletetetni?
-
sulep
senior tag
-
adamAT
csendes tag
Sziasztok!
Rég írtam már itt... Na, eddig faszán megy a gép, csak egy bajom van: a jobb hangszóró recseg meg gerjed. De csak a jobb. Nem nagyon vettem észre, mert általában hifi-re kötöm... Szerintetek mi a megoldás?
köszi előre is!
ádám -
lehet hogy láma kérdés,de aspire 5520-ra már találtam XP driver-eket,de most már nem is ilyen gépet veszek hanem aspire 5920-at és hogy erre talált-e valaki már XP drivert?
jah és akinek ilyen gépe van várok tapasztalatokat...köszönöm!
-
kybic
tag
válasz
sdlghhn1 #9172 üzenetére
- hogy melyiket akarod feltenni azt te döntsd el.
Elég brutális teljesítményű a notid.
De nem értem, hogy mi volt az az A:\ ..... F:\ meg setup ..... Enter ....???????Még mindig az a véleményem, hogy szerintem nem úgy próbálsz telepíteni ahogy kellene.
Ha pedig mégis, akkor olvass utána a SATA-s XP telepítésnek, lehet, hogy ez a baj.
Már sokszor leírtuk az előzőekben, de itt talász egy példát rá. Igaz, ez nem a te tipusod de a lépések ugyan azok:
http://www.acer-xp.fw.hu/Ha sikerül feltenned az XP-t, itt válogathatod ki a neked való XP-s drivereket:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_7720/driver/
Üdv. -
kybic
tag
válasz
sdlghhn1 #9160 üzenetére
Üdv.
"Kiírtam boot XP-t simán és integrált driverekkel is. Bootol cd-ről a gép....: A:\
Rámegyek F:\-re, setup Enter."( - szóval ezt nem értem, hogy mit csináltál.)
Egy síma telepítést nem így kell csinálni, hanem - BIOS - beállít boot cd-ről - cd betesz - telepítés indul stb.... Ha nem így csinálod, akkor nem fog menni semmilyen oprendszer telepítője sem.....
Google - XP telepítése....Az újabb gépekre is símán lehet XP-t telepíteni!
A 64 bites XP-vel nem tudom mit akarsz csinálni, de nem ajánlom otthoni célokra.
Sok sikert. Ha valami gond van akkor írj. -
tothm
őstag
Valaki nekem is segítsen!
-
Bergkamp
csendes tag
Sziasztok!
A következő a gondom.
Ma vettem egy Acer Extensa 5620G laptopot, de nem tudom megállapítani a processzoromról hogy 64bites-e, és így nem tudom melyik windowst tegyem fel rá.
A processzor: Core 2 Duo T5550 1,83Ghz -
tothm
őstag
Sziasztok! Kéne gy kis help! Egyszer láttam egy kis Acer laptopot! 12" kijelzőe volt és az ára is 80-100ezer körül mozgott. A nevét sajna nem tudom, de szükség lenne rá! Ha valaki esetleg tudja kérem adja meg nekem! Előre is köszi: Máté
-
sdlghhn1
csendes tag
Kiírtam boot XP-t simán és integrált driverekkel is. Bootol cd-ről a gép....: A:\
Rámegyek F:\-re, setup Enter.
This program cannot run is MS-DOS mode. Most mi a gond?
Bios-t nem frissítettem v1.27 van még (origi).
Mit csináljak? már kezdek megőrülni
Másik Xp cd? (32bit), de 64 kéne / bios frissít / bios átállít?
Most mondja a spanom, hogy az újabb Intel procis gépekre nem lehet rakni XP-t csak valami speckósat. Ez így van?Dobhatom a kukába az XP-projektet vagy van megoldás?
Thx
-
ljani02
csendes tag
Sziasztok.
Van egy-két dolog, amihez hülye vagyok.
Pl: ez mit jelent?: S/PDIF támogatása???
Köszi a válaszokat
-
ljani02
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már lejárt lemez, de ha esetleg valaki hezitál, hogy az acer 5310 notebook-ját megvegye-e vagy sem, a vista vs xp gondok miatt, ne habozzon. XP alá megvan az összes driver, illetve a teljes Empowering alkalmazás csomag, nekem tökéletesen működik, ha kell, bárkinek elküldöm szívesen.
Üdv!
-
Match
tag
sziasztok,bajban vagyok segitsetek legyszi,acer aspire 1690-en van bios updatenel minden okes volt restartolt a gep es tobbet nem bootol,elindul fekete kepernyo nem is mukodik a lcd ennyi,mit tehetek?
-
Match
tag
hi all,kerdesem lenne!,van egy acer aspire 1690-es laptop-om bios updatenel minden oke volt restartolt a gep es nem indult ujra,bekapcsl a gep es semmi a kepernyon,mit tehetek?
-
brumi1024
veterán
Hali! az lenne a kérdésem hogy a laptopomban(Acer aspire 5715Z) milyen chipset van? az everest és az acer honlap azt írja hogy gl960, az intel chipset azonosító pedig azt hogy gm965?akkor most melyik igaz?
-
AMD Power
titán
Én most nagyon vacillálok a renew HP és az Acer notik között.
-
gedor
csendes tag
Hali emberek!
Help me!
Szerintetek menyiért tudnám eladni a notim?
Acer TravelMate 4152
1,7 Gh centrino
60 Gb HDD
1.5 G ram
Geforce Go 6200 128ram
4 usb,firewire,infra,Super multi dvd drive,4 in 1 kartyaolvaso
15° kijelző
semmi baja a fedélen egykét karc
3 órás aku üzemidő
2 most lasan 3 éves gép
Alu táskával és minden gyári tartozékával.
A válaszokat előr is köszi! -
Luser2000
addikt
Talán elsikkadt egy korábbi kérdésem:
"Az Acer AS2920 szériáról gyűjtök tapasztalatokat.
Jelenleg egy TM6292-es gépet használok, amit egy erősebb (T9300/9500) 12"-osra akarok cserélni.
Ami a 2920-as kapcsán érdekelne:
- mennyire masszív a készülékház, illetve
- mennyire tartós a felület "fényezése"? (karcolódik)
- a hőelvezetése milyen? (a HDD melegedése "átsüt" a billenytűzeten?) egy boltban megnéztem egy "kicsi" procival szereltet, de azon csak hátul volt egy kb. 6-7 centi széles szellőző nyílás. ez kevésnek tűnik az általam preferált T9300-as procihoz.
- az aksi mennyit megy el irodai használat közben? (nekem a TM kibír majd' 3 órát)
Esteleg valaki használja már T9000-es szériával?
Köszi a segtíséget,
Balázs" -
kybic
tag
válasz
Sora444 #9133 üzenetére
- Üdv.
- le kellett volna menteni még az elején a jó rendszert lemezre, az arra alkalmas programmal.
- nem tudjuk milyen oprendszered van, bár ez most már lehet hogy mindegy.
- egy másik telepítő lemez lehet a számodra a megoldás amit be kell szerzned.
Ha ez megvan feltételezem, hogy tudod a telepítés menetét, ha mégsem, írj segítünk.
- ne feledd, hogy a telepítés előtt keresd elő a noti driverlemezét is, főleg a LAN-ét mert szükséged lesz a hardverek drivereinek az újratelepítésére is, vagy előtte szerezd be az újabb drivereket ha vannak olyanok.
( Elvileg itt találod a szükséges drivereket, ha XP-hez kell, azokat a sima Driver könyvtárban találod, ha Vista-hoz akkor értelem szerűen a Vista könyvtárban lévő driver mappában. ) Sok sikert. -
brumi1024
veterán
Ezeket nézd meg:
videokártyák
processzrorok.
az elsőnek egy kicsit jobb a videókártyája, a másodiknak pedig sokkal jobb a procija.Én mégis az elsőt ajánlom hiszen az intel a notebookprocesszorok terén sokkal jobb az amdnél e lista szerint.És ezt a procit 15ezerért itt a prohardveren bővítheted egy T7300-assá ami pedig sokkal jobb a turionnál. -
Sora444
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Egy Acer Aspire 5100 laptopom van és újra kellene telepítenem.
Viszont nem tudom a rejtett partícióról elindítani a telepítést. Sajnos az sem megy, hogy a rejtett partícióról boot-lemezt csináljak, mert a gép nem érzékeli a CD/DVD meghajtót. A meghajtó jó, mert más boot lemezt olvas....
Szóval van valami ötletetek, hogy mivel tudnám előcsalogatni a telepítőt?Előre is köszi a segítséget...
-
Thusor
őstag
Jó reggelt mindenkinek!
Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy ez a két Acer laptop közül melyiket vegyem meg HD filmekhez, és játékokhoz. Az egyik egy Acer Aspire 5720zg laptop Intel core-duo T2310-es procival és Geforce 8400m GS videókarival. A másik laptop pedig egy Acer TravelMate 5520g AMD Turion 64 X2 2 GHz procival és egy Ati Redeon HD2400 XT videókarival.
A kérdésem először is az lenne, hogy melyik gép lenne jobb játékokra? Illetve az AMD processzor hosszabb játékok során nem melegszik tulságosan?
-
Bomc
aktív tag
válasz
robcsi1979 #9115 üzenetére
Sose értettem hogy lehet egy 16:9 arányú tv-nek a felbontása 1024x768.....
-
válasz
robcsi1979 #9128 üzenetére
nem-nem! lanos alias Laci. Hát az számít full terhelésnek ha mondjuk játszol vagy valamivel szivatod. A gép annak fügvémyében emeli az órajelet ahogy terheled.(fokozatosan) alapjáratom olyan 800mhz körül van.
-
válasz
Electrofunk #9122 üzenetére
A gép energiagazdálgodásbol leveszi az órajeleket
terhelés alatt nézd meg és akkor láthatod hogy megvan az 1,5 -
brumi1024
veterán
az acer empowering managementtel tök jól be lehet állítani+a notebook hardware control is sokat segít.és igen a hozzáadottal ment nekem már annyit 80%-os fényerőn netezés közben.Mondjuk ehhez sokat kellett ügyeskedni a beállításokkal ezzel a két programmal.a plazmára kötést nemnagyon tudom az csak egy tipp volt sose használom lcdtv-re kötve.Amúgy általában többet bírnak a notik a leírt akksis üzemidőnél.
-
brumi1024
veterán
így kb 3 óra, plazmára rákötve 3,5
-
robcsi1979
csendes tag
válasz
brumi1024 #9121 üzenetére
Hogy mit csinálok/csinálnék? Alap dolgokat: nagyfelbontású filmnézés VGA-n átlőve a plazmára, Photoshop, WiFi-n keresztül net stb. Ennek arányában érdeklődnék az aksi üzemidő felől
- mondjuk kejelző fullfényerőn
- Csak azért kérdezem mert a kicsi acerre 2920z re is kb 3-3,5 órát írtak/mondtak............
-
Electrofunk
csendes tag
Hy all!
Van nekem egy Acer Extensa 5620g laptopom. A cpu-z program és xp is 1.5 ghz helyett 970 Mhz körüli értéket ír a procira. Ez elég gyakran ingadozik. Ez most az energiatakérosság miatt van, vagy esetleg gáz van a géppel?
-
brumi1024
veterán
hát nem végülis az üzemidő főleg attól függ hogy mit csinálsz?mit csinálnál akksiról?
-
robcsi1979
csendes tag
válasz
DarkGubi #9118 üzenetére
A hang annyira nem lényeg nálam mert direktbe menne a Kenwood 5.1es erőlködőmbe a noti hangkimenetén. De 1 valamit nem értek - a sok közül
-
Írtátok itt hogy az aksi üzemideje 3-3,5 óra ha jól olvastam és értettem és ha persz emindez nem elírás
A kicsi 2920Z re is ugyan ennyit írtak aksi üzemidőre, akkor a döntésnél ezek szerint ez sem mérvadó??
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
Tudomásom szerint a HDMI hangot is közvetít (legalábbis a PC-s videókarimban plusz hangchip van emiatt. Nem tudom, hogy ez laptopnál is érvényes-e
). Azért ezt is vedd számításba.
-
válasz
Ebben az esetben viszont akkor nem tul sok értelme van most ezért olyan notit venni ami HDMI-s mégha szebb is a kép
-
válasz
robcsi1979 #9100 üzenetére
HDMI-n sokkal szebb.... nekünk itthon is full HD TV-énk van és kipróbáltam, és HDMI szebb
-
brumi1024
veterán
válasz
robcsi1979 #9110 üzenetére
akksis üzemidejéről:kb 3 órát kibír netezés, zenehallgatás, filmnézéssel...
Az xp-t nem nehéz telepíteni rá csak tudni kell hogy honnan szedje az ember a drivereket. melegedéssel nekem nincs problémám. A leállási probléma csak akkor áll ha felrakod az acer webcam driverét, de fölösleges ott van az xp-s. A wifivel semmi baj nincs.Összeségében egy nagyon jó kis noti!
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Félig off - acer noti vétel-eladás
Láttam, hogy többen érdeklődnek 2920z iránt. Láttam egy eladót tegnap az apronet.hu-n, állítólag csak kipróbált, Vistával, 165-ért kínálják. Akit érdekel, szerintem csapjon le rá. (apronet, hardver, noti 150-200 között rovatban)
Nálam pedig eladó egy Acer Aspire 5315 vadiúj gép, fóliás (Media Markt-os garival), április 7-én vettem, XP van rajta. Nekem túl nagy, kisebbet vennék helyette. Ha valakit érdekel, írjon, szerintem meg tudunk egyezni.
-
robcsi1979
csendes tag
válasz
brumi1024 #9109 üzenetére
Nekem is tetszene, főleg az ára - 2gb rammal IPON-nál kerül most 140.000ft ba - csak akksi üzemidőről nem sok minden derült ki számomra. A kicsi ACER 2920z azért tetszik mert az akksija 3,5 órát - azt írják tesztben - símán bír. Plussz írtatok itt az 5715Z melegedéséről+ arról hogy ha felmelegszik akkor kikapcsol stb, ezek mennyiben változtak a használat illetve a tapasztalat szerzés során?Meg olvastam itt a fórumon a wifi problémákról, ezek hogyan jelentkeznek és mennyire valósak?VGA kimenete egy plazmával összekötve milyen?XP isntall mennyire gázos az 5715z-n? - no csak ennyi kérdés 1xerre
az acer DRIVER sectionjában találtam valami ilyesmit:
Post Acer Disk Formatter CD ISO Image
The HDD may need to be formatted prior to downgrading a computer from Vista Business to Windows XP. Acer Windows XP downgrade kits (that ship in selected systems) include the Acer Disk Formatter CD. In the event this CD is missing, a copy of the CD can be created with the attached ISO image.
Note: a computer with CD "burner" software is needed to convert the ISO image into a physical CD.
Ez mi lenne?
http://www.acerpanam.com/flex/acerdrivers/bin/drivers.html?CFID=674320&CFTOKEN=50904315
XP driver 1ébként van mindenhez?
-
brumi1024
veterán
válasz
robcsi1979 #9108 üzenetére
azt nemtudom hogy milyen a photoshop kis képernyőn, de az Acer 5715Z-t csak ajánlani tudom nagyon jó kis noti
-
lujoman
csendes tag
válasz
Régóta fórumozok már erre-arra, de budipapír hosszúságú postot még életemben nem láttam. Eddig...
-
bonat
senior tag
válasz
azé elég lett volna ha linkeket raksz be megtudjuk nézni......
jó hogy nem RTFM-ált nem raktál be -
spammer
veterán
Acer 3103 NWLMI notebook 1280x800-es kijelzőjét szeretném klónozni külső TFT monitorra úgy, hogy 1280x1024-ben menjen. De sehogy sem akar menni mert csak 1 felbontást enged állítani, azt is max a noti 1280x800-es felbontásáig, így a külső monitoré is ekkora lesz, de az teljesen elcseszett kép.
Hogy lehetne ezt megoldani?
-
pBaloo
csendes tag
Sziasztok. Én is az 5520G tulajok táborát gyarapítom, csak van egy problémám amit nem tudok megoldani, ebben kérném a segítségeteket. Hogyan tudnám működésre bírni a kártyaolvasót? Feltettem a driverét, de nem reagál a behelyezett kártyára, total commanderben sem tudok hozzáférni a meghajtóhoz...Mi lehet a gond?
-
Luser2000
addikt
Segítsetek pls!
Az Acer AS2920 szériáról gyűjtök tapasztalatokat.
Jelenleg egy TM6292-es gépet használok, amit egy erősebb subnotira akarok cserélni.Ami érdekelne:
- mennyire masszív a készülékház, illetve
- mennyire tartós a felület "fényezése"? (karcolódik)
- a hőelvezetése milyen? (a HDD melegedése "átsüt" a billenytűzeten?
- az aksi mennyit megy el irodai használat közben? (nekem a TM kibír majd' 3 órát)Esteleg valaki használja már T9000 procival?
Köszi a segtíséget,
Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged