Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAM007
tag
A WiFi drivert sikerül ráheggesztenem az XP-re. De sajnos Bluetooth drivert csak Vistához találtam. És az nem jó. Továbbá szeretném kérdezni, hogy XP alatt az e betűs gomb valakinek működik? Nálam semmi reakció. Továbbá az e-mail és a web gomb megnyomására sem reagál! Valakinek működik ez XP alatt? Vagy tegyem vissza a Vistát?
Nagyon gáz, hogy az Acer is így oldotta meg a dologot. Csak Vista kompatibilis az összes laptopjuk. Nem gondolnak azokra akik az XP-t akarják használni. De az is érdkees, hogy a Windows XP támogatást a Microsoft meghosszabbította 2014-ig. Akkor kéremszépen, hol vannak hozzá a driverek?

-
-
csabiks
senior tag
Sziasztok
Kinéztem egy acer modellt t9300 2,50 ghz 6m l2 cache, 800mhz fsb, 4giga ram , 250giga vinyó, blueray meghajtó.
Több kérdésem is lenne : Ultimate vistával adják, gondolom ez 32bites, a serialt honnan tudom majd meg ha én 64bitest akarok rátenni? valahol van irva? van papir a seriallal vagy valami? Biost egyből frissítsek? hálistennek külföldi tesztoldalon olvastam hogy már ezek nem melegszenek

Más : xp és vista között vacilálok , nekem személyszerint semelyikkel sincs gondom , a kérdésem az lenne hogy videóvágáshoz érdemesebb-e xp-t rakni vagy maradhatok a vistánál? mert valahol ugy olvastam hogy van ami vista alatt jobbban teljesít, Linuxot valaki próbált már rárakni ezekre az asspire modellekre?
köszi szépen
-
bela5
senior tag
Hallottátok,hogy az új travelmate-et magnézium külső borítással árulják?
-
Lolek
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szia!
Nekem is ilyenenm van! ha xp-t használsz akkor a legújabb omegát tedd fel, nekem 1 hónapja atomstabil a gépem.
Üdv.
-
Mjölnir
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, mivel nem sikerült megoldást találnom, pedig google a barátom
.
Adott egy Acer Aspire AS5920G-602G25HN notebook amire feltelepítettem az XP-t és az összes eszköznek az XP-s driverét. A problémám a következő: az AverMedia A310 DVB-T TVtunert -t nem tudom használni :/. Nincs szoftver / kliens program ami tudná kezelni, próbáltam az AverTV6-t amit az avermedia.com-ról szedtem le, igaz konkrétan ehez a típushoz valót nem találtam... próbáltam a dscalert de az sem volt neki jó :/ . Valakinek sikerült életre keltenie XP telepítés után a TV-t? -
darija
csendes tag
Üdv!
Májusban vettem egy Acer laptopoet, és szeretném eladni, de nem tudom, hogy most mennyit ér. ASP 5613 ZWLMi a típusa, de kb nem jelent semmit, mert nem is az a proci van benne, ami papíron, hanem jobb. ( T2250, 1,73 GHz)
A többi adat stimmel. Sztem. Vistás, (eredeti, van upgrade lemez is hozzá meg kulcs), és érdekelne, hogy nagyjából mennyiért tudom eladni.
Ja és még több mint 2 év garancia van rá.
Köszi előre is! -
Olasza
aktív tag
6a1g08-cal van valakinek hűtőpad tapasztalata? Jó lenne típus és eredmény. Sajnos sikerül 94 fokra vinni a GPU-t az általam használt játékkal. Igaz, nem okoz gondot (fagyás, akadozás), de gondolom hosszú távon nem kifizetődő.
Mod: ki van takarítva. -
-
BAM007
tag
Sziasztok!
Kb 2 hete használom az Acer Aspire 5720z gépemet. Szerencsére én csináltam a rejtett partícióról mentést. De mivel van original Windows XP Professional SP2 ENG oprendszerem, inkább azt használnám. Így fel is tettem. Minden driver működik Bios frissítés nélkül, kivéve a WiFi. Leszedtem az atheros.cz oldalról a drivert, és 3 db fájlt kaptam. Nincs setup fájl közöttük, és így nem tudom feltenni. Segítsetek. Előre is köszi, üdv BAM -
zso79
őstag
válasz
twollah
üzenetére
Na igen, ilyenről is hallani. Viszont egy memóriabővítés vagy hdd csere nem okozhatja a garancia elvesztését, ergo nem követelhetik meg az eredeti konfigot. (persze ráfoghatják, hogy az okozta a hibát) Én anno külön vettem memót a gépbe, ők rakták bele. A garancialevélen erre nincs is hely, hogy feltüntessék az esetleges módosításokat, úgyhogy jobb félni, mint megijedni...
-
-
Skynet258
veterán
Na srácok, bekonfigoltam az Acer Aspire 5315-ös lapit, arról írok éppen. Vistát már rátoltam, mert az a Linux amit adnak...szóval le kell gyalulni
Újraindulás egyszer előjött a vásárlás napján, utána rátoltam a legfrisebb biost (asszem 1.31), és azóta nem volt gond. Remélem így is marad...
Tetszik az egész cuccos, 100k-t nekem simán megért. Repül bele holnap még memória. gondolkodom a 2 giga betolásán... nem tudom érdemes-e, de ilyem memó árak mellett nem hagynám ki. Lehet egyszer majd jól jön
Feltettem az Acer Enet nevű progiját, okos kis jószág: ha szabad wireless netet talál a közelben, egyből rámegy, keresnem sem kell. Ha pedig ledobna az adott net (itt a melóhelyen a közeli étterem netjét használom, ami elég gyengén jön
), akkor fél másodperc múlva újra feldob rá. Szóval szerintem hasznos dolog, és megfelelően működik.Egyelőre ajánlani tudom annak, aki ilyen lapi vételén gondolkozik. Szép is, jó is, játszani nem lehet rajta, de arra otthon van a box360 meg a normális asztali gépezet

-
twollah
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Acer FTP.
Ennel tobbet nem tudok segiteni. -
twollah
nagyúr
Ne nevetessuk mar halalra a forumtarsakat ilyen hozzaszolassal.
Az ilyen 10 ezer local credit koruli hangszoro koszono viszonyban sincs egy also, ne adj isten kozepkategorias HiFivel.
A sajat Technics HiFim ([link], [link]) nem szoktam -50nel feljebb tekerni, mert nekem mar hangos (-80tol 0ig van a skalazas rajta, -10 korul mar elmaszik az eger az asztalon).
6 Ohm, 35W DIN 3 utas hangfal -
kybic
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
- valakik már írták az előzőekben, hogy hasonló ill. azonos felépítésű gépeknél az Acer honlapján ill. ftp.-jén található empowering prg. VISTA és XP alá is. Legyen az Aspire ill. TM. Én nem használom, így nem is kerestem és nem is foglalkoztam vele.
-
kybic
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
- az előző drivert teljesen el kell távolítani.
-
FireKeeper
nagyúr
jah, és az empoweringes rpogikat XP-hez honnan lehet leszedni?? csak vistást találtam

-
ronson
őstag
" pld. Logitech X-230) az is HIFI-ket megszégyenítően tud szólni "
ilyen hülyeségeket ne írjunk már, mert már párszor engem is bevittek a málnásba ilyenekkel a kedves fórumtásak
ilyenekt megitélni csak komoly hallással lehet,persze az átlagnak nincs ilyen
-
kybic
tag
- teljesítménykülönbséggel nem foglalkoztam, csupán volt gondom az egyik TM5520g-nél a Cata.-val és ezért próbáltam ki az Omegát. Még annyi szólt az Omega mellet, hogy kifejezetten kiemelték benne a "mobility Radeon HD 24xx" kártyák támogatását és nálam bevált. Eddig nem produkált még semmilyen hibát.
-
kybic
tag
Üdv.

- egyáltalán nem szólom le a VISTA-t... sőt, de amint írtam, vannak vele még kisebb-nagyobb problémák persze nem mindenkinél jönnek elő. Minden esetre 2GB RAM alatt nem is próbálkoznék a VISTA-val, ha azt akarom, hogy lazán fusson.- pont erre a power managementre tettem utalást a topictársunknak egy pár hozzászólással lejjebb.
-
brumi1024
veterán
kösz a gyors választ!
-
zso79
őstag
válasz
brumi1024
üzenetére
Az ACHI egy újabb megoldás. Elméletileg minimálisan növekednie kellene a teljesítménynek és kevesebb cpu-t kellene zabálnia, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Van még pár új funkció, ami szintén csak ebben a módban elérhető (hot swap, energy saving). XP-hez ebben az esetben SATA driver kell, Vistánál nem kell újrahúzni. Én nem ebben a módban használom, nem tudok nyilatkozni hogy tényleg jobb-e, de különböző fórumokon olvasottak alapján, egyértelműen nem érdemes.
-
brumi1024
veterán
Mi a különbség a winchester IDE és ACHI módja között?És érdemes újratelepíteni a windows-t azért h átrakjam ACHI-ba?
-
zso79
őstag
Egyáltalán nem arról van szó, hogy "hibátlan" gépem van, csak nem kell annyira leszólni a Vistát... Amúgy nem tudom milyen gépe van a kollégának, mert Aspire-ből és TM-ből is van vagy 6 féle 5720.
Viszont hasonló történhet, ha levesszük a power managementben a teljesítményt, úgyhogy én arra nézelődnék.
-
Bow1
csendes tag
Szóval akkor a hang problémával kapcsolatban nincs javaslatotok? :S
-
kybic
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
- még annyi, hogy az OMEGA is totálisan letakarítható, ha esetleg nem felelne meg.

-
-
kybic
tag
válasz
djcapaporc
üzenetére
- nem olyan régen itt valaki írt magas frekvenciás hangról és ha jól emlékszem azt írták, hogy a tápból jön a hang. Sajnos valószínűleg meg kell vele barátkoznod....

-
kybic
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
- az OMEGA a CATA.-ból van írva, csak sok feleseges dolgot kiszednek belőle ami nem az XP-hez való mivel az Omega csak XP-re íródik. Méretre is sokkal kisebb mint a CATA. Finomítva van a driver is meg a beállítások is sokrétűbbek. Eddig csak jót tudok mondani róla. Én ezt használom: ( ki van emelve benne a mobility Radeon HD 24xx is.)
http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=15307
-
Vinsanity
csendes tag
Üdv az egybesülteknek !
Az a kérdésem lenne,hogy 5520G-m van,elől ugye van 3 kivezetés zöld-rózsa-kék. Na szóval szeretném használni a kéket úgy mintha 4 hangszóró lenne,cmss módban.
lehetséges ez ? mármint hogy szóljon abból is hang.
előre is kösziKellemes Húsvéti Ünnepeket !
-
Ukraan
aktív tag
Tiszteletem az uraknak!!!
Egy 5710Z laptopot használok, XP-vel, a vincsi IDE módban van. Lassan újra kellene raknom az oprendszert, sikerült szereznem Acer SATA drivert, amit beintegráltam a telepítőbe. Az lenne a kérdésem, hogyha én átkapcsolom a vincsit AHCI módra, a C-t nyilvánvalóan le kell formáznom, hogy használni tudjam, viszont az érdekelne, mi a helyzet a másik partícióval, amin nagyon sok értékes adatom van? Erről a módváltás miatt szintén elveszítek mindent
? -
kybic
tag
válasz
djcapaporc
üzenetére
- neked is #5753

-
Bow1
csendes tag
Sziasztok

Lenne egy kérdésem
Szerintetek miért akadozik a notimon a hang? pl. ha winampba mp3 at hallgatok egyszerűen elkezd akadozni majd helyreál, megy egy 30 másodpercig majd megint elkezd akadozni és evvel már megörjít
Szerintetek hol keressem a hibát? Jah és media playerbe is akadozik:S Várom a válaszokat! További szép napot! -
djcapaporc
csendes tag
Hello!
Mégegy. Az normális ha egy magas frekvenciát ad ki a noti? Az a hűtőé?
Kösze
-
kybic
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
- Üdv.

kettő ilyen van a környezetemben, az egyiknél előfordult a gyári driverrel dll. probléma kb.: 3 alkalommal fél év alatt, de minden futot rajta szépen. Omega driverre cseréltem és azóta az a gép is hibátlanul műkszik "játékok" alatt is, és megszünt a dll probléma is.
(azért " " jelben a játékok, mert elsődlegesen nem arra vannak használva) -
twollah
nagyúr
válasz
djcapaporc
üzenetére
Nezd meg, hogy mennyire van lehuzva a CPU orajele.
Bar ez szerintem nem okozhat problemat, mert nekem 700Mhzen is akadas mentesen ment a lejatszas. -
daiml3r
csendes tag
Kedves kolégák!
Akárhogyan is keresem az ACER EMPOWERING util letöltését a neten nem találm és a zsiruj acer laptopomon nem működik az E gomb és már megőrülök!

Nem találom sehol a neten

Valaki egy linket adjon már nekem könyörgöm mert már xanaxon élek

u.i.: a notihoz adott cd-n nincs rajta

-
FireKeeper
nagyúr
Üdv!
a notim (5520G) VGA-ja ugye a mobility hd2400xt amihez az amd oldalán nem találtam hivatalos drivert. Omegát nem akartam kipróbálni, az érdekelne, hogy az acer oldaláról letöltött driverrel mennyire tudnék esetleg játszani??? -
kybic
tag
válasz
djcapaporc
üzenetére
1. - telepítéskor ajánlott minden futó programból kilépni
2. - ha töltés közben is szaggat, akkor egy kis RAM bővítés segíthet a problémán, mert a hálókártyák között is előfordul, hogy ahány típus, annyi féle erőforrásigényük van és a winyó is egyszerre több feladat megoldásán dolgozik. A VISTA is most még abban a stádiumban van mint amikor az XP-vel küszködtünk hajdanán. / driver.... driver... driver.../ Üdv.
-
djcapaporc
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek: Most vettem egy 5720-ast és az a gondom vele, hogy ha telepítek vagy töltök akkor akad a hang vagy beleszaggat. Miért van ez? Vista Ultimate van fent és a realtek drivert is föltettem.
Előre is Köszönöm!
Üdv Cápaporc
-
bela5
senior tag
Szasztok!
Itt fennt mindennek a leírása ami a cd-n szerepel....
[link] -
kybic
tag
Kellemes Húsvétot mindenkinek!

-
daiml3r
csendes tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Kotta ugyanígy cselekedtem már, mint az előttem szóló tervezi

Kérdésem lenne annyi, hogy ezen a gépen hogy konfigurálható be sikeresen az E nevű gomb, ami oly sok minden acer-es jót tenne a felhasználóval?!
Csak egy acer cd van a géphez.. azon lehet a megoldás? mert jelenleg már rajta van a vista de az E gomb nem működik

várom a segítők válaszát!
THX -
Skynet258
veterán
válasz
tangabuvar55
üzenetére
Nekem is pont e célból kell a gép, párom ebben a percben veszi meg
(Én persze szokás szerint melózom
). Én a 110 ezrest akartam megvenni, mert oda volt írva, hogy Vista Home Basic-el adják. Tegnap még. Mára ugyanis kiderült, hogy ez is Linuxos, mindössze annyi a különbség a két gép között (100ezres kontra 110 ezres), hogy az egyikben 512 memória van, a másikban 1giga. De mint tudjuk, 512 memória nem kerül egy 10-esbe (messze nem), így inkább az 512-esre voksoltam. Kedden pedig repül bele a másik memó 
-
tangabuvar55
csendes tag
válasz
twollah
üzenetére
Köszi az értékes linkeket, természetesen nekem is van egy izmos asztalim, mint mondtam a notebook csak mukahelyi unaloműzésre kéne.
Mindenesetre sikerült arra jutnom, hogy nincs nagy különbség egy 100 ezres és egy 120 ezres noti között, többet pedig nem akarok rááldozni
Köszi még egyszer! -
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Vegul is aki jatszani akar az vegyen, tartson asztali gepet is.
-
twollah
nagyúr
válasz
tangabuvar55
üzenetére
Az integralt VGAhoz a Celeron boven eleg.
Hiaba van benne egy bivaly CPUd, ha az integralt VGAval film nezesen es regi jatekok jatszasan kivul mast nem tudsz csinalni.Ezt a topicot erdemes atnyalazonod.
Itt meg egy teszt van az X3100rol.
Ezek utan mar talan be tudod loni, hogy megkozelitoleg mit tud az az integralt VGA amit kineztel magadnak. -
Alvin_ti4200
félisten
-
twollah
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Csak az a franya integralt VGA ne lenne benne.
-
tangabuvar55
csendes tag
válasz
tangabuvar55
üzenetére
S cerka proci húzza vissza nagyon a teljesítményt? Szerintem 1gb ram nekem bőven elég..viszont a vgaról nem tudok semmit, az egy PCs vga esetében mivel egyenlő?
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha esetleg érdekel valakit, akkor egy bivaly erős Acer Aspire 5920 eladó jutányos áron

-
spyduck
nagyúr
válasz
kontroller
üzenetére
Mennyit szánsz gépvásárlásra?
-
twollah
nagyúr
-
twollah
nagyúr
válasz
tangabuvar55
üzenetére
Nagy valoszinuseggel menni fognak ezek a jatekok.
Alacsony reszletesseggel szinte 100%. -
kontroller
csendes tag
hali,
nekem egy acer tm 243lc van még régről és jelenleg az az óriási problémám van hogy nincs meg hozzá a system cd-m
, így nem tudom recoveryzni.
szóval ha valaki valamilyen módon rendelkezésemre tudna bocsátani egy acer tm 240/250 System cd-t az kérem jelentkezzen itt vagy privát üzenetbenelőre is köszi
-
tangabuvar55
csendes tag
Helló srácok! Egy AS5315-101G08Mi CM540SR (1.86GHz), 15.4”WXGA CB, Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X3100 128MB shared, 1024 (1x1024MB), 80GB S-ATA, DVD-SuperMulti, 802.11bg, 6 cell battery, S-video tervezek venni pár héten belül, vagy valami hasonló konfigot. Mindössze játékra kéne, hogy heti 3 alkalommal ne unjam magam az éjszakai portás állásomban..
Ha nem is pont ez, de mit tud egy hasonló vas? Ilyen Rome Total War, Lineage 2, WoW és hasonló nem csúcsmodern játékokkal megbírkózik? -
Kooka
csendes tag
skacok ki tud segíteni abban hogyan kell kicserélni egy dvdírót?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

), akkor fél másodperc múlva újra feldob rá. Szóval szerintem hasznos dolog, és megfelelően működik.
?

). Én a 110 ezrest akartam megvenni, mert oda volt írva, hogy Vista Home Basic-el adják. Tegnap még. Mára ugyanis kiderült, hogy ez is Linuxos, mindössze annyi a különbség a két gép között (100ezres kontra 110 ezres), hogy az egyikben 512 memória van, a másikban 1giga. De mint tudjuk, 512 memória nem kerül egy 10-esbe (messze nem), így inkább az 512-esre voksoltam. Kedden pedig repül bele a másik memó