Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
Szevasztok!
Szeretnék BIOS-t frissíteni egy TravelMate 5320-as notin, de fogalmam sincs, h hol/hogy lehet..
Aztán a másik meg az, h igazából Win-t szeretnék telepíteni, de egyszerűen nem ismeri fel a telepítő a HDD-t. Már volt hasonló problémám régebben, akkor egy másik noti BIOS-ában az AHCI-t kellett kikapcsolni aztán ment is minden a rendjen, de ennek a BIOS-ában nem találtam ilyet ezért gondoltam egy frissebb BIOS segíthet.
Akármilyen jó tanácsot/ötletet szívesen fogadok! -
graczerz
csendes tag
nah ha jó helyen néztem akkor mindent az acer erecovery managment ben lehet?
lementeni a rejtett particiót, újratelepíteni..... hm? -
graczerz
csendes tag
sztem kb 1 2 mondat lenne leirni szal ha tudod légyszíves hogy csináljam? ird le!
köszi -
graczerz
csendes tag
sajna nekem nincs magyar gépkönyv
-
graczerz
csendes tag
Hello mindenki,
az lenne a kérdésem hogy ugyebár a gyári rejtett partición van a vista, és ha ujra szeretném rakni hogy tudom megcsinálni hogy arról boot oljon be?
Várom válaszotok! -
csabors
tag
Sziasztok!
Ha visszaállítom a gyári beállításokat, a particiókat is visszaméretezi gyárira? XP miatt konfortosítottam a particiók méretét, és a D:\ meghajtóra felmásoltam a kacatjaimat,nem szeretném "elveszejteni" őket!Csak kiváncsiságból, nem tudtok olyan programot ami "belát" a szervíz partícióba?
Üdv:
-
Louies
aktív tag
Help!
Lenne egy olyan gondom,h adott egy Acer 292 Notebook. Bekapcsolás után mindig a bejelentkező Acer feliratú képernyő után újra indul. sem az F2 és F12re nem lép be a biosba. És újra indul újra-újra. Xp lemezt tettem be az elkezdte be bootolni,elindult szépen de kb 3perc után újra indul és kezdi elörül a hülyeséget. -
dci106
csendes tag
Köszi a sipolással kapcsolatos észrevételeket.
De miért kell ennek így lennie???
-
Sziasztok!
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Amikor a gépem a hálókártyán keresztül drótos internetre van kötve, egyfolytában tekeri a processzort, átlagosan 30-40% között. Ha megnézem hogy mi az, akkor NT Kernel & System. Ilyenkor recseg a zenelejátszás is.
Ha a netet WIFI-n keresztül érem el, akkor ez a probléma nem jelentkezik.
Mi lehet a hiba? Talán hardver? Hálóhártya? Vagy az operációs rendszerem vacakol?
Ha volt hasonló tapasztalata valakinek, kérem segítsen!
Köszi! -
ludus
aktív tag
válasz
twollah
üzenetére
Jaja sajnos nekem is sípol, sokszor nagyon idegesítő tud lenni... De nem tudom mit csináljak mert hogy most ez miatt ne legyen napokig (hetekig) gépem azt nem engedhetem meg magamnak...
Esetleg nem tud valaki valami megoldást hogy itt Mo.-on cseréljék? Gondoltam viszem a töltőm aztán adnak egy másikat...
Vagy ne álmodozzak? -
dci106
csendes tag
Hali!
Acer TravelMate 5320 gépet rádugom töltőre, s elkezd hangosan zúgni a töltő. Ez másnál is így működik, vagy hívjam a szervízt???

-
ToMMy01
csendes tag
Helló. Az alábbi Acer Aspire 5520G-502G25Mi laptopról tudna valaki valamilyen infót szolgáltatni akinek ilyen van? Főleg a 3d-s teljesitményére lennék kiváncsi. Előre is kössz!
-
Thusor
őstag
Szerintetek az Acer Aspire 5720zg Intel pentium dual-core T2310 1,46GHz procival, 2 GB rammal és Nvidia Geforce Go 8400m gs 256 mb-os videokártyával, mennyire lehet HD videókat, és kisebb rendszerigényű játékokat (pl.: Sims2, SWAT4, Witcher) játszani?
-
w-steve
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Aspire 5720Z amire Xp-t telepítettem, azonban néha kifagy. Visszaolvasva a kommenteket a webkamera a probléma, de az itt adott tanácsok (csak az Xp saját driver-ét használjuk) sem oldja meg a problémát, csak ha letiltom az eszközkezelőben!
Ha valakinek van ötlete, jó tanácsa szívesen fogadom!ui: Esetleg a kamera hibás, vagy a megszakítás kérelemnél lehet ütközés? Bár azt írja, hogy minden rendben van az adott eszközzel.
-
andris21
tag
sziasztok,
találtam itthon egy S-video kábelt, és gondoltam kipróbálom, hogy rákötöm a notebookot a TVre. a bibi csak az, hogy a kép fekete fehér! :S mi lehet a baj? lehet hogy szerviz lesz a vége? nálatok müködik az S kimenet?
5310 + xp sp2-ről van szó!
-
twollah
nagyúr
Ujra olyan tema lett feldobva ami ismetelten nagy veszekedest fog generalni a topikban.
Mi lenne ha hasznalnad a keresot a balfelso sarokban "akku" vagy "akkuml" szora?
Hirtelen 18 talalatot dobott ki a kereso ebben a temaban.De csak a te kedvedert ujra leirom a velemenyem a temaban!
Az akkumlatorral kapcsolatban megoszlanak a velemenyek.
Valaki azt vallja, hogyha sokat hasznalod halozatrol a gepet akkor erdemes kivenni, mert a csepptoltes karositja az akkumlatort.
Mas azt vallja, hogy nem kell kiszedni, szinte imadja az akkumlator a csepptoltest.
Az utobbi verzional az a pozitivum, hogy egy esetleges aramszunet eseten nem eri meglepetes a (f)elhasznalot.Mas.
Miutan a csepptoltes kozben is valamennyire melegszik az akkumlator ami kozvetve a gepet is (feleslegesen) melegiti, amit az alkatreszek kifejezetten imadnak sot annyira imadnak, hogy akar az elettartamuk is csokkenhet.Ujra mas.
Gondolom hallottal mar a zarlatos felrobbano akkumlatorokrol.
Benne hagyod, a gep allandoan csepptolt, az akkumlator zarlatos lesz (elofordulhat, az ordog nem alszik (ezert veres a szeme)), felrobban, leeg az egesz szoba, rosszabb esetben az egesz haz.Ez persze a legrosszabb forgatokonyv ami letezhet, de ez is benne van az allandoan a halozaton logo akkumlatorban.
En minden esetre kiveszem a gepbol es csak akkor rakom ra ha tudom, hogy valamikor hasznalnom kell utkozben.
A vegre pedig par hivatkozas a nem pont eppen uzembiztos akkumlatorokrol.
[link]
[link]
[link]Tovabbi nyugodt alvas kivanok mindenkinek a halozaton felejtett es felugyelett nelkul hagyott akkumlatorok mellett.
-
mrlan
tag
Szerintem ne vedd ki mert addig is szinten tartja a gép benne a töltést
(csepptöltésen van ilyenkor)
Mondjuk van egy barátom aki meg mindig kiveszi
de szerintem hagyd benne 
-
Tigi
őstag
Sziasztok
A kislányomnak vettem egy Aspire 5720ZG notit és lenne egy kérdésem.
A noti itthon van mindig a kislányom szobájába, nincs cipelve, folyamatosan hálozaton van, a kérdés a következő.Az akkumulátort ilyenkor kivegyem belőle (persze feltöltve) vagy maradjon a gépben?
Előre is köszi.
-
kybic
tag
válasz
Tomocop
üzenetére
- ezt akár egy Everesttel is megállapíthatod, de látatlanban merem állítani, hogy neked is Gigabit ethernettel van szerelve és szinte 90% hogy ez a driver neked is jó:
Lan Marvell v.10.12.8.3.
- és erről az oldalról töltsd le, majd telepítsd:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_5520/driver/
Üdv.
-
Elfelejtettem, hogy a proci pedig egyfolytában teker, mint az állat!
Pedig semmi nem megy!
Nem értem...
Valami nem kóser! -
Sziasztok!
Miért van az, hogy újabban zenehallgatás közben recseg-ropog időnként? Percenként 15-20-szor csinálja...
Elég gáz és nem értem miért.
Winampot használok és eddig ilyet nem is tapasztaltam.
Segítsetek ha tudtok, mert zene nélkül elég rossz lenne dolgozni!
Köszönöm! -
Tomocop
csendes tag
Köszi, ez segített.
Meg vagyok elégedve a géppel, nekem tökéletesen megfelel.
Általában filmnézésre használom, természetesen munka mellet. Gond nélkül viszi a 720 és a 1080-as filmeket is.
Néha még egy-két játék is felugrik, de azok, csak a leggyengébb grafikával hajlandóak menni.
A Hellgate London, és a Withcer volt amit toltam rajta. Egész normálisan ment.
Persze a vista egy rakás szemét. Futtattam rajta egy 3D Markot vistával 580-as értéket produkált, míg az XP 1180-at hozott.
Szerintem ár/érték arányban megfelelőt vettem. -
twollah
nagyúr
Ugyes vagy, de szerintem ezt mar masok regen elolvastak, levontak belole a megfelelo konzekvenciakat es ellentetben veled nem hasznaltak a Ctrl+C Ctrl+V billentyuzetkombinaciot, hogy ezt a felfedezest masokkal is megosszak.
Barmilyen hihetetlen, de minden notebookhoz jar gepkonyv amiben ezek a informaciok megvannak.
Igaz vannak lusta emberek akik olyan kerdesek miatt szemetelik tele a topikot amikre sokkal, de sokkal hamarabb megtalalnak a valaszt a gepkonyvben.
Es vannak a kevesbe lusta emberek akik veszik a faradtsagot es elolvassak a gepkonyvet, majd a lusta emberek altal feltett kerdesekre n+egyszer is valaszolnak es ezzel szinten feleslegesen novelik a topik meretet. -
Thusor
őstag
Acer TravelMate 5520g készülékről mik a tapasztalataitok? Mennyire jó és megbízható a készülék?
-
mrlan
tag
megtaláltam
Acer eRecovery Management
Az Acer eRecovery Management egy sokoldalú biztonsági mentési segédprogram.
Segítségével teljes és növekményes mentések készíthetők, optikai lemezre írható a
gyári rendszerkép, helyreállítható a rendszer korábbi állapota, valamint
újratelepíthetők az alkalmazások és az illesztőprogramok. Alapesetben a
felhasználó által készített biztonsági mentések a D:\ meghajtón találhatók.
Az Acer eRecovery Management a következő lehetőségeket biztosítja:
• Jelszavas védelem (az Empowering Technology jelszavával)
• Teljes és növekményes biztonsági mentések készítése merevlemezre vagy
optikai lemezre
• Biztonsági mentések készítése:
• Gyári, alapértelmezett rendszerkép
• Felhasználói mentési kép
• Aktuális rendszerkonfiguráció
• Alkalmazásmentés
• Visszaállítás és helyreállítás:
• Gyári, alapértelmezett rendszerkép
• Felhasználói mentési kép
• Korábban készített CD/DVD-lemez alapján
• Alkalmazások/illesztőprogramok újratelepítése -
mrlan
tag
tudom hogy nem olyan bonyolult csak ezekröl tökre fogalmam se volt
sokat segítettetek
-
-
Sziasztok!
Miért van az, hogy a frissen (3 napja) telepített Vistám állandóan 30-40% közötti procihasználattal megy? A memória rendben van, szokásos értéken mozog.
Régebben nem csinálta... -
kybic
tag
- hát igen, ezt sajnos nem próbáltam mert egyáltalán nem használjuk a hibernálás funkciót, egyébként régeben írták többen, hogy az Acer gépeknél ha hibernálásból jössz visza, akkor a hűtés nem, vagy nem mindenkinél kapcsolt be. De erre is találtak már többen megoldást ha jól emlékszem.
-
mrlan
tag
Biztosan megoldja....
És a progik is mennek elvileg
-
sdlghhn1
csendes tag
64bit-es XP megoldás lehet a 3GB vakságra?
Más progik mennének-e emiatt? -
bonat
senior tag
hát nekem még mindíg gondom van az ATI driverekkel!
már 4hónapja..lassan
Acer Tm5520G-6A1G08
ATI 2400XT1. ha azt rakom fel amit ad az Acer hozzá....akkor vannak néha "ati2dvag"kékhalálok
és jól működik a z XP Hibernálás funkciója2. ha Omega drivert rakok fel...akkor nincs kékhalál, de a Hibernálásból nemtud visszajönni a gép
-
kybic
tag
válasz
Tomocop
üzenetére
- itt kutakodj, mert valószínű találsz a tieddel megeggyező tipusú hálókártyával gépet és annak drivere lesz jó neked is.
(azt látom, hogy a tiedhez kimondottan nem tettek fel XP drivert, de ez nem új dolog, mert másik gépnél pedig ott van. A TM-es driverk között is nyugodtan nézelődj, mert java részük ugyan úgy megegyezik.) Üdv. -
Tomocop
csendes tag
Sziasztok,
Talán tud valaki segíteni, van egy Aspire 5520g notim, AMD Turion x2 2Gb ram 160 hdd GF 8400m.
Természetesen vistával adták, ami csont nélkül feltelepült, és hibátlanul müködött is, minden funkció. De hát én valahogy nem voltam kibékülve vele, és feltettem rá egy XP-t. Sikerült is minden drivert összeszednem felinstallálnom 1 kivételével. A kábeles hálókártya nem müxik (a hardware jó, mert vista alatt ment). Itt szívok vele már jó rég óta. Igazábol otthon WIFI-t használok, de jó lenne néha a munkahelyemen is felcsatlakozni a hálóra, de ott csak drótos van. Már elég sok mindent kipóbáltam (pl Driver Genius Prof.) és semmi sem segített.
Van valakinek használható javaslata esetleg drivere vagy egy driver link, ami megoldhatná ezt a helyzetet.
Előre is köszönöm. -
-
hiroki
tag
válasz
sdlghhn1
üzenetére
Szia!!!
Csak osztani tudom Imco véleményét.
Nyugodtan felrakhatod az xp-t,a sebesség is jobb lesz,viszont a memóriából télleg 3-at látna.
A Vista alapból olyan,hogy elveszi a rendszermemória felét
.
Nem szükséges feltétlenül Nlite-al vesztegetni az időt,vannak speckó xp installok(Dragon,Blade stb...)amibe már integrálva vannak a sata driverek,csak berakod és telepíti magát... -
csabors
tag
Sziasztok!
Egy ideig nálam vendégeskedik egy TM 5720 integrált vidkaris gép. Gondoltam egy kicsit "belakom", de vannak icipici gondjaim!Ventillátor, csak végletekben működik. Lassú üzemmódja nincs. Ezt úgy értem, hogy 46 celsiusnál kikapcs, 60 celsiusnál bekapcs. Semmiféle fokozatosság nem tapasztalható.
Bios frissítés ezt megoldhatja, vagy ez a gép ilyen és kész? Ha igen Acer notiknál hogy kell? Van valami utiliti win alá? Letölteném a biost, de csak winxp- hez van. Ezt nem igazán értem... Vista alatt nem is lehet frissíteni?Ha tudtok segítsetek...
Üdv:
-
Imco
őstag
válasz
sdlghhn1
üzenetére
Az ismerősnek javaslom a pályamodositást!
Már bocsi, de hol dolgozom, mihez értek, ez ma nálunk 2 külön dolog!
Acer esetében - igaz kisebb testvéreknél - de bátran állitom a 10/10-es sikert!
Sebességet illetően csodára ne számits mert mint tudjuk az erőforrást herdálja mindkettő!
Valamivel gyorsabb lesz azért! ;)
A 4 Gb felesleges 32biten mivel csak 3-at lát a "szerencsétlen"!
Szvsz bátran vágj bele! Sok, okos, segitőkész ember lakik itt!

Illetve ha utána olvastál akkor segitség nélkül is sima ügy!

-
ronson
őstag
mond meg az ismerősödnek, hogy a köztisztánál van felvétel

-
mrlan
tag
Egy kérdés....A gyári Vista ugyebvár felvan rakva a gépre akkor mivel ha jól tudom nem kapk hozzá Vista DVD-t akkor a vinyón kéne lenni a telepítőnek....namost ez miféle mappába van? meg hogy tudom én ezt kiírni DVD-re úgy hogy később újra tudjam telepíteni
(addig nekem is elmegy az agyam hogy pikk pakk kimásolom, csakhogy az úgy fog e később működni?
) ja meg a másik... Egy Lenovo notin alapbó fentvolt az XP matricás meg minden...namost én azt ledörgöltem.... és hogy lehet e kérni OEM CD-t boltba nem 10-ezrekért hanem néhányezerért?

-
mrx23
csendes tag
A hivatalos ATI-AMD oldalról letöltött Driver only driver jó a TM5520G 2400Xt-hez?
Windows 2003 sp2-t akarok rárakni.
Csak az a baj hogy csak Catalyst v7.7-al megy, felette már azt írja ki hogy nem támogatja a win-t és Default driverre vált (16szin)
Omegánál is ez a helyzet. -
sdlghhn1
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit láma leszek előre elnézést!

Ezt a típust vettem meg: TM7720G-702G50N
(Windows Vista® Home Premium, Core2Duo T7700 (2.4GHz), 17" WXGA+ CB, ATI X2600 512MB, 2048MB (2*1024), 2x250GB S-ATA, DVDSuperMulti,....)A bajom a Vistával van. 1GB-t leszív alap állapotban a Vista; kicsit sokallom. Főleg 3D és audio renderre használom. XP-t szeretnék rá rakni a topikban már sokszor kitárgyalt módon (Nlite, format Vista partíció, XP fel....), de az egyik ismerősöm, aki már régóta számtech boltban dolgozik kicsit elriasztott tőle. Azt mondta, hogy 100 gépből kettőnél, ha működik ez. Habár a topikot átolvasva megcáfolnám az állítását...
Működik-e Vista -> XP, és gyorsulna-e lényegesen a gépem tőle?
Később 4GB-ra bővítem majd.Ákos
-
mrlan
tag
Azt nézem hogy a Vista driver-ek jók az XP-hez is de ezt csak gondolom mert a noti még nincs meg....lehetséges ez?

-
mrlan
tag
Hali! Acer Aspire 5520g-402G25 nevezető laptophoz keresek XP Drivert

Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

rájössz majd hogy nem olyan túl bonyolult mint azt hinnéd.
) naszóval az eRecovery-vel ki tudom másolni DVD-re vagy kell még majd valamit kókányolni?