Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38021) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Sziasztok!

Mivel nem találok egy olyan monitort külön, amilyet szeretnék ;-) , ezért erősen gondolkodok azon, hogy veszek egy 21"-os, Retina kijelzős iMac-et.
(most egy 24"-os FullHD monitorom van, de a mérete túl nagy, a felbontása meg túl kevés, és 4k-t vagy 17"-ig találok hordozhatóban, ami azért kicsi, vagy 27"-tól asztaliban, az meg - pláne túl nagy az asztalomra)

Különösebb elvárásom nincs vele szemben: most egy i5-8500 procis gépem van, ami nekem túl sok is ;-) , mert csak netezek, fotókat nézegetek, Youtube videókat, néha megírok pár kis doksit - totál egyszerű táblázatot, és kb. ennyi.
De olyan kellene, ami szoftveresen még támogatott, és az is marad pár évig...
(Bár eléggé valószínű, hogy nem fog tetszeni az OSX, úgyhogy linuxot fogok rajta használni, mert PC-n kb. 25 éve azt használok)

Melyik típustól, évjárattól keresgéljek? Totál nem értek az iMac gépekhez, gondolom itt is vannak jól és kevésbé jól sikerült típusok és sorozatok, azokat inkább elkerülném ;-)

Valami i3-i5 proci kb. az elvárásom, és jó lenne, ha az SSD-t (vagy ami van benne) egyszerűen, otthon, szabványos darabra lehetne cserélni.

Adjatok légyszi iránymutatást :-)

Üdv: Vasti

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.