Hirdetés

Aktív témák

• nofene

aktív tag

Hi!

Noh egy elég érdekes problémával állok szemben, végre felraktam egy Debian Sarge-ot a gépemre, majd egy x-window-system-core csomagot is (nem akarok semmilyen KDE-t vagy Gnome-ot inkább egyszerű kis ablakkezelőket (Enlightenment, IceWM, FluxBox)), nameg pár -dev csomagot is az mplayer miatt.
    Leszedtem szépen az ATi drivert, az rpm-et debbé alakátottam (alien powa! :D) aztán mindent bemásolgattam a helyére kézzel újra fordítottam az fglrx-et. Ezután fglrxconfig, startx. Megy is szépen minden nade:
    -amint elindítom a glxgears-et megfagy az egész. Ennek több változata is van: van amikor leküldi a monitort (azaz lemegy standby-ba), van amikor egyszerűen megfagy azaz látszik a kép de csak a reset segíthet.
    Ezt nem tudom mire vélni mivel ha nem indítom el a glxgears-et tökéletesen megy, nem fagy stb. Ez elég zavaró mivel pont, hogy OpenGL-t szeretnék programozni Linux alatt. Hasonló hibáról írnak az ATi support oldalán is: Bővebben: link de ez csak régebbi 64 bites driverekre vonatkozik, arról nem is beszélve, hogy az én kártyám Radeon9550. Ami viszont vicces, hogy az mplayer gl2-es kimenetét használva (mplayer -vo gl2 ..) semmi probléma nincs szépen fut a dolog nem fagy órákig.
    Glxinfo szerint az ATi driver van betöltve.

Találkozott már valaki ilyesmivel, hogyan lehetséges ez? Esetleg megoldások?

Ui.: Konfigom adataimnál, a monitort a natív 1280x768-ban használom. A kernel 2.6.8-2-k7.
    BIOS-ban is szórakoztam már, (Fast Write ON/OFF, Aperature Size), illetve nem az fglrx agpgartját, hanem a kernelét használom (próbáltam az fglrx-ét is de akkor egy szimpla firefox alatt fagyott).

Aktív témák