- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
Jester01 #14094 üzenetére
Nekiestem újra az elejétől, immáron okosabban és tapasztaltabban.
Ez a parancs volt az, amit kiadtam:
make CC=mips-openwrt-linux-uclibc-gcc LD=mips-openwrt-linux-uclibc-ld CXX=mips-openwrt-linux-uclibc-g++ CXXFLAGS="-march=24kc" STAGING_DIR=/home/helomi/openwrt/trunk/staging_dir
Először a tinyxml, majd a ptokax fordult le, mindkettő hiba nélkül. Bár a ptokax makefile-jába bele kellett nyúlnom egy kicsit, mert alapesetben az ld nem találta a -lz-t -llua5.1-et. Átírtam -llua-ra és az include-hoz hozzáadtam az elérési utat, ahol megtalálható a routerre fordított liblua és libz. Így már gond és hibaüzenet nélkül lefutott a make. Feltöltöm azért pastebinre a makefile-t, hátha én csesztem el valamit: [link]
Felmásoltam a routerre a kész ptokax-et, adtam neki indítási jogot és panaszkodott, hogy nem találja a libstdc++.so.6-ot. Gyorsan be is másoltam neki az openwrt lib könyvtárából a router /lib könyvtárába, így már indul...na, ha nem dobna segmentation fault-ot. Tehát újraforgatva sincs sajnos változás. De már nagyon közel vagyok, nem szeretném feladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED TV topic
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- DOOM - The Dark Ages
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- GTA VI
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest